Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, divnt είπε

Τις πουλάει και αν θέλουν οι πολίτες της Ε.Ε, αγοράζουν. Άν δε θέλουν, δεν αγοράζουν. Τόσο απλό.

Μια διαφωνία μόνο. Οσο και να μην συμφωνώ με την λειτουργία της ΕΕ σαν Μαφία και Νονός. Η κάθε Apple είναι υποχρεωμένη να τηρεί την νομοθεσία της κάθε χώρας ανεξάρτητα είτε μας αρέσει ή όχι. Φυσικά συνήθως τέτοιες νομοθεσίες είναι αναποτελεσματικές αλλά αυτό είναι άλλο θέμα…

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 2
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Σωστά. Δε λέω έχω όμως αυταπάτες ότι "α, τι ωραία, θα γίνει πιο ασφαλές τώρα που η Γούγλη θέλει να μας απαγορεύσει εντελώς το side-loading".

Θα επαναλάβω. Από τη στιγμή που δε θα ανοίξεις το toggle, το σύστημά σου δουλεύει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο. Πες μου ΕΝΑ πράγμα που άλλαξε στη χρήση και τη φιλοσοφία του συστήματος (όχι γενικολογίες, στη πράξη, μια αλλαγή που είδες) από τη στιγμή που αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με το DMA η Apple. Ένα πράγμα που είδες στην καθημερινότητά σου. Τίποτα...

Για αυτό δεν τα ανοίγεις. Κρατάς τη ρύθμιση κλειστή και τέλος.

Συγγνώμη, φίλε, Tlykog, αλλά λίγο κάπου ώπα.

1. Ξεκίνησες να προσπαθήσεις να υπερασπιστείς την κίνηση της Apple με μια εντελώς λάθος θέση "Ποιος κατεβάζει torrent στο κινητό" και "Ποτέ δεν επέτρεπε παράνομο λογισμικό" αγνοώντας ότι και χρήστες κατεβάζουν torrents και το torrenting δεν είναι παράνομο.

2. Μετά μετακινήθηκες στο "δεν είναι παράνομο αλλά δεν το χρειάζεται ο μέσος χρήστης". Που ούτε κι αυτό έστεκε, δεν μπορεί μια εταιρεία να αφαιρεί έτσι φαινομενικά "άχρηστες" εφαρμογές σε store που δεν ελέγχει.

3. Μετά έφυγες από αυτό και πήγες στο "δεν έχουμε αντίστοιχη τεκμηρίωση που να δείχνει ότι η στρατηγική της Apple δημιουργεί αποδεδειγμένα βλάβη στην κοινωνία ή στην αγορά με βάση την οικονομική θεωρία". 

4. Μόλις σου έστειλα μελέτες για αυτό (τις δέχτηκες προς τιμήν σου) με πήγες στο "Δεκτά τα papers, αλλά άλλο «υπάρχουν θεωρητικές κριτικές» κι άλλο «υπάρχει αποδεδειγμένη βλάβη στον καταναλωτή». Δεν έχουμε μετρήσιμα στοιχεία ότι το κλειστό μοντέλο οδηγεί σε υψηλότερες τιμές, λιγότερη καινοτομία ή χειρότερη ασφάλεια."

Αν και οι αναλύσεις δε σου είναι αρκετές, πραγματικά αναρωτιέμαι τι θα σου ήταν αρκετό. Τους ρύπους μπορείς να τους μετρήσεις απόλυτα. Η οικονομική θεωρία (και επιστήμη) είναι μακράν πιο "ρευστή".

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως ό,τι και να σου πω, μετακινείς συνεχώς τα γκολπόστ. Δε γίνεται να καταλήξουμε κάπου έτσι, είτε αυτή είναι δική μου άποψη, είτε δική σου.

Τα μοντέλα παραμένουν τα ίδια. Η Apple συνεχίζει να ελέγχει απόλυτα το οικοσύστημά της (με τα πρωτόκολλα επικοινωνίας ανάμεσα στις συσκευές της, το "fluidity", το "privacy" που λέτε ότι προσφέρει κλπ). Δεν έχει αλλάξει, κυριολεκτικά, τίποτα. Αν δε σου έλεγε κάποιος ότι υπάρχει αυτή η ρύθμιση δε θα είχες ιδέα. Το να μιλάμε γενικόλογα για "φιλοσοφίες" είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι όταν πρέπει να δείξουμε τις αλλαγές που ισχυριζόμαστε ότι συμβαίνουν, στην πράξη.

Απάντησα ήδη.

Δεν είναι θέμα αυταπάτης, είναι θέμα μετρήσεων. Η ίδια η Google είπε: «50 φορές περισσότερο κακόβουλο λογισμικό από sideloading σε σχέση με Play Store».

Στην επιστήμη δεν υπάρχει πίστη, μόνο δεδομένα. Εκτός αυτού, η εμπειρία σου τί λέει; Δεν ισχύει; Προφανώς. Σχοδόνο όλο το κακόβουλο λογισμικό που έχει βγει στον κόσμο τούτο μεταδίδεται από side loading.

Το αν εγώ άνοιξα το toggle ή όχι είναι δευτερεύον. Το ζήτημα είναι ότι άλλαξε η φύση του iOS: από “κλειστό by design” έγινε “κλειστό με εξαίρεση”. Αυτό σημαίνει διαφορετική φιλοσοφία και διαφορετικό προϊόν, ανεξάρτητα αν εγώ στην πράξη δεν το ενεργοποίησα. Στην ασφάλεια και στην αυτοματοποίηση, η διαφορά δεν φαίνεται στην καθημερινότητα του 99.9% αλλά στις συνέπειες όταν το 0.1% ανοίξει το οικοσύστημα και δημιουργήσει αλυσίδα ρίσκου για όλους. Αυτό άλλαξε.

Δεν μετακινώ τα γκολπόστ, επιμένω στην ίδια βάση από την αρχή: το θέμα είναι η διαφοροποίηση και αν η νομοθεσία έχει επιστημονική τεκμηρίωση. Στην πράξη, το toggle αλλάζει τη φιλοσοφία, γιατί δεν έχει σημασία αν εγώ το ανοίξω ή όχι, αλλά ότι πλέον υπάρχει και επηρεάζει το συνολικό μοντέλο εμπιστοσύνης. Στο DMA, άλλο η νομική συμμόρφωση, άλλο το αν υπάρχει μετρήσιμη απόδειξη βλάβης στον καταναλωτή. Το ότι η οικονομική θεωρία είναι "ρευστή" ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι μιλάμε για πολιτική επιλογή και όχι για κάτι αντικειμενικά τεκμηριωμένο. Εγώ εκεί στέκομαι σταθερά από την αρχή.

Μα αυτό ακριβώς λέω: αν χρειάζεται να μπει toggle, τότε έχει αλλάξει η φιλοσοφία. Γιατί μέχρι τώρα το iOS ήταν απόλυτα κλειστό by design, όχι by setting. Το ότι “δεν θα το δει το 99.9%” δεν αναιρεί ότι η ύπαρξή του μετατρέπει το μοντέλο από κλειστό σε “κλειστό με εξαιρέσεις”. Και στην ασφάλεια, δεν μετράει μόνο η εμπειρία του μέσου χρήστη, αλλά το πώς επηρεάζεται συνολικά το οικοσύστημα. Αυτό είναι αλλαγή φιλοσοφίας, έστω κι αν στην καθημερινότητα κάποιου φαίνεται αόρατη άμεσα, με έμμεσες συνεπειες που προανέφερα.

Όχι, δεν απάντησες σε αυτό. Μπορεί για τον μεμονωμένο χρήστη να μη φαίνεται αλλαγή, αλλά σε επίπεδο οικοσυστήματος η ασφάλεια είναι συλλογική υπόθεση. Αν πέσει ο πιο αδύναμος κρίκος, το ρίσκο μοιράζεται. Εκεί ακριβώς είναι η διαφορά που επιμένω.

Για το πληκτρολόγιο δε διάβασα κάτι...:lol:

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Σου απάντησα, κυριολεκτικά, ένα προς ένα στα "παραδείγματά" σου γιατί ήταν λάθος. Δεν είμαι εγώ αυτός που γράφει γενικολογίες, οπότε μάλλον δεν είμαι εγώ αυτός τον οποίο δε "συμφέρει η κουβέντα".

Όχι μου απάντησες όπως ήθελες να απαντήσεις και να ταιριάξεις τα λόγια μου σε αυτό που θέλεις να πεις… δεν είναι τυχαίο ότι ξαφνικά και ενώ τόσα χρόνια όταν απαντούσες με στοιχεία έβαζες όλο το post του άλλου ενώ τώρα “ξεχνάς” τμήματα… 

Ρε 'σεις, πείτε την αλήθεια τώρα, μου κάνετε πλάκα ή θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Τελικά το "ονομάζω εγώ" ή είναι; "Marketing" δεν είναι η "διαφήμιση";

Κοίτα, δεν ξέρω αν όντως ξέχασες αυτά που ήξερες, αλλά η διαφήμιση της Apple ως προς το privacy δεν είναι ψέμα… αν εσύ δεν την πιστεύεις είναι δικό σου θέμα και ίσως και να έχεις πέσει εσύ θύμα marketing περί μη ύπαρξης privacy στο iOS…

Τα βλέπεις που επιμένεις να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια; Μιλάμε για το iOS "κλειστό" και "ανοιχτό" (σε εισαγωγικά γιατί έτσι ισχυρίζεστε ότι είναι). Η σωστή ερώτηση θα ήταν "αν όντως δεν υπάρχουν διάφορες στην ασφάλεια μεταξύ μιας συσκευής iOS με επιλογή/toggle ανοίγματος και χωρίς, ευχαρίστως να μου παραθέσεις στοιχεία και εγώ να παραδεχθώ ότι έχεις δίκιο και είμαι θύμα marketing".

Αλλά αποφάσισες να συγκρίνεις ανόμοια λειτουργικά γιατί δε σε συνέφερε. Γιατί ξέρεις ότι δεν έχουν αναφερθεί ευπάθειες που έχουν να κάνουν με το "άνοιγμα" του iOS (των πυλώνα όσων βαυκαλίζεστε ότι θα κάνει "κακό" αυτή η πρακτική), οπότε λες "τι μπορώ να συγκρίνω για να βγάλω επιχείρημα; Α, ναι. Ένα Κινέζικο Android".

Που κι εδώ πάλι έριξες άδεια και έπιασες άδεια. Γιατί δε θα σου συγκρίνω με "Xiaomi Android", θα σου συγκρίνω με "GrapheneOS Android". "Ανοιχτό" δεν είναι και το GrapheneOS; Μήπως θες να μου πεις ότι είναι λιγότερο ασφαλές από το iOS;

Αυτό που κατηγορείς ότι κάνω εγώ το κάνεις, ευθαρσώς, τώρα εσύ! Θα μου πεις εδώ αμφισβητείς την ίδια την Google που παραδέχεται ότι τα παράλληλα stores δεν ελέγχουν τις εφαρμογές που φιλοξενούν για κακόβουλο λογισμικό και αυτό μειώνει την ασφάλεια του Android… ελπίζω να μην διαβάσω ότι και αυτό είναι marketing…

Να θυμίσω μόνο ότι το GrapheneOS δεν είναι καν εμπορικό προϊόν με την έννοια ότι αγοράζεις κινητό και το έχει ήδη εγκατεστημένο…

όπως και μια ερώτηση αν σε μια συσκευή με GrapheneOS βάλω ένα από μη επίσημο store εφαρμογές με spyware, θα παραμείνει privacy and security focused mobile OS ππωσ επικαλείται και επικαλείσαι ή και εδώ είναι marketing?

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Όχι μου απάντησες όπως ήθελες να απαντήσεις και να ταιριάξεις τα λόγια μου σε αυτό που θέλεις να πεις… δεν είναι τυχαίο ότι ξαφνικά και ενώ τόσα χρόνια όταν απαντούσες με στοιχεία έβαζες όλο το post του άλλου ενώ τώρα “ξεχνάς” τμήματα… 

Προσωπικά, όταν δε μου απαντά κάποιος σε ολόκληρα κομμάτια θεωρώ ότι συμφωνεί ή δε μπορεί να διαφωνήσει. Οπότε πάμε παρακάτω.

Όντως, το κάνει τώρα τελευταία και σκέφτομαι ότι, τελικά, ίσως διαφωνεί για να δοκιμάσει τη ρητορική του ικανότητα και να κάνει εξάσκηση στην επιχειρηματολογία και όχι τόσο για τις θέσεις του.:)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Δεν είναι θέμα αυταπάτης, είναι θέμα μετρήσεων. Η ίδια η Google είπε: «50 φορές περισσότερο κακόβουλο λογισμικό από sideloading σε σχέση με Play Store».

Στην επιστήμη δεν υπάρχει πίστη, μόνο δεδομένα. 

Το αν εγώ άνοιξα το toggle ή όχι είναι δευτερεύον. Το ζήτημα είναι ότι άλλαξε η φύση του iOS: από “κλειστό by design” έγινε “κλειστό με εξαίρεση”. Αυτό σημαίνει διαφορετική φιλοσοφία και διαφορετικό προϊόν, ανεξάρτητα αν εγώ στην πράξη δεν το ενεργοποίησα. Στην ασφάλεια και στην αυτοματοποίηση, η διαφορά δεν φαίνεται στην καθημερινότητα του 99.9% αλλά στις συνέπειες όταν το 0.1% ανοίξει το οικοσύστημα και δημιουργήσει αλυσίδα ρίσκου για όλους. Αυτό άλλαξε.

Δεν μετακινώ τα γκολπόστ, επιμένω στην ίδια βάση από την αρχή: το θέμα είναι η διαφοροποίηση και αν η νομοθεσία έχει επιστημονική τεκμηρίωση. Στην πράξη, το toggle αλλάζει τη φιλοσοφία, γιατί δεν έχει σημασία αν εγώ το ανοίξω ή όχι, αλλά ότι πλέον υπάρχει και επηρεάζει το συνολικό μοντέλο εμπιστοσύνης. Στο DMA, άλλο η νομική συμμόρφωση, άλλο το αν υπάρχει μετρήσιμη απόδειξη βλάβης στον καταναλωτή. Το ότι η οικονομική θεωρία είναι "ρευστή" ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι μιλάμε για πολιτική επιλογή και όχι για κάτι αντικειμενικά τεκμηριωμένο. Εγώ εκεί στέκομαι σταθερά από την αρχή.

Μα αυτό ακριβώς λέω: αν χρειάζεται να μπει toggle, τότε έχει αλλάξει η φιλοσοφία. Γιατί μέχρι τώρα το iOS ήταν απόλυτα κλειστό by design, όχι by setting. Το ότι “δεν θα το δει το 99.9%” δεν αναιρεί ότι η ύπαρξή του μετατρέπει το μοντέλο από κλειστό σε “κλειστό με εξαιρέσεις”. Και στην ασφάλεια, δεν μετράει μόνο η εμπειρία του μέσου χρήστη, αλλά το πώς επηρεάζεται συνολικά το οικοσύστημα. Αυτό είναι αλλαγή φιλοσοφίας, έστω κι αν στην καθημερινότητα κάποιου φαίνεται αόρατη άμεσα, με έμμεσες συνεπειες που προανέφερα.

Όχι, δεν απάντησες σε αυτό. Μπορεί για τον μεμονωμένο χρήστη να μη φαίνεται αλλαγή, αλλά σε επίπεδο οικοσυστήματος η ασφάλεια είναι συλλογική υπόθεση. Αν πέσει ο πιο αδύναμος κρίκος, το ρίσκο μοιράζεται. Εκεί ακριβώς είναι η διαφορά που επιμένω.

Να προσθέσω ότι χάρη στο κλειστό οικοσύστημα η Apple επιτρέπει επικοινωνία όπως airdrop, music share, contact share κτλ….

Ετσι δεν φοβάται ότι μπορεί να έχει τις τρύπες που θα είχε αν ήταν ορθάνοιχτη.

Να βάλει δλδ XProtect στο κινητό και μετά να λέμε ότι σέρνεται;

Όταν θέλω να αλλάξω αρχεία με κάποιον θα πρέπει να τον ρωτάω αν έχει ανοιχτό το toggle ή θα ρισκάρω να έχει φάει κάποιο malware;

σ.σ. Χωρίς να λέω ότι είναι απίθανο να συμβεί και με κλειστό λειτουργικό. Απλά είναι απείρως πιο δύσκολο να συμβεί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, Tlykog said:

Κατανόηση κειμένου μηδέν; Σύγκρινε αλλά stores (ενεργοποιημένο toggle) με το δικό της (κλειστό toggle). Στο θέμα μιλάμε για απουσία toggle ή κλειστό toggle. Κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε επίτηδες γιατί δε βγαίνουν τα κουκιά ή όντως δεν καταλαβαίνετε;

Στην επιστήμη δεν υπάρχει πίστη, μόνο δεδομένα. Εκτός αυτού, η εμπειρία σου τί λέει;

Αποφάσισε τελικά. Υπάρχουν δεδομένα ή πίστη (εμπειρία) ;

Το ότι “δεν θα το δει το 99.9%” δεν αναιρεί ότι η ύπαρξή του μετατρέπει το μοντέλο από κλειστό σε “κλειστό με εξαιρέσεις”. Και στην ασφάλεια, δεν μετράει μόνο η εμπειρία του μέσου χρήστη, αλλά το πώς επηρεάζεται συνολικά το οικοσύστημα. Αυτό είναι αλλαγή φιλοσοφίας, έστω κι αν στην καθημερινότητα κάποιου φαίνεται αόρατη άμεσα, με έμμεσες συνεπειες που προανέφερα.

Και επανερχόμαστε στο ότι παραμένει κλειστό by default. Ο χρήστης που θα το άνοιγε πριν με sideloading, θα το ανοίξει και τώρα με το toggle. Είναι το ίδιο πράγμα.

Λάθος. Δεν επιμένεις στην ίδια βάση. Πηγαίνεις από τον ένα ισχυρισμό στον άλλον μόλις ο προηγούμενος αποδεικνύεται λανθασμένος. Και ήταν επαναλαμβανόμενη πρακτική, όχι μια φορά. Είναι, τουλάχιστον αστείο, να μη γνωρίζεις π.χ ότι το torrenting είναι νόμιμο ή να λες ότι δεν υπάρχουν μελέτες κι όταν σου τις ποσταρουν να λες "ναι αλλά δεν είναι το ίδιο με τα δεδομένα ρύπων" όταν μιλάμε για οικονομία. Δε σε πιάνει κάνεις, πουθενά.

Όσο θα επαναλαμβάνεις τα ίδια, θα χρησιμοποιώ τη δική σου τακτική.

"Παραμένει κλειστό BY DEFAULT. Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στη χρήση του. Σου ζήτησα να μου πεις συγκεκριμένες αλλαγές που είδες day to day αντί για γενικολογίες και συνέχισες να απαντάς με γενικολογίες. Γιατί δεν υπάρχουν αλλαγές, επομένως κάπως πρέπει να στηρίξεις άλλο ένα αβάσιμο επιχείρημα.

2-3 φορές τα είπα και σε σένα και στον Atix αλλά δε μου κάνει εντύπωση που δεν τα διάβασες.

25 minutes ago, AtiX said:

Καλή η τακτική σου, αλλά δεν πιάνει.

2 hours ago, MikeKata said:
2 hours ago, AtiX said:

Ναι βρε, επιλογή δόθηκε στον 16 χρόνο να πάρει βοήθεια από ένα chatbot για να αυτοκτονήσει

Θύμισε μου πώς κολλάει αυτό με το θέμα μας; Α, δεν κολλάει.

2 hours ago, AtiX said:

πιλογή δινότανε και στα windows και για αυτό και για πάνω από 2 δεκαετίες είχαμε πήξει στους ιούς και στα spywares

Ήταν τα Windows κλειστά από default σε συγκεκριμένα sources, με ένα κρυμμένο toggle να το ανοίξεις ΑΝ ήθελες/ήξερες και δεν το θυμάμαι; Όχι, απλά για να πούμε κάτι συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα...

Είσαι κι άτυχος γιατί σε αυτό το site μπορείς να κάνεις quote, οπότε πάλι στο κενό η προσπάθεια... 

Όχι μου απάντησες όπως ήθελες να απαντήσεις και να ταιριάξεις τα λόγια μου σε αυτό που θέλεις να πεις

1 hour ago, MikeKata said:
1 hour ago, AtiX said:

Τα θεωρείς λάθος γιατί δεν σε συμφέρει στην κουβέντα

Σου απάντησα, κυριολεκτικά, ένα προς ένα στα "παραδείγματά" σου γιατί ήταν λάθος. Δεν είμαι εγώ αυτός που γράφει γενικολογίες, οπότε μάλλον δεν είμαι εγώ αυτός τον οποίο δε "συμφέρει η κουβέντα".

Όπως σου αποδεικνύω ξανά, λοιπόν, εγώ σου εξήγησα ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, κάνοντάς τα quote ένα προς ένα και συνεχίζεις να απαντάς με γενικολογίες. Την επόμενη φορά, αντί για quote, να σου τα στείλω με pm, να μη παιδεύεσαι.

Κοίτα, δεν ξέρω αν όντως ξέχασες αυτά που ήξερες, αλλά η διαφήμιση της Apple ως προς το privacy δεν είναι ψέμα… αν εσύ δεν την πιστεύεις είναι δικό σου θέμα και ίσως και να έχεις πέσει εσύ θύμα marketing περί μη ύπαρξης privacy στο iOS…

Το ότι δε γνωρίζεις πώς η Apple χρησιμοποιεί τα δεδομένα σου, μάλλον κάνει άλλον το "θύμα marketing", όχι εμένα.

Αυτό που κατηγορείς ότι κάνω εγώ το κάνεις, ευθαρσώς, τώρα εσύ! Θα μου πεις εδώ αμφισβητείς την ίδια την Google που παραδέχεται ότι τα παράλληλα stores δεν ελέγχουν τις εφαρμογές που φιλοξενούν για κακόβουλο λογισμικό και αυτό μειώνει την ασφάλεια του Android… ελπίζω να μην διαβάσω ότι και αυτό είναι marketing…

Μάλλον η "αγάπη" σε μια εταιρεία δημιουργεί συλλογική στρέβλωση της κατανόησης ενός κειμένου. Ευτυχώς απάντησα στον Tlykog, το κάνω quote να μην επαναλαμβάνομαι.

15 minutes ago, MikeKata said:

Σύγκρινε αλλά stores (ενεργοποιημένο toggle) με το δικό της (κλειστό toggle). Στο θέμα μιλάμε για απουσία toggle ή κλειστό toggle. Κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε επίτηδες γιατί δε βγαίνουν τα κουκιά ή όντως δεν καταλαβαίνετε;

Κοινώς, κάνεις ό,τι έκανες στο δεύτερο σου σχόλιο (ή τρίτο, δε θυμάμαι). Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα (ανοιχτό toggle-κλειστό toggle vs απουσία toggle-κλειστό toggle). Ειλικρινά έχω εκπλαγεί με τις προσπάθειες που κάνεις να εξισώσεις άσχετα πράγματα. Φυσικά και ένα ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ toggle για τρίτα stores έχει μεγαλύτερο attack surface. ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ. Μιλάμε ή για κλειστό ή για απουσία του εντελώς!

Να θυμίσω μόνο ότι το GrapheneOS δεν είναι καν εμπορικό προϊόν με την έννοια ότι αγοράζεις κινητό και το έχει ήδη εγκατεστημένο…

Τι σχέση έχει αυτό; Μιλάμε για το αν είναι πιο ασφαλές ή πόσο πουλάει; Πάλι πετάμε άσχετα;

όπως και μια ερώτηση αν σε μια συσκευή με GrapheneOS βάλω ένα από μη επίσημο store εφαρμογές με spyware, θα παραμείνει privacy and security focused mobile OS ππωσ επικαλείται και επικαλείσαι ή και εδώ είναι marketing?

Δε μιλάμε για αυτό, όμως, μιλάμε; Μιλάμε για το αν σε μια συσκευή με GrapheneOS έχεις απενεργοποιημένη την επιλογή να βάλεις third party stores ή να μην την έχεις καθόλου. Ξέρω, ψιλά γράμματα που σε συμφέρει να μην τα διαβάσεις...

18 minutes ago, Tlykog said:

Όντως, το κάνει τώρα τελευταία και σκέφτομαι ότι, τελικά, ίσως διαφωνεί για να δοκιμάσει τη ρητορική του ικανότητα και να κάνει εξάσκηση στην επιχειρηματολογία και όχι τόσο για τις θέσεις του.:)

Πού να δεις τι συμβαίνει όταν κάποιος παίρνει χαμπάρι ότι πετάει ο,τι να 'ναι οπότε αρχίζει να πηδάει από το ένα "επιχείρημα" στο άλλο μπας και του κάτσει τίποτα από τύχη.

Καληνύχτα σας. Και αύριο μέρα είναι...

Επεξ/σία από MikeKata
Δημοσ.

FYI

Τελικά λόγω των κυρώσεων της ΕΕ στην Ρωσία τον έκοψε. Ο τύπος δεν είχε ενημερώσει ότι πλέον είναι κάτοικος Μάλτας….

Επρεπε να βγει η Apple να πει ρωτήστε τους λαλακες της ΕΕ και να μην είναι γενικόλογη ….

https://github.com/XITRIX/iTorrent/issues/401#issuecomment-3235081476

• Like 3
Δημοσ.
2 minutes ago, Dimitris_1981 said:

FYI

Τελικά λόγω των κυρώσεων της ΕΕ στην Ρωσία τον έκοψε. Ο τύπος δεν είχε ενημερώσει ότι πλέον είναι κάτοικος Μάλτας….

Επρεπε να βγει η Apple να πει ρωτήστε τους λαλακες της ΕΕ και να μην είναι γενικόλογη ….

https://github.com/XITRIX/iTorrent/issues/401#issuecomment-3235081476

Δεν το ανεβάζε κι αυτός κανένα 2ωρο νωρίτερα; Θα είχαμε γλυτώσει την ψυχική μας υγεία. 

• Haha 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Tlykog είπε

Αλλά να το δούμε και λίγο πιο ψύχραιμα: το “μονοπώλιο” που ισχύει π.χ. σε όλες τις κονσόλες τόσα χρόνια δεν ενόχλησε κανέναν. Δεν είδα κανένα να χτυπιέται ότι στη Sony, στη Microsoft ή στη Nintendo παίζεις μόνο τα παιχνίδια που έχουν εγκρίνει εκείνοι. Γιατί δηλαδή στα κινητά πρέπει να ισχύει κάτι διαφορετικό;

Έλα μου ντε το 1821 ο Κολοκοτρώνης έπρεπε να πει, όπλα δεν έχουμε όλοι οι άλλοι μικροί λαοί κάτω απο οθωμανική αυτοκρατορία είναι ή αν ειναι έξω έχουν ξένο βασιλιά έχουν  γιατί εμείς να είμαστε η εξαίρεση;

Ευτυχώς που δεν το έκανε και πήγαμε μπροστά. 

Οι Γάλλοι το 1789, όλες οι χώρες έχουν βασιλιά εμεις γιατί να θέλουμε δημοκρατία ; 

• Haha 1
Δημοσ.

Επειδή είναι αργά θα απαντήσω στο σημαντικό τώρα και τα υπόλοιπα αύριο…

15 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Μιλάμε ή για κλειστό ή για απουσία του εντελώς!

Γιατί τότε δεν είναι επιλογή, το βασικό σου επιχείρημα σε όλη την την συζήτηση, αν υπάρχει και είναι κλειστό αφού, επιτέλους, παραδέχτηκες ότι τα παράλληλα stores βάζουν σε κίνδυνο την συσκευή σου και εσένα καθώς και ολόκληρο το οικοσύστημα που έχει στήσει η Apple και η κάθε Apple…

αν εσύ θεωρείς ότι πρέπει να υπάρχει αυτή επιλογή, βάζοντας σε κίνδυνο την συσκευή του χρήστη και τον χρήστη δες παράδειγμα windows και δεκαεξάχρονου*, ή του οικοσυστήματος δες παράδειγμα windows και google, εγώ πάω πάσο…

απλά θα ήθελα να δω πως θα το δικαιολογήσεις…

*για να αποφύγω την ειρωνία να αναλύσω το αυτονόητο, αναφέρομαι στην χρήση εφαρμογών που μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο τον ίδιο τον χρήστη όσο και αν ως εφαρμογή μπορεί να φαίνεται αθώα…

• Like 2
Δημοσ.

Μα εσύ μίλησες για sideloading, κι εκεί απάντησα με μετρήσεις: η Google έδειξε 50 φορές περισσότερο malware από τέτοιες πηγές. Αν μιλήσουμε για «κλειστό toggle», προφανώς δεν περνάει τίποτα. Το ζήτημα όμως είναι ότι το toggle υπάρχει και αυτό αλλάζει τη φιλοσοφία και το συνολικό ρίσκο.

Είσαι σε επιστημονικό χώρο, οπότε ευθέως: πίστη = εμπειρία; Στην επιστήμη η εμπειρία είναι έλεγχος, όχι πίστη. Εγώ πρώτα έφερα δεδομένα και μετά την εμπειρία για επαλήθευση.

«By design κλειστό» ≠ «by default κλειστό». Το πρώτο σημαίνει χωρίς μηχανισμό ανοίγματος, το δεύτερο σημαίνει toggle που αλλάζει τους όρους του οικοσυστήματος. Άλλο φιλοσοφία, άλλο απλή ρύθμιση.

Δεν άλλαξα βάση: μιλάω από την αρχή για διαφοροποίηση και τεκμηρίωση. Τα παραδείγματα ήταν για εξήγηση, όχι αλλαγή θέσης. Αν λες ότι «μετακινώ γκολπόστ», απέδειξέ το.

Το iOS από «by design κλειστό» έγινε «by default κλειστό με εξαίρεση». Η ασφάλεια είναι συλλογική: αν ανοίξει ένας κρίκος, το ρίσκο μοιράζεται. Σαν φρούριο με τρύπες, ισχύει όσο το πιο αδύναμο σημείο του.

Για το keyboard: ακόμα καμία απάντηση στο βασικό. Ποιο δίνει privacy + features + δωρεάν σε mainstream χρήση; Για privacy μόνο υπάρχουν λύσεις, για το πακέτο όχι. Αν ξέρεις κάτι καλύτερο, φέρ’ το. Από την αρχή έκανα τη σύγκριση με το αντίστοιχο πακέτο της Google για να δείξω ποια δίνει βάρος στο privacy.

17 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Δεν το ανεβάζε κι αυτός κανένα 2ωρο νωρίτερα; Θα είχαμε γλυτώσει την ψυχική μας υγεία. 

Η καλή συζήτηση δεν επιβαρύνει την υγεία.

• Like 2
Δημοσ.
1 minute ago, AtiX said:

παραδέχτηκες ότι τα παράλληλα stores βάζουν σε κίνδυνο την συσκευή σου και εσένα καθώς και ολόκληρο το οικοσύστημα που έχει στήσει η Apple και η κάθε Apple ΑΝ ΤΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ. Αν τα αφήσεις κλειστά, δε βάζουν σε κίνδυνο τη συσκευή σου και η συσκευή σου δουλεύει ακριβώς όπως και πριν.

Έλα σου το διόρθωσα γιατί πάλι τα μισά είπες και "ξέχασες" το σημαντικότερο που είναι και η ουσία σε ο,τι συζητάμε τόση ώρα. Δε μιλάμε για ανοιχτό toggle, αλλά κλειστό.

Σε συμφέρει, βέβαια, να πας την κουβέντα,  πάλι, αλλού. Δεν είναι η πρώτη φορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Έλα μου ντε το 1821 ο Κολοκοτρώνης έπρεπε να πει, όπλα δεν έχουμε όλοι οι άλλοι μικροί λαοί κάτω απο οθωμανική αυτοκρατορία είναι ή αν ειναι έξω έχουν ξένο βασιλιά έχουν  γιατί εμείς να είμαστε η εξαίρεση;

Ευτυχώς που δεν το έκανε και πήγαμε μπροστά. 

Οι Γάλλοι το 1789, όλες οι χώρες έχουν βασιλιά εμεις γιατί να θέλουμε δημοκρατία ; 

Αν απαντάς μόνο σε μια φράση, μην περιμένεις να έχεις πιάσει το νόημα. Διάβασε πρώτα την εξέλιξη της συζήτησης, μετά απάντησε. Έτσι θα είσαι και εντός θέματος στο επόμενο μήνυμα φίλε μου.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Έλα σου το διόρθωσα γιατί πάλι τα μισά είπες και "ξέχασες" το σημαντικότερο που είναι και η ουσία σε ο,τι συζητάμε τόση ώρα. Δε μιλάμε για ανοιχτό toggle, αλλά κλειστό.

Σε συμφέρει, βέβαια, να πας την κουβέντα,  πάλι, αλλού. Δεν είναι η πρώτη φορά.

Μα τι με συμφέρει μου τσαμπουνάς βραδιάτικα!!!!

Εσύ επιμένεις ότι πρέπει να υπάρχει επιλογή που θα βάζει σε κίνδυνο την συσκευή μου… σε ρωτάω το γιατί και προσπαθείς να μου αποδείξεις ότι όλα αυτά περί ασφάλειας και privacy είναι marketing!!!!

Πιο απλά και μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο δεν γίνεται να το γράψω…

πραγματικά δεν βγάζει νόημα πλέον στο οτιδήποτε γράφεις…

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, Tlykog said:

Μα εσύ μίλησες για sideloading, κι εκεί απάντησα με μετρήσεις: η Google έδειξε 50 φορές περισσότερο malware από τέτοιες πηγές.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Το συγκεκριμένο το ανέφερα ως παράδειγμα ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ επιλογών που οδηγεί σε περιορισμό του συστήματος για να καταλάβεις πώς ένα trend (Apple, απουσία επιλογών) οδηγεί και άλλες εταιρείες να τείνουν προς τα εκεί, επηρεάζοντας τους χρήστες.

ΔΕΝ το ανέφερα για να σου πω "Google-sideloading=Apple-κλειστο toggle"

Διαφορετικά πράγματα, αλλά δε μου κάνει εντύπωση ότι δεν το πήρες χαμπάρι. Κάπως πρέπει να αφήσεις επιχείρημα.

7 minutes ago, Tlykog said:

«By design κλειστό» ≠ «by default κλειστό». Το πρώτο σημαίνει χωρίς μηχανισμό ανοίγματος, το δεύτερο σημαίνει toggle που αλλάζει τους όρους του οικοσυστήματος. Άλλο φιλοσοφία, άλλο απλή ρύθμιση.

Πάμε πάλι γιατί αρνείσαι να απαντήσεις συγκεκριμένα, παρά μόνο γενικολογίες. Μη νομίζεις ότι θα σταματήσω να σε ρωτάω.

Ποιες αλλαγές είδες εσύ στη χρήση του iOS με την εισαγωγή νέων stores; Εσύ ήσουν αυτός που μίλησες για "αυτοματοποίηση" (περισσότερα warnings, notifications κλπ). Εσύ ήσουν αυτός που μίλησε για ασφάλεια. Απάντα λοιπόν συγκεκριμένα και σταμάτα να υπεκφευγεις

1. Είδες περισσότερες π.χ ειδοποιήσεις (που να σχετίζονται με αυτό);

2. Είδες CVEs που να σχετίζονται με το νέο API για τα stores; 

Αν μου πεις όχι, απλά επιβεβαιώνεις ο,τι λέω. Αν, πάλι αρχίσεις τις γενικολογιες...ναι, επιβεβαιώνεις ο,τι λέω.

11 minutes ago, Tlykog said:

Ποιο δίνει privacy + features + δωρεάν σε mainstream χρήση; Για privacy μόνο υπάρχουν λύσεις, για το πακέτο όχι.

Έκανες μια αυθαίρετη σύγκριση που νόμιζες ότι σε βόλευε τη στιγμή που μιλούσαμε για privacy. Είπες να βάλεις 5-6 "features" ακόμα μέσα γιατί μόνο με το privacy δεν "έβγαινε".

12 minutes ago, Tlykog said:

Η καλή συζήτηση δεν επιβαρύνει την υγεία

Συμφωνώ. Η "καλή" συζήτηση όμως.

Τώρα, αν ο συνομιλητής σου πηδάει από το ένα θέμα στο άλλο και τα μισά που έχει πει είναι ξεκάθαρα (αντικειμενικά) λάθος και κάνει ότι τα ξέχασε, δεν είναι "καλή" συζήτηση.

Τελικά είναι παράνομο το torrenting; Για πες μας.

2 minutes ago, AtiX said:

Εσύ επιμένεις ότι πρέπει να υπάρχει επιλογή που θα βάζει σε κίνδυνο την συσκευή μου

Εγώ επιμένω ότι πρέπει να υπάρχει επιλογή, σκέτο. Σε κίνδυνο θα βάλει τη συσκευή σου αν την ανοίξεις. Αν την ανοίξεις, σημαίνει ότι ξέρεις τι κάνεις. Αν δεν την ανοίξεις (όπως είναι και η default συμπεριφορά που δεν παρακάμπτεται τυχαία, καθώς σε προειδοποιεί ξανά και ξανά) ΔΕ ΒΆΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΟΥ.

Αυτός που δε βγάζει νόημα είναι αυτός που κάνει άκυρες συγκρίσεις, του τις δείχνουν μια προς μια, κάνει ότι τις ξέχασε λέγοντας "δε μου απάντησες" και όταν του τις ξανακάνουν quote τις "ξεχνάει" πάλι λες και δεν υπήρξαν ποτέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...