Tlykog Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, MikeKata είπε 😂😂 Μετά την επανειλημμένη απουσία απαντήσεων σε αυτά που σε ρωτάνε, καθώς τα "επιχειρήματα" σου δε στέκουν, τώρα κάνεις την ύστατη προσπάθεια (μιας και δεν έμεινε τίποτα άλλο) να χρησιμοποιείς τα επιχειρήματα των άλλων ως δικά σου. Βέβαια εγώ σου έγραψα ένα προς ένα πώς μετατοπίζεις της συζήτηση, αλλά ποιος νοιάζεται 😂 Δεν μετακινώ γκολπόστ. Η θέση μου είναι σταθερή: το toggle αλλάζει το trust model του iOS, αυξάνει το attack surface και άρα το risk profile. Ακόμα και όταν το απλοποίησα σε μία φράση, απάντηση δεν πήρα. Τα υπόλοιπα τα "ξέχασες" εσύ, ακριβώς επειδή δεν είχες επιχείρημα. Το trust model αλλάζει ή όχι; Το ζήτημα εδώ είναι ότι δεν ξέρω να γράφω ή ότι δε θέλεις να διαβάσεις; Σε όλα όσα μου παρέθεσες απάντησα. Το πρώτο μάλιστα το "ξέχασες" εδώ και 2 μηνύματά σου. Επεξ/σία 30 Αυγούστου από Tlykog
MikeKata Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, Tlykog said: Εσύ πηγαίνεις τη συζήτηση από το "torrent" στο "μέσο χρήστη", μετά σε οικονομικές θεωρίες και paper Ρε σεις, καταντάει αστείο 😂😂😂 "Από το torrent στο μέσο χρήστη" On 28/08/2025 at 19:28, Tlykog said: Ποιος κατεβάζει torrent στο κινητό και γιατί το 2025; Όποιος θέλει το κατεβάζει στον υπολογιστή και το περνάει στο κινητό αν καίγεται τόσο. "μετά σε οικονομικές θεωρίες και paper" On 28/08/2025 at 22:43, Tlykog said: Το ερώτημα όμως δεν είναι αυτό, αλλά αν η ίδια η νομοθεσία έχει επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση. Στην περίπτωση των ρύπων, υπήρξαν δεδομένα, μετρήσεις, έρευνες που τεκμηρίωναν άμεσες επιπτώσεις στην υγεία. Στην περίπτωση του DMA δεν έχουμε αντίστοιχη τεκμηρίωση που να δείχνει ότι η στρατηγική της Apple δημιουργεί αποδεδειγμένα βλάβη στην κοινωνία ή στην αγορά με βάση την οικονομική θεωρία. Εκεί είναι η διαφορά: άλλο η νομιμότητα, άλλο η επιστημονική τεκμηρίωση που πρέπει να στηρίζει μια τέτοια νομοθεσία. Εγώ το πηγαίνω, ε; Ή μήπως εσύ το πήγες και όταν πήρες τεκμηριωμένη απάντηση το γύρισες αλλού, ξανά; 😂 Δε θυμάσαι ούτε τι γράφεις, γίνεται όλο και πιο αστείο. 8 minutes ago, Tlykog said: Τα υπόλοιπα τα "ξέχασες" εσύ, ακριβώς επειδή δεν είχες επιχείρημα. Το trust model αλλάζει ή όχι; Ισχυρίστηκες ότι γίνεται λιγότερο ασφαλες. Ιδού η Ροδος. Φέρε τις αποδείξεις με τις ευπαθειες. CVEs υπάρχουν ή όχι; Μιας και επαναλαμβανόμαστε, ρωτάω. Το ότι δεν μπορείς να απαντήσεις όταν σου θέτουν πολύ συγκεκριμένα το ερώτημα και επιλέγεις να μιλάς για "φιλοσοφίες" και "trust model" επειδή γνωρίζεις ότι και τα 2 είναι abstract θεωρίες που δεν έχουν "απτά" στοιχεία και σε βολεύουν να είσαι πιο "ευέλικτος", δε σημαίνει ότι έτσι είναι η πραγματικότητα. Στείλε τα CVEs που σχετίζονται με το κλειστό toggle, συγκριτικα με πριν. Επεξ/σία 30 Αυγούστου από MikeKata 1
Tlykog Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου 4 λεπτά πριν, MikeKata είπε Ρε σεις, καταντάει αστείο 😂😂😂 Εγώ το πηγαίνω, ε; Ή μήπως εσύ το πήγες και όταν πήρες τεκμηριωμένη απάντηση το γύρισες αλλού, ξανά; 😂 Δε θυμάσαι ούτε τι γράφεις, γίνεται όλο και πιο αστείο. Ισχυρίστηκες ότι γίνεται λιγότερο ασφαλες. Ιδού η Ροδος. Φέρε τις αποδείξεις με τις ευπαθειες. CVEs υπάρχουν ή όχι; Μιας και επαναλαμβανόμαστε, ρωτάω. Το ότι δεν μπορείς να απαντήσεις όταν σου θέτουν πολύ συγκεκριμένα το ερώτημα και επιλέγεις να μιλάς για "φιλοσοφίες" και "trust model" επειδή γνωρίζεις ότι και τα 2 είναι abstract θεωρίες που δεν έχουν "απτά" στοιχεία και σε βολεύουν να είσαι πιο "ευέλικτος", δε σημαίνει ότι έτσι είναι η πραγματικότητα. Στείλε τα CVEs που σχετίζονται με το κλειστό toggle, συγκριτικα με πριν. Το αστείο είναι να ζητάς CVEs για κάτι που δεν είναι bug αλλά αρχιτεκτονική αλλαγή. Το threat modeling δεν χρειάζεται λίστα με ευπάθειες για να δείξει ρίσκο. Το ίδιο το toggle είναι νέο entry point, άρα αλλάζει το trust model. Αν αυτό δεν το βλέπεις, τότε δεν είναι ότι δεν έχω απάντηση, είναι ότι δεν θες να τη διαβάσεις. Φέρνω επιστημονική τεκμηρίωση, όπως λες "θεωρίες", και δε φέρνεις τίποτα. Κυριολεκτικά. Άρα πέρα από το ότι δεν καταλαβαίνεις τί ακριβώς ζητάς, δεν έχεις και τίποτα να στηρίξεις ούτε καν αυτό που λες. Το ότι γελάς κιόλας είναι το καλύτερο.
MikeKata Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, Tlykog said: Φέρνω επιστημονική τεκμηρίωση, όπως λες "θεωρίες", και δε φέρνεις τίποτα. Κυριολεκτικά. Άρα πέρα από το ότι δεν καταλαβαίνεις τί ακριβώς ζητάς, δεν έχεις και τίποτα να στηρίξεις ούτε καν αυτό που λες. Το ότι γελάς κιόλας είναι το καλύτερο. Ήμουν σίγουρος ότι δε θα ήξερες τη διαφορά της επιστημονικής "θεωρίας" (τεκμηρίωση) από τη "θεωρία" που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Έλα, σαββατιατικο διάβασμα: Theory vs Scientific Theory | What’s the Difference Εν τω μεταξύ, το "τίποτα" (αφού ζητήθηκε από σένα) On 28/08/2025 at 23:16, MikeKata said: Είσαι σίγουρος για αυτό; Walled Gardens & Forbidden Apples: Software Access Amid Antimonopoly Resurgence Antitrust in the Consumer Platform Economy: How Apple Has Abused Its Mobile Platform Dominance 😂😂😂😂 Βεβαια, μόλις βλέπεις σε πόσα αλλεπάλληλα "σφάλματα" έχεις υποπέσει και σου τα κάνω quote, τα ξεχνάς. Να σου τα ξαναθυμισω. 1. Ubuntu telemetry. Πήρες χαμπάρι ότι είπες πατάτα, το "ξέχασες" μόλις σου την ανέλυσα διεξοδικά. 2. Μου είπες ότι μετατόπιση τη συζήτηση. Μόλις σου έκανα quote βημα-βημα πώς πας τη συζήτηση αλλού, το "ξέχασες". 3. Μου λες ότι το πάω "σε οικονομικές θεωρίες και paper". Μόλις σου ποσταρα ακριβώς τα λόγια σου όπου ΕΣΥ ισχυρίστηκες ότι δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση και εγώ απλώς σου απάντησα, ξαφνικά, το "ξέχασες". Δηλαδή, εκτός από το να σου κάνω quote όσα προσάπτεις σε μένα, που στην πραγματικότητα τα είπες εσύ και να σου τα απαριθμήσω ένα-ενα, τι άλλο πρέπει να κάνω, να σου τα ζωγραφίσω; Και η απάντηση σου (ισχυριζόμενος ότι μιλάς "επιστημονικα) είναι να πετάξεις 2 εντελώς γενικολογα link για το τι είναι το "attack surface" χωρίς καν να έχεις υπ'οψιν σου ότι παίζουν ρόλο ένα εκατομμύριο άλλοι παράγοντες (ποσο modular είναι το λειτουργικό, πόσο access μπορεί κάθε component να έχει κλπ) που ακόμα και στα ίδια λειτουργικά μπορεί να είναι διαφορετικοι σε κάθε έκδοση. Για αυτό ακριβώς σου λέω να φέρεις τα CVEs, γιατί είναι ο μοναδικός ΜΕΤΡΗΣΙΜΟΣ τρόπος να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου ότι είναι λιγότερο ασφαλές. Αυτό θα ήταν "επιστημονική τεκμηρίωση". Δε μου κάνει εντύπωση που δεν το έκανες. Για αυτό ακριβώς σε συμφέρει να μιλάς για attack surface και threat model, γιατί είναι ένας γενικός, ΜΗ ΜΕΤΡΗΣΙΜΟΣ όρος, που σου επιτρέπει να έχεις "ευελιξία" σε ο,τι λες και να μπορείς να αποφύγεις ο,τι απάντηση σου δίνουν. Θεωρώ, λοιπόν, ότι, εν γνώσει σου απαντάς γενικά και όχι συγκεκριμένα. Επεξ/σία 30 Αυγούστου από MikeKata 1
Tlykog Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, MikeKata είπε Ήμουν σίγουρος ότι δε θα ήξερες τη διαφορά της επιστημονικής "θεωρίας" (τεκμηρίωση) από τη "θεωρία" που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Έλα, σαββατιατικο διάβασμα: Theory vs Scientific Theory | What’s the Difference Εν τω μεταξύ, το "τίποτα" (αφού ζητήθηκε από σένα) 😂😂😂😂 Βεβαια, μόλις βλέπεις σε πόσα αλλεπάλληλα "σφάλματα" έχεις υποπέσει και σου τα κάνω quote, τα ξεχνάς. Να σου τα ξαναθυμισω. 1. Ubuntu telemetry. Πήρες χαμπάρι ότι είπες πατάτα, το "ξέχασες" μόλις σου την ανέλυσα διεξοδικά. 2. Μου είπες ότι μετατόπιση τη συζήτηση. Μόλις σου έκανα quote βημα-βημα πώς πας τη συζήτηση αλλού, το "ξέχασες". 3. Μου λες ότι το πάω "σε οικονομικές θεωρίες και paper". Μόλις σου ποσταρα ακριβώς τα λόγια σου όπου ΕΣΥ ισχυρίστηκες ότι δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση και εγώ απλώς σου απάντησα, ξαφνικά, το "ξέχασες". Δηλαδή, εκτός από το να σου κάνω quote όσα προσάπτεις σε μένα, που στην πραγματικότητα τα είπες εσύ και να σου τα απαριθμήσω ένα-ενα, τι άλλο πρέπει να κάνω, να σου τα ζωγραφίσω; Και η απάντηση σου (ισχυριζόμενος ότι μιλάς "επιστημονικα) είναι να πετάξεις 2 εντελώς γενικολογα link για το τι είναι το "attack surface" χωρίς καν να έχεις υπ'οψιν σου ότι παίζουν ρόλο ένα εκατομμύριο άλλοι παράγοντες (ποσο modular είναι το λειτουργικό, πόσο access μπορεί κάθε component να έχει κλπ) που ακόμα και στα ίδια λειτουργικά μπορεί να είναι διαφορετικοι σε κάθε έκδοση. Για αυτό ακριβώς σου λέω να φέρεις τα CVEs, γιατί είναι ο μοναδικός ΜΕΤΡΗΣΙΜΟΣ τρόπος να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου ότι είναι λιγότερο ασφαλές. Αυτό θα ήταν "επιστημονική τεκμηρίωση". Δε μου κάνει εντύπωση που δεν το έκανες. Για αυτό ακριβώς σε συμφέρει να μιλάς για attack surface και threat model, γιατί είναι ένας γενικός, ΜΗ ΜΕΤΡΗΣΙΜΟΣ όρος, που σου επιτρέπει να έχεις "ευελιξία" σε ο,τι λες και να μπορείς να αποφύγεις ο,τι απάντηση σου δίνουν. Θεωρώ, λοιπόν, ότι, εν γνώσει σου απαντάς γενικά και όχι συγκεκριμένα. Είναι ακριβώς το αντίθετο: το threat modeling είναι το βασικό εργαλείο της ασφάλειας για να εκτιμάς αρχιτεκτονικό ρίσκο πριν καν εμφανιστεί CVE. Τα CVEs μετρούν bugs, όχι το αν το σύστημα έχει αλλάξει trust model. Το toggle είναι νέο entry point, άρα αλλάζει το attack surface και αυξάνει την έκθεση, ανεξάρτητα από το πόσο modular είναι το υπόλοιπο λειτουργικό. Αν θες να πεις ότι δεν αλλάζει trust model, πες το καθαρά. Όλα τα υπόλοιπα είναι εντυπώσεις. Κάνεις θεμελιώδες σφάλμα. Και ύφος καθηγητή από πάνω. Το trust model αλλάζει ή όχι; Επεξ/σία 30 Αυγούστου από Tlykog 1
magictoboggan Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου 1 hour ago, polaki said: Σταματήστε να κρίνετε τις επιλογές του "άλλου", και απλά δεχτείτε ότι ζητάει διαφορετικά πράγματα απ'τη συσκευή του και από τη ζωή του γενικότερα. Σε δημόσιο forum είμαστε. Ο καθένας μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα. Εγώ έγραψα ότι το iOS είναι ένα κλειδωμένο λειτουργικό σύστημα και έκανα σάτιρα με βάση τα στερεότυπα και τη φύση του iOS λειτουργικού. Μην τα παίρνεις όλα προσωπικά. Και εγώ είχα iphone (SE 2016) το οποίο το γούσταρα φουλ και το κράτησα πολύ καιρό λόγω μεγέθους. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν η ιδανική επιλογή με βάση τα χρήματα που έδωσα τότε. 1
MikeKata Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου 3 minutes ago, Tlykog said: εργαλείο της ασφάλειας για να εκτιμάς αρχιτεκτονικό ρίσκο πριν καν εμφανιστεί CVE. Τα μισά είπες "....πριν μπει στην παραγωγή και το δεις να δουλεύει στην πράξη, οπότε βρίσκονται τα CVEs". Χωρις να έχει βρεθεί το παραμικρό, εδώ και 1.5 χρόνο που έχει κάνει τις αλλαγες. Δεν έγιναν χθες. Έλα, σου το διόρθωσα. Παραδεξου απλά ότι δεν έχεις CVEs ως απόδειξη του ισχυρισμού σου και στηρίζεσαι σε γενικότητες, να ξεμπερδευουμε. Πολύ κράτησε το αστείο. 1 1
Tlykog Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, MikeKata είπε Τα μισά είπες "....πριν μπει στην παραγωγή και το δεις να δουλεύει στην πράξη, οπότε βρίσκονται τα CVEs". Χωρις να έχει βρεθεί το παραμικρό, εδώ και 1.5 χρόνο που έχει κάνει τις αλλαγες. Δεν έγιναν χθες. Έλα, σου το διόρθωσα. Παραδεξου απλά ότι δεν έχεις CVEs ως απόδειξη του ισχυρισμού σου και στηρίζεσαι σε γενικότητες, να ξεμπερδευουμε. Πολύ κράτησε το αστείο. Μπερδεύεις δύο επίπεδα. Τα CVEs είναι μετρήσεις bug σε υλοποίηση. Το threat modeling εκτιμά αρχιτεκτονικό ρίσκο, πριν καν βρεθεί bug. Δεν χρειάζεσαι CVE για να πεις ότι μια νέα είσοδος αυξάνει τον κίνδυνο, όπως δεν χρειάζεται να σε κλέψουν για να ξέρεις ότι το σπίτι με περισσότερες πόρτες είναι πιο εκτεθειμένο. Αν διαφωνείς, πες καθαρά: το toggle δεν είναι νέα είσοδος; Να στο πω και με ένα άλλο απλό παράδειγμα: σε ένα αυτοκίητο, εσύ λες “δείξε μου bug στο κλείδωμα της πόρτας”. Εγώ σου λέω ότι το ίδιο το αυτοκίνητο απέκτησε και ηλιοροφή. Μπορεί να μην μπήκε ακόμα διαρρήκτης από εκεί, αλλά η ύπαρξη της νέας εισόδου αλλάζει το ρίσκο για όλους. Αν το βρίσκεις αστείο, είναι δικαίωμά σου. Εγώ το θεωρώ θεμελιώδες λάθος λογικής. Από την αρχή δεν παρεξηγούμαι με ότι και να γράφει κάποιος, οπότε το ύφος με αφήνει παγερά αδιάφορο. Μόνο επιχειρήματα. Όταν έχω κάπου λάθος το παραδέχομαι, με τεκμηρίωση πάντα, γιατί με βοηθάει να βελτιώνομαι. Επεξ/σία 30 Αυγούστου από Tlykog
MikeKata Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, Tlykog said: Μπερδεύεις δύο επίπεδα. Τα CVEs είναι μετρήσεις bug σε υλοποίηση. Το threat modeling εκτιμά αρχιτεκτονικό ρίσκο, πριν καν βρεθεί bug. Δεν χρειάζεσαι CVE για να πεις ότι μια νέα είσοδος αυξάνει τον κίνδυνο, όπως δεν χρειάζεται να σε κλέψουν για να ξέρεις ότι το σπίτι με περισσότερες πόρτες είναι πιο εκτεθειμένο. Αν διαφωνείς, πες καθαρά: το toggle δεν είναι νέα είσοδος; Επιμένεις. Χρειάζεσαι CVEs αν ισχυρίζεσαι ότι κάνει το σύστημα λιγότερο ασφαλές. Γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις πώς η Apple κάνει sanitized τα inputs από το συγκεκριμένο API, ή πώς δουλεύει το iOS εσωτερικά, γενικότερα, για να κρινεις αν ΟΝΤΩΣ μειώνεται η ασφάλεια ή αν είναι παπατζα της Apple. Για αυτό σου λέω ότι μιλάς θεωρητικά. Σου αρέσει, δε σου αρέσει, ο μοναδικός τρόπος να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι γίνεται λιγότερο ασφαλές είναι να βρεις ευπάθειες που σχετίζονται με την υλοποίηση του. Είναι τόσο απλό. Το παραδέχθηκες πλαγίως και μόνος σου λέγοντας 13 minutes ago, Tlykog said: Τα CVEs είναι μετρήσεις bug σε υλοποίηση. Υλοποιηση. Όχι στη θεωρια. Επίσης, δεν είναι "μετρήσεις bug σε υλοποίηση". Είναι μετρήσεις για "vulnerabilities" σε υλοποίηση. "Common vulnerabilities and exposures". Μπορώ να λέω επί 10 χρόνια ότι ένα λειτουργικό είναι ασφαλές. Αν δεν το αποδείξω με μετρήσεις που υποδηλώνουν ότι δεν έχει γίνει compromised, τα λόγια μου παραμένουν αυτό. Λόγια. 13 minutes ago, Tlykog said: Να στο πω και με ένα άλλο απλό παράδειγμα: σε ένα αυτοκίητο, εσύ λες “δείξε μου bug στο κλείδωμα της πόρτας”. Εγώ σου λέω ότι το ίδιο το αυτοκίνητο απέκτησε και ηλιοροφή. Μπορεί να μην μπήκε ακόμα διαρρήκτης από εκεί, αλλά η ύπαρξη της νέας εισόδου αλλάζει το ρίσκο για όλους. Αν το βρίσκεις αστείο, είναι δικαίωμά σου. Εγώ το θεωρώ θεμελιώδες λάθος λογικής. Όχι αν η ηλιοροφή έχει γίνει τόσο σωστά σχεδιασμένη ώστε π.χ να είναι μικρότερη η δυνατότητα να μπει κάποιος από εκεί, συγκρινόμενο με το να σπάσει π.χ την προηγούμενη οροφή του αυτοκινήτου. Όπως σου είπα. Είναι τόσο πολυδιάστατο που ο μόνος τρόπος να αποδείξεις αυτό που λες είναι να βρεις περιπτώσεις όπου ΟΝΤΩΣ συνέβη αυτό. 13 minutes ago, Tlykog said: 13 minutes ago, Tlykog said: Αν διαφωνείς, πες καθαρά: το toggle δεν είναι νέα είσοδος; CVEs υπάρχουν; Όσο κάνεις κύκλους και δεν απαντάς σε αυτό που σε ρώτησα εξαρχής, άλλο τόσο θα σε ακολουθώ σε αυτούς τους κύκλους. Επεξ/σία 30 Αυγούστου από MikeKata
Dimitris_1981 Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου (επεξεργασμένο) @Tlykog Όταν επί 9 σελίδες δεν έχει γραφτεί το αυτονόητο τι περιμένεις. Είναι δυνατόν κάτι που γίνεται πιο ανοιχτό να γίνεται μόνο για τον χρήστη και όχι και για αυτόν που ψάχνει backdoor? Είναι δυνατόν όταν τα κινητά επικοινωνούν μεταξύ τους να μην σε επηρεάζει το γεγονός ότι κάποιος ενδεχομένως μπορεί να πέσει θύμα και να διαδώσει τον ιό/malware και σε άλλους; Τι θα κάνεις θα ρωτάς αν έχει το toggle ανοιχτό; Φυσικά έχει αγνοηθεί και η μελέτη της Google ότι ότι "περισσότερο από 50 φορές περισσότερο κακόβουλο λογισμικό προερχόταν από πηγές sideloading από το διαδίκτυο σε σύγκριση με το Google Play" σ.σ. Είναι σαν να λέμε θα στήσω DMZ και θα έχω την ίδια ασφάλεια με το να πρέπει να περάσεις από VPN για να κάνεις access τα endpoints. Και στα 2 έχω ρίσκα αλλά όχι ίδια. Επεξ/σία 30 Αυγούστου από Dimitris_1981 1
Lucifer Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου Υπερασπιστές κλειστού proprietary περιβάλλοντος που μέχρι πρόσφατα σε υποχρέωνε σε μονοπωλιακή αντικατάσταση ακόμα και των καλωδίων προτάσσουν την έλλειψη ελευθερίας ως δικαίωμα και την στέρηση δυνατοτήτων ως ασφάλεια. Καλούν πιστοποιημένο προσωπικό να τους κόψει το ψωμί γιατί τα μαχαίρια χρησιμοποιούνται και ως όπλα, έχουν καζανάκι με φωτοκύτταρο γιατί έχει πνιγεί κόσμος στο νερό και διαβάζουν ερμηνείες δεδομένων αντί για δεδομένα γιατί βαριούνται να μάθουν σε βαθμό εγκεφαλικής ατροφίας. Είμαι ξεκάθαρα με την Apple. 4 1
Tlykog Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου 8 λεπτά πριν, Lucifer είπε Υπερασπιστές κλειστού proprietary περιβάλλοντος που μέχρι πρόσφατα σε υποχρέωνε σε μονοπωλιακή αντικατάσταση ακόμα και των καλωδίων προτάσσουν την έλλειψη ελευθερίας ως δικαίωμα και την στέρηση δυνατοτήτων ως ασφάλεια. Καλούν πιστοποιημένο προσωπικό να τους κόψει το ψωμί γιατί τα μαχαίρια χρησιμοποιούνται και ως όπλα, έχουν καζανάκι με φωτοκύτταρο γιατί έχει πνιγεί κόσμος στο νερό και διαβάζουν ερμηνείες δεδομένων αντί για δεδομένα γιατί βαριούνται να μάθουν σε βαθμό εγκεφαλικής ατροφίας. Είμαι ξεκάθαρα με την Apple. Ναι, προτιμώ το καζανάκι με φωτοκύτταρο από το να κάνω βουτιές στην τουαλέτα για να αποδείξω την “ελευθερία” μου. Και προτιμώ και πιστοποιημένο μαχαίρι στην κουζίνα από το να κόβω ψωμί με πριόνι. Αν αυτό λέγεται εγκεφαλική ατροφία, τότε μάλλον είμαι οπαδός της Apple. Το toggle πάντως παραμένει νέο entry point, και εκεί δεν έχει χωράφι για υπονοούμενα.
Dimitris_1981 Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου 9 λεπτά πριν, Lucifer είπε Υπερασπιστές κλειστού proprietary περιβάλλοντος που μέχρι πρόσφατα σε υποχρέωνε σε μονοπωλιακή αντικατάσταση ακόμα και των καλωδίων προτάσσουν την έλλειψη ελευθερίας ως δικαίωμα και την στέρηση δυνατοτήτων ως ασφάλεια. Καλούν πιστοποιημένο προσωπικό να τους κόψει το ψωμί γιατί τα μαχαίρια χρησιμοποιούνται και ως όπλα, έχουν καζανάκι με φωτοκύτταρο γιατί έχει πνιγεί κόσμος στο νερό και διαβάζουν ερμηνείες δεδομένων αντί για δεδομένα γιατί βαριούνται να μάθουν σε βαθμό εγκεφαλικής ατροφίας. Είμαι ξεκάθαρα με την Apple. Παρότι ευχαριστημένος κάτοχος M1 iPad όταν βγήκε δεν πήρα πότε αξεσουάρ ή iPhone μέχρι που έβαλε USB C. Η διαφορά είναι ότι αντί να κράζω την Apple για αυτό που πρόσφερε απλά δεν το έπαιρνα. Ήταν μια διαφορετική πρόταση που για μένα ήταν κόκκινη γραμμή και δεν μου έκανε. Δεν ήθελα να είμαι ο 1/10 που θα έψαχνε να βρει φορτιστή αν χρειαζόταν. Επίσης αν δεις και στα ποστ κανείς δεν είπε ότι η Apple δεν εκμεταλλεύεται το κλειστό οικοσύστημα για να ρουφάει χρήμα. Το έχω αναφέρει σε αυτό το θέμα και σε πολλά άλλα παλαιότερα πιο ξεκάθαρα. Έγραψα τα παρακάτω και μέσω του "Like" (θεωρώ αυτή είναι η χρήση του) συμφώνησαν και τα παιδία. Αναφορά σε κείμενο Αυτές οι εταιρίες ανεξάρτητα το business model έχουν σκοπό τα διαρκώς αυξανόμενα κέρδη. Αν με κάποιο τρόπο τους τα κόψεις θα βρουν άλλες πηγές να καλύψουν το κενό. Η κάθε επιλογή τους επηρεάζει το τελικό προϊόν. πχ αν της κόψουν το κλειστό οικοσύστημα ίσως στραφεί στο datamining που πολύ θα ήθελε να κάνει αλλά είναι το Selling point της και το αποφεύγει (Τουλάχιστον κραυγαλέα). Πρέπει να κρίνεις όσο μπορείς πιο δίκαια τα θετικά και αρνητικά του καθενός. Τέλειο δεν υπάρχει και πιθανόν δεν θα υπάρξει ποτέ. Αναφορά σε κείμενο Οι επιλογές είναι εκεί. Οι εταιρίες προσαρμόζουν τα προϊόντα τους στις ανάγκες των πελατών και παίζουν στα όρια με την ανοχή τους. Όπως κάποιους δεν τους νοιάζει αν η μια εταιρία που έχει business τις διαφημίσεις τους ρουφάει τα προσωπικά δεδομένα, έτσι και κάποιους άλλους δεν τους νοιάζει αν η άλλη εταιρία κάνει ότι μπορεί για να τους κλειδώσει/δέσει και να πάρει το μέγιστο κέρδος από αυτούς. Και οι δύο προσφέρουν τα ανταλλάγματα τους και οι δύο σε εκμεταλλεύονται. Τέλος σαν απάντηση θα σου πω ότι είναι στην φύση του ανθρώπου να αναζητά την ευκολία και το peace of mind. Αλλιώς θα μαζεύαμε σιτάρι , θα πηγαίναμε σε πετρόμυλους και θα ζυμώναμε/ψήναμε το ψωμί που τρώμε στον ξυλόφουρνο με ξύλα που θα είχαμε κόψει με τα χεράκια μας. 2
Tlykog Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου (επεξεργασμένο) @MikeKata Επιμένεις να μπερδεύεις δύο επίπεδα. Οι CVEs καταγράφουν ευπάθειες στην υλοποίηση, εκ των υστέρων. Το threat modeling εκτιμά αρχιτεκτονικό ρίσκο εκ των προτέρων. Το toggle είναι νέο entry point, άρα αλλάζει το attack surface και το trust model, όπως μια επιπλέον πόρτα σε σπίτι αυξάνει την έκθεση ανεξάρτητα αν μπήκε διαρρήκτης ή όχι. Ανεξάρτητα αν είναι άριστα υλοποιημένη ή όχι. Τίποτα δεν είναι τέλειο στον προγραμματισμό. Αν λες ότι αυτό δεν μειώνει την ασφάλεια, τότε η υποχρέωση τεκμηρίωσης είναι δική σου: δείξε πώς μια νέα είσοδος δεν αλλάζει risk profile. η πράξη και η βιβλιογραφία δείχνουν το αντίθετο, αλλά παρόλα αυτά θα ακούσω τί έχεις να πεις. Διαφορετικά, το “θεωρητικό” δεν είναι το threat modeling αλλά το να το αγνοείς. Οι κύκλοι δείχνουν απλά έλλειψη επιχειρήματος. Επεξ/σία 30 Αυγούστου από Tlykog 1
Lucifer Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου 40 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Παρότι ευχαριστημένος κάτοχος M1 iPad όταν βγήκε δεν πήρα πότε αξεσουάρ ή iPhone μέχρι που έβαλε USB C. Η διαφορά είναι ότι αντί να κράζω την Apple για αυτό που πρόσφερε απλά δεν το έπαιρνα. Ήταν μια διαφορετική πρόταση που για μένα ήταν κόκκινη γραμμή και δεν μου έκανε. Δεν ήθελα να είμαι ο 1/10 που θα έψαχνε να βρει φορτιστή αν χρειαζόταν. Επίσης αν δεις και στα ποστ κανείς δεν είπε ότι η Apple δεν εκμεταλλεύεται το κλειστό οικοσύστημα για να ρουφάει χρήμα. Το έχω αναφέρει σε αυτό το θέμα και σε πολλά άλλα παλαιότερα πιο ξεκάθαρα. Έγραψα τα παρακάτω και μέσω του "Like" (θεωρώ αυτή είναι η χρήση του) συμφώνησαν και τα παιδία. Ειλικρινά το λέω, δε θυμάμαι αν ήταν και δικό σου μήνυμα ανάμεσα σε αυτά που διάβασα και μου ήρθε αναγούλα. Για να ξεκαθαρίσω λοιπόν, το αν ο καθένας επιλέγει Apple ή Pear ή δεν ξέρω κι εγώ τι, είναι δικαίωμά του και πρέπει να είναι δικαίωμά του. Χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσει γιατί και πώς. Από εκεί και πέρα, αν κάποιος, για οποιοδήποτε λόγο και σε οποιοδήποτε πλαίσιο, υπερασπίζεται ένδεια επιλογών και δυνατοτήτων επειδή δεν έχει εμπιστοσύνη στον τελικό χρήστη, για εμένα είναι ραγιάς. Επειδή εγώ είμαι άγαρμπος θα απαγορεύσουμε τα ακονιστήρια; Επειδή εγώ είμαι ανεύθυνος οδηγός θα περιορίσουμε τα αυτοκίνητα στα 20χλμ/ω; Επειδή εγώ βαριέμαι να ψάξω αν μια εφαρμογή είναι ασφαλής, θα απαγορευτεί η εφαρμογή; Λέει ο άλλος ο κλόουν "η τάδε τεχνολογία χρησιμοποιείται κυρίως για παρανομίες", θα απαγορεύσουμε την τεχνολογία; Θα απαγορεύσουμε τα μαχαίρια; Θα απαγορεύσουμε τα μετρητά; Επειδή "μπορεί"; Αυτός ο βόθρος είναι η αντίληψή μας για το τι αποτελεί πρόοδο, ελευθερία, ανταγωνισμό και συμμετοχικότητα; Μην το κατεβάσεις ρε φίλε αν δε σου αρέσει, μην μπεις στην τάδε σελίδα αν σε φοβίζει, μην διαβάσεις το τάδε βιβλίο αν σε τσαντίζει. Όμως η απαγόρευση είναι η παρηγοριά του ανεπαρκή. Άνθρωπος που προτιμά να επιλέγει κερδοσκοπικός οργανισμός τι είναι το συμφέρον του αντί να κάτσει ο ίδιος να σκεφτεί, είναι ραγιάς, τελεία. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα