11osmikrosmhtsos Δημοσ. χθες στις 12:01 μμ Δημοσ. χθες στις 12:01 μμ Στις 30/8/2025 στις 11:53 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Το ίδιο πράγμα ειναι απλά το κλίμα έχει αυτόματο θερμοστάτη.Την ίδια ιπποδύναμη χάνεις.Στο δικό μου που βγάζει 110 άλογα δεν καταλαβαίνω διαφορά στην λειτουργία. Σε πιο μικρά και αδύναμα θα φαίνεται η απώλεια . Οχι δεν ειναι το ιδιο. Με το διζωνικο συνηθως εχεις συμπιεστη μεταβλητου ογκου που τραβαει οσο χρειαζεται δεν ειναι ON-OFF Επιπλεον η ποιοτητα ελεγχου θερμοκρασιας στην καμπινα ειναι μερα με την νυχτα. Εγω βαζω 26 βαθμους Full auto, auto ανακυκλωση με χρηση AQS και δεν με απασχολει τιποτε. Τρομερη ποιοτητα ψυξης και θερμανσης τον χειμωνα. Θα παραθεσω ενα αποσπασμα απο ενα τεχνικο κειμενακι λειτουργιας του διζωνικου. Μαλιστα λειτουργει στην αρχη της ισοδυναμης και οχι απολυτης θερμοκρασιας, για μεγιστη ανεση An automatic system manages the passenger compartment climate control, in other words the temperature and the ventilation, with recirculation and direction of the air flows, with separate management for the left and right sides of the passenger compartment. A special control unit manages the operation of the system by controlling: - air temperature at the vents - driver''s/passenger side; - air distribution to the vents; - fan speed (continuous variation); - compressor engagement (air refrigeration circuit); - air recirculation engagement; - the MAX-DEF rapid defrosting function (which consists of a collection of measures which make it possible to demist both the windscreen and the rearscreen quickly); The control unit sets the above parameters so that temperature of the passenger compartment is adjusted to the desired temperature. The system controls are located on the outside of the container which houses the control unit. The following parameters/functions can be altered manually: - fan speed; - distribution arrangement; - compressor disabling; - defrosting/demisting; - recirculation. Manual selections always take priority over automatic ones and are memorized until the user cancels the command by returning to automatic operation. The control unit acquires information on the temperature and climate conditions both inside and outside the vehicle by means of special sensors: - outside temperature sensor, located on the driver''s door mirror: the sensor value is acquired by the door node and is then sent, via the CAN, to the climate control system control unit as well as to the instrument panel and to other consumers; - solar sensor, which measures the sun rays on the windscreen; - exhaust gas presence sensor (A.Q.S.: Air Quality Sensor): it is located near the windscreen wiper motor and provides a signal when the air pollution index exceeds the pre-set levels: this signal engages the recirculation in order to prevent polluted air from entering the passenger compartment; - mist sensor: this detects the present of droplets of water (mist) on the inner surface of the windscreen; this information engages the demisting strategy and the air distribution and ventilation are modified. The sensor is built into the electrochromic rear view mirror next to the rain and dusk sensor; - treated air sensor: a single sensor measures the temperature at the evaporator outlet and transmits this information to the control unit; - passenger compartment air sensor: this is incorporated in the control unit; it is also suitably ventilated and measures the temperature inside the vehicle. On the basis of the calculations made, the following are set: - the speed of the air introduced in the passenger compartment by means of an electronic governor that controls the fan; - the temperature of the actual air by means of two mixture actuators (one for the right side of the passenger compartment and one for the left side) - the distribution of the flows with another three actuators (left, right and rear); - the interior/exterior air recirculation function by means of another specific actuator. All the actuators are operated by the electronic control unit by means of a BUS communication line. If the conditions require, the control unit also switches on the air cooling and dehumidification circuit, activating the air conditioning compressor When the outside temperature measured is less than 3 °C the message "Danger, Ice" is shown on the instrument panel display with the snow symbol; this situation is also signalled by a buzzer. The Body Computer continuously acquires the battery voltage signal to compare it with a limit figure: if the battery voltage measured is below the level, it intervenes via the CAN sending a signal to disable a series of loads: including deactivating the fan operation. The climate control system control unit receives a power supply from a specific direct line protected by a fuse in the junction unit under the dashboard; the AQS sensor and the mist sensor receive power supplies from the ignition-controlled lines protected by other fuses all in the junction unit under the dashboard; there is a special fuse for the fan in the engine compartment junction unit. 1
vamvakoolas Δημοσ. χθες στις 01:33 μμ Δημοσ. χθες στις 01:33 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, 2MM said: τι προβλημα? Δεν εχω ακουσε ποτε για προβλημα σε 207-208 επειδη δε θελω να γραψω κατεβατα ή να αναφερω κοστη, μια απλη αναζητηση (καθως και https://www.elektroda.com/rtvforum/topic3464560.html) Επεξ/σία χθες στις 01:34 μμ από vamvakoolas
2MM Δημοσ. χθες στις 02:53 μμ Δημοσ. χθες στις 02:53 μμ 1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε επειδη δε θελω να γραψω κατεβατα ή να αναφερω κοστη, μια απλη αναζητηση (καθως και https://www.elektroda.com/rtvforum/topic3464560.html) Aν κανεις αναζητηση για προβληματα σε clima, ξερεις ποσα θα βρεις για ολα (σχεδον) τα αμαξια? Εβαλα 4-5 αμαξια στην τυχη και μου εβγαλε προβληματα για ολα . Βαλε διαφορα αμαξια και θα το διαπιστωσεις κι εσυ . 2
2MM Δημοσ. χθες στις 03:02 μμ Δημοσ. χθες στις 03:02 μμ 6 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε το αλλο το λινκ το διαβασες; Ναι , και τετοια βρηκα για πολλά αμαξια . 1
mike15 Δημοσ. χθες στις 04:35 μμ Δημοσ. χθες στις 04:35 μμ (επεξεργασμένο) μια αγαπημενη μου μαρκα να δει προβληματα που ειχε 😂: Επισκόπηση AI +10 Common E90 BMW climate control issues include the air conditioning blowing warm air due to low refrigerant or a freezing evaporator, often caused by a faulty evaporator temperature sensor. Other problems are related to non-functioning blowers and faulty climate control actuators, which direct airflow, or a failing A/C compressor. A simple system reset by holding the "MAX A/C" and "Recirculation" buttons for 10-15 seconds can sometimes resolve temporary glitches, but underlying component failures may require professional diagnosis and repair. και μετα στα φορουμ : Air conditioning problems! - BMW 3-Series (E90 E92) Forum Bimmerpost https://www.e90post.com › ... · Μετάφραση αυτής της σελίδας 8 Ιουλ 2018 — The AC stopped cooling after an hour or so on the road. The system stopped cooling and the circulation dropped off to a very light movement of air. E90 climate control not working - Bimmerpost 27 Απρ 2018 Auto climate control inconsistent - BMW 3-Series (E90 E92 ... 21 Σεπ 2020 Περισσότερα αποτελέσματα από το www.e90post.com μου κανει εντυπωση που οι bmwδακηδες δεν μιλανε γιαυτο.ποσες χιλιαδες δολλαρια και ευρω για νεο κομπρεσορα και κλιμα,1000 ευρω για επισκευη. Επεξ/σία πριν από 21 ώρες από mike15 1
Klausx Δημοσ. χθες στις 04:51 μμ Δημοσ. χθες στις 04:51 μμ Προφανώς το απλό AC θα βγάλει λιγότερες ηλεκτρονικές βλάβες σε βάθος 15ετιας.... Έχω το ίδιο μοντέλο 15+ετιας, το ένα με AC και το άλλο με Climate control. το 1ο έχει βγάλει βλάβη στην εναλλαγή ζεστού - κρύο με πρόβλημα στην ντίζα, το 2ο με Clima στα πρώτα 2-3 χρόνια άρχισαν τα κάνουν θόρυβο τα μοτεράκια αφού είναι με πλαστικά γρανάζια made in china και πρέπει κάθε φορά να βρίσκω το σημείο που δεν κάνει θόρυβο... ανταλλακτικό δεν υπάρχει και είναι και μάρκας Valeo το εργοστασιακό.... Κάθε φορά που γυρνάς το κλειδί όλα αυτά κάνουν reset οπότε οι φθορές έρχονται γρήγορα. Την άνεση μπορείς να την φτιάξεις με ρύθμιση στους αεραγωγούς και την ταχύτητα του ανεμιστήρα.
lary7 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 10 ώρες πριν, 2MM είπε Εχω 2ζωνικο τετοιο δεν χαλασε ποτεΣ . Ουτε σε φιλους..... Κατι λαθος θα κανουμε 😁 2ζωνικό εχω και εγω στο Golf απο το 2004, κανένα πρόβλημα και ανάβει μάιο-σβήνει οκτώβριο, δεν ξεκινάω αν δεν το ανάψω. Έχει μια αύξηση κατανάλωσης, κάθε χρόνο θέλει συμπλήρωμα υγρών πρίν αδειάσει εντελώς, αλλά ο κομπρέσσορας κράτησε τόσα χρόνια οπότε δεν μπορώ να πώ κουβέντα. Όταν έξω πέσει η θερμοκρασία πχ το βράδυ πέφτει και η κατανάλωση και δεν έχεις το φαινόμενο να παγώνεις την νύχτα ακόμα και στην 1η σκάλα όπως στα απλά. Τα λάθη που κάνουν οι χρήστες και βγάζουν προβλήματα είναι 1)να το αφήνει κάποιος να δουλευέι τέρμα σε ζεστή εκκίνηση, πρέπει χειροκίνητα να κατεβάζεις 1-2 σκάλες 2) είναι να το αφήνει κάποιος να αδειάσει εντελώς και να περιμμένει το επόμενο καλοκαίρι να βάλει υγρά 3)να μην δουλεύει τον κομπρέσσορα και τον χειμώνα τάχα για οικονομία. Αυτά ειναι συμβουλές απο άτομο που έχει ενα βουνό απο κομπρέσσορες στο μαγαζί του.
Ukforthemoment Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 13 λεπτά πριν, lary7 είπε 2ζωνικό εχω και εγω στο Golf απο το 2004, κανένα πρόβλημα και ανάβει μάιο-σβήνει οκτώβριο, δεν ξεκινάω αν δεν το ανάψω. Έχει μια αύξηση κατανάλωσης, κάθε χρόνο θέλει συμπλήρωμα υγρών πρίν αδειάσει εντελώς, αλλά ο κομπρέσσορας κράτησε τόσα χρόνια οπότε δεν μπορώ να πώ κουβέντα. Όταν έξω πέσει η θερμοκρασία πχ το βράδυ πέφτει και η κατανάλωση και δεν έχεις το φαινόμενο να παγώνεις την νύχτα ακόμα και στην 1η σκάλα όπως στα απλά. Τα λάθη που κάνουν οι χρήστες και βγάζουν προβλήματα είναι 1)να το αφήνει κάποιος να δουλευέι τέρμα σε ζεστή εκκίνηση, πρέπει χειροκίνητα να κατεβάζεις 1-2 σκάλες 2) είναι να το αφήνει κάποιος να αδειάσει εντελώς και να περιμμένει το επόμενο καλοκαίρι να βάλει υγρά 3)να μην δουλεύει τον κομπρέσσορα και τον χειμώνα τάχα για οικονομία. Αυτά ειναι συμβουλές απο άτομο που έχει ενα βουνό απο κομπρέσσορες στο μαγαζί του. Το να χάνει υγρά δεν ειναι φυσιολογικό. 2
lary7 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το να χάνει υγρά δεν ειναι φυσιολογικό. Εϊναι φάση "not great not terrible". Είναι φυσιολογικό να χάνει ελάχιστα απο το αξινάκι του κομπρέσσορα, μιλάμε για τσιμουχες που γυρνάνε 20+ χρόνια. Η ολική αντικατάσταση κομπρέσσορα μαζί με όλα τα άλλα που χρειάζεται πάει 450€, οπότε καλύτερα ενα 20ρικο κάθε χρόνο σε δικό μου άνθρωπο να το γεμίζω,σε τόσο παλιό αμάξι δεν αξίζει αντικατάσταση απο την στιγμή που δουλεύει μια χαρά.
Doubt Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 14 ώρες πριν, gbouros είπε Σε fiesta 2005 με τους 80hp, μόλις ανοίγεις το air con κόβει πάρα πολυυυυυυυυυ από την ιπποδύναμη Σε focus 1.4 2005 που είχα κάποτε έπρεπε να το κλείνεις (ac) για να ξεκινήσεις σε ανήφορο αξιοπρεπώς. Σε ένα Όπελ που έχω τώρα, ανάβει by default όποτε βάζεις μπρος. Υπάρχει μπουτόν ac κι όταν γυρίζεις τον διακόπτη ανάβει το λαμπάκι του.. και μάλιστα συμβαίνει και στην ηλεκτροκίνητη έκδοση. Μια από τις αιτιολογήσεις είναι πως καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια, δεν ξέρω αν το έχει ψάξει κανείς με δυναμόμετρο κλπ.
11osmikrosmhtsos Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, lary7 είπε not great not terrible Ο φιλος μου, ο A.S.Dyatlov δε το ειπε ΠΟΤΕ αυτο. Ο Dyatlov ηξερε απο την πρωτη στιγμη τι ειχε συμβει και περασε ολη την υπολοιπη μιζερη ζωη του προσπαθωντας να μαθει γιατι ειχε συμβει... 40 χρονια μετα κανεις ακομα δεν ξερει το γιατι, εκτος απο καποιους λιγους ανθρωπους που εχουν αφιερωσει χιλιαδες ωρες ερευνας. Εγω εχω αναπτυξει την δικια μου θεωρια, γιατι συνεβει, και εχει τεραστια επιστημονικη υποσταση και τα τελευταια χρονια κυκλοφορει αρκετα στους επιστημονικους κυκλους. Ολοι φυσικα εχουν το INSAG 1/7 σαν ευαγγελιο και δεν ανοιγουν τα ματια τους λιγο παραπερα.... Επεξ/σία πριν από 21 ώρες από 11osmikrosmhtsos 1
inhalexhale Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 14 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Εγω εχω αναπτυξει την δικια μου θεωρια, γιατι συνεβει, και εχει τεραστια επιστημονικη υποσταση και τα τελευταια χρονια κυκλοφορει αρκετα στους επιστημονικους κυκλους. συγγνώμη για το οφτόπικ, από επιστημονικό ενδιαφέρον θέλω να ρωτήσω ποια θεωρία έχεις αναπτύξει για το τσέρνομπυλ και ποιος την έχει υιοθετήσει; 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 19 λεπτά πριν, inhalexhale είπε συγγνώμη για το οφτόπικ, από επιστημονικό ενδιαφέρον θέλω να ρωτήσω ποια θεωρία έχεις αναπτύξει για το τσέρνομπυλ και ποιος την έχει υιοθετήσει Την θεωρια των κοντότερων εκτοπιστων, shortened displacers, μονο στους 3 και 4, δεν υπηρχαν πουθενα αλλου. Οι RBMK κατασκευαζονταν στο πεδιο και για αυτο ηταν οικονομικοι (τεροι), αυτο στους 3+4 μειωσε το συνολικο υψος της διαταξης μειωνοντας το κοστος κατασκευης των περιοχων κατω απο την ενεργο ζωνη σημαντικα. Αυτη ηταν η διαφορα που εκανε ενα ατυχημα σαν το Leningrad-1 (1975) να καταληξει σαν το Chernobyl-4 Ο πρωτος νομιζω που το εφερε στην επιφανεια ηταν ο Nikolai Karpan που το ειδε, αλλα δεν ειχε καταλαβει τι ειχε συμβει. Οι RBMK ηταν και ειναι δυστροποι αντιδραστηρες ιδιαιτερα παλαιοτερα που τρεχανε με πολυ χαμηλο εμπλουτισμο, στο τελος του fuel load οταν ολοι οι additional absorbers ειχαν αφαιρεθει απο την ενεργο ζωνη ειχαν ευκολα ενα beff γυρω στο 7. Το προβλημα ηταν χωρικο στην κατω περιοχη του πυρηνα. Οι αντιστροφες ραβδοι κατανομης ηταν αλλου επιπεδου τασης στους σερβοκινητηρες τους και δεν επενεργουσαν στην ακολουθια AZ5 (βασικα σε καμια ακολουθια AZ) αυτο ωθησε την κατανομη της ισχυος χαμηλα, οπου το συστημα εγινε υπερκρισιμο και εκανε μπουμ. Δε θα εμβαθηνω παραπερα αλλα ναι, δεν ηταν σφαλμα χειρισμου, ηταν κατασκευαστικος συμβιβασμος που τιναξε το ChNPP στον αερα και μας στερησε το καλυτερο ειδιος αντιδραστηρα που εχει δει μεχρι στιγμης η ανθρωποτητα. Οι RBMK 3ης γενιας (Kursk 5 - 6) που δεν υπαρχει κανενας εν λειτουργια θα ηταν η λυση σε ολα τα ενεργειακα προβληματα μοναδων βασης του κοσμου... Ειναι ενα τεραστιο κριμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα