Conan2046 Δημοσ. χθες στις 12:09 μμ Δημοσ. χθες στις 12:09 μμ Το κινητό που πήρα πρόσφατα έχει ως επιλογή μια από τις 2 κάρτες να είναι e-sim και θα το έκανα αλλά έχει ένα μεγάλο μείον, σου ακυρώνεται απ' ότι διάβασα στην Cosmote η κανονική κάρτα. Το ζήτημα είναι ότι αν πάθει κάτι το κινητό, το παλιό που έχω ως ασφάλεια δεν υποστηρίζει e-sim, θα έπρεπε, λοιπόν, να τρέχω στον Germano να βγάζω νέα κάρτα ή να αγοράσω βιαστικά ένα κινητό, πιθανόν ακριβότερα απ' ότι θα το έβρισκα αλλού. Έμεινα, λοιπόν, με την φυσική κάρτα. Φαντάζομαι σε μερικά χρόνια όταν η e-sim γίνει στάνταρ χαρακτηριστικό σε όλα τα κινητά θα είναι και όλα πιο εύκολα και θα μεταφέρεται η e-sim με τον ίδιο τρόπο που μεταφέρουμε τώρα τις επαφές, εφαρμογές κλπ στο νέο κινητό. 2
tony_boy Δημοσ. χθες στις 12:23 μμ Δημοσ. χθες στις 12:23 μμ Έχει κουράσει η "καινοτομία" της Apple όλα αυτά τα χρόνια. Άντε άλλα 2-3 χρόνια με το 16 προ κ μετά μετάβαση σε καμία σοβαρή εταιρία.
pdamigos Δημοσ. χθες στις 12:27 μμ Δημοσ. χθες στις 12:27 μμ Η χρήση της esim είναι πολύ βολική ειδικά για όσους ταχιδεύουν και θέλουν κάτι προσωρινό όπως έχει ήδη ειπωθεί. Αλλά και η φυσική κάρτα sim είναι καλό να υπάρχει ειδικά εφόσον οι πάροχοι στην ελλάδα δεν αφήνουν να την μεταφέρεις σε άλλη συσκευή. ΠΧ εχώ πηγαίνω στο χωριό που δεν υπάρχει internet και βγάζω την 2η κάρτα sim που έχω και την βάζω σε ένα 4g router και έχω internet για το σπίτι και τις φορητές συσκευές. Αναλόγως την περίπτωση καλό είναι να υπάρχουν και τα 2.
DTse Δημοσ. χθες στις 12:37 μμ Δημοσ. χθες στις 12:37 μμ (επεξεργασμένο) 2 hours ago, ScorpioX777 said: Ολα καλα, θα φυγει το slot και σιγουρα θα δωσουν δυνατοτητα μεταφορας και οι αλλοι 2 οταν ερθει στην Ελλαδα... Ή τουλαχιστον να μπορεις να βγαλεις esim απ το app χωρις να τρεχεις σε καταστημα και φυσικα χωρις χρεωση.... Επεξ/σία χθες στις 12:37 μμ από DTse
poulinos Δημοσ. χθες στις 01:01 μμ Δημοσ. χθες στις 01:01 μμ 2 hours ago, ScorpioX777 said: Εχω Vodafone και δεν υπηρχε λογος να το ψαξω και οπως το εχουμε παραδοση εδω πηγα με αυτο που λεει η ειδηση... απλα το εγραψα για να το ξερει ο κοσμος.και εγω ειχα μεινει οτι δεν γινοταν αλλα το ειχα ακουσει για cosmote.δεν το ειχα ψαξει παραπανω.ετυχε να δω το θεμα + οτι και εγω σκεφτομουν καποια στιγμη να το γυρισω σε esim οποτε και το εψαξα πριν λιγες μερες. δεν ηθελα να κανω ολοκληρη διαδικασια αν ηταν να αλλαξω συσκευη. οποτε το απευφευγα.αλλα πριν καμια βδομαδα που το εψαξα να δω τι παιζει ειδα οτι γινεται και τωρα μενει καποια στιγμη να περασω απο κανα Nova shop να ζητησω esim
Giannis_siag Δημοσ. χθες στις 02:08 μμ Δημοσ. χθες στις 02:08 μμ εχω ακουσει οτι η esim καταναλωνει λιγοτερη μπαταρια. αυτο ισχύει ?
poulinos Δημοσ. χθες στις 02:14 μμ Δημοσ. χθες στις 02:14 μμ 1 hour ago, pdamigos said: Η χρήση της esim είναι πολύ βολική ειδικά για όσους ταχιδεύουν και θέλουν κάτι προσωρινό όπως έχει ήδη ειπωθεί. Αλλά και η φυσική κάρτα sim είναι καλό να υπάρχει ειδικά εφόσον οι πάροχοι στην ελλάδα δεν αφήνουν να την μεταφέρεις σε άλλη συσκευή. ΠΧ εχώ πηγαίνω στο χωριό που δεν υπάρχει internet και βγάζω την 2η κάρτα sim που έχω και την βάζω σε ένα 4g router και έχω internet για το σπίτι και τις φορητές συσκευές. Αναλόγως την περίπτωση καλό είναι να υπάρχουν και τα 2. μαλλον 2 εταιρειες απο τις 3 το κανουν ηδη. 1 hour ago, DTse said: Ή τουλαχιστον να μπορεις να βγαλεις esim απ το app χωρις να τρεχεις σε καταστημα και φυσικα χωρις χρεωση.... μαλλον 2 εταιρειες απο τις 3 το κανουν ηδη.
mercast Δημοσ. χθες στις 02:37 μμ Δημοσ. χθες στις 02:37 μμ Ελπίζω να πάει κάπως: - iPhone χωρίς φυσική κάρτα πανευρωπαικά - ΕΕ βγάζει νομοθεσία που απαγορεύει τις χρεώσεις για μεταφορά eSim από το ένα κινητό στο άλλο - ή ακόμα καλύτερα καταργεί τις τιμές eSim - ... - Profit! 1
gorge18 Δημοσ. χθες στις 02:39 μμ Δημοσ. χθες στις 02:39 μμ Το μονο "κακο" που βλεπω εγω σε αυτο και εχοντας esim μαζι με φυσικη στο κινητό μου, καθως και σε ταξιδια esim εχω. Ειναι οτι πες οτι εισαι εξωτερικο (ακομα και Ελλαδα) και χαλαει το κινητό. Μενεις χωρις αριθμο μεχρι να το πας στην νεα συσκευή. Το qr που ειπαν δε νομιζω να δουλευει παντα. Ισως μετα την πρωτη ενεργοποίηση να ακυρώνετε. Βέβαια οταν γινει μονόδρομος, θα υπάρξουν τρόποι(πχ να μπει στο gmail/icloud και βαζοντας τα στοιχεια σου, να ερχονται και οι αριθμοι σου) και δεν θα το σκεφτομαστε καν.
poulinos Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 27 minutes ago, gorge18 said: Το μονο "κακο" που βλεπω εγω σε αυτο και εχοντας esim μαζι με φυσικη στο κινητό μου, καθως και σε ταξιδια esim εχω. Ειναι οτι πες οτι εισαι εξωτερικο (ακομα και Ελλαδα) και χαλαει το κινητό. Μενεις χωρις αριθμο μεχρι να το πας στην νεα συσκευή. Το qr που ειπαν δε νομιζω να δουλευει παντα. Ισως μετα την πρωτη ενεργοποίηση να ακυρώνετε. Βέβαια οταν γινει μονόδρομος, θα υπάρξουν τρόποι(πχ να μπει στο gmail/icloud και βαζοντας τα στοιχεια σου, να ερχονται και οι αριθμοι σου) και δεν θα το σκεφτομαστε καν. με βαση αυτο που εγραψα πιο πανω τουλαχιστον για την Nova φαινεται οτι δεν ακυρωνεται και οτι σκαναρεις παλι το ιδιο.δεν το εχω δοκιμασει 59 minutes ago, Giannis_siag said: εχω ακουσει οτι η esim καταναλωνει λιγοτερη μπαταρια. αυτο ισχύει ? επειδη θα ειναι software ναι μπορει να ισχυει .αλλα ποση διαφορα να κανει?1% ?
mike15 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 4 ώρες πριν, panther_512 είπε Με τις esim, η εναλλαγή μεταξύ των καρτών είναι απλώς μία επιλογή από τις ρυθμίσεις. ποσο γρηγορη ειναι η ενναλαγη,ποσες επιλογες κανεις στο μενου? δεν εχω εμπειρια
panther_512 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, mike15 said: ποσο γρηγορη ειναι η ενναλαγη,ποσες επιλογες κανεις στο μενου? δεν εχω εμπειρια Τίποτα, από τις ρυθμίσεις των SIM, έχει διακοπτακι για το ποιες θα δουλεύουν. Μιλάμε για δευτερόλεπτα η όλη διαδικασία. Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από panther_512 3
Alexren Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες iPhone 13 απλό δέχεται μέχρι 7 eSIM . πρακτικό απορώ γιατί υπάρχουν οι απλες sim ακόμα .
fanourisfz6 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες τι να πω 8 μηνες εχω esim nova xaaaxaxxaaaxaxaa 1
mercast Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 3 ώρες πριν, Alexren είπε iPhone 13 απλό δέχεται μέχρι 7 eSIM . πρακτικό απορώ γιατί υπάρχουν οι απλες sim ακόμα . 2 Λόγους μπορώ να σκεφτώ: - Η συνεχής χρέωση (για μεταφορά από συσκευή σε συσκευή) - Αν η συσκευή πάθει κάτι και δεν είνα πλέον λειτουργική πρέπει να πας να αγοράσεις άλλη (eSim) και αυτό σε φυσικό κατάσημα στις ώρες λειτουργίας του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα