Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Σ Γενικα αποφευγα ομως μεγαλους δρομους και πανω απο ολα αριστερες στροφες, προτιμουσα να κανω δυο τετραγωνα παραπανω παρα μια αριστερη στροφη. Θελω να πω το ποδηλατο δεν ηταν μεσο μετακινησης, αλλα αναψυχης...

δεν μας τα λεγες αυτα😂

7 ώρες πριν, SinAkuma είπε

Αν δεν την πληρώσεις πάει εφορία, η εφορία όμως θα σε ειδοποιήσει μετά από χρόνια που θα έχει πάρει μια προσαύξηση του τύπου 2000 ευρώ.

Την είχα πατήσει έτσι από εισιτήρια μετρό, με είχαν πιάσει και επειδή εκείνη την εποχή δεν είχα λεφτά γενικώς το άφησα .....μετά από πέντε χρόνια στην φορολογική δήλωση που έκανα εμφανίστηκε το πρόστιμο με προσαύξηση σχεδόν 500 ευρώ κάθε χρόνο.

δεν εχω σχετικη εμπειρια αλλα δνε θα επρεπε να μπει στην εφορια την αλλη χρονια και να σε ειδοπποιησουν απο εκεινη την πρωτη χρονια? δεν ξερω την διαδικασια που  αναγραφει καποιος νομος.εχει αρκετους νομολαγνους εδω που θα βοηθησουν.ξερω εναν αλλα δεν θα απαντησει ειμαι σιγουρος😁

36 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Δε θα έπρεπε όμως η κλήση να το διαχωρίζει? Κατελήφθη να ωθεί / κατελήφθη να οδηγεί. Αν δεν γράφει το σωστό δεν έπρεπε ο ts να ζητήσει να γράφει η πραγματικότητα? 

αφου ρε μητσο λεει οτι ηταν στημενοι για προστιμα,ειχε και αλλου μπροστα οποτε καταλαβαινεις,εντεταλμενοι και να καθονται να διαχωριζουν? πρεπει να τελειωσει το μπλοκ με προστιμα,εχει μπονους μετα.πανε μετα εσυ να βγαλεις τα καστανα απο την φωτια ,με εντασεις κ.λ.π.

11 ώρες πριν, iPhoners1 είπε

Το μελετούσα αυτές τις μέρες η αλήθεια και την πάτησα καλώς ή κακώς. Επειδή τον περισσότερο καιρό μένω εξωτερικό, δεν έχω το πατίνι. Επέστρεψα πατρίδα και  η Ελλάδα 2.0 (beta) χτύπησε δυνατά.

καταρχην σε ευχαριστουμε που το ποσταρες γιατι μας εκανες γωνστο οτι οντως γινεται ελεγχος.καποιες φορες τα ρεπορταζ που βλεπουμε μπορει να ειναι και στημενα για εκφοβισμο.σωστη η κληση για το δικο σου καλο ,γιατι εχουν γινει πολυ επικδυνα λογω αλογιστης χρησης και σε τιμα που το παραδεχεσαι. το πατινι με τον νομο για κρανος ουσιαστικα ειναι μονο για αυτους που θα το χρησιμοποιουν σαν μεσο τακτικα.γιατι αλλιως δεν γινεται,οπως γινοταν μεχρι τωρα,εκει που βολταρεις να πεις ας παρουμε απο ενα πατινι και να πεις,να παμε μια βολτα. δεν γινεται χωρις κρανος και κρανος δεν γινεται να κουβαλας μαζι σου στην βολτα μηπως και σου ερθει να παρεις πατινι.κατι που συχνα γινεται κυριως απο πιτσιρικαδες που θελουν ενα δικο τους μεσο μεταφορας.

ομως η απορια μου ειναι γιατι οπως λες αφου τους ειδες απο μακρια και δεν σε ειχαν δει ,δεν αλλαξες κατευθυνση να φυγεις απο αλλου? θα γλυτωνες το προστιμο αλλα θα εβαζες μυαλο και την επομενη φορα θα εβαζες κρανος.

• Like 1
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
13 hours ago, iPhoners1 said:

Καλησπέρα,

με σταμάτησε τροχαία σήμερα και μου κόπηκε κλήση βάση Ν.5209/2025, όπως αναγράφει, 30 για μη χρήση κράνους κατα την οδήγηση (δεν οδηγούσα το πατίνι αλλά με πήρε η μπάλα καθώς απο μπροστά είχαν σταματήσει ήδη άτομο για τον ίδιο λόγο).  Κράνος δεν είχα όμως..λογικό και το πρόστιμο.

Το ερώτημα μου είναι αν γνωρίζουμε τι γίνεται με αυτές τις κλήσεις αν δεν πληρωθούν. Βεβαιώνονται ποτέ στις οφειλές? 

Καλώς σας γράψανε όλους.
Στο πατίνι είναι ακόμα πιο εύκολο να φας το κεφάλι σου και να πρέπει να σε(σας) περιθάλπτει το κράτος με λεφτά των φορολογουμένων.

Αν το ενοικίασες, κανονικά έπρεπε να σου παρέχεται.

Αν είναι δικό σου, κανονικά πρέπει να έχεις (τα ανοιχτά ποδηλατικά παρέχουν βασική προστασία).
Εκεί θες κλειστού τύπου mountain bike (προφανώς δεν μπορείς να κουβαλάς μηχανής), μπουφάν και γάντια. Το πιο εύκολο σημείο για να χτυπήσεις είναι το μέρος που θα έρθει πρώτο σε επαφή με το τιμόνι (κοιλιά, γεννητικά όργανα).

Και για όσους σχολιάσουν ότι δεν γίνεται, σκασίλα μου, την δική σας ασφάλεια παίζετε. Εγώ τα χρησιμοποιούσα για χρόνια και την γλίτωσα.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Φυσικά το πατίνι θα πρέπει να έχει και ασφάλεια υποχρεωτικά είτε είναι δικό μας είτε όχι..

Στην Γερμανία όταν το ασφαλίσεις η ασφαλιστική σου δίνει την πινακίδα η οποία αλλάζει κάθε χρόνο, διότι η ασφάλεια έχει ισχύει από τέλη Μαρτίου μέχρι Δεκέμβριο. Τον επόμενο χρόνο νέα ασφάλεια και πινακίδα..

Και φυσικά απαγορεύεται πάνω από 20κλμ δεν βγάζει πινακίδα..

Μια φώτο από το δικό μου με την πινακίδα του..

inbound8398029788480480840.jpg

• Like 3
Δημοσ.

ο Νέος ΚΟΚ (Ν. 5209/2025) αναφέρει ότι:

βα) οχήματα των οποίων η μέγιστη σχεδιαστική ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα έξι (6) χιλιόμετρα την ώρα. Αυτά τα οχήματα θεωρούνται και κυκλοφορούν ως πεζοί, ββ) οχήματα των οποίων η μέγιστη σχεδιαστική ταχύτητα υπερβαίνει τα έξι (6) χιλιόμετρα την ώρα, αλλά δεν υπερβαίνει τα είκοσι πέντε (25) χιλιόμετρα την ώρα. Θεωρούνται και κυκλοφορούν ως ποδήλατα, με την υποχρέωση τήρησης των κανόνων σήμανσης και σηματοδότησης και των απαιτήσεων των ποδηλάτων, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στα επιμέρους άρθρα.

Τα περισσότερα πατίνια που κυκλοφορούν πηγαίνουν μέχρι 25km/h και άρα θεωρούνται ποδήλατα.

Εφόσον στα ποδήλατα η χρήση κράνους συνίσταται και δεν είναι υποχρεωτική όπως προαναφέρθηκε τότε πως βγαίνουν και γράφουν ; Ή υπάρχει κάποιο παραθυράκι που μου ξέφυγε

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ErnestoGr είπε

βα) οχήματα των οποίων η μέγιστη σχεδιαστική ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα έξι (6) χιλιόμετρα την ώρα. Αυτά τα οχήματα θεωρούνται και κυκλοφορούν ως πεζοί, ββ) οχήματα των οποίων η μέγιστη σχεδιαστική ταχύτητα υπερβαίνει τα έξι (6) χιλιόμετρα την ώρα, αλλά δεν υπερβαίνει τα είκοσι πέντε (25) χιλιόμετρα την ώρα. Θεωρούνται και κυκλοφορούν ως ποδήλατα, με την υποχρέωση τήρησης των κανόνων σήμανσης και σηματοδότησης και των απαιτήσεων των ποδηλάτων, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στα επιμέρους άρθρα.

Τα περισσότερα πατίνια που κυκλοφορούν πηγαίνουν μέχρι 25km/h και άρα θεωρούνται ποδήλατα.

Εφόσον στα ποδήλατα η χρήση κράνους συνίσταται και δεν είναι υποχρεωτική όπως προαναφέρθηκε τότε πως βγαίνουν και γράφουν ; Ή υπάρχει κάποιο παραθυράκι που μου ξέφυγε

Νομιζω οτι η κατηγοριοποιηση ειναι ως εξης

Δικυκλα -> Μηχανοκινητα -> ΕΠΗΟ -> <25km/h = κρανος

Δικυκλα -> Μηχανοκινητα -> ΕΠΗΟ -> <6km/h = οχι κρανος

Δικυκλα -> Χειροκινητα -> Ποδηλατα = οχι κρανος

φυσικα βρισκω αυτο το οποιο ειναι παλι μπερδευτικο

9. Οι οδηγοί των ποδηλάτων και των Ε.Π.Η.Ο. της περ. β) της παρ. 2 του άρθρου 2 του
παρόντος συστήνεται να φορούν εγκεκριμένου τύπου προστατευτικό κράνος, κανονικά δεμένο.

Μπορει καποιος να μας το διασαφηνίσει?

50 λεπτά πριν, NickTG είπε

Τι μπόνους έχει?

Ευσημα τυπου boot licking

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mike15 είπε

ομως η απορια μου ειναι γιατι οπως λες αφου τους ειδες απο μακρια και δεν σε ειχαν δει ,δεν αλλαξες κατευθυνση να φυγεις απο αλλου? θα γλυτωνες το προστιμο αλλα θα εβαζες μυαλο και την επομενη φορα θα εβαζες κρανος.

Long story short.
Είχα σταματήσει και περίμενα φανάρι. Μπροστά μου ομάδα απο 6-8 πιτσιρίκια 13-14 χρονών με ποδήλατα και ένας με πατίνι, όλοι χωρίς κράνος, (είναι αυτός που αναφέρω στο αρχικό post οτι σταματήσαν πρώτα)... ο πιτσιρικάς με το πατίνι περνάει με κόκκινο φανάρι και διασχίζει τον δρόμο -ευτυχώς δεν είχαμε ατύχημα- . Στην απέναντι πλευρά υπήρχε το μπλόκο το οποίο μέχρι στιγμής ηταν απασχολημένο με αυτοκίνητα και στραμένο στην αντίθετη πλευρά απο εμάς. Ακούνε φωνές απο τους πιτσιρικάδες και αμέσως γυρνάνε και βλέπουν τον έναν με πατίνι και του κάνουν νόημα να σταματήσει. Το φανάρι σε μένα δεν άναψε ακόμα, τα έχω όλα ως θεατής. Στα δευτερόλεπτα ανάβει και παίρνω το πατίνι στα χέρια και απερίσκεπτα θα έλεγε κανείς -σκεπτόμενος πως θα γίνει απλά παρατήρηση- περνάω απο δίπλα τους σχεδόν και με πήρε η μπάλα. Θα με ρωτήσεις πάλι γιατί δεν άλλαξα κατεύθυνση... εκείνη την ώρα δεν σκέφτηκα νομοθεσίες, δεν σκέφτηκα τρόπους διαφυγής αλλα αποφάσισα ήρεμα να το πάρω στα χέρια και να διασχίσω ως πεζός τον δρόμο... και το αποτέλεσμα ήταν να μας γράψουν. Ο 13 χρονος τρομαγμένος όπως είναι φυσικό, έφαγε κανονικότατα πρόστιμο στο όνομα του πατέρα του. Απο αυτόν δεν ζήτησαν ταυτότητα αλλά απο μένα ναι. 

Επεξ/σία από iPhoners1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, iPhoners1 είπε

Ο 13 χρονος τρομαγμένος όπως είναι φυσικό, έφαγε κανονικότατα πρόστιμο στο όνομα του πατέρα του.

Εγω θα πηγαινα για καταδιωξη, με 15kmh με τα ποδια δεν θα με πιανε ποτε, θα επρεπε να βαλουν ελικοπτερα καρφια και να φερουν τις busa

• Thanks 1
  • Haha 2
Δημοσ.

Δηλαδή όλα αυτά τα πιτσιρίκια που κυκλοφορούν δικάβαλο χωρίς κράνος είναι παράνομα;, πριν κάτι ημέρες παραβίασαν ένα στοπ την στιγμή που κατέβαινα τον δρόμο και παρόλο που πήγαινα αργά έκανε κάτι τριξήματα το abs με πέθανε το πόδι μου.

Για εμένα πάντως πατίνια θα έπρεπε να επιτρέπονται μόνο όπου υπάρχει ποδηλατόδρομος.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ErnestoGr είπε

ββ) οχήματα των οποίων η μέγιστη σχεδιαστική ταχύτητα υπερβαίνει τα έξι (6) χιλιόμετρα την ώρα, αλλά δεν υπερβαίνει τα είκοσι πέντε (25) χιλιόμετρα την ώρα. Θεωρούνται και κυκλοφορούν ως ποδήλατα

2 ώρες πριν, ErnestoGr είπε

image.png.daa0efa0b5474d7b6b21b9f0d143e874.png

Δηλαδη για να καταλαβω λιγο? Η διαφορα ειναι οπως ειπα ποτε εισαι ΕΠΗΟ ποτε εισαι ποδηλατο ορθα?

Δηλαδη εγω με το monster e bike (2+2kW) τι ειμαι ΕΠΗΟ ή ποδηλατο. Τελικη ταχυτητα εχω οποια θελω, στο 1 προφιλ τον εχω τον controller ελευθερα αμπερ και παει 70+, στο δευτερο προφιλ τον εχω ελευθερα Α με κοφτη στα νομιμα 25kmh, στο τριτο προφιλ των εχω ελευθερα Α εκκινησης και drop down στα 2.5 + 2.5 A μετα τα 25kmh (για να συμμορφωνομαι με τα 250W).

Εχω μπερδευτει, αν οδηγω το τυπικο ποδηλατο και με εχει πιασει η κατηφορια και παω πανω απο 25kmh γινομαι μοτοποδηλατο? Ειμαι νομιμος? Παρανομος? Τι σκ..α ισχυει

2 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Για εμένα πάντως πατίνια θα έπρεπε να επιτρέπονται μόνο όπου υπάρχει ποδηλατόδρομος

σε αυτο συμφωνω κι επαυξανω, και τα ποδηλατα επισης ή σε δρομους μικρης κυκλοφοριακης πυκνοτητας π.χ. <100οχηματα ανα λωριδα/ωρα

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Δηλαδη για να καταλαβω λιγο? Η διαφορα ειναι οπως ειπα ποτε εισαι ΕΠΗΟ ποτε εισαι ποδηλατο ορθα?

Δηλαδη εγω με το monster e bike (2+2kW) τι ειμαι ΕΠΗΟ ή ποδηλατο. Τελικη ταχυτητα εχω οποια θελω, στο 1 προφιλ τον εχω τον controller ελευθερα αμπερ και παει 70+, στο δευτερο προφιλ τον εχω ελευθερα Α με κοφτη στα νομιμα 25kmh, στο τριτο προφιλ των εχω ελευθερα Α εκκινησης και drop down στα 2.5 + 2.5 A μετα τα 25kmh (για να συμμορφωνομαι με τα 250W).

Εχω μπερδευτει, αν οδηγω το τυπικο ποδηλατο και με εχει πιασει η κατηφορια και παω πανω απο 25kmh γινομαι μοτοποδηλατο? Ειμαι νομιμος? Παρανομος? Τι σκ..α ισχυει

σε αυτο συμφωνω κι επαυξανω, και τα ποδηλατα επισης ή σε δρομους μικρης κυκλοφοριακης πυκνοτητας π.χ. <100οχηματα ανα λωριδα/ωρα

Για να θεωρείσαι ποδήλατο πρέπει ο κινητήρας να είναι μέχρι 250watt, να πηγαίνει μέχρι 25km/h και να μην έχεις γκάζι στο χέρι. 

Όσο αναφορά αυτό που λες για τα όρια ταχύτητας, τα ποδήλατα πρέπει να συμμορφώνονται στον ΚΟΚ όπως τα υπόλοιπα οχήματα, εκτός από τα κλασσικά στοπ μονόδρομους κτλ που εννοούνται, πχ μπορούν να σε σταματήσουν για αλκοτέστ, να σε γράψουν αν μιλάς στο κινητό, αν είναι βράδυ και δεν έχεις φώτα κτλ.

Θεωρητικά λοιπόν εφόσον θεωρείσαι όχημα, αν έχει όριο 30 και συ πας με 35 (πράγμα όχι δύσκολο) είσαι παράνομος.

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Δε θα έπρεπε όμως η κλήση να το διαχωρίζει? Κατελήφθη να ωθεί / κατελήφθη να οδηγεί. Αν δεν γράφει το σωστό δεν έπρεπε ο ts να ζητήσει να γράφει η πραγματικότητα? 

Πολλα υπαρχουν που θα επρεπε...

Το "κατεληφθη να ωθει" ομως δεν εχει νοημα, αφου δεν ειναι παρανομο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Ευσημα τυπου boot licking

😂 ετσι

4 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

συστήνεται να φορούν εγκεκριμένου τύπου προστατευτικό κράνος, κανονικά δεμένο.

νομιζω ενοει αυτο το ελαφρυ πλαστικο με το λουρακι,ενα ελαφρυ κρανος.δεν ξερω απο κρανη αλλα κατι τετοιο πιστευω που φορανε τα παιδια για ποδηλατα.

Επεξ/σία από mike15
Δημοσ.
6 ώρες πριν, mike15 είπε

πιτσιρικαδες που θελουν ενα δικο τους μεσο μεταφορας

Απορια - hijack

Δεν εχω παρει ποτε απο αυτα τα ενοικιαζομενα πατινια που κυκλοφορουν τριγυρω, υποθετω η πληρωμη για τη χρηση γινεται μεσω καποιας καρτας. Τα πιτσιρικια 10-12-15 χρονων που βλεπω να τα οδηγουν, εχουν καρτα και πληρωνουν...;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...