Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πέμπτη 7 η ωρα θα ερθει ο ηλεκτρολογος.οπως ειπατε και εσεις, μου ειπε και αυτος οτι σχετικα με την τρυπα στον τοιχο, φαινεται να εχει τα καλωδια αλλα πρεπει να δει που καταληγουν. Θα επανελθω τοτε με νεα.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε

Ξερεις τι παρατηρησα τωρα? Δεν υπαρχει πριζα εθερνετ στο σπιτι. και το ρουτερ ειναι συνδεδεμενο σε αυτην:

att.ch2hZJqttaCXmgZdPQg5_MaXF-vYf1CvJl90LvVdSyk.jpeg

Αυτή είναι bnc κεραίας και ίσως συνδέεται με ομοαξωνικό. Δεν ξέρω πως στήνουν εκεί το ίντερνετ.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
3 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε

Ξερεις τι παρατηρησα τωρα? Δεν υπαρχει πριζα εθερνετ στο σπιτι. και το ρουτερ ειναι συνδεδεμενο σε αυτην:

att.ch2hZJqttaCXmgZdPQg5_MaXF-vYf1CvJl90LvVdSyk.jpeg

Αν βλέπεις ομοαξονικό να πηγαίνει να συνδέεται στο router με κάποιον adapter προφανώς, ενδέχεται να είναι MoCA (Multimedia over Coax Alliance).  https://mocalliance.org/

Δημοσ.
1 ώρα πριν, warewolf είπε

Αν βλέπεις ομοαξονικό να πηγαίνει να συνδέεται στο router με κάποιον adapter προφανώς, ενδέχεται να είναι MoCA (Multimedia over Coax Alliance).  https://mocalliance.org/

Το πιθανότερο να είναι DOCSIS (Cable Internet) σύνδεση, αρκετά διαδεδομένη σε χώρες της Ευρώπης.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους. Θα περιμενω τον ηλεκτρολογο να δουμε τι θα πει και θα πραξω αναλογως. Αν χρειαστει τελικα καποιο mesh system εχετε να προτεινεται καποιο? Με μια μικρη αναζητηση βρηκα αυτο. Θα κανει?

Δημοσ.
23 minutes ago, LabrakisG1992 said:

Σας ευχαριστω ολους. Θα περιμενω τον ηλεκτρολογο να δουμε τι θα πει και θα πραξω αναλογως. Αν χρειαστει τελικα καποιο mesh system εχετε να προτεινεται καποιο? Με μια μικρη αναζητηση βρηκα αυτο. Θα κανει?

Ρώτα και πόσο πάει να σου περάσει μία γραμμή ο ηλεκτρολόγος να τελειώνεις, εκτός και αν δεν θέλεις να μπλέκεις με μερεμέτια. 

Εγώ έχω πάρει αυτό και σε online είμαι στα 35-45 ms, δεν έχω πετύχει καμία αποσύνδεση (με 300mbps και σε μικρότερη απόσταση, περίπου στα 7 μέτρα με 1-2 τοίχους). 

Χαζές απαντήσεις πριν πληρώσεις που εγώ την έχω πατήσει:

• το router είναι στα 5.0 Ghz;
  • στην περίπτωση που έχει εξωτερική κάρτα δικτύου, δοκίμασε να αλλάξεις θύρα usb, εμένα στις 3.0 έχει χειρότερη απόδοση.

Επίσης το ότι πιάνεις με eth ~800 σε οπτική δεν σημαίνει απευθείας ότι έχεις πρόβλημα εσωτερικά; Με το κινητό αν κάτσεις δίπλα στο router τι ταχύτητα πιάνεις; 
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

Ρώτα και πόσο πάει να σου περάσει μία γραμμή ο ηλεκτρολόγος να τελειώνεις, εκτός και αν δεν θέλεις να μπλέκεις με μερεμέτια. 

Εγώ έχω πάρει αυτό και σε online είμαι στα 35-45 ms, δεν έχω πετύχει καμία αποσύνδεση (με 300mbps και σε μικρότερη απόσταση, περίπου στα 7 μέτρα με 1-2 τοίχους). 

Χαζές απαντήσεις πριν πληρώσεις που εγώ την έχω πατήσει:

• το router είναι στα 5.0 Ghz;
  • στην περίπτωση που έχει εξωτερική κάρτα δικτύου, δοκίμασε να αλλάξεις θύρα usb, εμένα στις 3.0 έχει χειρότερη απόδοση.

Επίσης το ότι πιάνεις με eth ~800 σε οπτική δεν σημαίνει απευθείας ότι έχεις πρόβλημα εσωτερικά; Με το κινητό αν κάτσεις δίπλα στο router τι ταχύτητα πιάνεις; 

Ειναι νοικιασμενο το σπιτι, δεν θα μπω στην διαδικασια να περναω γραμμες, αν και θα ηταν η καλυτερη λυση.

Το ρουτερ ειναι στα 5.0 Ghz. Δεν εχω εξβτερικη καρτα δικτυου.

Με κινητο διπλα στο ρουτερ πιανω 950 αν θυμαμαι καλα. Θεωρω οτι πεφτω στα 800-850 με εθερνετ γιατι το καλωδιο που εχω παρει ειναι 20 μετρα

Δημοσ.
29 minutes ago, LabrakisG1992 said:

Δοκίμασε να το δουλέψεις στα 2.5Ghz και δες πως πάει από σήμα/ταχύτητα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην χειρότερη διακριτικά καλώδιο και καμιά κολλωτική ταινία("σελοτέιπ") να είναι σταθερό. Χωρίς μερεμέτια και λοιπές ιστορίες για αγρίους.

Επεξ/σία από Pansp32
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, LabrakisG1992 said:

Ειναι νοικιασμενο το σπιτι, δεν θα μπω στην διαδικασια να περναω γραμμες, αν και θα ηταν η καλυτερη λυση.

Με κινητο διπλα στο ρουτερ πιανω 950 αν θυμαμαι καλα. Θεωρω οτι πεφτω στα 800-850 με εθερνετ γιατι το καλωδιο που εχω παρει ειναι 20 μετρα

Μέχρι τα 100 μέτρα, πρέπει να παίρνεις ότι μπορεί να βγάλει το router, λογικά κάπου στα 980+ (αν έχεις 1gbit ή μεγαλύτερη γραμμή).
Αφού είναι Έλληνας ο ηλεκτρολόγος, ρώτα τον μήπως μπορέσει να περάσει καλώδιο μέσα από υφιστάμενες σωληνώσεις (αν έχει τηλεφώνου ή κεραίας τηλεόρασης). Υπάρχει πολύ λεπτό καλώδιο cat6 για τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είναι δύσκολο, ίσως λίγο χρονοβόρο μέχρι να τα βρει και να τα ψαρέψει.

Καλώδιο = ιδανική λύση.

Εναλλακτικά, πας σε mesh με 1 κεντρικό και 2 δορυφόρους. Κλείνεις το ασύρματο του παρόχου και βάζεις το κεντρικό με καλώδιο δίπλα στο router. Τους 2 δορυφόρους τους βάζεις σε σημεία που σε βολεύουν. Σετ 3 τεμαχίων (1+2) κάπου στα 200-250.

Αυτά αν θες σταθερές και σίγουρες λύσεις.

Προσωπικά είμαι του καλωδίου, ακόμα και αν σημαίνει καρφάκια σε όλο το ταβάνι και μετά βάψιμο. Ή λευκή/διάφανη σιλικόνη σε σταγόνες και πάτημα το καλώδιο για να κολλήσει. Ή, για πιο καθαρές δουλειές, ταινία διπλής όψης 3Μ (ή και πιο φθηνή μάρκα).

Edit : Πείτε ΟΧΙ στα powerlines. Σώστε τον μελλοντικό σας εαυτό από άπειρα νεύρα.
Όπως λέει και μία λαϊκή, σοφή ρήση :
"Ο Βασίλης είναι καλωδιάκας. Κάνει τα πάντα για να συνδεθεί με καλώδιο. Έχει το ασύρματο μόνο για endpoints. Ο Βασίλης δεν ξέρει από ισχυρά ρεύματα και δεν μπλέκει με τα ισχυρά.
Κάνε τον κόσμο καλύτερο. Γίνε σαν τον Βασίλη."

Επεξ/σία από csontheline
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλώδιο είναι η πιο σίγουρη λύση. Αν δεν μπορείς, εγώ αντίστοιχα δοκίμασα πολλές λύσεις Powerline αλλά η καλύτερη ήταν (και ακόμα τη χρησιμοποιώ) με τεχνολογία G.hn. Εγώ έχω της TP Link , το PG2400P. Αλλά υπάρχουν και από άλλες εταιρίες. Πιανω γύρω στα 600mbps στον ίδιο ηλ.πίνακα. Να φανταστείς πιάνω σήμα και σε άλλη πρίζα σε άλλο πίνακα (στην ίδια χελώνα) αλλά με χαμηλότερη ταχύτητα

Αυτό της AVM που έβαλες δεν είναι πολύ καλό. 

Μετά είναι και το Mesh, που λένε ότι είναι στα θερό, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με ping λόγω ασύρματου

Επεξ/σία από contravener
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν ήρθε ο ηλεκτρολόγος. Τελικά αυτά τα καλώδια δεν καταλήγουν πουθενά. Καταλήγουν βασικά σε ένα κουτί έξω απ’ την πόρτα και σταματάνε εκεί. Μάλλον είχαν χρησιμοποιηθεί παλιότερα είτε για τηλεφωνία είτε για το κουδούνι. Εν πάσει περιπτώσει τώρα οι λύσεις είναι δύο. Η καλώδιο ή σύστημα mesh. Θα δοκιμάσω πρώτα το καλώδιο όντας πιο φθηνή λύση αλλά θέλω να κάνω μία ερώτηση. Θα το πάω περιμετρικά χωρίς να το κολλήσω στον τοίχο Σε πρώτη φάση για να δω ότι όλα δουλεύουν καλά. Η ερώτηση μου είναι η εξής: επειδή έχω και τον υπολογιστή και το PlayStation στο δωμάτιο για να μην τραβάω δύο καλώδια υπάρχει κάποιος τρόπος να φτάσω μέχρι εκεί με ένα καλώδιο και μετά να τα κάνω δύο; Επίσης αυτό επηρεάζει την ταχύτητα και θα έχω πρόβλημα στο streaming; Μήπως θα ήταν καλύτερα να τραβήξω το καλώδιο μέχρι το δωμάτιο να βάλω άλλο ένα router να το συνδέσω εκεί κι απ’ το ρούτερ να βγάλω δύο καλώδια ένα για τον υπολογιστή και ένα για το PlayStation; Αυτό θα βοηθούσε και το wifi στο υπόλοιπο σπίτι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Επεξ/σία από LabrakisG1992

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...