JcD Δημοσ. Τρίτη στις 08:33 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:33 μμ (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, Doubt said: Δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Μπορείς να κλείσεις ραντεβού εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας, οπουδήποτε στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται κανένα δικαιολογητικό. Πληρώνεις 2 παράβολα ηλεκτρονικά, 10€ και 0,5€ αντίστοιχα και πας στο ραντεβού με την ταυτότητα σου την υπάρχουσα. Φωτογραφία βγαίνει επιτόπου. Εμένα μου παρέδωσαν την καινούργια σε 2 εργάσιμες, Αύγουστο μήνα. (στον τόπο κατοικίας δεν είχε διαθέσιμο ραντεβού ως το τέλος του έτους) https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/dikaiologitika/ekdosi-deltiou-taftotitas/ https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/stoikheia-polite-kai-tautopoietika-eggrapha/id Tip 1 εκδώστε μόνοι σας ΠΑ για να επιλέξετε τα επιπλέον ψηφία και να μπορείτε να τον θυμάστε εύκολα. Tip 2 όσοι έχετε λογαριασμό ή επενδύσεις σε άλλη χώρα μην το ρισκάρετε να μείνετε με την παλιά μετά το καλοκαίρι του 26. Κι ένα αξιοπερίεργο.. στο Android gov.gr wallet εμφανίζεται ακόμα το παλιό ΑΔΤ. Το wallet είναι ότι νάνε, στο ψηφιακό δίπλωμα μου έχουν την φώτο της παλιάς ταυτότητας που δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό δίπλωμα, αλλά δεν περιμένω και πολλά, ο εφκα έχει ταυτότητα μου που έβγαλα το 1990 κάτι 😅 Tip 2: . Έχω και θα το ρισκάρω μεχρι το 2031 που θα ισχύει η παλιά ταυτότητα εντός. Επεξ/σία Τρίτη στις 08:35 μμ από JcD 1
MaxHeadroom_2023 Δημοσ. Τρίτη στις 08:39 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:39 μμ 1 ώρα πριν, MikeKata είπε Οι πηγές είναι μέσα, δε μου κάνει εντύπωση που δεν το διαβασες. Επί του θέματος, μήπως πληροφορίες νομικής φύσεως που έρχονται σε αντίθεση με όσα λέει; Ή μήπως ήθελες να πάρουμε το pseka-blogspot.com, να ενημερωθούμε; οι πηγές που επικαλείσαι είναι απόψεις.οι ταυτότητες είναι δημόσια έγγραφα
filipprin Δημοσ. Τρίτη στις 08:46 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:46 μμ 11 λεπτά πριν, JcD είπε Έχω και θα το ρισκάρω μεχρι το 2031 που θα ισχύει η παλιά ταυτότητα εντός. Και εγω ετσι και αλλιως λεφτα για ταξιδι στην ευρωπη δεν υπαρχουν.
1comment Δημοσ. Τρίτη στις 08:52 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:52 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Δεν απαγορευεται το διαβατήριο εντός της ΕΕ.Είναι πιο δυνατό έγγραφο και απο την ταυτότητα ,εντός και εκτός Ελλάδας. Δεν ρώτησα αν απαγορεύεται το διαβατήριο. Επειδή δεν έχω ταξιδέψει σε άλλη χώρα, ρώτησα αν επιτρέπεται να ταξιδέψεις εντός ΕΕ μόνο με την (παλιά) ταυτότητα χωρίς διαβατήριο γιατί έτσι ήξερα. Ο υπουργός όμως λέει για διαβατήριο υποχρεωτικά. Επεξ/σία Τρίτη στις 08:52 μμ από 1comment
Tlykog Δημοσ. Τρίτη στις 08:58 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:58 μμ (επεξεργασμένο) Δεν είμαι νομικός και σε κάθε περίπτωση η απόψή μου λαμβάνεται υποψη ανάλογα με την κρίση του καθενός. Επειδή έχει κάποια σχέση με το επάγγελμά μου έκανα μία έρευνα. Απ΄όσο κατάλαβα λοιπόν: α) Ο Κανονισμός (ΕΕ) 2019/1157 προβλέπει την αντικατάσταση των παλιών δελτίων ταυτοποίησης (χωρίς μηχανικώς αναγνώσιμη ζώνη, MRZ) με νέα, πιο ασφαλή έγγραφα, που πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας. Συγκεκριμένα, οι παλιές ταυτότητες παύουν να ισχύουν από 3 Αυγούστου 2026, σύμφωνα με τον Κανονισμό. β) Άπό το καλοκαίρι του 2026, οι παλιές αστυνομικές ταυτότητες δεν θα γίνονται αποδεκτές ως ταξιδιωτικό έγγραφο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρόλα αυτά, βάσει απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), οι παλιές ταυτότητες δεν λήγουν τυπικά και διατηρούν νομική ισχύ, δηλαδή δεν καθίστανται αυτοδικαίως άκυρες Συνεπώς: οι παλιές ταυτότητες διατηρούν την ισχύ τους, σύμφωνα με απόφαση ΣτΕ, εκτός αν έχει λήξει η 10ετής ισχύς τους κατά γενικό κανονισμό. Οι παλιές ταυτότητες δεν θα γίνονται δεκτές για ταξίδια από 3 Αυγούστου 2026 και μετά και αν η ταυτότητα είναι πολύ παλιά, μπορεί να χρειαστεί η αντικατάστασή της πριν εκδοθεί ή ανανεωθεί το διαβατήριο. Αυτά κατάλαβα. Όποιος έχει κάποια άλλη πληροφορία ή διόρθωση να το πει, ώστε να ξεκαθαρίσει το τί ισχύει τελικά. Επεξ/σία Τρίτη στις 08:59 μμ από Tlykog 1
Ukforthemoment Δημοσ. Τρίτη στις 09:00 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:00 μμ 4 λεπτά πριν, 1comment είπε Δεν ρώτησα αν απαγορεύεται το διαβατήριο. Επειδή δεν έχω ταξιδέψει σε άλλη χώρα, ρώτησα αν επιτρέπεται να ταξιδέψεις εντός ΕΕ μόνο με την (παλιά) ταυτότητα χωρίς διαβατήριο γιατί έτσι ήξερα. Ο υπουργός όμως λέει για διαβατήριο υποχρεωτικά. Εχεις γράψει Αναφορά σε κείμενο Τι εννοεί εντός ΕΕ με διαβατήριο; Μέχρι τωρα δεν επιτρέπεται μονο με την ταυτότητα να πας εντός ΕΕ; που δεν είναι σαν αυτό που γράφεις τώρα.Δεν βγάζουν το ίδιο νοημα.
MikeKata Δημοσ. Τρίτη στις 09:09 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:09 μμ 12 minutes ago, MaxHeadroom_2023 said: οι πηγές που επικαλείσαι είναι απόψεις.οι ταυτότητες είναι δημόσια έγγραφα Και όπως κάθε δημόσιο έγγραφο, υπόκειται στην αντίστοιχη νομοθεσία. Οι "απόψεις": https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/1047670/yp.-apofasi-32590-eks-2024-2024 Αναφέρεται συγκεκριμένα μία ειδική περίπτωση όπου επιτρέπεται παράταση για την: "5. Την ανάγκη παράτασης του χρόνου καταλληλότητας των δελτίων αστυνομικής ταυτότητας παλαιού τύπου για την εξ αποστάσεως ταυτοποίηση." Άρθρο 4. Κατάλληλα έγγραφα για την εξ αποστάσεως ταυτοποίηση Quote «3. Για χρονικό διάστημα μέχρι και τεσσάρων (4) ετών από την ημερομηνία έναρξης κυκλοφορίας αντίστοιχων εγγράφων ταυτοποίησης νέου τύπου με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, ήτοι έως την 25-9-2027, γίνονται δεκτά ως κατάλληλα έγγραφα ταυτοποίησης, κατά την κρίση του ΠΥΕ και ύστερα από τη διενέργεια ανάλυσης κινδύνου, το ισχύον αστυνομικό δελτίο ταυτότητας, στο οποίο το ονοματεπώνυμο αναγράφεται και με λατινικούς χαρακτήρες, τα δελτία ταυτότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και οι άδειες διαμονής πολιτών τρίτων χωρών που έχουν εκδοθεί δυνάμει του ν. 4251/2014 (Α’ 80) και του π.δ. 106/2007 (Α’ 135) και είναι σε ισχύ κατά τον χρόνο της εξ αποστάσεως ταυτοποίησης». Κατά τα λοιπά ισχύει η υπό στοιχεία 27499 ΕΞ 2021 «Πρότυπα και απαιτήσεις για τη μέθοδο εξ αποστάσεως ταυτοποίησης φυσικών προσώπων, με σκοπό την έκδοση πιστοποιητικού υπηρεσίας εμπιστοσύνης» (Β’ 3682). Από εκεί και πέρα, προσωπικά, ποσώς με ενδιαφέρει. Πήγαινε το '27 εσύ και πες τους "είναι δημόσιο έγγραφο", και έλα να μας πεις πώς πήγε. 1
Marduk1 Δημοσ. Τρίτη στις 09:50 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:50 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, kotsonatos04 είπε Πρωτον: Ισχυει το διαβατηριο κανονικοτατα για χωρες εκτος ελλαδος και μη! Σιγα μην θελουμε να παμε στην ευρωπη...τοσες χωρες υπαρχουν!!!! Επεξ/σία Τρίτη στις 09:54 μμ από Marduk1
mariosnik_ Δημοσ. Τρίτη στις 10:09 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:09 μμ 2 ώρες πριν, mountains1 είπε O Υπουργος, στο 2.36, λέει οτι οι παλιες ταυτοτητες, με μια υπαρχουσα Αποφαση του ΣτΕ, δεν ληγουν. Ενω για οποιον θελει να ταξιδεψει σε ΕΕ ή και τον υπολοιπο κοσμο, καλλιστα μπορει με το Διαβατηριο. Το διευκρινιζει κι αυτο η δημοσιογραφος στο βιντεο και ο Υπουργος συμφωνει. Ενδιαφερον. Διαβατήριο για να βγάλεις θέλει πάλι την νέα ταυτότητα να έχεις από πριν. Οπότε και πάλι πρέπει να την εκδόσεις.
ethereum Δημοσ. Τρίτη στις 10:11 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:11 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mountains1 είπε O Υπουργος, στο 2.36, λέει οτι οι παλιες ταυτοτητες, με μια υπαρχουσα Αποφαση του ΣτΕ, δεν ληγουν. Ενω για οποιον θελει να ταξιδεψει σε ΕΕ ή και τον υπολοιπο κοσμο, καλλιστα μπορει με το Διαβατηριο. Το διευκρινιζει κι αυτο η δημοσιογραφος στο βιντεο και ο Υπουργος συμφωνει. νομίζω και ούτε θα λήξουν , αν σκεφτούμε πόσα συμβόλαια , αγοραπωλησίες και κάθε είδους συναλλαγές έχουν γίνει βάσει αυτών των ταυτοτήτων και γίνονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε εαν έπαυαν να ισχύουν δεν θα μετρούσαν και οι ανάλογες συμβολαιογραφικές κτλπ παντός είδους νομικές πράξεις , θα έπρεπε να ξαναγίνουν απο την αρχή 😀 με τις νέες ταυτότητες , θα μπορούσε ο καθένας να επικαλεστεί ότι μια νομική πράξη έγινε με τις παλιές ταυτότητες και να την αμφισβητήσει . Επεξ/σία Τρίτη στις 10:14 μμ από ethereum 1
poulinos Δημοσ. Τρίτη στις 10:13 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:13 μμ 3 hours ago, kr0m said: ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ και δεν τρεξει καθε ελληνας πολιτης να βγαλει την νεα, ασφαλεστατη, σουπερ-ντουπερ ουαου ταυτοτητα, ΧΩΡΙΣ να ειναι καχυποπτος! φυσικα και ειναι απαραιτητο οι ταυτοτητες να περιεχουν τα βιομετρικα μας χαρακτηριστικα αλλα και μια ψηφιακη υπογραφη, για να μην πλαστογραφουνται! να φανταστω τις ιδιες δικλειδες ασφαλειας θα αποκτησουν και τα διπλωματα και τα χαρτονομισματα μας, για να μην πλαστογραφηθουν και αυτα; οχι ε; εεεελα μωρε τωρα, τι ρωταω και ασχολουμαι και εγω. και μην ξεχναμε, ο νεος παρα πολυ χρησιμος προσωπικος αριθμος, που θα συγκεντρωνει τους αλλους 2, σε 1, νοικοκυρεμενα. και το ΑΦΜ αρκετα προσωπικο μου φαινοταν, αλλα οχι συγγνωμη αυτο δεν κανει...εεελα μωρεεε 1
1comment Δημοσ. Τρίτη στις 10:14 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:14 μμ 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε έτσι όπως το έγραψε είναι σαν να μην επιτρεπόταν το διαβατήριο. Το ΗΒ δεν είναι στην ΕΕ,ούτε και οι ΗΠΑ. Δεν εννοούσα αυτό, πουθενά δεν γράφω τη λέξη απαγορεύεται για το διαβατήριο. Μόνο εσύ το κατάλαβες έτσι! Σου το εξηγεί κι άλλος! 2 ώρες πριν, JimGer είπε Εννοουσε ότι χρειάζεσαι μόνο ταυτότητα και όχι διαβατήριο. Όχι ότι δεν μπορούσες με διαβατήριο
Ukforthemoment Δημοσ. Τρίτη στις 10:44 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:44 μμ 30 λεπτά πριν, ethereum είπε νομίζω και ούτε θα λήξουν , αν σκεφτούμε πόσα συμβόλαια , αγοραπωλησίες και κάθε είδους συναλλαγές έχουν γίνει βάσει αυτών των ταυτοτήτων και γίνονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε εαν έπαυαν να ισχύουν δεν θα μετρούσαν και οι ανάλογες συμβολαιογραφικές κτλπ παντός είδους νομικές πράξεις , θα έπρεπε να ξαναγίνουν απο την αρχή 😀 με τις νέες ταυτότητες , θα μπορούσε ο καθένας να επικαλεστεί ότι μια νομική πράξη έγινε με τις παλιές ταυτότητες και να την αμφισβητήσει . Tι γράφεις;Είναι τόσο χαζό που μαλλον τρολάρεις 28 λεπτά πριν, 1comment είπε Δεν εννοούσα αυτό, πουθενά δεν γράφω τη λέξη απαγορεύεται για το διαβατήριο. Μόνο εσύ το κατάλαβες έτσι! Σου το εξηγεί κι άλλος! Μέχρι τωρα δεν επιτρέπεται μονο με την ταυτότητα να πας εντός ΕΕ; Αυτό έγραψες.Μόνο με την ταυτότητα εντός ΕΕ.
Just_travel_everywhere Δημοσ. Τρίτη στις 10:48 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:48 μμ Εν τ μεταξύ παίζει να είμαστε η μόνοι ουγκανοι Πολίτες μίας χώρας που λέμε όχι ακόμα και στο να βγάλουμε μια ευρωπαϊκή ταυτότητα 🤣🤣🤣 όταν σε όλο τον πλανήτη έχουν πλαστική εμείς 1000 χρόνια πίσω 4
Psycho_Warhead Δημοσ. Τρίτη στις 10:53 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:53 μμ (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε Εν τ μεταξύ παίζει να είμαστε η μόνοι ουγκανοι Πολίτες μίας χώρας που λέμε όχι ακόμα και στο να βγάλουμε μια ευρωπαϊκή ταυτότητα 🤣🤣🤣 όταν σε όλο τον πλανήτη έχουν πλαστική εμείς 1000 χρόνια πίσω Όταν πολλοί πιστεύουν ότι παίρνοντας αυτή τη ταυτότητα θα κάνουν ''αρραβώνα με το χάραγμα της Αποκάλυψης''(ναι έτσι ακριβώς το λένε) τι περιμένεις ; Επεξ/σία Τρίτη στις 10:53 μμ από Psycho_Warhead 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα