Doubt Δημοσ. Τετάρτη στις 08:08 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:08 μμ 2 λεπτά πριν, malakudi είπε Η Ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να κάνει νόμιμη την απενεργοποίηση του RFID chip στις ταυτότητες - αυτή τη στιγμή αν το καταστρέψεις θεωρείται καταστροφή δημοσίου εγγράφου. Πως θα αναγκαστεί δηλαδή; Θα προσφύγει κανείς στα ευρωπαϊκά δικαστήρια;
dtk-386 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:26 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:26 μμ 2 ώρες πριν, filipprin είπε Δεν σου απαγορευσε να γραφεις.Απλα σχολιασε τις ασυναρτησιες που γραφεις.Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να την πεφτουν κάποιοι εδω μεσα γνωστοι -αγνωστοι σε αυτους που επιλεγουν να μην βγαλουν τωρα ταυτοτητα. Εφοσον ειναι μεχρι το 2030 και εφοσον δεν εχω καποιο προβλημα επιλεγω να αποφύγω την μανουρα οσο μπορώ.Αρκετα αλλα εχω στο κεφαλι μου............... Πάμε λοιπόν για άλλη μία φορά τα αυτονόητα. Οι αρνητές των νέων ταυτοτήτων φοβούνται πως θα τους «παρακολουθεί το τσιπάκι»… ενώ ήδη ανεβάζουν κάθε λεπτό της ζωής τους στο Facebook, στο TikTok και στο Instagram. Δηλαδή, το κράτος δεν χρειάζεται καμία ταυτότητα με RFID — αρκεί να δει τα stories τους από το σουβλατζίδικο της γειτονιάς. Οι ίδιοι που αρνούνται την ταυτότητα γιατί «μας φακελώνουν», δίνουν με χαρά το ΑΦΜ τους σε οποιαδήποτε εφαρμογή cashback, τα στοιχεία τους σε κάθε eshop της συμφοράς, και πατάνε "Accept All Cookies" χωρίς δεύτερη σκέψη. Κι όταν τους λες ότι το chip ΔΕΝ έχει GPS, φαντάζονται ότι η Αστυνομία θα στήνει δορυφόρους ειδικά για να εντοπίζει πότε πάνε για καφέ. Δηλαδή, τόσο σπουδαίοι νομίζουν ότι είναι; Αν νομίζουν πως κάποιος ενδιαφέρεται να ξέρει πού βρίσκονται κάθε στιγμή, ας χαλαρώσουν: ούτε η μάνα τους δεν τους παίρνει τηλέφωνο κάθε μέρα. Τελικά, η «παρακολούθηση» που φοβούνται δεν είναι τίποτα μπροστά στην παρακολούθηση που ήδη έχουν από… την πεθερά, το αφεντικό, και τον αλγόριθμο του TikTok. Υποκρισία, ασυναρτησίες και το κακό συναπάντημα. 6
Ptoma07 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:41 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:41 μμ Δεν αντέχω πραγματικά τούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι η καινούργια ταυτότητα και ο προσωπικός αριθμός εξυπηρετούν μόνο το " φακέλωμα ". Δηλαδή αλήθεια τόρα, νόμιζε ότι αυτό χρειάζεται για να μας φακελψσουν. 1
malakudi Δημοσ. Τετάρτη στις 08:49 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:49 μμ 39 λεπτά πριν, Doubt είπε Πως θα αναγκαστεί δηλαδή; Θα προσφύγει κανείς στα ευρωπαϊκά δικαστήρια; Όχι, τα ευρωπαϊκά δικαστήρια δεν απαγορεύουν τις χώρες να θεσπίσουν επιπλέον μέτρα από την ευρωπαϊκή οδηγία. Οπότε δε θα υποχρεώσουν ποτέ την ελληνική κυβέρνηση να το αποσύρει. Το εκ των πραγμάτων σημαίνει είτε από τη λαϊκή αντίσταση - να μη παίρνουν δηλαδή την ταυτότητα με RFID - είτε από μαζικές καταστροφές των RFID κυκλωμάτων είτε από πολιτικές εξελίξεις που θα ανατρέψουν την τρέχουσα κυβερνητική άποψη. 1 5
filipprin Δημοσ. Τετάρτη στις 09:12 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:12 μμ (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Οι αρνητές των νέων ταυτοτήτων φοβούνται πως θα τους «παρακολουθεί το τσιπάκι»… ενώ ήδη ανεβάζουν κάθε λεπτό της ζωής τους στο Facebook, στο TikTok και στο Instagram. Δηλαδή, το κράτος δεν χρειάζεται καμία ταυτότητα με RFID — αρκεί να δει τα stories τους από το σουβλατζίδικο της γειτονιάς. Ειπαμε κανε κρατει.Οσοι δεν πανε να αλλαξουν ταυτοτητα δεν ειναι αρνητες.Απλα δεν βλεπουν το λογο.Και φυσικα δεν σε αφορα .....όπως αυτοι δεν ασχολουντε μαζι σου.Ειλικρίνα δεν καταλαβαινω τι ζορι τραβας και βγάζεις τετοιο μένος. Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:14 μμ από filipprin 2
malakudi Δημοσ. Τετάρτη στις 09:13 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:13 μμ (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Υποκρισία, ασυναρτησίες και το κακό συναπάντημα. Το RFID chip βοηθάει το κράτος στον γρήγορο και εύκολο έλεγχο. Σε ένα δυστοπικό μέλλον μπορεί να μπουν RFID scanners παντού και να υποχρεούσαι να σκανάρεις τη κάρτα σου για οτιδήποτε - ακόμα και για να πάρεις ένα καρβέλι ψωμί. Χωρίς το RFID πρέπει να υπάρχει αστυνομικός με εξοπλισμό να διαβάσει το MRZ για να σου κάνει έλεγχο. Όσοι δε καταλαβαίνετε το πρόβλημα του να έχει υποχρεωτικά RFID η ταυτότητα δε βλέπετε πέρα από τη μύτη σας, sorry κιόλας αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Δικαίωμά μου είναι που θα δώσω τα στοιχεία μου, και στο κράτος δε θέλω να τα δίνω με τόση ευκολία. Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:15 μμ από malakudi 1 2
Lucifer Δημοσ. Τετάρτη στις 09:19 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:19 μμ 5 λεπτά πριν, malakudi είπε Σε ένα δυστοπικό μέλλον μπορεί να μπουν RFID scanners παντού και να υποχρεούσαι να σκανάρεις τη κάρτα σου για οτιδήποτε - ακόμα και για να πάρεις ένα καρβέλι ψωμί. Εξαρτάται πού είσαι! 1
filipprin Δημοσ. Τετάρτη στις 09:19 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:19 μμ Ε τοτε φροντισε να ψηφίσεις αντι να πας για καφε την επομενη φορα,Γιατι τιποτε αλλο δεν σε σωζει....... 5 λεπτά πριν, malakudi είπε Όσοι δε καταλαβαίνετε το πρόβλημα του να έχει υποχρεωτικά RFID η ταυτότητα δε βλέπετε πέρα από τη μύτη σας, sorry κιόλας αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Δικαίωμά μου είναι που θα δώσω τα στοιχεία μου, και στο κράτος δε θέλω να τα δίνω με τόση ευκολία.
Barbattilas Δημοσ. Τετάρτη στις 09:20 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:20 μμ Ποιες παλιές ταυτότητες θα καταργηθούν ως ταξιδιωτικά έγγραφα; Όλες πλην των όσων έχουν εκδοθεί το 2024-2025; Στην φωτογραφία φαίνεται η παλιά του 2002. Κι εγώ είχα μία που ξεκινούσε με Φ...
malakudi Δημοσ. Τετάρτη στις 09:24 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:24 μμ (επεξεργασμένο) Επίσης αυτό που δε λέει ο υπουργός και τα διάφορα site που αναπαράγουν τις δηλώσεις του είναι πως αν έχεις σύγχρονο δίπλωμα οδήγησης, τύπου επίσης ID-1 με MRZ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν ταυτότητα, γίνεται δεκτό παντού στην ΕΕ. Και δεν έχει RFID το δίπλωμα οδήγησης. Είναι ξεκάθαρο ότι επιχειρείται μία εκστρατεία FUD για να πάρουν οι περισσότεροι την ταυτότητα με RFID. Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:24 μμ από malakudi 1
Ukforthemoment Δημοσ. Τετάρτη στις 09:29 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:29 μμ 3 λεπτά πριν, malakudi είπε Επίσης αυτό που δε λέει ο υπουργός και τα διάφορα site που αναπαράγουν τις δηλώσεις του είναι πως αν έχεις σύγχρονο δίπλωμα οδήγησης, τύπου επίσης ID-1 με MRZ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν ταυτότητα, γίνεται δεκτό παντού στην ΕΕ. Και δεν έχει RFID το δίπλωμα οδήγησης. Είναι ξεκάθαρο ότι επιχειρείται μία εκστρατεία FUD για να πάρουν οι περισσότεροι την ταυτότητα με RFID. Εχει το δίπλωμα οδήγησης MRZ ?
Lucifer Δημοσ. Τετάρτη στις 10:05 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:05 μμ 40 λεπτά πριν, malakudi είπε Επίσης αυτό που δε λέει ο υπουργός και τα διάφορα site που αναπαράγουν τις δηλώσεις του είναι πως αν έχεις σύγχρονο δίπλωμα οδήγησης, τύπου επίσης ID-1 με MRZ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν ταυτότητα, γίνεται δεκτό παντού στην ΕΕ. Και δεν έχει RFID το δίπλωμα οδήγησης. Να πεις στον υπουργό ότι έχω χάσει πτήση έτσι.
MaxHeadroom_2023 Δημοσ. Τετάρτη στις 10:22 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:22 μμ 3 ώρες πριν, Doubt είπε Οι καρπάδες τι είναι; Άκυρο.. αναζήτηση και βουαλά. Δεν γνωρίζω το ιστορικό όμως, κάποτε τα ελληνικά hoaxes ήταν πολύ αξιόλογα. <<κάποτε τα ελληνικά hoaxes ήταν πολύ αξιόλογα>> σαρκασμός έτσι;
mountains1 Δημοσ. Τετάρτη στις 10:24 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:24 μμ 1 ώρα πριν, malakudi είπε Το RFID chip βοηθάει το κράτος στον γρήγορο και εύκολο έλεγχο. Σε ένα δυστοπικό μέλλον μπορεί να μπουν RFID scanners παντού και να υποχρεούσαι να σκανάρεις τη κάρτα σου για οτιδήποτε - ακόμα και για να πάρεις ένα καρβέλι ψωμί. Χωρίς το RFID πρέπει να υπάρχει αστυνομικός με εξοπλισμό να διαβάσει το MRZ για να σου κάνει έλεγχο. Όσοι δε καταλαβαίνετε το πρόβλημα του να έχει υποχρεωτικά RFID η ταυτότητα δε βλέπετε πέρα από τη μύτη σας, sorry κιόλας αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Δικαίωμά μου είναι που θα δώσω τα στοιχεία μου, και στο κράτος δε θέλω να τα δίνω με τόση ευκολία. Οπως την πατησε ο Τζιμης Πανουσης, με την παραγγελια της πιτσας hut! 2
christospvl Δημοσ. Τετάρτη στις 10:31 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:31 μμ 8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε και όταν λήξει το διαβατήριο...........;;;;; Σε δέκα χρόνια βλέπουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα