doubleh Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Χαιρετώ την κοινότητα, αν και δεν έχω δημοσιεύσει ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο τόπικ, είναι αυτό που έχω διαβάσει πιο πολύ. Και τελικά το θέμα κλειδώθηκε γιατί έπεσε ένα αστείο με σεξ. Μήπως τελικά έχουμε παραγίνει μυγιάγγιχτοι; έλεος πια! Ποια (δήθεν) ευαίσθητη χορδή χτυπήθηκε με ένα ανέκδοτο; Παραθέτω το σούπερ προσβλητικό ανέκδοτο: - Κοριτσάρα, τι λες για άγριο σεξ; - Δεν μπορώ, έχω αγόρι. Τι λες για μια πιπα; ΕΛΕΟΣ δηλαδή. Το ίδιο μοτίβο υπάρχει σε πολλά ανέκδοτα. Και υπάρχει και το αντίστοιχο με αντίστροφους ρόλους: - Φίλα με αγάπη μου - Δεν μπορώ, είμαι παντρεμένος. Και που πηδιόμαστε πολύ είναι. Ανέκδοτα είναι. Η συμπεριφορά πολλών εδώ μέσα μου θυμίζει τους χειραγωγούμενους, στη φάρμα των Ζώων, που στην αρχή έλεγαν "4 πόδια, κακό" και μετά απλά έμαθαν να λένε "2 πόδια κακό". Χωρίς κριτική σκέψη. Χωρίς ουσία. Έτσι απλά τους έμαθαν να λένε, έτσι λέγανε. Το ίδιο νομίζω σε πολλά θέματα και εδώ. Κάποιοι έχουν μια καραμέλα, αν ακούσουνε για σεξ να βγάλουν τους σταυρούς σαν την Λουκά. Άσχετα με το πλαίσιο. Άσχετα με το νόημα. Και δυστυχώς αυτό εμφανίζεται σε πολλά θέματα της κοινωνίας μας. Πιστεύω πως πρέπει να ξανανοίξει το τόπικ. Αν κάποιοι θέλουν να αναλύσουν το γιατί ένα ανέκδοτο δεν είναι πρέπον, ας ανοίγουν ξεχωριστό τόπικ για ανάλυση. Υπάρχει και η λύση του ψυχολόγου βέβαια. Αλλά το τόπικ είναι σίγουρα πιο οικονομικό. Εν κατακλείδι: Χαλαρώστε. Και αφήστε και τίποτα να πέσει κάτω. Αυτό είναι μια σημαντική δεξιότητα, απαραίτητη σε συνεργασίες, σχέσεις, γονεϊκότητα. 1 1
Doubt Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Αν συνεχιστεί, παράκληση για αυτο-φιλτράρισμα. Όχι τα ίδια και τα ίδια, όχι απολιθώματα 20 ετών και βάλε, όχι προσκόλληση σε συγκεκριμένη θεματολογία, όχι spam με 10 ποστ καθημερινά. 1
lovesucks Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 3/9/2025 στις 10:23 ΠΜ, doubleh είπε Χαιρετώ την κοινότητα, αν και δεν έχω δημοσιεύσει ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο τόπικ, είναι αυτό που έχω διαβάσει πιο πολύ. Και τελικά το θέμα κλειδώθηκε γιατί έπεσε ένα αστείο με σεξ. Μήπως τελικά έχουμε παραγίνει μυγιάγγιχτοι; έλεος πια! Ποια (δήθεν) ευαίσθητη χορδή χτυπήθηκε με ένα ανέκδοτο; Παραθέτω το σούπερ προσβλητικό ανέκδοτο: - Κοριτσάρα, τι λες για άγριο σεξ; - Δεν μπορώ, έχω αγόρι. Τι λες για μια πιπα; ΕΛΕΟΣ δηλαδή. Το ίδιο μοτίβο υπάρχει σε πολλά ανέκδοτα. Και υπάρχει και το αντίστοιχο με αντίστροφους ρόλους: - Φίλα με αγάπη μου - Δεν μπορώ, είμαι παντρεμένος. Και που πηδιόμαστε πολύ είναι. Ανέκδοτα είναι. Η συμπεριφορά πολλών εδώ μέσα μου θυμίζει τους χειραγωγούμενους, στη φάρμα των Ζώων, που στην αρχή έλεγαν "4 πόδια, κακό" και μετά απλά έμαθαν να λένε "2 πόδια κακό". Χωρίς κριτική σκέψη. Χωρίς ουσία. Έτσι απλά τους έμαθαν να λένε, έτσι λέγανε. Το ίδιο νομίζω σε πολλά θέματα και εδώ. Κάποιοι έχουν μια καραμέλα, αν ακούσουνε για σεξ να βγάλουν τους σταυρούς σαν την Λουκά. Άσχετα με το πλαίσιο. Άσχετα με το νόημα. Και δυστυχώς αυτό εμφανίζεται σε πολλά θέματα της κοινωνίας μας. Πιστεύω πως πρέπει να ξανανοίξει το τόπικ. Αν κάποιοι θέλουν να αναλύσουν το γιατί ένα ανέκδοτο δεν είναι πρέπον, ας ανοίγουν ξεχωριστό τόπικ για ανάλυση. Υπάρχει και η λύση του ψυχολόγου βέβαια. Αλλά το τόπικ είναι σίγουρα πιο οικονομικό. Εν κατακλείδι: Χαλαρώστε. Και αφήστε και τίποτα να πέσει κάτω. Αυτό είναι μια σημαντική δεξιότητα, απαραίτητη σε συνεργασίες, σχέσεις, γονεϊκότητα. Μάλλον το θέμα δεν το παρακολουθούσες τόσο συχνά γιατί παρα είχε γίνει σεξιστικό, κάποιες φορές εμετικό και κάποιες άλλες προσβλητικό σε θρησκευτικά πιστεύω. Τώρα την προτροπή για ψυχολογό επειδή κάποιος έγραψε την άποψή του και συ απλά διαφωνείς δεν θα τη σχολιάσω, εκφράστηκε πολύ ευγενικά ο @warewolf χωρίς χαρακτηρισμούς. Επίσης στο θέμα έμπαιναν οι ίδιες και οι ίδιες εικόνες ειδικά τον τελευταίο καιρό η επανάληψη της επαναλήψεως την επανάληψη ω επανάληψη.. Και κάποια στιγμή αυτά τα "αστειάκια" πως για όλα τα κακά της μοιράς σας φταίνε οι γυναίκες, σε τι κόλαση μπαίνει ο άντρας με τον γάμο και μπλα μπλα καλό θα ήταν να μην ανακυκλώνονται. Κι όχι δεν είμαι μυγιάγγιχτη. Μια άποψη εκφράζω, διαφορετική από τη δική σου που δεν μου την φύτεψαν κάποιοι χωρίς να χαρακτηρίσω κάποιον ή να τον προτρέψω να επισκεφθεί ψυχολόγο. Έλεος πια 🙄(όπως έγραψες και συ πολλές φορές στο κείμενό σου😋) Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου από lovesucks
warewolf Δημοσ. Σάββατο στις 06:00 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:00 μμ (επεξεργασμένο) Διάβασα το μήνυμα του TS και θα απαντήσω μιας και ανέφερθηκε στο πρόσωπό μου. Διάβασα με προσοχή την τοποθέτησή σου και θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι. Το ζήτημα δεν είναι αν “επιτρέπεται” ή όχι να γίνεται χιούμορ, το χιούμορ είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ανθρώπινης έκφρασης. Το ερώτημα είναι τι είδους χιούμορ θέλουμε να ενθαρρύνουμε σε μια κοινότητα. Υπάρχει χιούμορ έξυπνο, υπαινικτικό, που στηρίζεται σε ευρηματικότητα. Υπάρχει όμως και το εύκολο, το άμεσο, εκείνο που καταφεύγει σε χυδαίες εικόνες ή σεξιστικά υπονοούμενα. Το δεύτερο μπορεί να προκαλέσει γέλιο σε κάποιους, αλλά αντικειμενικά μειώνει το επίπεδο του forum. Η παρατήρησή μου δεν αφορούσε την ύπαρξη του ανέκδοτου καθαυτού, αλλά το αν ταιριάζει στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Δεν θεωρώ υπερβολή να επισημαίνει κανείς ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο απλώς σεξουαλικό και στο πραγματικά αστείο. Άλλωστε, η ικανότητα να διακρίνουμε την ποιότητα του λόγου και του χιούμορ, είναι δείγμα πολιτισμού. Ως προς τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς (“μυγιάγγιχτος”, “ψυχολόγος”), αντιλαμβάνομαι ότι γράφτηκαν εν θερμώ. Παρ’ όλα αυτά, τέτοιου είδους φράσεις δεν συμβάλλουν σε έναν ουσιαστικό διάλογο. Αντίθετα, τον εκτρέπουν σε προσωπική αντιπαράθεση. Η δική μου πρόθεση είναι να παραμείνουμε σε επίπεδο ιδεών. Μπορούμε να διαφωνούμε για το αν κάτι είναι αστείο ή όχι, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να οδηγεί σε υποτιμητικές αναφορές. Εν κατακλείδι: το χιούμορ είναι ελευθερία, αλλά και η κριτική στο χιούμορ είναι επίσης ελευθερία. Το ζητούμενο δεν είναι να φιμώσουμε κανέναν, αλλά να καλλιεργούμε ένα περιβάλλον όπου η ψυχαγωγία δεν ταυτίζεται με την ευτέλεια. Και αυτή είναι μια συζήτηση που αξίζει να γίνεται με νηφαλιότητα και αλληλοσεβασμό. Επεξ/σία Σάββατο στις 06:09 μμ από warewolf 1
doubleh Δημοσ. Σάββατο στις 09:11 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 09:11 μμ Επιτέλους, ωραία σχόλια. Α. Δεν μιλάμε για λογοκρισία αλλα το θέμα κλειδώθηκε. Β. Η αναφορά μου για μυγιαγγιχτους δεν ειναι προσωπική. Σε καμία περίπτωση . Αν φάνηκε έτσι ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Το λέω γενικότερα ως κοινωνία . Θεωρώ οτι εχουμε ξεφύγει. Ουσιαστικά ασχολούμαστε με ανώτερα προβλήματα χωρίς να έχουμε λύσει τα παρακάτω. Είμαστε δήθεν βασικά. Πχ ασχολούμαστε με τα γατάκια και τι πρόστιμο θα φάει κάποιος αν τα κλωτσήσει. ενώ έχουμε πολυ σοβαρά ζητήματα άλυτα. Δεν εχουμε επι της ουσίας ελευθερία λογου, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Δεν ξερω πώς να το εκφράσω. Ειναι σαν να μιλάμε για ταξίδια, χωρίς να εχουμε να φάμε. Τώρα που το γράφω, σαν να μου θυμίζει τα διακοποδανεια. Πχ δεν εχουμε παιδεία, ασφάλεια, κάλυψη υγείας. Φτάσαμε να το παίζει ο καθένας γιατρός, χωρίς να ξέρει καλά καλά να διαβάζει. Γιατί νομίζω παραγιναμε ευαίσθητοι σε δικαιώματα, ελευθερία κλπ. Τα οποία όλα αυτά απαιτούν και αντίστοιχες υποχρεώσεις, τις οποίες φυσικά ξεχνάμε. Καταλαβαίνω οτι ενα ανέκδοτο να ειναι χοντροκομμενο. Αλλα δεν χάλασε ο κόσμος. Ούτε έγινε κάποιος ψεκ επειδή άκουσε χαζά ανέκδοτα. Η παρανόηση και κακώς νοούμενη χρήση της ελευθερίας όμως έκαναν πολλούς ψεκ. Οι υποστηρικτές της ελευθερίας λόγου την μπερδεύουν συχνά με τις υποχρεώσεις ορθού λόγου και σωστής πληροφόρησης. Αν το εμβόλιο ειναι καλό ή κακό δεν ειναι "άποψη" ή "γνώμη". Ειναι κατι που τεκμηριώνεται επιστημονικά. Άρα το να μην αφήνεται ο καθένας, από μένα και σένα μέχρι τον πλανηταρχη, να παραπληροφορει, δεν συνιστά φίμωση αλλά προστασία της ελευθερίας λόγου. Όμως οι πιο πολλοί μηχανικά ή με το θυμικό προσπαθούν αν το προστατεύσουν. Αντίστοιχα, χωρίς καμία υποχρέωση κάποιοι το παίζουν φιλόζωοι. Αντε όμως να πληρώσεις για τα εμβόλια τους, αντε να καθαρισεις την αυλή του άλλου που την χεζουν τα γατιά και μετα εχεις δικαίωμα να θεωρηθείς φιλόζωος. 1
warewolf Δημοσ. Κυριακή στις 03:55 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:55 πμ (επεξεργασμένο) Συμφωνώ ότι το θέμα της ελευθερίας λόγου είναι πολυδιάστατο. 'Αλλο η φίμωση απόψεων και άλλο η προστασία από την παραπληροφόρηση, όπως σωστά ανέφερες με το παράδειγμα της επιστήμης και του εμβολίου. Εκεί που ίσως διαφωνούμε είναι στο ζήτημα του “χαζού ανέκδοτου”. Για μένα, δεν είναι ότι “χάλασε ο κόσμος”, αλλά ότι τέτοια αστεία διαμορφώνουν μια κουλτούρα. Και η κουλτούρα δεν είναι κάτι δευτερεύον, είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζονται και οι πιο σοβαρές κοινωνικές μας αντιλήψεις. Αν αποδεχόμαστε την ευκολία και την ευτέλεια σε μικρά πράγματα, αργά ή γρήγορα αυτό διαχέεται και αλλού. Οπότε η ένστασή μου δεν ήταν ποτέ για το μεμονωμένο αστείο, αλλά για το τι σηματοδοτεί η ανοχή μας σε μια δημόσια συζήτηση. Σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρώ χρήσιμο να συζητάμε ακόμη και τα “δευτερεύοντα”, γιατί συχνά αποκαλύπτουν πολλά για τα “πρωτεύοντα” που αναφέρεις. Θα ήθελα, ωστόσο, να επισημάνω ευρέως και κάτι ακόμη. Το φόρουμ στο οποίο συζητάμε έχει σαφείς κανόνες λειτουργίας, που απαγορεύουν ρητά υβριστικό, σεξιστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο. Αν ένα νήμα κλειδώθηκε, αυτό συνέβη γιατί οι διαχειριστές έκριναν ότι παραβιάστηκαν οι κανόνες κι όχι επειδή κάποιο μέλος “ενοχλήθηκε” και επηρέασε την απόφαση. Ο ρόλος μου ήταν απλώς να αναδείξω ένα ζήτημα, η τελική κρίση ανήκει αποκλειστικά στους συντονιστές. Οπότε, αν κάποιος αισθάνθηκε ότι “εξαιτίας μου” χάθηκε το νήμα, η αλήθεια είναι διαφορετική. Δεν το προκάλεσα εγώ, αλλά τα ίδια τα χυδαία ποσταρίσματα που συγκρούστηκαν με τους κανονισμούς. Αυτό, άλλωστε, είναι και η ουσία της συλλογικής ζωής, κανόνες που ισχύουν για όλους, ώστε η ελευθερία του ενός να μη γίνεται προσβολή για τον άλλον. Εν τέλει, για μένα η διαφωνία δεν είναι στο αν μπορούμε να γελάμε με ένα ανέκδοτο, είναι στο τι επιλέγουμε να κρατήσουμε ως “χιούμορ” σε δημόσιο βήμα (που ανήκει σε ιδιώτες με κανόνες και όρους χρήσης) στον οποίο είμαστε φιλοξενούμενοι. Και αυτή είναι μια συζήτηση που αξίζει να γίνεται, γιατί τα μικρά πράγματα συνθέτουν τη μεγάλη εικόνα της κοινωνίας μας. Επεξ/σία Κυριακή στις 01:10 μμ από warewolf
djkostas84 Δημοσ. Κυριακή στις 07:48 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:48 πμ 3 ώρες πριν, warewolf είπε Συμφωνώ ότι το θέμα της ελευθερίας λόγου είναι πολυδιάστατο. 'Αλλο η φίμωση απόψεων και άλλο η προστασία από την παραπληροφόρηση, όπως σωστά ανέφερες με το παράδειγμα της επιστήμης και του εμβολίου. Εκεί που ίσως διαφωνούμε είναι στο ζήτημα του “χαζού ανέκδοτου”. Για μένα, δεν είναι ότι “χάλασε ο κόσμος”, αλλά ότι τέτοια αστεία διαμορφώνουν μια κουλτούρα. Και η κουλτούρα δεν είναι κάτι δευτερεύον, είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζονται και οι πιο σοβαρές κοινωνικές μας αντιλήψεις. Αν αποδεχόμαστε την ευκολία και την ευτέλεια σε μικρά πράγματα, αργά ή γρήγορα αυτό διαχέεται και αλλού. Οπότε η ένστασή μου δεν ήταν ποτέ για το μεμονωμένο αστείο, αλλά για το τι σηματοδοτεί η ανοχή μας σε μια δημόσια συζήτηση. Σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρώ χρήσιμο να συζητάμε ακόμη και τα “δευτερεύοντα”, γιατί συχνά αποκαλύπτουν πολλά για τα “πρωτεύοντα” που αναφέρεις. Θα ήθελα, ωστόσο, να επισημάνω ευρέως και κάτι ακόμη. Το φόρουμ στο οποίο συζητάμε έχει σαφείς κανόνες λειτουργίας, που απαγορεύουν ρητά υβριστικό, σεξιστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο. Αν ένα νήμα κλειδώθηκε, αυτό συνέβη γιατί οι διαχειριστές έκριναν ότι παραβιάστηκαν οι κανόνες κι όχι επειδή κάποιο μέλος “ενοχλήθηκε” και επηρέασε την απόφαση. Ο ρόλος μου ήταν απλώς να αναδείξω ένα ζήτημα, η τελική κρίση ανήκει αποκλειστικά στους συντονιστές. Οπότε, αν κάποιος αισθάνθηκε ότι “εξαιτίας μου” χάθηκε το νήμα, η αλήθεια είναι διαφορετική. Δεν το προκάλεσα εγώ, αλλά τα ίδια τα χυδαία ποσταρίσματα που συγκρούστηκαν με τους κανονισμούς. Αυτό, άλλωστε, είναι και η ουσία της συλλογικής ζωής, κανόνες που ισχύουν για όλους, ώστε η ελευθερία του ενός να μη γίνεται προσβολή για τον άλλον. Εν τέλει, για μένα η διαφωνία δεν είναι στο αν μπορούμε να γελάμε με ένα ανέκδοτο, είναι στο τι επιλέγουμε να κρατήσουμε ως “χιούμορ” σε δημόσιο χώρο στον οποίο είμαστε φιλοξενούμενοι. Και αυτή είναι μια συζήτηση που αξίζει να γίνεται, γιατί τα μικρά πράγματα συνθέτουν τη μεγάλη εικόνα της κοινωνίας μας. Προτιμώ να μην εκφέρω άποψη περί της ποιότητας (ή της συχνότητας) των ανεκδότων που δημοσιεύονταν, αν και το ότι δεν έκανα ποτέ αναφορά σε κάποιο από αυτά νομίζω λέει περισσότερα απ' όσα θα μπορούσα να γράψω. Έχω όμως κάποιες ενστάσεις στα παραπάνω. Φίλε warewolf, ΝΑΙ, εξαιτίας σου χάθηκε το νήμα. Γνωρίζεις την έννοια της γκρίζας ζώνης? Για να δούμε ένα παράδειγμα. Σε όλα τα σχολεία υπάρχει κάποιο απόμερο σημείο που μαζεύονται παιδιά και καπνίζουν. Ναι είναι παράνομο, ναι είναι βλαβερό ναι,ναι ναι... Όλοι το ξέρουμε και όλοι κάνουμε τα στραβά μάτια, κυρίως οι καθηγητές. Αν όμως πας εσύ και το κάνεις θέμα, με αναφορές σε καθηγητές, αστυνομίες, υπουργεία και δεν ξέρω τι άλλο, δεν είναι προφανές τι θα ακολουθήσει? Και εκεί θα πεις δεν φταίω εγώ, ο νόμος είναι σαφής? Επίσης, καθαρά προσωπική μου άποψη, το θέμα δεν κλειδώθηκε γιατί οι συντονιστές συμφωνούν μαζί σου, αλλά γιατί δεν είχαν όρεξη να ασχολούνται με αναφορές και διαμάχες. Δυστυχώς το έχουμε ξαναδεί το έργο πολλές φορές. Τέλος, μιλάς για κοινωνίες και επιλογές/ανοχές. Βρίσκεσαι λοιπόν μέσα στη μικρή κοινωνία που είναι το Insomnia και αντί να την δεχθείς όπως είναι, με τις όποιες ιδιαιτερότητες έχουμε όλοι, προσπαθείς να την φέρεις πιο κοντά στα δικά σου μέτρα, με πρόφαση κανόνες και ποιότητες πολιτισμού και τι άλλο. Αλήθεια, τι φαντάζεσαι οτι θα κάνουν αυτοί που πόσταραν καθημερινά στο νήμα? Θα σκέφτονται κάθε φορά πριν μοιραστούν κάτι που θεώρησαν αστείο μήπως προσβάλει τον κάθε warewolf ή απλά θα αποχωρήσουν προς κάποιο λιγότερο πολιτικά ορθό μέρος? 1
Xvipes Δημοσ. Κυριακή στις 11:33 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:33 πμ Δεν είχα ιδέα ότι κλειδώθηκε το βασικό θέμα και αν και συμφωνώ πως πολλά "αστεία" ήταν επιπέδου facebook δεν σημαίνει πως για κάποιον δεν ήταν αστεία. Αν εξαιρέσουμε borderline nudity θεωρώ πως οτιδήποτε άλλο έχει θέση. Αν κάποιος προσβάλετε θα αφήσω αυτό το βίντεο σαν απάντηση. Spoiler Μιας και με αφήνει να το ξεκλειδώσω θα επιχειρήσω να το κάνω σε 1-2 μέρες και ελπίζω πως δεν θα ξανακλειδωθεί. 3 1
warewolf Δημοσ. Κυριακή στις 12:39 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:39 μμ (επεξεργασμένο) djkostaw84 Κατανοώ την αναλογία που επιχειρείς, ωστόσο θεωρώ ότι δεν αποδίδει σωστά την πραγματικότητα του forum. Στο παράδειγμα του σχολείου, η ανοχή βασίζεται στο ότι οι κανόνες υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται συστηματικά. Όμως εδώ μιλάμε για μια κοινότητα με ρητούς όρους χρήσης, τους οποίους όλοι αποδεχθήκαμε κατά την εγγραφή μας. Δεν υπάρχει δηλαδή γκρίζα ζώνη, υπάρχουν σαφή όρια που οι συντονιστές οφείλουν να εφαρμόζουν. Κι αφού επιχειρηματολόγησες με παραδείγματα ας σου δώσω κι εγώ ένα. Το να φορτώνεται η ευθύνη σε όποιον υποδεικνύει το πρόβλημα είναι σαν να κατηγορούμε τον πυροσβέστη ότι έφερε την καταστροφή επειδή χτύπησε τον συναγερμό. Η ουσία παραμένει. Χωρίς τη φωτιά, δεν θα υπήρχε ούτε συναγερμός. Κι αν το πάμε πιο πέρα, η ίδια λογική της σιωπής είναι που επί χρόνια άφηνε κακοποιήσεις και εγκλήματα θαμμένα, επειδή όλοι «βολεύονταν» να μην μιλούν. Η ευθύνη βαραίνει πάντα τον παραβάτη, όχι εκείνον που μιλάει. Αν κάποιοι ενοχλούνται επειδή αναδείχθηκε το πρόβλημα αντί να συγκαλυφθεί, αυτό δείχνει πως είναι μέρος του, όχι πως φταίω εγώ. Δεν γνωρίζω τις ακριβείς προθέσεις των συντονιστών και δεν μπορώ να κρίνω αν το νήμα κλειδώθηκε για να αποφευχθούν διαμάχες ή επειδή ενεργούσαν ως θεματοφύλακες. Συνεπώς δεν έχω κάποια άποψη για το ζήτημα. Στο τέλος του μηνύματός σου, μου κάνεις κάποιες φιλοσοφικές ερωτήσεις. Η παρατήρηση ότι προσπαθώ να προσαρμόσω το forum στα «δικά μου μέτρα» παραβλέπει μια βασική διάσταση. Η υπενθύμιση των κανόνων και η αντίσταση στη χυδαιότητα δεν είναι προσωπική επιβολή, αλλά έκφραση μιας ιδιαιτερότητας που επίσης υπάρχει στην κοινότητα του insomnia, όσων θεωρούν απαραίτητο να διατηρείται στοιχειώδες επίπεδο ευπρέπειας. Το να ζητά κάποιος σεβασμό προς τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια δεν είναι «αντίληψη προσωπικής επιβολής», αλλά η αναγνώριση ότι η λειτουργία μιας κοινότητας προϋποθέτει αμοιβαίες δεσμεύσεις. Με ρωτάς να φανταστώ τι θα απογίνουν αυτοί που θα νιώσουν ότι φιμώθηκαν και θα την κάνουν για αλλού. ? Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, είμαι σίγουρος πως εσύ και άλλοι έχετε επισκεφτεί κι άλλα forum και γνωρίζετε το status όσον αφορά γενικότερα νήματα με αστείες εικόνες, πολιτικά, κλπ. Το Insomnia είναι από τα πιο ανεκτικά forums σε σχέση με άλλα. Αν είχαν κάνει τέτοιες αναρτήσεις αλλού επαναλαμβανόμενα, πιθανότατα θα είχαν δεχτεί και ban. Η μεγάλη ανοχή εδώ όμως, τους έπεισε ότι αυτό είναι “κανονικότητα” και τώρα που οι κανόνες εφαρμόζονται, αντιδρούν. Είπες: " Θα σκέφτονται κάθε φορά πριν μοιραστούν κάτι που θεώρησαν αστείο μήπως προσβάλει τον κάθε warewolf ". Όλοι δεν διατείνονται πως πρέπει να υπάρχει κριτική σκέψη πριν από τις πράξεις ? Το πρόβλημα δεν είναι ο warewolf, είναι η αδυναμία κάποιων να ασκήσουν στοιχειώδη κριτική σκέψη και να καταλάβουν αν ό,τι ποστάρουν είναι χυδαίο, ή απλώς εκφράζει τη δική τους οπτική για την κοινωνία. Είμαι μέλος του Insomnia εδώ και είκοσι χρόνια και γνωρίζω πολύ καλά ότι το forum δεν είναι χυδαίο. Ορισμένοι χρήστες παρατράβηξαν το σχοινί με τη χυδαιότητα (σημεία των καιρών ) και ναι, η πλειοψηφία είναι νεότεροι και λιγότερο ώριμοι. Παρ’ όλα αυτά, η ευθύνη να διατηρείται ένα στοιχειώδες επίπεδο βαραίνει όλους μας. Μιλώντας για τον εαυτό μου, η αντίδρασή μου δεν έχει να κάνει με υπερβολική ευαισθησία ή άρνηση σε αστεία αυτού του είδους. Ωστόσο, κάποια υπερβαίνουν τα όρια στοιχειώδους ευπρέπειας. Αν τώρα αρχίσουμε να συζητάμε τι θεωρεί ο καθένας ευπρεπές λόγω διαφορετικού αξιακού κώδικα, φοβάμαι πως θα μπει η συζήτηση σε αέναο φαύλο κύκλο. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι θα συνεχίσουν να με θεωρούν υπεύθυνο για το κλείδωμα του νήματος. Έγραψα αυτά τα κείμενα για να εξηγήσω το πώς και το γιατί, αλλά δεν νιώθω απολογούμενος ούτε εκπροσωπώ όσους θεωρούν κάποια posts χυδαία. Τα έκανα από σεβασμό προς όσους θίχτηκαν. Δεν πρόκειται να επαναλαμβάνω συνεχώς εξηγήσεις και τυχόν ειρωνείες ή επιθέσεις στο άτομό μου, δεν θα απαντηθούν. Επεξ/σία Κυριακή στις 01:13 μμ από warewolf
suspiria Δημοσ. Δευτέρα στις 12:04 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:04 μμ Το θεμα ειναι οτι κλειδωθηκε το μεγαλυτερο νημα στο insomnia λογω καποιου που εχει συνεισφερει σε αυτο με 2 posts. Αυτο και αν το λες επιτυχια!
Xvipes Δημοσ. Δευτέρα στις 12:35 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:35 μμ Unlocked και βλέπουμε. Please behave. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις