Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα διαμέρισμα στον 2ο όροφο στο Δήμο Θεσσαλονίκης (σύνορα με δήμο Νεάπολης-Συκεών, αν παίζει ρόλο). Έχει φύγει ο σοβάς από την εξωτερική πλευρά του μπαλκονιού και φαίνονται τα τούβλα. Χρειάζεται αστάρωμα, σοβάτισμα, κτλ

1. Χρειάζεται να πάρω άδεια από πολεοδομία;

2. Επειδή θα χρειαστεί σκαλωσιά η οποία θα πατάει στο πεζοδρόμιο, χρειάζεται άδεια από το δήμο Θεσσαλονίκης; Αν ναι, ξέρετε από ποια υπηρεσία;

Δημοσ.

1. Βασικά όχι, αλλά επειδή (2) -> αναγκαστικά, ναι..
2. Χρειάζεται άδεια κατάληψης πεζοδρομίου και νομίζω το τακτοποιεί ο μηχανικός που αναλαμβάνει την άδεια.
Εν συντομία μίλα με μηχανικό. Και βασικά μίλα με έμπειρο μηχανικό γιατί το θέμα σου δεν είναι η πολεοδομική άδεια στην βγάζει όποιος  να'ναι (με μικρής κλίμακας θα πας για επισκευές) το θέμα είναι να σου υποδείξει σωστά πώς θα αντιμετωπίσεις την αιτία που προκάλεσε τη φθορά στο μπαλκόνι.

• Like 1
Δημοσ.

Εναλλακτικά, αν είναι εφικτό, συνεννοείσαι με το μάστορα να φέρεις καλαθοφόρο που δε χρειάζεται να βγάλεις άδεια μικρής κλίμακας και κοστίζει και λιγότερο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

μια αδεια ''μικρης κλιμακας'' τι κοστος εχει?

για επισκευη σε σοβα ταβανιου σε μπαλκονι,η επισκευη παει με το μετρο?

και αν ναι περιπου ποσο ειναι αυτο το ποσο?

αντιμετωπιζω και εγω το ιδιο προβλημα στο εξοχικο οπως ο  yiannis27gr 

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εναλλακτικά, αν είναι εφικτό, συνεννοείσαι με το μάστορα να φέρεις καλαθοφόρο που δε χρειάζεται να βγάλεις άδεια μικρής κλίμακας και κοστίζει και λιγότερο.

Απλά παρκάρει μπροστά από το μπαλκόνι και ο μάστορας δουλεύει μέσα από το καλάθι; 

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Έχω ένα διαμέρισμα στον 2ο όροφο στο Δήμο Θεσσαλονίκης (σύνορα με δήμο Νεάπολης-Συκεών, αν παίζει ρόλο). Έχει φύγει ο σοβάς από την εξωτερική πλευρά του μπαλκονιού και φαίνονται τα τούβλα. Χρειάζεται αστάρωμα, σοβάτισμα, κτλ

1. Χρειάζεται να πάρω άδεια από πολεοδομία;

2. Επειδή θα χρειαστεί σκαλωσιά η οποία θα πατάει στο πεζοδρόμιο, χρειάζεται άδεια από το δήμο Θεσσαλονίκης; Αν ναι, ξέρετε από ποια υπηρεσία;

Αυτό αν δεν κάνω είναι κοινοκτιτο άρα δεν το επισκευάζει μόνος θέλει συνέλευση ειδικά αν το πρόβλημα είναι γενικευμένο 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yannis27gr είπε

Απλά παρκάρει μπροστά από το μπαλκόνι και ο μάστορας δουλεύει μέσα από το καλάθι; 

Αν χωράει χωρίς να χρειαστεί να κλείσει δρόμο (που αν δεν περνάνε πολλά αυτοκίνητα κλείνεις και το δρόμο που λέει ο λόγος αν και απαγορεύεται), και αν δεν υπάρχουν εμπόδια (ειδικά καλώδια της ΔΕΗ) που να εμποδίζουν να περάσει το καλάθι, ναι. Αυτή τη δουλειά κάνω, ειδικά με τις μετώπες που έχουν αρχίσει να πέφτουν πολύ συχνά πάμε για τέτοια μερεμέτια.

Ψάξε για καλαθοφόρα στην περιοχή σου, θα τους πεις πού είσαι και είτε θα περάσουν από εκεί να δουν αν γίνεται, είτε θα το δουν απ' το Google Maps.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αν χωράει χωρίς να χρειαστεί να κλείσει δρόμο (που αν δεν περνάνε πολλά αυτοκίνητα κλείνεις και το δρόμο που λέει ο λόγος αν και απαγορεύεται), και αν δεν υπάρχουν εμπόδια (ειδικά καλώδια της ΔΕΗ) που να εμποδίζουν να περάσει το καλάθι, ναι. Αυτή τη δουλειά κάνω, ειδικά με τις μετώπες που έχουν αρχίσει να πέφτουν πολύ συχνά πάμε για τέτοια μερεμέτια.

Ψάξε για καλαθοφόρα στην περιοχή σου, θα τους πεις πού είσαι και είτε θα περάσουν από εκεί να δουν αν γίνεται, είτε θα το δουν απ' το Google Maps.

το κοστος πως παει? με την ωρα?

Δημοσ.

Με την ώρα ή με τη μέρα, δεν ξέρω πώς δουλεύουν όλοι όσοι έχουν καλαθοφόρα, εγώ χειριστής είμαι.

Παίζει ρόλο για τι μηχάνημα μιλάμε (υπάρχουν μικρά και πιο μεγάλα), πόσο μακριά είσαι και πόσο θέλει να χρεώσει ο καθένας.

Πολύ χοντρικά και χωρίς να θέλω να πάρω κανέναν στο λαιμό μου, για τη δουλειά που περιγράφει ο TS, υπολογίζεις γύρω στο 300άρι το μεροκάματο. Αλλά δεν ξέρω τι παίζει στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, phanispal είπε

Αυτο θα κάνεις ασε τις σκαλωσιές και τις άδειες.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, phanispal είπε

Με την ώρα ή με τη μέρα, δεν ξέρω πώς δουλεύουν όλοι όσοι έχουν καλαθοφόρα, εγώ χειριστής είμαι.

Παίζει ρόλο για τι μηχάνημα μιλάμε (υπάρχουν μικρά και πιο μεγάλα), πόσο μακριά είσαι και πόσο θέλει να χρεώσει ο καθένας.

Πολύ χοντρικά και χωρίς να θέλω να πάρω κανέναν στο λαιμό μου, για τη δουλειά που περιγράφει ο TS, υπολογίζεις γύρω στο 300άρι το μεροκάματο. Αλλά δεν ξέρω τι παίζει στη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλη γωνία στο κάτω εξωτερικό μέρος του μπαλκονιού με καλώδια μπροστά(άρα δεν πάει καλαθοφόρο), ο μάστορας έκοψε τα κάγκελα και κρεμάστηκε απέξω. Έβαλε καλούπι και το γέμισε. δεν πάει με το μεροκάματο, γιατί είναι μερεμέτι. Η γωνία όπως τη βλέπεται με το που την έπιασε του έμεινε στο χέρι, άρα άκρως επικίνδυνο.

Γλίτωσα κόστος σκαλωσιάς, αλλά τα έδωσα στον μάστορα. Όπως είπε προκλήθηκε από το νερό που διείσδυσε σιγά σιγά από τις ενώσεις των μαρμάρων στο μπαλκόνι.

20240825_084239-min.jpg

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δυστυχώς υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά είπες ότι σου έκοψε και κάγκελα.

Και το ότι κρεμάστηκε απ' έξω δεν είναι ό,τι καλύτερο.

4ος όροφος.

20240828_101121(1)-min.jpg

Δημοσ.
1 hour ago, phanispal said:

Αθηνα βρισκεσαι?

Με ενδιαφερει για αρκετα μερεμετια σε μια πολυκατοικια που για σκαλωσιες ανεβαινει πολυ το κοστος

Δημοσ.

Αυτό είναι θέμα γενικής συνέλευσης. Αφορά όλη την πολυκατοικία ή αποκατάσταση

Και να συμπληρώσω, αν το μπαλκόνι σου σκοτώσει άνθρωπο (χτύπα ξύλο όπως έγινε στην Πάτρα) θα τρέχουν τον διαχειριστή κ όχι εσένα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...