Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, THe_onE10 said:

Σίγουρα όλη τη google, και ένα πολύ μεγάλο μέρος της κίνησης γενικότερα. (σχεδόν όλη δυστυχώς)

Εχει ουκ ολίγο peering εντός Ελλάδας και μέσω GR-IX.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Thresh είπε

Εχει ουκ ολίγο peering εντός Ελλάδας και μέσω GR-IX.

Αυτό είναι που μου κάνει πραγματικά εντύπωση… με GR-IX έχει σύνδεση, γιατί δεν δρομολογεί όσους προορισμούς μπορεί μέσω αυτού; Με Γερμανία, τα 8.8.8.8 δίνουν 40ms. Το google.com είναι στα 60ms. Δεν είναι καλά νούμερα αυτά για τέτοιο κολοσσό cloud υποδομών που (όπως αποδείχτηκε και σήμερα) στηρίζει το μισό διαδίκτυο. Πόσο μάλλον αν μπορεί με GR-IX και δεν το αξιοποιεί… Χαλάει και real time εφαρμογές όπως πχ το discord που για voice servers χρησιμοποιεί google cloud platform.

Και η λίστα συνεχίζεται…

Δημοσ.
17 minutes ago, tsamo2 said:

Άντε μπράβο, κόντεβα να τρελαθώ και νόμιζα ότι είχε θέμα το router. Με vpn αλλά και από το κινητό με τα δεδομένα έμπαινα κανονικά, από οτιδήποτε άλλο τίποτα. Εν το μεταξύ όπου έψαξα στο διαδίκτυο δεν έβρισκα πουθενά κανέναν να έχει θέμα, οπότε άρχισα το troubleshooting, lol.

Το ίδιο έπαθα... 😂😂

• Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, THe_onE10 said:

με GR-IX έχει σύνδεση, γιατί δεν δρομολογεί όσους προορισμούς μπορεί μέσω αυτού; Με Γερμανία, τα 8.8.8.8 δίνουν 40ms. Το google.com είναι στα 60ms.

Βλέπεις την Google στο peering matrix του GR-IX? Νομίζω πως δεν έχει παρουσία...

Ούτε με Nova ή Voda θυμάμαι να έχω μονοψήφια ms όπως έχω πχ με Cloudflare που έχει peering στο GR-IX

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, THe_onE10 said:

Αυτό είναι που μου κάνει πραγματικά εντύπωση… με GR-IX έχει σύνδεση, γιατί δεν δρομολογεί όσους προορισμούς μπορεί μέσω αυτού; Με Γερμανία, τα 8.8.8.8 δίνουν 40ms. Το google.com είναι στα 60ms. Δεν είναι καλά νούμερα αυτά για τέτοιο κολοσσό cloud υποδομών που (όπως αποδείχτηκε και σήμερα) στηρίζει το μισό διαδίκτυο. Πόσο μάλλον αν μπορεί με GR-IX και δεν το αξιοποιεί… Χαλάει και real time εφαρμογές όπως πχ το discord που για voice servers χρησιμοποιεί google cloud platform.

Και η λίστα συνεχίζεται…

Μπορεί οι public dns της google να ειναί στο GR-IX αλλά πιστεύω είναι θεμα παροχου το που θα στέλνει το traffic σε ποιο κόμβο. Δηλαδή δεν εκμετάλλευονται το direct peering με google για όλες τις υπηρεσίες για αυτό και μαλλον πολλοί γκρινιάζουν οτι η Cosmote πχ παίζει ενώ η Vodafone ειναι κάτω.Οι Google Public DNS (8.8.8.8, 8.8.4.4) είναι anycast, η ίδια IP «υπάρχει» σε πολλούς κόμβους παγκοσμίως, και στην Ελλάδα μέσω GR-IX.Σε Vodafone, αν για οποιονδήποτε λόγο το traffic δρομολογείται μέσω transit (π.χ. Γερμανία), μπορεί να υπάρχει packet loss ή outage και φαίνεται «κάτω» στους τελικούς χρήστες. Και αν το πούμε απλά εάν ο ISP έχει επιλέξει νσ στέλνει όλο το traffic στον χαλασμένο κόμβο guess what, single point of failure άρα και μαλάκια του ISP.

Επεξ/σία από Βασιλης 123
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Thresh είπε

Βλέπεις την Google στο peering matrix του GR-IX? Νομίζω πως δεν έχει παρουσία...

Ούτε με Nova ή Voda θυμάμαι να έχω μονοψήφια ms όπως έχω πχ με Cloudflare που έχει peering στο GR-IX

Μονοψήφια όχι, αλλά 15-17 σταθερά, ναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...