Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω ένα δέμα το οποίο πρέπει να εκτελωνίσω. Μου ζητάνε την απόδειξη πληρωμής(Paypal) για να φύγει από τις αποθήκες. Στην απόδειξη αποστολής είδα ότι η συνολική αξία είναι χαμηλότερη από αυτά που πλήρωσα μέσω Paypal. Θα έχω κάποιο θέμα; Φαντάζομαι θα το έκανε για να πληρώσω λιγότερο ΦΠΑ ή κάτι τέτοιο. 

Δημοσ.

Σου έκοψε δηλαδή ο πωλητής μικρότερη απόδειξη; 

Γνωρίζεις για ποιο λόγο το έκανε αυτό; Εγώ αρχικά θα επικοινωνούσα μαζί του.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, FatCap είπε

Στην απόδειξη αποστολής είδα ότι η συνολική αξία είναι χαμηλότερη από αυτά που πλήρωσα μέσω Paypal. Θα έχω κάποιο θέμα;

Δε θα έχεις γιατί είναι συχνό φαινόμενο. Το τελωνείο θα αγνοήσει την χαμηλότερη δηλωμένη αξία γιατί θεωρείται "υποτιμολόγηση" και θα θεωρήσει έγκυρη την απόδειξη πληρωμής απ' το Paypal και με βάση αυτής θα υπολογίσει τυχόν φπα και δασμούς. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Nabuko said:

Δε θα έχεις γιατί είναι συχνό φαινόμενο. Το τελωνείο θα αγνοήσει την χαμηλότερη δηλωμένη αξία γιατί θεωρείται "υποτιμολόγηση" και θα θεωρήσει έγκυρη την απόδειξη πληρωμής απ' το Paypal και με βάση αυτής θα υπολογίσει τυχόν φπα και δασμούς. 

πολυ σωστα. Καπου ειχε παρει το ματι μου οτι ειχαν λαβει εγγαρφη οδηγια οτι για συγκεκριμμενα προιοντα (ηλεκτρονικα/ιδιως κινητα και Η/Υ, drones κτλ και παποια αλλα περι μοδας) να διχνουν προσοχη και να ...δαγκωνουν.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ. Τους έστειλα την απόδειξη και τώρα θα περιμένω. Ρώτησα τον πωλητή και μου είπε ότι χαμήλωσε το κόστος γιατί έχει λάβει αρκετές επιστροφές λόγω δασμών κλπ. Βέβαια δεν ξέρω αν κερδίζει κάτι έξτρα αυτός γιατί στην τελική ο αγοραστής θα πληρώσει κανονικά γιατί η DHL θα ζητήσει αποδείξει πληρωμής.  Αν έχω καταλάβει σωστά δηλαδή. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...