Προς το περιεχόμενο

Career break

Oyt1s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχει κάνει κανένας από εσάς διάλειμμα από τη δουλειά μερικούς μήνες; Αν ναι, πώς πήγε και επανήλθατε εύκολα στην αγορά εργασίας; Μετά από 10 χρόνια στο web development νιώθω αρκετά εξαντλημένος και φλερτάρω με την ιδέα να το τολμήσω, αλλά δεν ξέρω.

Ευχαριστώ.

• Like 1
  • Haha 2
  • Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω για Ελλάδα, αλλά εδώ που είμαι εγώ αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό  και δεν βλάπτει την καριέρα σου καθόλου.

μπορεις να το κάνεις κιόλας χωρίς να αλλάξεις εταιρία , μπορείς δλδ για κάποιους μήνες να μην κάνεις «διάλειμμα» χωρίς να πληρώνεστε φυσικά , και μετά απλός μετά συνεχίζεις εκεί που ήσουν .

Επεξ/σία από militarist
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, militarist είπε

Δεν ξέρω για Ελλάδα, αλλά εδώ που είμαι εγώ αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό  και δεν βλάπτει την καριέρα σου καθόλου.

μπορεις να το κάνεις κιόλας χωρίς να αλλάξεις εταιρία , μπορείς δλδ για κάποιους μήνες να μην κάνεις «διάλειμμα» χωρίς να πληρώνεστε φυσικά , και μετά απλός μετά συνεχίζεις εκεί που ήσουν .

Πρέπει να συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος για άδεια άνευ αποδοχών, δε νομίζω ότι σου τη δίνουν έτσι απλά.

Δημοσ.

Πολλοί έχουν κάνει "Career break" με τον έναν ή τον άλλον τρόπο (απόλυση).

Το θέμα είναι να είσαι όλο αυτό το διάστημα "μέσα στα πράγματα", έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να γυρίσεις πίσω να μην είσαι πίσω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, jimakos00 είπε

Πολλοί έχουν κάνει "Career break" με τον έναν ή τον άλλον τρόπο (απόλυση).

Το θέμα είναι να είσαι όλο αυτό το διάστημα "μέσα στα πράγματα", έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να γυρίσεις πίσω να μην είσαι πίσω.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως να τους κάνω να με απολύσουν, τουλάχιστον με τρόπο που να μη χάσω την αποζημίωση και να μη χαλάσω το όνομά μου. 🤣 Στη δεύτερη πρόταση φαντάζομαι εννοείς να φροντίσω να μη μείνω πίσω, αλλά να ενημερώνομαι όσο διάστημα κάθομαι. Αυτό εννοείται, θα κάνω courses και κανένα project να φρεσκάρω τις γνώσεις μου. Αλλά και πάλι, δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να το δεχτεί ένας εργοδότης. Μήπως να μην πω την αλήθεια, αλλά να το δικαιολογήσω δήθεν για λόγους υγείας; Το έχει κάνει κανένας για αρκετό διάστημα έχοντας παραιτηθεί να μου πει την εμπειρία του;

• Confused 3
  • Haha 2
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Oyt1s είπε

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως να τους κάνω να με απολύσουν, τουλάχιστον με τρόπο που να μη χάσω την αποζημίωση και να μη χαλάσω το όνομά μου

Άμα θες career brake απλά παραιτήσου και άσε τα πονηρίδικα 

• Like 9
  • Sad 2
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Oyt1s είπε

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως να τους κάνω να με απολύσουν, τουλάχιστον με τρόπο που να μη χάσω την αποζημίωση και να μη χαλάσω το όνομά μου. 🤣 Στη δεύτερη πρόταση φαντάζομαι εννοείς να φροντίσω να μη μείνω πίσω, αλλά να ενημερώνομαι όσο διάστημα κάθομαι. Αυτό εννοείται, θα κάνω courses και κανένα project να φρεσκάρω τις γνώσεις μου. Αλλά και πάλι, δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να το δεχτεί ένας εργοδότης. Μήπως να μην πω την αλήθεια, αλλά να το δικαιολογήσω δήθεν για λόγους υγείας; Το έχει κάνει κανένας για αρκετό διάστημα έχοντας παραιτηθεί να μου πει την εμπειρία του;

Αρα την αποζημίωση θες και τα άλλα ειναι φούμαρα.

• Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Oyt1s είπε

Gen z ε; 

• Like 1
  • Haha 3
Δημοσ.

Να το κάνεις! Κι εγώ έκανα ένα διάλειμμα  7 μηνών και είμαι πολύ περήφανη γι' αυτό... μη σου πω ότι είναι το μοναδικό πράγμα για το οποίο είμαι περήφανη στη ζωή μου... 

Δε λογάριασα το τι θα πούνε οι άλλοι, άκουσα το σώμα μου που είχε πάθει υπερκόπωση και το τόλμησα κι ας ήξερα ότι θα με συζητούσαν και θα λέγανε ότι ξόφλισα....

τώρα επέστρεψα στη δουλειά και είμαι πολύ καλύτερα, σίγουρα θα είχα αρρωστήσει βαριά αν δεν το έκανα

• Like 13
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.
2 hours ago, Sta said:

Gen z ε; 

Gen Z και 10 χρόνια προϋπηρεσία, δεν βγαίνει. 

Είναι βέβαια αρκετά κουκουρούκου η Gen Z, άλλα σε έναν βαθμό είναι δικαιολογημένο λόγω του ναινεκισμού των προηγούμενων γενιών. Θα συνηθίσουν οι εργοδότες, δεν πειράζει. Σιγά μην τους λυπηθούμε κιόλας. 

• Like 12
Δημοσ.
1 ώρα πριν, christakos07 είπε

Gen Z και 10 χρόνια προϋπηρεσία, δεν βγαίνει. 

Είναι βέβαια αρκετά κουκουρούκου η Gen Z, άλλα σε έναν βαθμό είναι δικαιολογημένο λόγω του ναινεκισμού των προηγούμενων γενιών. Θα συνηθίσουν οι εργοδότες, δεν πειράζει. Σιγά μην τους λυπηθούμε κιόλας. 

Δεν λυπάμαι τον εργοδότη τους συναδέλφους λυπάμαι.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Oyt1s είπε

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως να τους κάνω να με απολύσουν, τουλάχιστον με τρόπο που να μη χάσω την αποζημίωση και να μη χαλάσω το όνομά μου.

Κοπηκες ηδη.

2 ώρες πριν, IotaDimiKara είπε

Να το κάνεις! Κι εγώ έκανα ένα διάλειμμα  7 μηνών και είμαι πολύ περήφανη γι' αυτό... μη σου πω ότι είναι το μοναδικό πράγμα για το οποίο είμαι περήφανη στη ζωή μου... 

Αν δεν εχεις καποιο θεμα οπως καταθλιψη η κατι τετοιο,αυτη η δηλωση ειναι τρομακτικη.

• Like 1
  • Confused 4
Δημοσ.
3 hours ago, IotaDimiKara said:

Δε λογάριασα το τι θα πούνε οι άλλοι, άκουσα το σώμα μου που είχε πάθει υπερκόπωση και το τόλμησα κι ας ήξερα ότι θα με συζητούσαν και θα λέγανε ότι ξόφλισα....

τώρα επέστρεψα στη δουλειά και είμαι πολύ καλύτερα, σίγουρα θα είχα αρρωστήσει βαριά αν δεν το έκανα

μια καλη αρχη. :)

Δημοσ.

Στο κατά πόσο θα καταφέρεις να βρεις δουλειά μετά, εάν θες ίδιο ή άλλο αντικείμενο, δεν μπορεί να στο πει κανένας με βεβαιότητα. Είναι σημαντικό να σκεφτείς, άμα εξακολουθεί να σου αρέσει το αντικείμενο ή άμα σιχάθηκες το αντικείμενο. Πρέπει να σκεφτείς επίσης, εάν για την άσκηση και την ενασχόληση του συγκεκριμένου αντικειμένου, δεν υπάρχει δυνατότητα και επιλογή να ασχολείσαι για λιγότερες ώρες ή φόρτο, αλλά είναι αναγκαίο να ασχολείσαι πολλές ώρες αλλιώς δεν μπορείς να το ασκήσεις. Αυτά έχουν σημασία, διότι ακόμα και ένα break να κάνεις, ενδέχεται λίαν συντόμως να επιστρέψουν οι ίδιες συνθήκες και η κούραση. 

Δύο φίλοι μου που σταμάτησαν δουλειές, ο ένας λόγω κόπωσης και θεμάτων υγείας, ο άλλος παραίτηση γιατι ήταν χάλια το περιβάλλον, είναι ακόμα άνεργοι. Αλλά δεν το μετάνιωσαν που σταμάτησαν. 

Σχέδια διακοπής της εργασίας του σκέφτεται και ένας συγγενής μου που έχει δική του επιχείρηση, του προκαλεί συνεχή θέματα υγείας λόγω εξάντλησης και έτσι όπως είναι η δουλειά δεν υπάρχει η επιλογή να μειώσει τις ώρες ή να χαλαρώσει, ως μόνος τρόπος να σταματήσουν τα προβλήματα φαίνεται η οριστική διακοπή της δουλειάς. 

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Αρα την αποζημίωση θες και τα άλλα ειναι φούμαρα.

Καμιά αποζημίωση δε θέλω (που σιγά την αποζημίωση), απλά απάντησα στο φίλο που υπαινίχθηκε career break μέσω απόλυσης.

4 ώρες πριν, IotaDimiKara είπε

Μπράβο σου που το τόλμησες και χαίρομαι που σου βγήκε σε καλό. Μπόρεσες σχετικά εύκολα να επιστρέψεις στην αγορά εργασίας; Πώς δικαιολόγησες τους 7 μήνες κενό στο βιογραφικό σου;

57 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Στο κατά πόσο θα καταφέρεις να βρεις δουλειά μετά, εάν θες ίδιο ή άλλο αντικείμενο, δεν μπορεί να στο πει κανένας με βεβαιότητα. Είναι σημαντικό να σκεφτείς, άμα εξακολουθεί να σου αρέσει το αντικείμενο ή άμα σιχάθηκες το αντικείμενο. Πρέπει να σκεφτείς επίσης, εάν για την άσκηση και την ενασχόληση του συγκεκριμένου αντικειμένου, δεν υπάρχει δυνατότητα και επιλογή να ασχολείσαι για λιγότερες ώρες ή φόρτο, αλλά είναι αναγκαίο να ασχολείσαι πολλές ώρες αλλιώς δεν μπορείς να το ασκήσεις. Αυτά έχουν σημασία, διότι ακόμα και ένα break να κάνεις, ενδέχεται λίαν συντόμως να επιστρέψουν οι ίδιες συνθήκες και η κούραση. 

Δύο φίλοι μου που σταμάτησαν δουλειές, ο ένας λόγω κόπωσης και θεμάτων υγείας, ο άλλος παραίτηση γιατι ήταν χάλια το περιβάλλον, είναι ακόμα άνεργοι. Αλλά δεν το μετάνιωσαν που σταμάτησαν. 

Σχέδια διακοπής της εργασίας του σκέφτεται και ένας συγγενής μου που έχει δική του επιχείρηση, του προκαλεί συνεχή θέματα υγείας λόγω εξάντλησης και έτσι όπως είναι η δουλειά δεν υπάρχει η επιλογή να μειώσει τις ώρες ή να χαλαρώσει, ως μόνος τρόπος να σταματήσουν τα προβλήματα φαίνεται η οριστική διακοπή της δουλειάς. 

Καλή ιδεά, ίσως θα μπορούσα να προτείνω να αλλάξει το συμβόλαιό μου σε ημιαπασχόληση με τα μισά λεφτά. Μετά όμως δε νομίζω ότι μπορώ να τους πω να ξανα-αλλάξει το συμβόλαιο σε πλήρη 🤣

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...