Προς το περιεχόμενο

Career break

Oyt1s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LiquidTroll είπε

Εφω σου μιλαω για πραγματικοτητα, εσυ μου μιλας πως θα ηθελες να ειναι.

Μαντεψε ποιος θα νικησει μελλοντικα

Δεν εχει να λεει το πως θα ηθελα εγω να ειναι... Τελικα υπαρχουν κενες θεσεις που δε συμπληρωνονται ναι ή οχι;

Η δικη μου εμπειρια και σε πρωινες και σε νυχτερινες δουλειες λεει ναι... Υπαρχουν κενες θεσεις, και ο μονος λογος ειναι οτι ο εργοδοτης ειναι νοπανο που ψαχνει να στυψει ατομο για το βασικο μισθο και δε βρισκει.

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σύμφωνοι, δεν πας, συμφνω, εχεις αυτοσεβασμο, όμως μην λεμε για career breaks και να πας μετα απο 8 μηνες να ζητησεις παλι δουλεια στην ίδια εταιρία, ή να παρεις αδεις 4 μηνες ανετ αποδοχων

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, lector είπε

Δεν εχει να λεει το πως θα ηθελα εγω να ειναι... Τελικα υπαρχουν κενες θεσεις που δε συμπληρωνονται ναι ή οχι;

Η δικη μου εμπειρια και σε πρωινες και σε νυχτερινες δουλειες λεει ναι... Υπαρχουν κενες θεσεις, και ο μονος λογος ειναι οτι ο εργοδοτης ειναι νοπανο που ψαχνει να στυψει ατομο για το βασικο μισθο και δε βρισκει.

Δεν είναι ο μόνος λόγος αυτός. Είναι ο κυριότερος αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Υπάρχει πλήθος εργοδοτών (γνωρίζω κι εγώ συγκεκριμένους) που δίνουν βασικό μισθό και δε στραυρώνουν υπάλληλο. Ψάχνουν μήνες, κόσμος πάει κι έρχεται αλλά 1€, 1€ ρε οι ξεφτιλες πάνω από τον βασικό δε δίνουν. Εκεί με τον βασικό να βρούμε υπάλληλο κι ας ψάχνουμε μέχρι να πεθάνει ο Highlander

Αλλά, έχεις δει νεους εργαζόμενους; Όπως είχε γράψει κι ενας εδώ μέσα. Νομίζω ο @StamTheMan , αυτή η γενιά είναι ό,τι πιο άχρηστο υπάρχει. Ρε οι άνθρωποι δε παίζονται πραγματικά. Τους μιλάς και κοιτάνε το κινητό τους, γυρίζεις την πλάτη σου και πιάνουν πάλι το κινητό. Μου έχει τύχει περιστατικό (ένα από τα πολλά) να είναι το στραβάδι σε διάδρομο καρφωμένο πάνω από το κινητό και να μη μπορώ να περάσω και αντί να κάνει στην άκρη εκεί πάνω από τη γ@μωοθόνη.

Υπάλληλος είμαι, δεν είμαι εργοδότης. Αλλά βλέπω τι κυκλοφορεί.

Και είμαι σίγουρος πέρα από κάθε αμφιβολλία πως και 3000€ να πάει ο μισθός πάλι θα έχουμε θέμα με κενές θέσεις γιατί πολύ απλά το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Neptu είπε

Δεν είναι ο μόνος λόγος αυτός. Είναι ο κυριότερος αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Υπάρχει πλήθος εργοδοτών (γνωρίζω κι εγώ συγκεκριμένους) που δίνουν βασικό μισθό και δε στραυρώνουν υπάλληλο. Ψάχνουν μήνες, κόσμος πάει κι έρχεται αλλά 1€, 1€ ρε οι ξεφτιλες πάνω από τον βασικό δε δίνουν. Εκεί με τον βασικό να βρούμε υπάλληλο κι ας ψάχνουμε μέχρι να πεθάνει ο Highlander

Μεχρι εδω τα ιδια λεμε.

6 λεπτά πριν, Neptu είπε

Αλλά, έχεις δει νεους εργαζόμενους; Όπως είχε γράψει κι ενας εδώ μέσα. Νομίζω ο @StamTheMan , αυτή η γενιά είναι ό,τι πιο άχρηστο υπάρχει. Ρε οι άνθρωποι δε παίζονται πραγματικά. Τους μιλάς και κοιτάνε το κινητό τους, γυρίζεις την πλάτη σου και πιάνουν πάλι το κινητό. Μου έχει τύχει περιστατικό (ένα από τα πολλά) να είναι το στραβάδι σε διάδρομο καρφωμένο πάνω από το κινητό και να μη μπορώ να περάσω και αντί να κάνει στην άκρη εκεί πάνω από τη γ@μωοθόνη.

Υπάλληλος είμαι, δεν είμαι εργοδότης. Αλλά βλέπω τι κυκλοφορεί.

Και είμαι σίγουρος πέρα από κάθε αμφιβολλία πως και 3000€ να πάει ο μισθός πάλι θα έχουμε θέμα με κενές θέσεις γιατί πολύ απλά το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό

Ομολογω οτι το εχω παρατηρησει και αυτο. Εννοω σε εργασιακους χωρους (γιατι εξω ασε το τι ζωο κυκλοφορει...).

Αν θελω ομως να ειμαι λιγο καλοπροαιρετος, θα εκτιμησω οτι ειναι αμεσα συνδεδεμενο με τις χαμηλες απολαβες. Οπως ειναι ενας γενικος κανονας της αγορας το "ο,τι πληρωνεις παιρνεις", ισχυει και για την εργασια. Αμα με πληρωνεις 500 ευρω, τι κινητρο εχω να ειμαι αποδοτικος και να μην παιζω με το κινητο μου; Μου δινεις ο,τι λιγοτερο μπορεις, θα παρεις ο,τι λιγοτερο μπορω απο την αποδοση μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Neptu είπε

Νομίζω ο @StamTheMan , αυτή η γενιά είναι ό,τι πιο άχρηστο υπάρχει.

Ναι,ακουγεται σαν δικο μου ρητο :P

Φιλε δεν εχω δουλεψει εδω και καιρο με προσωπικο,τελευταια φορα ηταν καπου το 21-22 αν θυμαμαι καλα,που ακομα δεν ειχε ερθει αυτη η αχρηστη γενια που βλεπουμε στο τικτοκ να βριζουν τους πελατες,να καταριουνται οποιον ζηταει φυσικο χυμο σε καφετερια,να γραφουν "Γ" στα ασανσερ και στα κουδουνια,να βριζουν επειδη τους αφησαν 20 λεπτα tips ( ή και 50 ) και ολα αυτα τα καραγκιοζιλικια. 
Αναφερομαι σε αυτα,γιατι τον τελευταιο καιρο ο ενας τομεας μου ηταν η εστιαση και ο αλλος η ηλεκτρονικη,που εκει δουλευω με επαγγελματιες.
Παρ'ολα αυτα,ακομα και τοτε,που ειμασταν στη μεταβαση απο οριακα αχρηστους σε παντελως αχρηστους,το μονο που εβλεπα ηταν ασεβεια και κωλοβαρεμα.
Δουλευα αρκετες ωρες ως υπευθυνος στο μαγαζι,οταν ελειπαν οι 2 που το ειχαν και επειδη δουλευα και διανομεας καποιες βαρδιες,η ασεβεια που εδειχναν οι πιτσιρικαδες ηταν στα ορια του ξυλοφορτωματος.

Στον εναν εργοδοτη ηταν κοτες,στον αλλον επειδη ηταν πιο καλος και ευγενικος,ηταν περιπου στην ιδια ασεβεια με εμενα.
Ευτυχως τωρα δεν εχει χρειαστει να δουλεψω με νεους,αλλα αν κρινω απο τους διανομεις που συνανταω οταν παραγγελνω,ή στο δρομο,μαλλον ειναι οπως τα βλεπω στα σοσιαλ μιντια.
Χθες κορναρα σε εναν στο φαναρι για να ξεκινησει επειδη χαζευε,στην πορεια με εκλεισε και οταν τον περασα και γυρισα να δω ποιος ειναι,ακουσα κατι του στυλ " τι κοιτας",ειχα ηδη αναπτυξει ταχυτητα και πλακωθηκα στα φρενα και μετα τον πηγαινα διπλα διπλα,αλλα εκει του κοπηκε η μαγκια και κοιταζε ευθεια.Πρεπει να ηταν 20 χρονων πανω κατω.

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ελεύθερος επαγγελματίας! Career break θα σήμαινε αυτόματο κλείσιμο του μαγαζιού, χάσιμο της πελατείας κλπ κλπ. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγοι από μας πάνε διακοπές κι αυτό μόνο 3-5 μέρες 15αυγουστο. Βέβαια όσοι έχουν υπάλληλο και μπορούν να μην είναι παρόντες, προφανώς είναι πιο άνετοι. Εγώ πάντως έχω να πάω διακοπές από το...2010!

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Άδεια Άνευ Αποδοχών

Σύμφωνα με το άρθρο 62 του ν. 4808/2021 θεσμοθετήθηκε στο εθνικό μας δίκαιο άδεια άνευ αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα. Με την παρούσα διάταξη ο εργαζόμενος πλήρους ή μερικής απασχόλησης έχει την δυνατότητα να κάνει χρήση άδειας άνευ αποδοχών, κατόπιν ατομικής έγγραφης συμφωνίας με τον εργοδότη. Η άδεια αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα (1) έτος, ενώ δύναται να παραταθεί με νεότερη συμφωνία των μερών. Κατά τη διάρκεια της άδειας η σύμβαση εργασίας τίθεται σε αναστολή και δεν οφείλονται ασφαλιστικές εισφορές.

Μετά τη λήξη της άδειας άνευ αποδοχών συνεχίζουν να ισχύουν όλα τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των μερών που απορρέουν από την σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.

Τέλος, και σε ότι αφορά την χορήγηση κανονικής αδείας στους εργαζομένους που έχουν λάβει άδεια άνευ αποδοχών σύμφωνα με τα ανωτέρω, επισημαίνεται ότι για την λήψη και τον υπολογισμό των ημερών κανονικής αδείας των εργαζομένων θα ληφθεί υπόψη και το χρονικό διάστημα κατά οποίο ο εργαζόμενος τελούσε σε άδεια άνευ αποδοχών (βλ. και παρ. 6 του άρθρου 2 του Α.Ν. 539/45, σχετική απόφαση του Ν.Σ.Κ.).

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Ευτυχως τωρα δεν εχει χρειαστει να δουλεψω με νεους,αλλα αν κρινω απο τους διανομεις που συνανταω οταν παραγγελνω,ή στο δρομο,μαλλον ειναι οπως τα βλεπω στα σοσιαλ μιντια.

Είναι ένα συνονθύλευμα, μαγκιάς, τεμπελιάς και έλλειψης γνώσεων. Δε θα έλεγα ότι είναι ο κανόνας αλλά ένα μεγάλο ποσοστό είναι έτσι

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Dante80 said:

Δεν καταλαβαίνω. Έγραψε ο άνθρωπος πως έχει μαζέψει κάποια χρήματα, νοιώθει κούραση περισσότερο ψυχολογική, και σκέφτεται να βγει εκτός αγοράς εργασίας για μερικούς μήνες να ισιώσει και να επιστρέψει δριμύτερος.

Πως γράφεις "τι θα τρώει"; 

Δηλαδη οτι εσενα αυτο σε πειραξε?? και σε αυτο κολλησες....

Απο εδω κατεληξα για ολα οσα εγραψα...διαβαζουμε πρωτα τι εχει γραψει ο αλλος πριν ορμηξουμε.....

21 hours ago, Oyt1s said:

...... Δεν αποβλέπω σε καμιά αποζημίωση που έτσι κι αλλιώς 2 μήνες θα μου κάλυπτε στην καλύτερη. Και λόγω ενσήμων των τελευταίων 2 ετών δυστυχώς δε δικαιούμαι ταμείο ανεργίας, μιας και ασκούσα ελεύθερο επάγγελμα για ένα διάστημα μέχρι πέρσι......

Επεξ/σία από spinemm
  • Confused 2
Δημοσ.

Η δικη μου εκτιμηση ειναι οτι ολοι αυτοι που "δουλευουν" ετσι, εχουν μαξιλαρακια απο πισω, μπαμπα μαμα κλπ. Δουλευουν για να βγαλουν τα τσιγαρα τους, τις ποταρες τους, τα φουτερ north face και τις δοσεις του iphone. Δεν εχουν νοικια, λογαριασμους, φαγητα κλπ, τα εξασφαλιζει ο μπαμπας. Διαφορετικα δε θα φερονταν ετσι. 

• Like 2
  • Thanks 3
  • Haha 1
Δημοσ.

Δεν είναι όλοι ταμίες σε σούπερ μάρκετ, ούτε "κοπέλες στα έβερεστ" για να τρέμουν μήπως δεν βρούν δουλειά μετά από αποχή, ούτε υδραυλικοί και φοβούνται μη χάσουν τους πελάτες τους. Web developer είναι το παιδί με εμπειρία 10 ετών. Και αν δεν τον θέλει η εταιρία του σε μερικούς μήνες, θα τον θέλουν άλλες 10. 

Δεν έχουν όλες οι δουλειές ούτε την ίδια ασφάλεια, ούτε την ίδια κινητικότητα, ούτε τις ίδιες ευκαιρίες. 

Spoiler

Έχω φίλο Gen Z με δάνειο, χωρίς κανένα μαξιλάρι (δεν έχει εξαρτώμενη οικογένεια όμως). Από 23 χρονών που τον γνώρισα πάει στις εταιρίες και απαιτεί τον ουρανό με τ' άστρα. 5 χρόνια έτσι την έβγαλε, πήρε το σπιτάκι του, απολύθηκε τώρα (γιατί τους έπρηξε να βάλει τα χέρια του παντού), πήρε μια καλούτσικη αποζημίωση, πήγε τα ταξιδάκια του και μάλλον θα κάνει ένα break κάποιους μήνες. Meanwhile ζήτησε να μην του κάνουν απόλυση, τους χάρισε τον 1 μισθό από τους δύο της αποζημίωσης απόλυσης για να κάνει παραίτηση. 

Θα το τολμούσα εγώ; Όχι. Τον θαυμάζω όμως που δεν συμβιβάζεται όμως και ζει την ζωή του χωρίς την τρομοκρατία "δουλειά, δουλειά, δουλειά". Θα δουλεύει άλλα 40 χρόνια, έχει καιρό να "ανακτήσει" τους χαμένους 4-5-10 μήνες. 

• Like 6
Δημοσ.
13 hours ago, lector said:

Μην το παρεις προσωπικα, δε γνωριζομαστε κι απο χθες, αλλα τι σας νοιαζει γιατι εκανε παυση καριερας; Γιατι ετσι γουσταρε, γιατι κουραστηκε, γιατι βαρεθηκε, γιατι του σπασανε τα @@ στην προηγουμενη δουλεια, γιατι οτιδηποτε. Αυτο που σας αφορα ειναι αν εχει τα qualifications που χρειαζεστε. Γιατι θεωρειτε κακο και ταμπου να κουραστηκε ο αλλος και να θελει ενα διαλειμμα;

Αληθεια, αν ερθει ο υποψηφιος εργαζομενος και σας ρωτησει "γιατι εμεινε 6 μηνες κενη η θεση" θα απαντησετε ειλικρινα; 

Όχι δεν είναι κάτι προσωπικό φίλε μου κουβέντα κάνουμε.

Γιατί πες με οld school κολλημένο μυαλό, αλλά αν μου πει ότι κουράστηκε, βαρέθηκε ή έπαθε υπερκόπωση, με προδιαθέτει αρνητικά ότι μπορεί να συμβεί και σε εμάς και καλό είναι να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως. Μην ξεχνάς ότι 9 στους 10 εργαζόμενους μπορεί να είναι κομπλέ, αλλά υπάρχει και ο 1 στους 10 που έχουν θεματάκια που πρέπει να δουλέψουν με τον εαυτό τους μόνοι τους. 

Καλό είναι να μπορεί να διαχειριστεί ο εργαζόμενος τις δυσκολίες του και ΠΡΙΝ βιαστείς να σχολιάσεις εννοώ να κάνει μια συζήτηση με τον προϊστάμενο του ή και εμένα απευθείας και να πει "μάγκες, με υπερφορτώνετε, να το δούμε λίγο?" ώστε να βρούμε μαζί μία λύση. 

Η λύση στα μάτια μου τουλάχιστον δεν είναι ούτε rage quit, ούτε φυσικά να πάθει ο άλλος υπερκόπωση, η λύση είναι να υπάρχει επικοινωνία ώστε να είναι όλα ομαλά. 

Ακόμα όμως και αν έχει μπλέξει κάποιος σε κωλοδουλειά και κωλοεταιρεία, πριν φτάσει στο σημείο να σηκωθεί να φύγει, καλό είναι να βρει κάτι άλλο και απλά να πάει εκεί να ηρεμήσει. Δηλαδή για να φτάσει στο σημείο να πει FUCK THIS SHIT ΦΕΥΓΩ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ, ε μάλλον κουβαλάει πολύ βάρος στην πλάτη του για πολύ καιρό. 

Δεν ξέρω αν το εξηγώ σωστά πρωϊνιάτηκα, αλλά γι'αυτό έγραψα και πριν ότι αν είναι να πει ένα μικρό ψεματάκι, υπέρ του θα βγει, γιατί αν τύχει σε κολλημένο μυαλό ρισκάρει να χάσει την πρόσληψη χωρίς λόγο. That's all. 

11 hours ago, 1comment said:

Ελεύθερος επαγγελματίας! Career break θα σήμαινε αυτόματο κλείσιμο του μαγαζιού, χάσιμο της πελατείας κλπ κλπ. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγοι από μας πάνε διακοπές κι αυτό μόνο 3-5 μέρες 15αυγουστο. Βέβαια όσοι έχουν υπάλληλο και μπορούν να μην είναι παρόντες, προφανώς είναι πιο άνετοι. Εγώ πάντως έχω να πάω διακοπές από το...2010!

Και εγώ με 6 άτομα μόνο Αύγουστο και αυτό τις 2 εβδομάδες μόνο. Αν καταφέρω να ξεκλέψω και 1-2 μες τα Χριστούγεννα καλά είναι, όπως επίσης και τη Μ. Πέμπτη. Οτιδήποτε άλλο είναι δυστυχώς απαγορευτικό.. 

Παρ'όλα αυτά δεν είναι όλοι για να γίνουν ΕΕ ούτε όλοι εργαζόμενοι. Ο καθένας έχει τις δικές του δυνάμεις και καλό είναι να βρει κάτι συμβατό με αυτές. Σίγουρα είναι δύσκολο να μη μπορείς να πας διακοπές, αλλά επίσης δύσκολο είναι να μην έχεις άλλες ευελιξίες που ως ΕΕ τις θεωρείς δεδομένες.

17 hours ago, LiquidTroll said:

Πως θα ζήσουν? Με αγαπη? Με σύννεφα?

Κάνοντας OnlyFans? Θα γίνουν Ινφλουένσερς?

Φιλε μου αν δουλέψεις με Gen Z, ειναι μακραν τα πιο απαλευτα άτομα, ειλικρινα.

Καλημέρα να τους πεις, μπορεί να βρεις τον μπελα σου

Career break λεει ο αλλος.....σε μια χωρα που ειναι 3η στην Ευρωπη στον εργασιακο εκφοβισμο

Μαναδες και πατεραδες καταληγουνε στον ψυχιατρο με Zanax γιατι εχουν να αντιμετωπίσουνε ακρίβεια, οτι δουλευουνε και οι 2, και το βραδυ πρεπει να πανε τα παιδια απο δω και απο κει, πλήρως εξαντλημένοι και με νευρα σπασμενα......

Gen Z = completely delulu

Να δω τι θα κανουνε αυτα τα ατομα οταν θα ειναι 45 με δυο παιδια...ελικρινα θελω να το δω

Το ιδανικό θα ήταν αυτά τα άτομα που περιγράφεις να ΜΗΝ κάνουν ούτε 2 αλλά ούτε 1 παιδί. Τουλάχιστον αν δεν έχουν λύσει τα θεματάκια τους. 

Δυστυχώς φίλε θεωρώ ότι τους έχει καταστρέψει το instagram. 

Όταν το 12χρονο ανηψι μου βλέπει το αντίστοιχο 12 χρονο στο Μονακό, στο Μiami κλπ (γιατί κατά τύχη κανείς δεν ακολουθεί τα 12χρονα της Αιθιοπίας, OH WAIT ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ SOCIAL), αυτά θα θεωρήσει ότι είναι τα "νορμάλ" και αυτά θα θέλει. Οτιδήποτε χαμηλότερο θα του είναι ξενέρωμα και θα δυστυχεί. Όσο βέβαια οι γονείς δεν ασχολούνται με το παιδί τους να είναι δίπλα του και να το μεγαλώσουν με σωστές αξίες. 

Τώρα ακόμα και το Only Fans που αναφέρεις, θεωρώ ότι όποια μπήκε, μπήκε. Άντε να μπουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ακόμα. Μετά η επόμενη που θα θέλει να μπει θα έχει τόσο ακραίο ανταγωνισμό που ουσιαστικά δεν θα βγάζει λεφτά. Οπότε δεν είναι λύση. 

• Like 1
Δημοσ.

GEN X εδω. Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία για break, εκτός απο μια φορά που άλλαξα καριέρα και μου πήρε χρόνο να ξανασταθω στα πόδια μου, ούτε και υπάρχει γενικά στην νοοτροπία μας αλλά θα πω ψέματα αν πω οτι δεν θα το ήθελα. Τα διαλλείματα όπως και οι διακοπές μας δίνουν την ευκαιρία για ενδοσκόπηση, ξεκούραση και μια ματιά στο μέλλον που επιθυμούμε. Αν εχεις την άνεση είμαι της αποψης να το κάνεις.  Επειδή όμως τα burnout ανάλογα την εργασία μπορεί να γίνουν πιο συχνά θα υοθετούσα μια διαφορετική προσέγγιση. Καλή διατροφή και άσκηση τα θεωρώ βασικά για απαιτητικές πνευματικές εργασίες, όπως και ένα χόμπι που θα σε βγάζει έξω στο φως και θα σου προσφέρει γαλήνη και θετική ενέργεια.

• Like 7
Δημοσ.
13 hours ago, lector said:

Τα ρεπορταζ παντως περι κενων θεσεων εργασιας σε διαψευδουν...

Ολα αυτα τα φυραματα που περιγραφεις στο ποστ σου, που ζουν στις πλατες των αλλων, ειναι αυτα που κλαιγονται στα καναλια οταν δε βρισκουν ατομα διαθετειμενα να στρωσουν τις πλατες τους για να πατησουν πανω...

Ο τουρισμός είναι μία παθογένεια της Ελληνικής πραγματικότητας, και φαντάζομαι και άλλων χωρών που βασίζουν τόσο πολύ το ΑΕΠ τους σε αυτόν. 

Η Ελλάδα όσο και να προσπαθούν, δεν έχει 12 μήνες τουρισμό. Ο τουρισμός μας είναι με το ζόρι 3 γερούς μήνες, και 1-2 μήνες ακόμα. Τους υπόλοιπους 7 μήνες ούτε τα βουνά μας προωθούμε, ούτε καμία (μα ΚΑΜΙΑ) όμορφη πόλη δεν έχουμε για να έρθει ο άλλος να κάνει 3-4 μέρες βόλτες (πχ Πράγα, Βουδαπέστη, Βερολίνο, Λονδίνο, Amsterdam και χίλιες δυο άλλες) ούτε εναλλακτικό τουρισμό προμοτάρουμε ούτε τίποτα. 

Είμαστε ότι φάμε και ότι πιούμε απ'τα έτοιμα, όπου έτοιμα = ΗΛΙΟΣ & ΘΑΛΑΣΣΑ. 

Από μόνοι μας ΤΙΠΟΤΑ δεν έχουμε εξελίξει. Ένα μουσείο έχουμε, της Ακρόπολης, και αυτό ο άλλος θα έρθει να το δει μες το κατακαλόκαιρο για να κάνει και κάνα μπάνιο. 

Οπότε, πάει ο άλλος δουλεύει σεζόν και βγάζει 1500€ με 2000€ με τα tips το μήνα. Με πληρωμένα τα πάντα. Πού αλλού θα τα βρει όλα πληρωμένα? Που αλλού θα δουλέψει για να του έχουν και διαμονή αλλά και φαγητό? 

Οπότε μετά τί κάνει, επιστρέφει στην πόλη του, τρώει απτα έτοιμα έχοντας και το χαρτζιλίκι απ'το ταμείο ανεργίας για τους εποχικούς, και περιμένει πάλι το Μάιο (ή τον Απρίλιο αν πάει στα 3-4 νησιά που έχουν τουρισμό από Απρίλιο) να πιάσει σεζόν. 

Δεν θα λυθεί αυτό όσο ο τουρισμός μας δεν βελτιώνεται ώστε να καλύπτει και άλλες εποχές, όχι μόνο το κατακαλόκαιρο.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, polaki είπε

Καλό είναι να μπορεί να διαχειριστεί ο εργαζόμενος τις δυσκολίες του και ΠΡΙΝ βιαστείς να σχολιάσεις εννοώ να κάνει μια συζήτηση με τον προϊστάμενο του ή και εμένα απευθείας και να πει "μάγκες, με υπερφορτώνετε, να το δούμε λίγο?" ώστε να βρούμε μαζί μία λύση. 

Η λύση στα μάτια μου τουλάχιστον δεν είναι ούτε rage quit, ούτε φυσικά να πάθει ο άλλος υπερκόπωση, η λύση είναι να υπάρχει επικοινωνία ώστε να είναι όλα ομαλά. 

Συμφωνω φυσικα με αυτο το mindset, αναρωτιεμαι ομως ποσοι εργοδοτες το εχουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...