Προς το περιεχόμενο

Career break

Oyt1s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, tutuyo είπε

Δεν υπάρχει career break φίλε 

Η πρώτη διαλογή που κάνω στα βιογραφικά είναι με βάση το μέγεθος. Οτιδήποτε πάνω από 2 σελίδες, κόβεται 

Μετά σκαναρω για λάθη,αχρειαστες πληροφορίες (ήμουν οδηγός του Δικα στην μονάδα) και μεγάλες περιόδους inactivity, career break κτλ

Τέλος, κόβονται κι αυτοί που έχουν μείνει πολύ καιρό στην προηγούμενη θέση 

Όλα αυτά σε ΙΤ/telecoms 

Τα sabbatical είναι καλά στο χαρτί αλλά είναι ο προθάλαμος της απόλυσης 

Δηλαδή εμένα με 9 σελίδες βιογραφικό (πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, μεταδιδακτορική έρευνα, 13 δουλειές στα χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό στον τομέα IT/computer science/ AI και πλέον στην τελευταία μου εργασία να έχω μείνει 7 χρόνια, δημοσιεύσεις, υποτροφίες, εξωεργασιακή δραστηριότητα) θα με έκοβες αβλεπί;

Μάλιστα...

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 minutes ago, m3ltd0wn said:

Δηλαδή εμένα με 9 σελίδες βιογραφικό (πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, μεταδιδακτορική έρευνα, 13 δουλειές στα χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό στον τομέα IT/computer science/ AI και πλέον στην τελευταία μου εργασία να έχω μείνει 7 χρόνια, δημοσιεύσεις, υποτροφίες, εξωεργασιακή δραστηριότητα) θα με έκοβες αβλεπί;

Μάλιστα...

Φυσικά τα πάντα εξαρτώνται από τις απαιτήσεις της θέσης και το αντίστοιχο seniority, αλλά ναι 9 σελίδες CV είναι απαγορευτικό 

Αν δεν μπορείς να κωδικοποίησεις και να σταχυολογησεις τα σημαντικότερα σημεία της επαγγελματικής σου πορείας, δεν διαθέτεις κριτική σκέψη (κατ εμέ πάντα)

Ειδικά για αυτά που αναφέρεις, δεν με ενδιαφέρουν οι ακαδημαϊκές σου επιδόσεις, με γεια σου με χαρά σου. Με ενδιαφέρει να κάνεις την δουλειά σου και να μην μου σπάνε τις μπάλες για εσένα 

Αν πχ η θέση απαιτούσε project management και ερχόσουν εσύ με όλες τα πτυχία σου και ένας άλλος υποψήφιος με certification, θα προτιμούσα αυτόν 

• Confused 1
  • Haha 2
Δημοσ.

Με τέτοια skills λογικά θα έκανες apply για πολύ συγκεκριμένη θέση, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα ήταν πολύ λίγοι. Οπότε φαντάζομαι θα υπήρχε ο χρόνος και η όρεξη να ασχοληθούν με τέτοιο βιογραφικό.

Αλλά για τις άλλες περιπτώσεις όντως οι περισσότεροι δε θα ασχολούνταν.

• Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, m3ltd0wn said:

Μάλιστα...

Ναι. Θα θες 5 χιλιάρικα χωρίς να είσαι manager, τι να σε κάνει; Να σου πει έλα να συζητήσουμε μήπως συμβιβαστείς με τα μισά; 

Ανήκεις σε μια μικρή elite, όποιος θέλει να σε πάρει ξέρει ήδη τι είσαι, δεν χρειάζεται να περάσεις από τον "τροχονόμο".

Αμφιβάλλω για το αν κάποιος μη-ακαδημαϊκός έχει διαθέσει χρόνο να διαβάσει το βιογραφικό σου και tbh δεν τους αδικώ.

9 hours ago, Sta said:

Αυτοί που έχουν μείνει λίγο στην προηγούμενη ή προηγούμενες θέσεις κόβονται;

Δεν είμαι HR, άλλα αν έβλεπα βιογραφικό ανθρώπου 10 χρόνια low level υπάλληλος, χωρίς αλλαγή αντικείμενου απλά συμπεραίνω ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν προσπαθεί. Έμαθε κάτι και θέλει να πάρει σύνταξη με αυτό που έμαθε στα 22 του.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, tutuyo είπε

μια φορα τους βλεπεις οταν μπαινεις και μια οταν βγαινεις😊

Αμα τα μωρά ειναι ωραία  (συχνά ειναι)  αξίζει μια δεύτερη συνέντευξη

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Δεν είμαι HR, άλλα αν έβλεπα βιογραφικό ανθρώπου 10 χρόνια low level υπάλληλος, χωρίς αλλαγή αντικείμενου απλά συμπεραίνω ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν προσπαθεί. Έμαθε κάτι και θέλει να πάρει σύνταξη με αυτό που έμαθε στα 22 του.

Απλά να ξεκαθαρίσουμε ότι αναφέρεστε σε συγκεκριμένες κατηγορίες πόστων και ενδιαφερομένων.

Υπάρχουν κι άλλες θέσεις, π.χ. εργατών σε μονάδα παραγωγής που το ότι έχει κάτσει κάποιος 15 χρόνια στην ίδια εταιρεία μπορεί να δείχνει σταθερότητα και ότι δε δημιουργούσε προβλήματα.

Είναι πολύς κόσμος που κάνει τέτοιες δουλειές και στέλνει κι αυτός βιογραφικά. Δεν είναι μόνο όσοι έχουν 10 χαρτιά στην αγορά εργασίας.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 6/9/2025 στις 12:55 ΜΜ, Oyt1s είπε

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως να τους κάνω να με απολύσουν, τουλάχιστον με τρόπο που να μη χάσω την αποζημίωση και να μη χαλάσω το όνομά μου. 🤣 Στη δεύτερη πρόταση φαντάζομαι εννοείς να φροντίσω να μη μείνω πίσω, αλλά να ενημερώνομαι όσο διάστημα κάθομαι. Αυτό εννοείται, θα κάνω courses και κανένα project να φρεσκάρω τις γνώσεις μου. Αλλά και πάλι, δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να το δεχτεί ένας εργοδότης. Μήπως να μην πω την αλήθεια, αλλά να το δικαιολογήσω δήθεν για λόγους υγείας; Το έχει κάνει κανένας για αρκετό διάστημα έχοντας παραιτηθεί να μου πει την εμπειρία του;

ρε μαγκες τι ειναι αυτα που λετε και τα πιστευετε κιολας , ακους εκει να χαλασω το ονομα μου ... , εγω εχω κανει αγωγες σε 2 εταιριες που δουλευα και εφυγα με απολυση και εθελουσια και τουσ πειρα χοντρα φραγκα και το ονομα μου δεν χαλασε καθολου, βασικα σε αλλες εταιριες δεν σε ξερουν καν . εκτοσ και εαν εισαι ceo μονο τοτε και παλι πολυ δυσκολο ... παψτε να εχετε αυταπατες 

1 ώρα πριν, m3ltd0wn είπε

Μάλιστα...

φιλε και εγω θα σε εκοβα , και εγω κατι παρομοιο με εσενα εχω αλλα στην παραγωγη τησ ελλαδας αυτα πανε τσαμπα ... κανε κανα μαθηματακη στο πανεπιστημιο και μεχρη εκει ...

εδω θελουν εργατες και οχι επιστημονες . δεν κανουν ερευνα εδω . σημαδι ευφιηας ειναι να ξερεις που εκτιμανε τισ ικανοτητες σου και οχι να πας απλα καπου  και να συμβιβαστεις και εσυ και αυτοι ...

και ξερεις γιατι θα σε εκοβα ? γιατι εσυ την επομενη ημερα θα με πουλαγες εαν ειχεσ μια καλυτερη προταση , βασικα θα ειχες παντα το linkedin anoikto . ενω εαν επαιρνα καποιον με λιγοτερα στανταρτ θα καθοτανε περισοτερο ...

υγ εχω 9 δημοσιευσεις και βιογραφικο 10 σελιδες . και το αλλαξα σε 1 το πολυ .. δεν διαβαζουν πανω απο 1 τα hr 

• Like 4
Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το job hopping θεωρείται ο μόνος τρόπος για εξέλιξη. Δηλαδή, αν κάποιος αλλάζει συνέχεια δουλειές, δεν δείχνει και λίγο αστάθεια ή ότι βλέπει τη δουλειά του πιο επιφανειακά?

Και στο κάτω κάτω, το HR μπορεί άνετα να λειτουργεί με AI? αν δεν το κάνει ήδη.

Δημοσ.

ξερω κανω ορθοφγραφικα λαθη και βαριεμε να τα βαζω στον κορεκτορα ... ααλλα ποτε δεν με εμποδισαν στην επιστημη μου . βασικα δεν μετρανε καν ουτε σε πανελληνιες ουτε σε εξετασεις τα ορθογραφικα εκτοσ και εναν πας για φιλολογος 

Μόλις τώρα, giokol είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το job hopping θεωρείται ο μόνος τρόπος για εξέλιξη. Δηλαδή, αν κάποιος αλλάζει συνέχεια δουλειές, δεν δείχνει και λίγο αστάθεια ή ότι βλέπει τη δουλειά του πιο επιφανειακά?

την ωρα που ειναι να παρεισ αυξηση περιπου στην 3ετια . δεν σου την δινουν και πρεπει να την κερδισεις αλλαζοντας εταιρια ....

ειναι σαν την γυναικα . την σταθερη την υποτημουν και την θεωρουν δεδομενη... ενω την μη δεδωμενη την κυνηγανε ολοι ... βλεπε ζωζω σαπουντζακη. που ειχε κανει κονε με 10 βιομηχανους και 30 εφοπλισταδες και δεν την ειχε ουσιαστικα κανενας  

• Like 2
  • Haha 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, giokol είπε

Εγώ δεν καταλαβαίνω, αυτός που θεωρεί προσόν το να αλλάζει ο υποψήφιος εταιρεία/δουλειά ανά 3-5 χρόνια, θα τον προσλάβει με το σκεπτικό ότι θα του φύγει σε 3-5 χρόνια ή θα ήθελε να παραμείνει και να προσφέρει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 minutes ago, giokol said:

Δεν υπαρχει μισθολογικη εξελιξη χωρις job hopping. Εκτος αν θεωρεις κατι 3-4% αυξησεις λογικες

Επιπλεον στiς μεγαλες tech εταιρειες του χωρου, ΕΙΔΙΚΑ στην Ελλαδα ειναι πολυ σπανιο καποιος ξεκαρφωτος να ανελιχθει. Συνηθως οι μεγαλυτερες θεσεις πηγαινουν στο μιλητο απο κολλητιλικια. Εξαιρεση αποτελει ισως το consulting, οπου εκει κυριαρχει μια fire or higher λογικη

28 minutes ago, StamTheMan said:

Εσενα ποιος σε προσελαβε με τετοια κριτικη σκεψη;

Executive summary ειναι οι μαγικες λεξεις. Στην πλειοψηφια των περιπτωσεων η πληροφορια πρεπει να μεταδιδεται χωρις πολλα πολλα. Ειχα καποτε ενα μανατζερ που μας ελεγε οτι δεν θα διαβαζε email ανω των 5 γραμμων. Οκ υπερβολικο ισως, αλλα σου δειχνει την κουλτουρα...

Θελω να πω, το να μπορεις να εισαι λακωνικος και ευστοχος ειναι ιδιαιτερα σημαντικο. 9 σελιδες βιογραφικο εμενα μου δειχνει ανθρωπο που δεν μπορει να αντιληφθει τι χρειαζεται η θεση και τα βαζει ολα μεσα χαριν εντυπωσιασμου

Μιλαμε παντα για θεσεις εκτος ακαδημαικου περιβαλλοντος

Εμενα κανενας δεν με προσελαβε, εχω δικα μου προβατα

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tutuyo είπε

Οχι απαραιτητα. Εξαρταται απο το ποσες αλλαγες εχεις κανει σε ενα συγκεκριμενο διαστημα

Γενικα ο ιδανικος υποψηφιος εχει μια κινητικοτητα (πχ ανα 3-5 ετη). Δεν εισαι δεντρο, δεν εχεις ριζες

Ειναι τεραστιος ο ογκος των βιογραφικων και φυσικα κανενας hiring manager δεν θελει να κανει συνεντευξεις διοτι ειναι πολυ χρονοβορο. Απο εκει και περα, αυτο που θα σου προτεινα εγω ειναι να εστιασεις το βιογραφικο σου στα επιτευγματα σου και οχι στην ακαδημαικη σου καριερα, ειλικρινα δεν ενδιαφερει αν πηρες το πτυχιο με λιαν καλως.

το HR πολλοι το δαιμονοποιουν αλλα η αληθεια ειναι καπου στην μεση. το HR δεν εχει την δυνατοτητα να αξιολογησει μια θεση σε βαθος, σε πολλες περιπτωσεις λειτουργει ως τροχονομος. Εχει το βιογραφικο τα key words της θεσης?Στειλτο

το κοψιμο γινεται σε επιπεδο hiring manager

Το hr δεν κανει συνεντευξεις γιατι ειναι χρονοβορο, δεν διαβαζει βιογραφικα γιατι ειναι χρονοβορο, δεν αξιολογει μια θεση σε βαθος, τι ακριβως κανει το hr τελικα δηλαδη; 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, giokol said:

Έχει γίνει λίγο καραμέλα ο όρος "job hopping". Και όντας ο ίδιος job hopper (4 εταιρίες σε 5,5 χρόνια στην Αθήνα) έχω να πω ότι είναι θέμα marketing του εαυτού σου.

Αν αλλάζω εταιρία κάθε 1-2 χρόνια και από ταμίας στα LIDL γίνομαι ταμίας στον Σκλαβενίτη και μετά ταμίας στον Βασιλόπουλο, ε προφανώς δεν έχει τους καλύτερους οιωνούς το βιογραφικό μου.

Αν από ταμίας στα LIDL, γίνομαι υπεύθυνος ταμίων στον Σκλαβενίτη και μετά υποδιευθυντής στον Βασιλόπουλο, ε δεν θα με πεις ασταθή και επιφανειακό. Στον άνθρωπο που θα μπορούσε να κάνει αυτό θα του έλεγες "α δεν έκατσες να δίνεις ρέστα 5-10 χρόνια να ψηθείς και να δείξεις αφοσίωση, κόβεσαι";

Τι έχει να πάρει ο ταμίας μετά από 2-3-4 χρόνια σαν άνθρωπος (και ας αφήσουμε το σαν επαγγελματίας) από τη δουλειά του; 

Από την άλλη άλλος ταμίας θα πει "έκανα 1-2 χρόνια να τα μάθω όλα στο ταμείο, τώρα θα κάτσω 8 να χαλαρώσω δίνοντας ρέστα". Το σέβομαι και με το καλό να το κάνει αφού τον καλύπτει. 

Αλλά ανάμεσα στους 2, θα προτιμούσα τον 1ο στην ομάδα μου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...