Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Donmitsos10 είπε

Χώρου και άνεσης; Από πότε έγινε μόστρα ένα λίγο υπερυψωμένο αυτοκίνητο με ίσως λίγο μεγαλύτερους χώρους; 

Και τα πολυμορφικα ειχαν μεγαλυτερους χωρους και ανεσεις αλλα δεν τα αγοραζε κανεις, εκτος ισως απο κανα πολυτεκνο. Οσο για το υψος, αναθεμα κι αν εχουν πατησει ποτε χωμα τα μισα απο οσα κυκλοφορουνε.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, lector είπε

Και τα πολυμορφικα ειχαν μεγαλυτερους χωρους και ανεσεις αλλα δεν τα αγοραζε κανεις, εκτος ισως απο κανα πολυτεκνο. Οσο για το υψος, αναθεμα κι αν εχουν πατησει ποτε χωμα τα μισα απο οσα κυκλοφορουνε.

Νομίζω είμαστε εκτός θέματος αγαπητέ 

• Like 2
Δημοσ.

ασχετα με τη συμβουλη για δικηγορο, ο φιλος οφειλει να εχει τα παντα γραπτως. Εφοσον ειναι επισημη αντιπροσωπια και δεν εχει κατι γραπτως ας αρχισει τωρα με καποιο ειδους email για παραδειγμα.

Στη toyota που ξερω (γιατι ειναι Υπευθηνη Ελληνιδα για ολη την Ευρωπη) σε παρομοιες περιπτωσεις μπορεις να στειλεις μεηλ στη toyota και πρεπει να σου απαντησουν εγγραφως και να ελεξγουν το τοπικο αντιπροσωπο....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ενας εγκεφαλος απο οποιαδηποτε χωρα της Ευρωπης προς Ελλαδα δεν θα επρεπε να χρειαζεται πανω απο 7-10 εργασιμες βαζοντας μεσα οποιαδηποτε ακραια καθυστερηση του εργοστασιου, της εταιρειας κουριερ και εκτελωνισμου (στην απιθανη περιπτωση που θα χρειαζοταν). δεν συζηταω για 1 μηνα ειναι ακραιο το να μην ειναι εδω το ανταλλακτικο και θα επρεπε να υπαρχει επαρκης αιτιολογιση.

οποτε η καθυστερηση αυτη ειναι τελειως αδικαιολογητη και το αναφερω σαν γνωστης του χωρου των logistics. 

μηπως ο εγκεφαλος ειναι εδω αλλα υπαρχει προβλημα στον προγραμματισμο ?

θα ηταν εξαιρετικα ενδιαφερον να μαθουμε σε ποια εταιρεια αναφερεστε και διαφωνω καθετα με την εννοια του κουτσομπολιου οπως αναφερθηκε. εδω υπαρχει μια κοινοτητα χρηστων με σκοπο την ανταλλαγη πληροφοριων και φανταζομαι οτι οπως ζητατε το feedback μας για να μπορεσετε να κινηθετε αντιστοιχα και οι υπολοιποι θα ηθελαν να αποφυγουν τις κακοτοπιες στο μελλον.

Επεξ/σία από ritualistic
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είναι Kia/Hyundai το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει διαθέσιμο το ανταλλακτικο σε καμία αποθήκη ούτε Ελλάδα ούτε εξωτερικό.Και να πρέπει να παραχθεί από το εργοστάσιο, εφόσον πρόκειται για εγκέφαλο που πάρα πολύ δύσκολα χαλαει και δεν κρατάνε στοκ(?).

Τι μπορεις να κάνεις νομικά δεν το γνωρίζω.

Επεξ/σία από stathis97
Δημοσ.

Ειναι αναλογα τι στοκ υπαρχει και που. Μου εχουν κανει 3 μηνες για ενα προφυλακτηρα αλλα 3 εβδομαδες για κινητηρα ( Hyundai ) . Σε αλλο αυτοκινητο που ηθελε κινητηρα περιμενε 7 μηνες ( και δεν ειχε κλεισει χρονο το αυτοκινητο ). 

Δημοσ.
Στις 7/9/2025 στις 1:39 ΜΜ, Donmitsos10 είπε

Παρόλα αυτά όσο κουβέντα καφενείου και να κάνουμε, έτσι λειτουργεί το σύστημα και θα προτιμούσα να μην συνεχίσουμε εφόσον δεν έχεις κάποια απάντηση πάνω στο πρόβλημα μου. Αν είσαι υποψήφιος αγοραστής πάρε τηλέφωνο σε κάποια αντιπροσωπεία της επιλογής σου και ρώτησε τους ότι θέλεις για το μελλοντικό σου αυτοκίνητο. 
το να μου γράφουμε για να καταλήξουμε στο «μίλα με δικηγόρο» ενώ το έχω πει λίγο πιο πάνω δεν οφελεί πουθενά 

Ό,τι να ναι ρε φίλε. Λες και έχεις κρατικό μυστικό της ΕΣΣΔ.

• Like 3
  • Haha 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Έτσι ακριβώς. Μπαίνει ένας και ζητάει βοήθεια (την όποια βοήθεια μπορεί να του παρέχει ένα φόρουμ) αλλά αρνείται πεισματικά να δώσει κι εκείνος από τη μεριά του κάποια στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν κάποιο άλλο μέλος του φόρουμ μελλοντικά. Πχ κάποιον που θα ήταν σε φάση επιλογής οχήματος και ίσως θα ήταν κριτήριο η συμπεριφορά της αντιπροσωπείας.

Να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά δεν με αφορά το θέμα (δεν είμαι σε φάση αλλαγής αυτοκινήτου στο προσεχές μέλλον) αλλά με ψιλοχαλάει όταν η φάση είναι "να λύσω το δικό μου πρόβλημα και δεν με νοιάζει τίποτα άλλο".

Για την περίπτωση που ο ts φοβάται μην εκθέσει την αντιπροσωπεία (και ίσως φοβάται και νομική απάντηση) νομίζω πως δεν υπάρχει θέμα ΑΝ τα πράγματα που μας είπε είναι τα πραγματικά γεγονότα

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, haris_216 είπε

Έτσι ακριβώς. Μπαίνει ένας και ζητάει βοήθεια (την όποια βοήθεια μπορεί να του παρέχει ένα φόρουμ) αλλά αρνείται πεισματικά να δώσει κι εκείνος από τη μεριά του κάποια στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν κάποιο άλλο μέλος του φόρουμ μελλοντικά. Πχ κάποιον που θα ήταν σε φάση επιλογής οχήματος και ίσως θα ήταν κριτήριο η συμπεριφορά της αντιπροσωπείας.

Να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά δεν με αφορά το θέμα (δεν είμαι σε φάση αλλαγής αυτοκινήτου στο προσεχές μέλλον) αλλά με ψιλοχαλάει όταν η φάση είναι "να λύσω το δικό μου πρόβλημα και δεν με νοιάζει τίποτα άλλο".

Για την περίπτωση που ο ts φοβάται μην εκθέσει την αντιπροσωπεία (και ίσως φοβάται και νομική απάντηση) νομίζω πως δεν υπάρχει θέμα ΑΝ τα πράγματα που μας είπε είναι τα πραγματικά γεγονότα

ΑΚΡΙΒΩΣ!

Και επειδή εγώ είμαι σε φάση αγοράς, θα ήθελα να ξέρω αν κάποιο από τα υποψήφια που κοιτώ, έχει τέτοια θέματα.

• Like 1
Δημοσ.
On 05/09/2025 at 22:26, Donmitsos10 said:

Καλησπέρα θα ήθελα τα φώτα σας για ένα θέμα που αντιμετωπίζω. Με υπαιτιότητα της αντιπροσωπείας χάλασε ένας από τους εγκεφάλους. Το αυτοκίνητο είναι καινούριο. Μου δωθηκε ένα αντικατάστασης μικρότερης αξίας μικρότερου μεγέθους κλπ. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε το ανταλλακτικό από το εργοστάσιο. Δεν απαντούν στο πόσο χρονικό διάστημα θα κάνει να έρθει στα χέρια τους για να προβούν σε αντικατάσταση εγκεφάλου. 
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να πιέσω με νόμιμο τρόπο τη διαδικασία; Αν δηλαδή το ανταλλακτικό έρθει σε 5 μήνες εγώ θα περιμένω και δεν υπάρχει κανένα κόστος για κανέναν; Περιμένω ήδη 1 μήνα και η υπομονή μου έχει αρχίσει να τελειώνει αλλά δεν γνωρίζω πως μπορώ ή αν είμαι σε θέση να κινηθώ νομικά εναντίον κάποιου.  

το αμαξι

81bcc285b03e8dd1aed954ec0fdbea3a.jpg.6f1af1b9e3b9a13a2693c5a34af3c1a3.jpg

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/9/2025 στις 10:25 ΠΜ, Ukforthemoment είπε

Δεν έχει σημασία τι αμάξι ειναι και γιατί έγινε;Γιατί να μην ξέρουμε ποια εταιρία δεν έχει ανταλλακτικό διαθέσιμο για άγνωστο διάστημα και μπρικάρει τα αμάξια των πελατών της;Εσύ σαν υποψήφιος αγοραστής δεν θα ήθελες να ξέρεις;

Ρωτα δικηγόρο μήπως με εξωδικο δώσουν απάντηση για το πότε θα το φτιάξουν.

20 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

βρε παιδιά μπαίνει  και ρωτάει αν κάποιος μπορεί να τον βοηθήσει σε συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και κάποιοι απλά θέλουν να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους ζητώντας να μάθουν τη μάρκα. Πολύ καλά κάνει και δεν την αναφέρει κατά την άποψή μου και γω στη θέση του το ίδιο θα έκανα από τη στιγμή που δέχθηκε και πήρε όχημα αντικατάστασης μεχρι την αποκατάσταση της ζημιάς για την οποία δεν του δόθηκε συγκεκριμένη προθεσμία .

Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα έγραψε ο Nabuko

Πρώτον τι σημασία έχει αν είναι fiat , seat , pegeuot , opel ,kia hundai , toyota κ.λ.π. και δεύτερο  γιατί να διακινδυνέψει τυχόν ενέργειες εναντίον του από την εταιρεία για συκοφαντική δυσφήμιση π.χ. . Αν είναι να στραφεί εναντίον της καλύτερα να απευθυνθει σε ένα δικηγόρο και όχι να  κάνει θέμα συζήτησης τη μάρκα αυτοκινήτου του σε ένα φόρουμ.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

βρε παιδιά μπαίνει  και ρωτάει αν κάποιος μπορεί να τον βοηθήσει σε συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και κάποιοι απλά θέλουν να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους ζητώντας να μάθουν τη μάρκα. Πολύ καλά κάνει και δεν την αναφέρει κατά την άποψή μου και γω στη θέση του το ίδιο θα έκανα από τη στιγμή που δέχθηκε και πήρε όχημα αντικατάστασης μεχρι την αποκατάσταση της ζημιάς για την οποία δεν του δόθηκε συγκεκριμένη προθεσμία .

Πρώτον τι σημασία έχει αν είναι fiat , seat , pegeuot , opel ,kia hundai , toyota κ.λ.π. και δεύτερο  γιατί να διακινδυνέψει τυχόν ενέργειες εναντίον του από την εταιρεία για συκοφαντική δυσφήμιση π.χ. . Αν είναι να στραφεί εναντίον της καλύτερα να απευθυνθει σε ένα δικηγόρο και όχι να  κάνει θέμα συζήτησης τη μάρκα αυτοκινήτου του σε ένα φόρουμ.

Συγγνώμη, εμένα με ενδιαφέρει να μάθω πριν αγοράσω αν η εταιρεία είναι ασυνεπής.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Συγγνώμη, εμένα με ενδιαφέρει να μάθω πριν αγοράσω αν η εταιρεία είναι ασυνεπής.

Τότε ρώτα στην αντιπροσωπεία ότι θέλεις φίλε μου. Χρόνους παράδοσης σε ανταλλακτικά, καλή επικοινωνία με εργοστάσιο κλπ. 

4 ώρες πριν, papoys1 είπε

Ακριβώς! 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Δηλαδή αν έχεις αποφασίσει να αγοράσεις π.χ. HYUNDAI μία πολύ αξιόπιστη μάρκα αυτοκινήτων στη μέχρι τώρα πορεία της θα αλλάξεις γνώμη για αυτό το λόγο;;;

Αστοχία υλικού ή συγκεκριμένου ανταλλακτικού σε όλα τα αυτοκίνητα μπορεί να συμβεί. Πόσες φορές π.χ. η tesla δεν ανακάλεσε κάποιες σειρές αυτοκινήτων για διόρθωση σφαλμάτων που είχαν προκύψει;;; Αυτό την  κάνει αναξιόπιστη;;Απλά στο συμφουρμίτη προέκυψε σφάλμα σε ανταλλακτικό που ενδεχομένως ποτέ δεν πίστευαν  ότι θα προκύψει ,  δεν υπήρχε στοκ και πρέπει να πάνε στην αρχική κατασκευή του γιαυτό και η καθυστέρηση. Αν υπήρχε είχαν κάτι εναντίον του να μην το αποστείλουν άμεσα.

Ψάχνω συγκεκριμένο κλαπέτο (απλό μικρό ανταλλακτικό) χρόνια για το δικό μου που λειτουργεί μεν σωστά αλλά κάνει ένα θόρυβο στην εκκίνηση.Δεν υπάρχει ενδεχομένως έπαψε να παράγεται και αποφάσισα να ζω με αυτό το μικρό πρόβλημα που μου έγινε συνήθεια αλλά δεν επηρεάζει τη λειτουργία του αυτοκινήτου μου.Τωρα αν σου πω τη μάρκα που είναι μία πολύ αξιόπιστη θα αποφασίσεις να μην αγοράσεις ποτέ αυτοκίνητο αυτής της εταιρείας;;;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/9/2025 στις 6:37 ΠΜ, papoys1 είπε

Δηλαδή αν έχεις αποφασίσει να αγοράσεις π.χ. HYUNDAI μία πολύ αξιόπιστη μάρκα αυτοκινήτων στη μέχρι τώρα πορεία της θα αλλάξεις γνώμη για αυτό το λόγο;;;

Αστοχία υλικού ή συγκεκριμένου ανταλλακτικού σε όλα τα αυτοκίνητα μπορεί να συμβεί. Πόσες φορές π.χ. η tesla δεν ανακάλεσε κάποιες σειρές αυτοκινήτων για διόρθωση σφαλμάτων που είχαν προκύψει;;; Αυτό την  κάνει αναξιόπιστη;;Απλά στο συμφουρμίτη προέκυψε σφάλμα σε ανταλλακτικό που ενδεχομένως ποτέ δεν πίστευαν  ότι θα προκύψει ,  δεν υπήρχε στοκ και πρέπει να πάνε στην αρχική κατασκευή του γιαυτό και η καθυστέρηση. Αν υπήρχε είχαν κάτι εναντίον του να μην το αποστείλουν άμεσα.

Ψάχνω συγκεκριμένο κλαπέτο (απλό μικρό ανταλλακτικό) χρόνια για το δικό μου που λειτουργεί μεν σωστά αλλά κάνει ένα θόρυβο στην εκκίνηση.Δεν υπάρχει ενδεχομένως έπαψε να παράγεται και αποφάσισα να ζω με αυτό το μικρό πρόβλημα που μου έγινε συνήθεια αλλά δεν επηρεάζει τη λειτουργία του αυτοκινήτου μου.Τωρα αν σου πω τη μάρκα που είναι μία πολύ αξιόπιστη θα αποφασίσεις να μην αγοράσεις ποτέ αυτοκίνητο αυτής της εταιρείας;;;

Αν και γενικά συμφωνώ με πολλά ποστ σου, εδώ θα με βρεις "απέναντι". Σε αυτό το ψηφιακό καφενείο που λέγεται φόρουμ, fb group ή ότι άλλο (γιατί περί αυτού πρόκειται) ανταλλάσουμε γνώμες, εμπειρίες, απόψεις. Σωστές ή λάθος. Στην πράξη είναι "δούναι και λαβείν". Με ρωτάς, απαντάω αν ξέρω, αλλά όταν ρωτήσω κι εγώ (εννοείται σχετικά πάνω στο θέμα και όχι για το Ε9 σου) κι εσύ θα πρέπει να πεις κάτι και όχι "τι σε νοιάζει". Μπορεί να είναι παρατραβηγμένο το να αλλάξει κάποιος απόφαση για το τι αμάξι θα πάρει επειδή η Ψ αντιπροσωπεία άργησε να παραδώσει έναν εγκέφαλο αλλά από την άλλη όταν κάποιος ζητάει τη βοήθειά μας αλλά στις όποιες ερωτήσεις το παίζει σφίγγα, ε προσωπικά χαλιέμαι. Και όπως ανέφερα και παραπάνω, αν όλα αυτά που μας είπε είναι αληθή προφανώς και δεν "κινδυνεύει" από τίποτα/κάποιον

Για να μην νομίζει κανείς ότι είμαι "μόνο λόγια" μπορεί να δει σχετικά πρόσφατο θέμα που άνοιξα, ψάχνοντας εναλλακτικό συνεργείο της αντιπροσωπείας που πηγαίνω. Και αυτό με όνομα αντιπροσωπείας, μοντέλο αυτοκινήτου και εκτιμώμενο κόστος επισκευής που με κάνει να ψαχτώ παραπέρα. Προφανώς και θα μπορούσα να πω "ρε παιδιά, κάνα καλό συνεργείο Seat στην Αθήνα;" αλλά σκέφτηκα ότι όντας πιο συγκεκριμένος μπορεί να βοηθηθεί και κάποιος άλλος μελλοντικά. Αναφορικά με τις χρεώσεις της συγκεκριμένης εταιρίας, το κόστος αυτής της βλάβης ή ότι άλλο. Και προφανώς δεν μπορεί να μου πει κανείς τίποτα (εννοώ από την εταιρία) αφού όλα όσα έγραψα (πχ διάγνωση/εκτιμώμενο κόστος, κλπ) είναι απολύτως αληθινά και φυσικά υπάρχουν όλα γραπτώς.

Από κει και πέρα, εγώ προσωπικά, όταν βλέπω άτομα να είναι μόνο σε φάση να λύσουν το πρόβλημά τους και δεν απαντούν παραπέρα (μάλιστα υπάρχουν άτομα που απλά εξαφανίζονται μόλις πάρουν την απάντησή τους) ακόμα και στα πλαίσια του "καφενείου" που ανέφερα, σταματώ την όποια συζήτηση ακόμα και να ξέρω να προσθέσω κάτι. Στα τωρινά ή και μελλοντικά τους θέματα (αν το θυμάμαι βέβαια :P)

Σημ. Αν πραγματικά υπάρχουν κάποιοι που φοβούνται να παραθέσουν (πραγματικά εννοείται) γεγονότα λέγοντας την εταιρία τότε να μαζευόμαστε σε κάνα υπόγειο και να μιλάμε σιγανά όταν έχουμε παράπονα από Lidl, VAG, Σκλαβενίτη, ΑΒ ή δεν ξέρω γω ποιον άλλο. Ούτε καν τηλεφωνικά αφού.....

image.jpeg.662bf7459e1e81152c994b274761217a.jpeg

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...