ardi21 Δημοσ. Σάββατο στις 09:50 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:50 μμ (επεξεργασμένο) 13 hours ago, Pitoo said: Αυτο που πας τυφλά και λες "αν δεν εχει snapdragon δεν το παιρνω". Και αλλα τέτοια κλισέ που πολλοί εδω μέσα αναρτούν επειδή διάβασαν άλλους να λενε πιο πριν τα ιδια, δεν σε κουραζουν; Πες μου ρε φιλε οταν εχεις εναν επεξεργαστή που μπορει ίσως να χάνει 5% σε benchmarks και αυτο πριν γίνουν τα updates γιατι στο τέλος καταλήγει να ειναι το ιδιο η και καλύτερο, εξήγησε μου σε παρακαλώ αυτο το μειον 5% που θα εχει ο Exynos, εσενα προσωπικα που σε επηρεάζει στην χρήση της συσκευής σου. Λογικά παίζεις με μετοχές, crypto και νούμερα που ειναι ασύλληπτα για εμάς για να κανεις ετσι για μια τέτοια διαφορα. Η απλά διάβασες μια βλακεια και εσυ κάποτε και ειπες να την αναπαράγεις για το ποσο κακοί ειναι οι exynos. Το διαχρονικο προβλημα των Exynos δεν ηταν η αποδοση τοσο, αλλα η αυτονομια της μπαταριας σε real life χρηση και ειδικα με ανοιχτα δεδομενα. Και αυτο γιατι το modem που ειχαν ηταν για τα πανηγυρια. Μιλαμε για διαφορα αυτονομιας 15-20% χειροτερη σε σχεση με τον αντιστοιχο snapdragon. Αν εχουν λυσει αυτο το θεμα στο 100%, τοτε θα ειναι καλοι. Αν οχι, θα ειναι για τα σκουπιδια και παλι. 13 hours ago, kundi said: χωρίς λογισμικο δεν πας πουθενά Το UI της Samsung ειναι οτι καλυτερο υπαρχει στο Android, με διαφορα απο το δευτερο. Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από ardi21 5
music_lover Δημοσ. Σάββατο στις 09:57 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:57 μμ Να εξηγήσω γιατί ποτέ προσωπικά δεν πρόκειται να αγοράσω κινητό με exynos: πρώτον, γιατί ενώ κοστίζει λιγότερο στην samsung να τον παράγει από ότι να αγοράσει έτοιμο από την qualcomm τον snapgradon, εντούτοις ζητά τα ίδια ακριβώς χρήματα ανεξαρτήτου cpu άρα έχει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους που τα καρπώνεται και δεύτερον γιατί στις usa δεν τολμά να κυκλοφορήσει κινητό με exynos για να μην πάθει πανωλεθρία στις πωλήσεις ενώ εμάς εδώ στην Ευρώπη μας θεωρεί ιθαγενείς. Και άντε θα μου πει κανείς καπιταλισμός ρε φίλε, ok, αλλά ζητάς τα ίδια χρήματα και παραδίδεις χειρότερο προϊόν και σε επιδόσεις και σε κατανάλωση μπαταρίας. Οπότε να τον πάρετε παιδιά, καλοφόρετος σε όσους πιστούς προσέλθουν. 6
mdkamael Δημοσ. Σάββατο στις 09:59 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:59 μμ Αν δεν κουμπωσουν εναν αναβαθμισμενο TPU απο το φετινο tensor G5 ή κατι αντιστοιχο θα ειναι αδιαφορο σαν SoC. Raw power soc's, ειδικα μετα το φετινο pixelακι, ανηκουν πλεον στο παρελθον κυριως τωρα με τη βιομηχανια να ριχνει ολο κ περισσοτεροβαρος στο ΑΙ.
tapitas Δημοσ. Σάββατο στις 10:12 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:12 μμ 1 ώρα πριν, Pstathece είπε Να μην ξεχνάμε όσοι κράζουμε τους exynos ότι ενσωματώνουν arm. Στην πραγματικότητα arm είναι και οι Qualcomm.... Δεν νοείται να συζητάμε την ελάχιστη διαφορά που ίσως να έχουν απ' τους Qualcomm οι exynos. Ο snapdragon 8 elite δεν έχει πλεον arm cortex, είναι custom οι πυρήνες από την ίδια την Qualcomm 2
Arkin Δημοσ. Σάββατο στις 10:37 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:37 μμ 2 ώρες πριν, Pitoo είπε Αυτο που πας τυφλά και λες "αν δεν εχει snapdragon δεν το παιρνω". Και αλλα τέτοια κλισέ που πολλοί εδω μέσα αναρτούν επειδή διάβασαν άλλους να λενε πιο πριν τα ιδια, δεν σε κουραζουν; Πες μου ρε φιλε οταν εχεις εναν επεξεργαστή που μπορει ίσως να χάνει 5% σε benchmarks και αυτο πριν γίνουν τα updates γιατι στο τέλος καταλήγει να ειναι το ιδιο η και καλύτερο, εξήγησε μου σε παρακαλώ αυτο το μειον 5% που θα εχει ο Exynos, εσενα προσωπικα που σε επηρεάζει στην χρήση της συσκευής σου. Λογικά παίζεις με μετοχές, crypto και νούμερα που ειναι ασύλληπτα για εμάς για να κανεις ετσι για μια τέτοια διαφορα. Η απλά διάβασες μια βλακεια και εσυ κάποτε και ειπες να την αναπαράγεις για το ποσο κακοί ειναι οι exynos. Δεν ειναι ετσι ακριβως. Σε raw performance μπορει να ειναι στα ιδια. Αλλα σε software οχι. Πιανεις κανα emulator και για snapdragon εχεις οτι driver ενω με mediatek απλα δεν παιζεις. Για αυτο κατι poco f3 f7 κτλ τρεχουν πολυ καλα γιατι οι developers υποστηριζουν τα soc τους ενω οι mediatek exynos ειναι κλειστες εδω. Επαιζα πριν mario odyssey με 80 90fps σε docked mode κρυσταλλο η εικονα. Αντε καντο αυτο με mediatek και exynos που δεν υπαρχουν drivers. Οποτε ναι οσο καλο raw performance και αν εχει ενας mediatek η ενας exynos στο τελος το software και οι drivers μετρανε για το αν ενα παιχνιδι η αν ενας emulator τρεχουν καλα τα παιχνιδια τους η οχι. Τωρα οκ αν θες απλη χρηση δεν χρειαζεται και κινητο 1500 ευρω με ενα τον 200 250 ευρω το πολυ κανεις τα παντα και με το παραπανω. 1 2
chios Δημοσ. Σάββατο στις 10:55 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:55 μμ Το s22u που έχω με Snapdragon, μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την διαχείριση μπαταρίας σε σχέση με τον exynos που φοράνε τα ευρωπαϊκά. 1
DrFreeman Δημοσ. Σάββατο στις 11:33 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:33 μμ (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Pitoo said: Αυτο που πας τυφλά και λες "αν δεν εχει snapdragon δεν το παιρνω". Και αλλα τέτοια κλισέ που πολλοί εδω μέσα αναρτούν επειδή διάβασαν άλλους να λενε πιο πριν τα ιδια, δεν σε κουραζουν; Πες μου ρε φιλε οταν εχεις εναν επεξεργαστή που μπορει ίσως να χάνει 5% σε benchmarks και αυτο πριν γίνουν τα updates γιατι στο τέλος καταλήγει να ειναι το ιδιο η και καλύτερο, εξήγησε μου σε παρακαλώ αυτο το μειον 5% που θα εχει ο Exynos, εσενα προσωπικα που σε επηρεάζει στην χρήση της συσκευής σου. Λογικά παίζεις με μετοχές, crypto και νούμερα που ειναι ασύλληπτα για εμάς για να κανεις ετσι για μια τέτοια διαφορα. Η απλά διάβασες μια βλακεια και εσυ κάποτε και ειπες να την αναπαράγεις για το ποσο κακοί ειναι οι exynos. Είναι ειρωνικό να επικρίνεις κάποιον για επιπολαιότητα, όταν την ίδια στιγμή προβαίνεις σε τόσο αβίαστα συμπεράσματα (το οποίο είναι ο ορισμός της επιπολαιότητας). Μια ματιά στην πρόσφατη ιστορία της Samsung θα ήταν διαφωτιστική. Η διαμάχη μεταξύ των εκδόσεων με επεξεργαστές Snapdragon και Exynos δεν είναι καινούργια. Οι συσκευές με Exynos, για πολλές γενιές Galaxy S, υστερούσαν σημαντικά, αντιμετωπίζοντας προβλήματα υπερθέρμανσης, μειωμένης διάρκειας μπαταρίας και σε αρκετές περιπτώσεις, χαμηλότερων επιδόσεων. Επιπλέον, η βελτιστοποίηση των εφαρμογών ήταν πάντα καλύτερη στους Snapdragon, όπως και η υποστήριξη από την κοινότητα του open source. Από πλευράς μου, δεν δέχομαι να αγοράζω ένα προϊόν αντικειμενικά χειρότερο (δεν με ενδιαφέρει κατά πόσο), με χαμηλότερες δυνατότητες στην ίδια τιμή που διατίθεται σε άλλες αγορές. Αν εσένα δεν σε ενοχλεί, η αγορά είναι ελεύθερη. Επεξ/σία Σάββατο στις 11:35 μμ από DrFreeman 5
Pitoo Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 2 hours ago, DrFreeman said: Είναι ειρωνικό να επικρίνεις κάποιον για επιπολαιότητα, όταν την ίδια στιγμή προβαίνεις σε τόσο αβίαστα συμπεράσματα (το οποίο είναι ο ορισμός της επιπολαιότητας). Μια ματιά στην πρόσφατη ιστορία της Samsung θα ήταν διαφωτιστική. Η διαμάχη μεταξύ των εκδόσεων με επεξεργαστές Snapdragon και Exynos δεν είναι καινούργια. Οι συσκευές με Exynos, για πολλές γενιές Galaxy S, υστερούσαν σημαντικά, αντιμετωπίζοντας προβλήματα υπερθέρμανσης, μειωμένης διάρκειας μπαταρίας και σε αρκετές περιπτώσεις, χαμηλότερων επιδόσεων. Επιπλέον, η βελτιστοποίηση των εφαρμογών ήταν πάντα καλύτερη στους Snapdragon, όπως και η υποστήριξη από την κοινότητα του open source. Από πλευράς μου, δεν δέχομαι να αγοράζω ένα προϊόν αντικειμενικά χειρότερο (δεν με ενδιαφέρει κατά πόσο), με χαμηλότερες δυνατότητες στην ίδια τιμή που διατίθεται σε άλλες αγορές. Αν εσένα δεν σε ενοχλεί, η αγορά είναι ελεύθερη. Εγω προσωπικα πούλησα το iphone 15 και πηρα ενα s24 exynos. Το κινητό ΔΕΝ ανέβασε θερμοκρασίες ούτε στον καύσωνα. Η μπαταρία είναι ρυθμισμένη να σταματάει στο 90% και γυρνάω σπιτι και εχω αρκετή. Οτιδηποτε έτρεξα με dex δεν συρθηκε ΠΟΤΕ. Τωρα για κάποιους gamers που εξήγησε κάποιος οτι οι emulators του switch τρέχουν καλύτερα, παω πάσο. Απλα αναρωτιέμαι στο συνολικό κοινό που απευθύνεται ενα galaxy s, πόσοι είναι που το αγοράζουν για να παίξουν switch; Το ρεζουμέ ειναι οτι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών που θα το αγοράσουν δεν θα δουν καμια διαφορα. Ολα αυτα οσον αφορά το s24 με exynos. Το τι γινοταν παλιά δεν ξέρω δεν είχα galaxy 3
toRus Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) Όσοι σκίζονται για την ανωτερότητα των Qualcom μάλλον δεν είναι αρκετό καιρό στο κουρμπέτι. Ή μάλλον επηρεάζονται πολύ εύκολα από τα κανάλια της "ενημέρωσης" στο Διαδίκτυο. Όπως και να έχει, οι όποιες επιλογές έχουν να κάνουν με την ηγεμονία των ΗΠΑ στον τεχνολογικό χώρο και την επιβολή, πρακτικά, μονοπωλίου στα modems (και Wi-Fi chipsets). Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από toRus
logistoulis Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 5 ώρες πριν, Darthrevan7 είπε Σωστά και γι αυτό έχει φτιάξει το καλύτερο UX απ όλα τα android. Καλύτερο σε τι; Και επίσης σε πιο low end συσκευές σέρνεται.. Αν και πιστεύω πλέον ότι είναι τακτική της Samsung γενικά (και σε άλλες συσκευές όπως τηλεοράσεις) να αναβαθμίζει κάτι και να σέρνεται για να πάρεις το καινούριο 1
atypicalcoder Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Εγώ βλέπω μια τάση της Samsung να πηγαίνει όλο και περισσότερο στους Exynos, από κει που έβγαζε κινητά με Snapdragon και μερικά με Exynos. Νομίζω θέλει να ακολουθήσει το μοντέλο της Apple. Αν σκεφτούμε και ότι μερικοί αποσύρονται από την αγορά των smartphones, νομίζω ότι η Snapdragon θα κλείσει την επόμενη 10ετία. Ψιλοχέστηκα κιόλας γιατί εγώ είμαι φαν των Exynos γιατί δεν κοιτάω τα Benchmarks, κοιτάω την ουσία. Και η ουσία είναι ότι οι Exynos είναι πιο δροσεροί και στο μάτι δεν υπάρχει καμία διαφορά στο performance.
Georgios Pappas Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) Ολοι εδώ στα σχόλια βλέπω λέει ο καθένας το μακρί του και το κοντό του. Μόνο κάπιος που έχει περάσει απο πολλά samsung Κινητα με exynos και snapdragon μπορεί πραγματικά να μας δώσει σωστή ενημέρωση και συμβουλή. Η αλήθεια είναι μία. Ο ανταγωνισμός να υπάρχει είναι καλός αλλα το snapdragon μέχρι τώρα είναι καλύτερο σε μπαταρία και θερμοκρασία. κυρίως σε μπαταρία. Το Exynos απλά δουλεύει. Τα snapdragon φτιαχνετε απο την tsmc που φτιαχνει καλύτερα chip αυτη την στιγμή Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από Georgios Pappas 1
anax111 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 13 ώρες πριν, Pitoo είπε Αυτο που πας τυφλά και λες "αν δεν εχει snapdragon δεν το παιρνω". Και αλλα τέτοια κλισέ που πολλοί εδω μέσα αναρτούν επειδή διάβασαν άλλους να λενε πιο πριν τα ιδια, δεν σε κουραζουν; Πες μου ρε φιλε οταν εχεις εναν επεξεργαστή που μπορει ίσως να χάνει 5% σε benchmarks και αυτο πριν γίνουν τα updates γιατι στο τέλος καταλήγει να ειναι το ιδιο η και καλύτερο, εξήγησε μου σε παρακαλώ αυτο το μειον 5% που θα εχει ο Exynos, εσενα προσωπικα που σε επηρεάζει στην χρήση της συσκευής σου. Λογικά παίζεις με μετοχές, crypto και νούμερα που ειναι ασύλληπτα για εμάς για να κανεις ετσι για μια τέτοια διαφορα. Η απλά διάβασες μια βλακεια και εσυ κάποτε και ειπες να την αναπαράγεις για το ποσο κακοί ειναι οι exynos. Δεν είναι ακριβώς έτσι που τα γράφεις. Είχα συσκευή με Exynos. Στην απόδοση δεν καταλάβαινες διαφορά αλλά στην αυτονομία είχε μεγάλη διαφορά όσο περνούσε ο καιρός χρήσης. Στην αρχή η μπαταρία κρατούσε μόλις 5% λιγότερο από την αντίστοιχη συσκευή με Snapdragon αλλά μετά από ένα χρόνο κρατούσε 20% λιγότερο και μετά από δυό χρόνια δεν έβγαζε την ημέρα. Είχαν θέμα για πολλές γεννιές σε αυτό το σημείο οι Exynos εξ ου και η κακή τους φήμη. Ας ελπίσουμε ότι στον νέο Exynos θα έχει επιλυθεί αυτό το θέμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα