cpc464 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα Έχω έναν ενοχλητικό γείτονα ο οποίος μετά απο αρκετές παρατηρήσεις απο εμένα αλλά και άλλους εξακολουθεί να παίζει δυνατά μουσική και να ενοχλεί,απλά αφού κάποιος του έφερε την αστυνομία αρχίζει εκτός ωρών κοινής ησυχίας, αρχίζει δηλαδή τα τράπ του απο 5:30 μέχρι της 11:00 το βράδυ,υπάρχει νόμιμη οδός;,γιατί ειλικρινά αμα δεν υπάρχει έχω φτιάξει ένα υπέροχο playlist απο Γωγώ Τσαμπά και λοιπά κλαρίνα και θα το παίζω στο παραθύρι του απο 5:30 μέχρι 11:00 με ένα bluetooth ηχείο που έχω μέχρι να σηκωθεί να φύγει!. 2
clampro Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Νομικά υπάρχει η ένοια της επαναλαμβανόμενης όχλησης και αυτό συμπεριλαμβάνει και ώρες εκτός κοινής ησυχίας. Μπορείς και σε αυτή την περίπτωση να φέρεις την αστυνομία, η οποία δυστυχώς το μόνο που μπορεί να κάνει είναι σύσταση. Από εκεί και πέρα, μπορείς να ακολουθήσεις τη νομική οδό και να κάνεις μήνυση. Αυτό που δεν ήξερα και το είδα τώρα ψάχνοντας, είναι ότι μπορείς εκτός από μήνυση να κάνεις ασφαλιστικά μέτρα και όπως διαβάζω εδώ, ίσως είναι καλύτερο. Εάν έχεις δικηγόρο, ζήτα μια συμβουλή. Είχα ένα γείτονα κάποτε που έκανε ακριβώς το ίδιο, οπότε σε νιώθω. Καλά ξεμπερδέματα! 4
cpc464 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 39 minutes ago, clampro said: Είχα ένα γείτονα κάποτε που έκανε ακριβώς το ίδιο, οπότε σε νιώθω. Καλά ξεμπερδέματα! Σε ευχαριστώ, απλά δεν ήθελα να φτάσω στα δικαστήρια, την συγκεκριμένη σελίδα την έχω δεί και εγώ,απλά τα δικαστήρια είναι ζήσε μάη μου,μέχρι να οριστεί δικάσιμος αυτός θα έχει αποφοιτήσει και μετακομίσει.
mariosnik_ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Άμα είναι ενοικιαστης η είσαι εσύ ενοικιαστης, δεν εχει πολύ νόημα να πας δικαστικώς. Το είχε κάνει ένας γείτονας στην πολυκατοικία που μένει η μάνα μου επειδή οι από πάνω ήταν πολύ φασσριοζοι και είχαν μικρά παιδιά, αυτός έκανε δικαστήριο στους ενοικιαστές που ήταν από επάνω, αυτοί έφυγαν κάποια στιγμή δεν ξέρω τι απέγινε με το δικαστηριο, το ίδιο ακολούθησε και με τους επόμενους που πάλι πήγε τους έκανε μήνυση λόγω φασαρίας, πάλι έφυγαν μετα την τριετία, οι επόμενοι ήταν οκ και δεν είχαν θέμα, αλλά θέλω να πω μ' αυτό, είχανε αποχωρήσει οι προηγούμενοι και δεν ξέρω ποιο το νόημα να τους κυνηγήσεις κι άλλο. Από την άλλη πάλι, εάν δεν έχεις καταφέρει να βρεις άκρη με τρόπους χωρίς δικαστήρια, δεν ξέρω τι άλλες επιλογές σου μένουν. Τα αντίποινα μπορεί να πιάσουν αλλά μπορεί να έχουν και άλλες συνεπειες η να σου επιστρέψουν μπούμερανγκ, είναι και αυτά ένα ρίσκο.
mike15 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου εαν ειναι ενοικιαστες και γνωριζεις τον ιδιοκτητη τους ,και τον εχεις ενημερωσει,και του εχεις κανει και εξωδικο για προβληματικη συμπεριφορα των ενοικιαστων του ,που περιλαμβανει , φασαρια με παιδια σε ωρες κοινης ησυχιας,παρανομη καταληψη κοινοχρηστων χωρων συμφωνα με το καταστατικο ως δευτερο παρκινγκ,εχει ενα,που παλι ειναι κοινοχρηστο αλλα εχει 2 αυτοκινητα και δεν αφηνει αλλον να παρκαρει, εκφοβισμο βαζοντας ξυλα εξω απο πορτες,ριχνοντας κοπρανα σκυλου μεσα στην πολυκατοικια οτσν δεν του αρεσει η ανακοινωση μας προς αυτον για τα κατορθωματα του,οταν προκαλει ζημιες σε κοινοχρηστους χωρους ,οπως ρολογια υδρευσης και ηλεκτρισμου κλειδωνοντας τις πορτες κ.α πολλα που εχει ο καταλογος, οταν λοιπον ο διιοκτητης ειναι ενημερωμενος και επισημα ,εχει καλεστει και η αστυνομια 2 φορες και εχει γινει καταγγελια,αλλα συνεχιζει να του ανανεωνει την μισθωση,θεωρειτει συνυπευθυνος για οτι συμβαινει? μπορουμε να του κανουμε μυνηση σαν συνυπευθυνο? ο σκοπος της μυνησης θα ειναι να φοβηθει οτι θα μπλεξει νομικα και οτι μπορει να χασει χρηματα γιατι μονο αυτο τον νοιαζει ,οπως και ισως καποια αλλη νομικη τιμωρια.αλλα αυτο που θελουμε ειναι να τον διωξει γιατι δεν θα θελει να μπλεξει νομικα και δευτερον να παρει το μυνημα οτι απο εδω και περα δεν θα βαζει οποιον γουσταρει και εαν βαλει καποιον του ιδιου ειδους θα εχει την ιδια αντιμετωπιση και θα μπλεξει. υπαρχει τυχη για κατι τετοιο ,να θεωρηθει συνυπευθυνος? 1
StamTheMan Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε δεν ξέρω ποιο το νόημα να τους κυνηγήσεις κι άλλο Εφυγαν,αρα δεν ειναι δικο μας προβλημα. Ειναι του επομενου. Ολη η ελλαδα σε μια προταση. 6
vasilllis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 10 ώρες πριν, cpc464 είπε Καλησπέρα Έχω έναν ενοχλητικό γείτονα ο οποίος μετά απο αρκετές παρατηρήσεις απο εμένα αλλά και άλλους εξακολουθεί να παίζει δυνατά μουσική και να ενοχλεί,απλά αφού κάποιος του έφερε την αστυνομία αρχίζει εκτός ωρών κοινής ησυχίας, αρχίζει δηλαδή τα τράπ του απο 5:30 μέχρι της 11:00 το βράδυ,υπάρχει νόμιμη οδός;,γιατί ειλικρινά αμα δεν υπάρχει έχω φτιάξει ένα υπέροχο playlist απο Γωγώ Τσαμπά και λοιπά κλαρίνα και θα το παίζω στο παραθύρι του απο 5:30 μέχρι 11:00 με ένα bluetooth ηχείο που έχω μέχρι να σηκωθεί να φύγει!. Πηγαινε μια απο το αστυνομικο τμημα να κανεις καταγγελια.Εξαρταται ξεκαθαρα ποση ορεξη εχουν οι δημοσιοι υπαλληλοι..
Nabuko Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 10 λεπτά πριν, vasilllis είπε Πηγαινε μια απο το αστυνομικο τμημα να κανεις καταγγελια.Εξαρταται ξεκαθαρα ποση ορεξη εχουν οι δημοσιοι υπαλληλοι.. Tι καταγγελία να κάνει ακριβώς? και τι εξαρτάται από την όρεξη των ΔΥ? 3
vasilllis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, Nabuko είπε Tι καταγγελία να κάνει ακριβώς? και τι εξαρτάται από την όρεξη των ΔΥ? Καταγγελια για θορυβο εκτος ωρων κοινης ησυχιας.Υπάρχουν συγκεκριμένα όρια θορύβου ακόμα και εκτός ορών κοινης ησυχίας.
cpc464 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 11 minutes ago, vasilllis said: Πηγαινε μια απο το αστυνομικο τμημα να κανεις καταγγελια.Εξαρταται ξεκαθαρα ποση ορεξη εχουν οι δημοσιοι υπαλληλοι.. Δεν καταλαβαίνει,του έχουν ήδη γίνει συστάσεις,.
vasilllis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου δες λύσεις που προτείνουν. https://www.iter-legis.gr/analyseis/prostasia-diataraxi-koinis-isuxias/ Απο το ΑΙ Η «διατάραξη κοινής ησυχίας» είναι αυτοφώρο έγκλημα και η αστυνομία μπορεί να συλλάβει τους υπαίτιους, κατασχέσει εξοπλισμό (όπως ηχεία) και να τους οδηγήσει στον Εισαγγελέα για δίωξη στο αυτόφωρο δικαστήριο. Οι συλλήψεις αυτές αφορούν περιπτώσεις όπως υπερβολικός θόρυβος από καταστήματα, οικίες ή οχήματα, και οι αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους και παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή τους. Πώς γίνεται η σύλληψη: 1. Καταγγελία: Ένας πολίτης ή άλλη αρχή κάνει καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας στην αστυνομία. 2. Αστυνομική Επέμβαση: Η αστυνομία επεμβαίνει στο σημείο για να διαπιστώσει τη διατάραξη. 3. Σύλληψη (Αυτόφωρο): Εφόσον η διατάραξη είναι σε εξέλιξη, οι αστυνομικοί προχωρούν στη σύλληψη των δραστών, εφόσον πρόκειται για αυτόφωρο έγκλημα. 4. Κατάσχεση: Μπορούν να κατασχεθούν και ο εξοπλισμός που προκαλεί τον θόρυβο, όπως ηχεία υψηλής ισχύος. 5. Διαδικασία Αυτοφώρου: Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα για να τηρηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου και να ασκηθεί δίωξη εναντίον τους.
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 12 λεπτά πριν, cpc464 είπε Δεν καταλαβαίνει,του έχουν ήδη γίνει συστάσεις,. Εχεις πρόσβαση στα ρολόγια της δεή;Κλείσε τον διακόπτη του ρευματος.
Nabuko Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 8 λεπτά πριν, cpc464 είπε Δεν καταλαβαίνει,του έχουν ήδη γίνει συστάσεις,. Αν θέλεις να το τραβήξεις μπορείς να απευθυνθείς σε δικηγόρο ώστε να ξεκινήσει διαδικασία για να ζητήσεις έκδοση διαταγής παύσης των ενοχλήσεων. Τι είναι η διαταγή παύσης των ενοχλήσεων? Είναι ένα ασφαλιστικό μέτρο που μπορείς να ζητήσεις από το δικαστήριο για να σταματήσουν άμεσα οι ενοχλήσεις που προκαλεί ο γείτονάς σου. Ουσιαστικά, το δικαστήριο διατάζει τον ενοχλητικό γείτονα να σταματήσει την υπερβολική ηχορύπανση, ανεξάρτητα από το αν οι θόρυβοι γίνονται μέσα ή έξω από τις ώρες κοινής ησυχίας. Το δικαστήριο βασίζεται στο άρθρο 1003 του Αστικού Κώδικα, το οποίο προστατεύει το δικαίωμα στην ιδιοκτησία και προβλέπει ότι οι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα να προστατεύουν την ησυχία και τη χρήση του ακινήτου τους από υπερβολικές, παράνομες ενοχλήσεις, όπως είναι η δυνατή μουσική. 1
cpc464 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 7 minutes ago, Nabuko said: Αν θέλεις να το τραβήξεις μπορείς να απευθυνθείς σε δικηγόρο ώστε να ξεκινήσει διαδικασία για να ζητήσεις έκδοση διαταγής παύσης των ενοχλήσεων. Έχω τρείς δικηγόρους στην οικογένεια,δεν είναι οτι δεν μπορώ να το κυνηγήσω νομικά,απλά δεν έχω διάθεση να δώσω ούτε ένα ευρώ για αυτόν,και να πώ το κρίμα μου σήμερα που άρχισε 12 η ώρα τα ίδια έπαιξε Γωγώ, σε λίγα λεπτά το έπιασε το παρασύνθημα και σταμάτησε. 1 3
pp6210 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Σε καταλαβαίνω απόλυτα φίλε μου, όλα όσα σου προτείνουν παραπάνω σίγουρα θα σου σπάσουν τα στομάχια και η αποτελεσματικότητα είναι αμφίβολη... ίσως αν έπιανες κανα δυο γείτονες και μιλούσατε όμορφα στον γονέα ή τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, να του πει να ακούει πιο χαμηλά... Από το 3μπούρδελο κράτος στο οποίο ζούμε μην περιμένεις τίποτα.... απο τα σκυλιά στα μπαλκόνια που γαυγίζουν 24/7 σε κάθε γάτα, μηχανάκι, που περνάει (ξεκινάει ένας και μετά του απαντάνε όλοι οι υπόλοιποι σκύλοι της γειτονιάς), στη (δημοτική;) συναυλία που γινόταν χτες στην Αργυρούπολη η οποία δεν ξέρω τι άδειες είχε αλλά παραδίπλα στον Άλιμο ακούγαμε αγριοφωνάρες και γρατζουνίσματα οργάνων μέχρι τις 4.15 το πρωί, 10+ γειτονιές εμειναν ξάγρυπνες για να κονομήσουν κάποιοι και να διασκεδάσουν (;) 50-100 νοματέοι, να μην πω για τον προβολέα αεροπορικού τύπου που πέρναγε από τα μπαλκόνια μας και μας στράβωνε (αυτοί απαγορεύονται μέσα στην πόλη και κοντά σε αεροδρόμια, αλλά κάποιος τον κατέχει και τον νοικιάζει κανονικά), στα πυροτεχνήματα που σκάνε ότι ώρα και όπου γουστάρουν ... στην καφετέρια στην παρακάτω γωνία, η οποία έχει άδεια καφέ αλλά από τις 9 παίζει δυνατή μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο και σερβίρει μόνο ποτό και μόνο με κράτηση τραπεζιού (φυσικά χωρίς άδεια μπαρ)... 2 φορές έχει κάνει μύνηση το απέναντι καφε (που κλείνει στις 10, χωρίς μουσικές και φρου φρου) και καμπόσες έχει κληθεί η αστυνομία, αλλά τίποτα! Μηδέν ελπίδα εφαρμογής απλούστατων νόμων και κανόνων συμβίωσης, και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατι είναι όλοι μέσα στα ψυχοφάρμακα.... Καλή υπομονή σου εύχομαι με τον τρελλό σου γείτονα. 5 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα