Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα συμφορουμητες, 

Έχω εγκριθεί για το σπίτι μου ΙΙ σε ένα ακίνητο που στο υπάρχον συμβόλαιο έχει 70 τετραγωνικά. 

Έχει έξτρα ένα τακτοποιημένο ημιυπεθριο χώρο αλλά 15 τ.μ.

Θελω να σας ρωτήσω αν κάποιος έχει την εμπειρία γιατί η τράπεζα δεν μου απαντάει επίσημα. 

Αν κάνει ο πωλητής τροποποίηση του αρχικού συμβολαίου να φαίνονται και τα 85 τμ στο συμβόλαιο για να είναι "καθαρο" (για να μην χρειαστεί να κάνω τροποποίηση μελλοντικά) και την ίδια μέρα το νέο συμβόλαιο, υπάρχει περίπτωση η τράπεζα να απορρίψει το συμβόλαιο και τελικά να μην μπορέσω να εκταμιευσω το δάνειο; 

Το λέω γιατι τον έλεγχο και την έγκριση την έχει δώσει η τράπεζα ελέγχοντας το αρχικό συμβόλαιο και τα χαρτιά της νόμιμης τακτοποιησης (το ακίνητο αξιολογήθηκε πιο ακριβό απ το ποσο που έχω συμφωνήσει με τον πωλητή). 

Ευχαριστώ για τον χρόνο που θα αφιερώσετε. 

Δημοσ.

Δεν γίνονται αυτά που γράφεις.

Έχεις ένα τακτοποιημένο ακίνητο με καινούργια σχέδια. Κάνεις κανονικά την αγοραπωλησία και δεν χρειάζεται μετά να κάνεις εσύ κάτι άλλο.

Δημοσ.

Αν ο ημιυπαίθριος είναι τακτοποιημένος η μεταβίβαση θα γίνει ως 85τ.μ. Ο συμβολαιογράφος στο συμβόλαιο θα αναφέρει και το αρχικό συμβόλαιο του πωλητή με τα 70τμ αλλά και την πράξη τακτοποίησης του ημιυπαιθρίου. Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο εσύ.

• Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, gx2 είπε

Αν ο ημιυπαίθριος είναι τακτοποιημένος η μεταβίβαση θα γίνει ως 85τ.μ. Ο συμβολαιογράφος στο συμβόλαιο θα αναφέρει και το αρχικό συμβόλαιο του πωλητή με τα 70τμ αλλά και την πράξη τακτοποίησης του ημιυπαιθρίου. Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο εσύ.

Αυτό! Ειναι υποχρέωση του πωλητή. Ο αγοραστής θα πάρει ενα έτοιμο καθαρό σπιτι.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους, ναι ο πωλητής έχει δηλώσει ότι θα αναλάβει αυτό το σκέλος και θα πληρώσει ο ίδιος την αλλαγή αν πρέπει να γίνει. Απλά ο συμβολαιογράφος μου λέει να γίνει το συμβόλαιο όπως θέλει η τράπεζα και η τράπεζα μου λέει ότι ο συμβολαιογράφος ξέρει και δεν δίνει απάντηση. Με έχουν κάνει μπαλάκι και καθυστερώ. 

Thanks again! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε βρίσκω κάποιον λόγο να τρελαίνεσαι. Λέει ο συμβολαιογραφος ότι το συμβόλαιο πρέπει να γίνει όπως θέλει η τράπεζα, ας το φτιάξει λοιπόν όπως θέλει η τράπεζα, εσύ δεν είσαι συμβολαιογραφος ούτε είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις πως το θέλει η τράπεζα, αφού στο είπε και η ίδια ότι ξέρει ο συμβολαιογραφος πως το θέλουν, άσε αυτόν που έχει την ευθύνη να το φτιάξει. Τώρα άμα σου πει τίποτε η τράπεζα, να τους πεις και εσύ να μιλήσουν με τον συμβολαιογράφο εσύ δεν είσαι ειδικός. 

Το συμβόλαιο σίγουρα θα αναφέρει για την επιφάνεια εμβαδού του ακινήτου που τακτοποιηθηκε. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 1
Δημοσ.
8 hours ago, Don_Manuel said:

Σας ευχαριστώ όλους, ναι ο πωλητής έχει δηλώσει ότι θα αναλάβει αυτό το σκέλος και θα πληρώσει ο ίδιος την αλλαγή αν πρέπει να γίνει. Απλά ο συμβολαιογράφος μου λέει να γίνει το συμβόλαιο όπως θέλει η τράπεζα και η τράπεζα μου λέει ότι ο συμβολαιογράφος ξέρει και δεν δίνει απάντηση. Με έχουν κάνει μπαλάκι και καθυστερώ. 

Thanks again! 

Άλλαξε συμβολαιογράφο 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Άλλαξε συμβολαιογράφο 

Επιτέλους κάποιος το είπε. Επίσης στην αγορά ακινήτου δεν είναι σαν τις μπανάνες που τις κοιτάμε αν είναι ωραίες τις αγοράζουμε αν όχι τις πετάμε. Πάμε πάντα μα πάντα με δικηγόρο. Δεν μιλάς εσύ με την τράπεζα σου αλλά ο δικηγόρος σου. Σίγουρα θα πάρεις σπίτι ή απλώς ρωτάς να δεις? Εάν είσαι αποφασισμένος ξεκινάς με τον δικηγόρο σου. Αυτή θα στα βρει όλα και θα σε ενημερώνει για τις επόμενες κινήσεις. Υποθηκοφυλάκειο κτλ πότε θα καλέσει την τράπεζα κ.ο.κ.

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Δε βρίσκω κάποιον λόγο να τρελαίνεσαι. Λέει ο συμβολαιογραφος ότι το συμβόλαιο πρέπει να γίνει όπως θέλει η τράπεζα, ας το φτιάξει λοιπόν όπως θέλει η τράπεζα, εσύ δεν είσαι συμβολαιογραφος ούτε είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις πως το θέλει η τράπεζα, αφού στο είπε και η ίδια ότι ξέρει ο συμβολαιογραφος πως το θέλουν, άσε αυτόν που έχει την ευθύνη να το φτιάξει. Τώρα άμα σου πει τίποτε η τράπεζα, να τους πεις και εσύ να μιλήσουν με τον συμβολαιογράφο εσύ δεν είσαι ειδικός. 

Το συμβόλαιο σίγουρα θα αναφέρει για την επιφάνεια εμβαδού του ακινήτου που τακτοποιηθηκε. 

Αν ο συμβολαιογράφος είναι τσίου μπίου μάντεψε ποιος θα τρέχει και θα πληρώνει μετά να φτιάξει σωστά συμβόλαια κλπ.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tilaverboy είπε

Επιτέλους κάποιος το είπε. Επίσης στην αγορά ακινήτου δεν είναι σαν τις μπανάνες που τις κοιτάμε αν είναι ωραίες τις αγοράζουμε αν όχι τις πετάμε. Πάμε πάντα μα πάντα με δικηγόρο. Δεν μιλάς εσύ με την τράπεζα σου αλλά ο δικηγόρος σου. Σίγουρα θα πάρεις σπίτι ή απλώς ρωτάς να δεις? Εάν είσαι αποφασισμένος ξεκινάς με τον δικηγόρο σου. Αυτή θα στα βρει όλα και θα σε ενημερώνει για τις επόμενες κινήσεις. Υποθηκοφυλάκειο κτλ πότε θα καλέσει την τράπεζα κ.ο.κ.

Ο δικηγόρος δεν είναι δωρεάν για κάθε μικροεπικοινωνια να τον χρησιμοποιώ. Καθε τηλέφωνο και γράφει ο λογαριασμός. Κι επειδή τα έξοδα μετα του δανείου είναι πολλά επέτρεψε μου να ξερω πόσα μπορώ να ξοδέψω για το δικηγόρο. Άσε που αν πήγαινα παντού με το δικηγόρο μου οι προθεσμίες θα πέταγαν... 

Λες να μπήκα να άνοιξα το θέμα για πλάκα; 

Anyway ευχαριστώ όσους πρόσφεραν στο thread. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Αν ο συμβολαιογράφος είναι τσίου μπίου μάντεψε ποιος θα τρέχει και θα πληρώνει μετά να φτιάξει σωστά συμβόλαια κλπ.

Σύμφωνοι, αλλά μου φαίνεται αδιανόητο να μην γνωρίζει ο συμβολαιογράφος τι να κάνει και πως να συντάξει τον τίτλο, αντε να το δεχτώ άμα ήταν κανένας νεοεισερχομενος στο επάγγελμα. 

Άμα γίνει λάθος μετά πρέπει να γίνει διόρθωση του τίτλου. Συνήθως αυτά γινονται αντιληπτα όταν θα χρειαστεί να γίνει μεταβίβαση στο ακίνητο μελλοντικά, κληρονομιά η το οτιδήποτε, ελέγχει τον τίτλο ο συμβολαιογράφος και εντοπίζει λάθη. 

Δημοσ.

Νομίζω ότι ο ημιυπαίθριος χώρος δεν προσμετράται στα τετραγωνικά του συντελεστή δόμησης, έχει τακτοποιηθεί η παρανομία που κλείστηκε,( για να είναι  νόμιμο) μόνο μηχανικός θα σε κατευθυνει.

Όμως στα συμβόλαια εφόσον είναι υποχρεωτικό να υπάρχει δικηγόρος και από τα δύο μέρη, όπου υπογράφουν ότι έλεγξαν και βρέθηκαν όλα εντάξει δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα..

Μόνο να κρατήσεις τα χαρτιά της τακτοποίησης του ημιυπαίθριου..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Don_Manuel είπε

Ο δικηγόρος δεν είναι δωρεάν για κάθε μικροεπικοινωνια να τον χρησιμοποιώ. Καθε τηλέφωνο και γράφει ο λογαριασμός. Κι επειδή τα έξοδα μετα του δανείου είναι πολλά επέτρεψε μου να ξερω πόσα μπορώ να ξοδέψω για το δικηγόρο. Άσε που αν πήγαινα παντού με το δικηγόρο μου οι προθεσμίες θα πέταγαν... 

Λες να μπήκα να άνοιξα το θέμα για πλάκα; 

Anyway ευχαριστώ όσους πρόσφεραν στο thread. 

Άμα ενδιαφέρεσαι για αγορά βάζεις δικηγόρο αγοραπωλησία μόνος  δεν μπορείς να κάνεις. Εννοείται ότι πληρώνεται ο δικηγόρος δεν υπάρχει κάποιο επάγγελμα που κάποιος θα τρέχει και δεν θα πληρώνεται. Αυτό το κάνεις για να εξυπηρετήσει τον εαυτό σου αν δεν θες να εξυπηρετήσεις τον εαυτό σου απλά θα τρέχεις και άκρη δεν θα βγάζεις. Εξαρτάται πόσο άπλετο χρόνο έχεις και πόσο ο χρόνος σου δε σ’ ενδιαφέρει άμα ξοδεύετε από δω κι από κει. Εάν σε ενδιαφέρει ο χρόνος σου διότι μπορεί ενδεχομένως να εργάζεσαι γι’ αυτό βάζεις δικηγόρο και τον πληρώνεις για να τα τακτοποιήσει όλα αυτός

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Σύμφωνοι, αλλά μου φαίνεται αδιανόητο να μην γνωρίζει ο συμβολαιογράφος τι να κάνει και πως να συντάξει τον τίτλο, αντε να το δεχτώ άμα ήταν κανένας νεοεισερχομενος στο επάγγελμα. 

Ο συμβολαιογράφος γνωρίζει μου είπε ότι και με όλους 2 τρόπους είναι σωστό το συμβόλαιο ωστόσο κάποιες τράπεζες ζητάνε συμβόλαιο με τον ένα τρόπο και κάποιες με τον άλλο τρόπο. Γι αυτό μου ζήτησε να το διευκρινίσω με την συγκεκριμένη τράπεζα μήπως γλιτώσουμε τα μπρος πίσω και νέα συμβόλαια. 

2 ώρες πριν, andreas-d είπε

Ομως στα συμβόλαια εφόσον είναι υποχρεωτικό να υπάρχει δικηγόρος και από τα δύο μέρη, όπου υπογράφουν ότι έλεγξαν και βρέθηκαν όλα εντάξει δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα..

Μόνο να κρατήσεις τα χαρτιά της τακτοποίησης του ημιυπαίθριου..

Πολύ σωστή παρατήρηση, noted. 

1 ώρα πριν, tilaverboy είπε

Άμα ενδιαφέρεσαι για αγορά βάζεις δικηγόρο αγοραπωλησία μόνος  δεν μπορείς να κάνεις. Εννοείται ότι πληρώνεται ο δικηγόρος δεν υπάρχει κάποιο επάγγελμα που κάποιος θα τρέχει και δεν θα πληρώνεται. Αυτό το κάνεις για να εξυπηρετήσει τον εαυτό σου αν δεν θες να εξυπηρετήσεις τον εαυτό σου απλά θα τρέχεις και άκρη δεν θα βγάζεις. Εξαρτάται πόσο άπλετο χρόνο έχεις και πόσο ο χρόνος σου δε σ’ ενδιαφέρει άμα ξοδεύετε από δω κι από κει. Εάν σε ενδιαφέρει ο χρόνος σου διότι μπορεί ενδεχομένως να εργάζεσαι γι’ αυτό βάζεις δικηγόρο και τον πληρώνεις για να τα τακτοποιήσει όλα αυτός

Δικηγόρο βάζεις εκεί που χρειάζεται δεν βάζεις δικηγόρο για κάθε επικοινωνία που πρέπει να κάνεις. 

Ο δικηγόρος κάνει τον νομικό και κτηματολογικό έλεγχο του ακινήτου και του πωλητή. Μετά τον καλείς πάλι στα συμβόλαια, υποθηκοφυλλακιο κλπ. Εκτός αν σου τρέχουν λεφτά απ της τσέπες (αν μου έτρεχαν τα λεφτά απ τις τσέπες δεν θα έπαιρνα δάνειο με το σπίτι μου ΙΙ). Εννοείται πως αν τρέχει θα πληρώνεται ο άνθρωπος, γι αυτό δεν τον βάζω να τρέχει για να μην πληρώνετε άσκοπα.

Δεν υπάρχει λόγος να είσαι εριστικός πάρε παράδειγμα απ τους άλλους συμφορουμιτες παραπάνω που καταλαβαίνουν τον άγχος μου και με βοήθησαν ;)

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε Σπίτι μου ΙΙ και ημιυπαίθριος
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Don_Manuel είπε

Ο συμβολαιογράφος γνωρίζει μου είπε ότι και με όλους 2 τρόπους είναι σωστό το συμβόλαιο ωστόσο κάποιες τράπεζες ζητάνε συμβόλαιο με τον ένα τρόπο και κάποιες με τον άλλο τρόπο. Γι αυτό μου ζήτησε να το διευκρινίσω με την συγκεκριμένη τράπεζα μήπως γλιτώσουμε τα μπρος πίσω και νέα συμβόλαια. 

Πολύ σωστή παρατήρηση, noted. 

Δικηγόρο βάζεις εκεί που χρειάζεται δεν βάζεις δικηγόρο για κάθε επικοινωνία που πρέπει να κάνεις. 

Ο δικηγόρος κάνει τον νομικό και κτηματολογικό έλεγχο του ακινήτου και του πωλητή. Μετά τον καλείς πάλι στα συμβόλαια, υποθηκοφυλλακιο κλπ. Εκτός αν σου τρέχουν λεφτά απ της τσέπες (αν μου έτρεχαν τα λεφτά απ τις τσέπες δεν θα έπαιρνα δάνειο με το σπίτι μου ΙΙ). Εννοείται πως αν τρέχει θα πληρώνεται ο άνθρωπος, γι αυτό δεν τον βάζω να τρέχει για να μην πληρώνετε άσκοπα.

Δεν υπάρχει λόγος να είσαι εριστικός πάρε παράδειγμα απ τους άλλους συμφορουμιτες παραπάνω που καταλαβαίνουν τον άγχος μου και με βοήθησαν ;)

Μπορεί να ακούγομαι δυστυχώς επειδή πήρα σπίτι πρόσφατα όχι με το πρόγραμμα σπίτι μου δύο εμένα το δάνειο μου επειδή κι εμένα δε μου έτρεχαν προφανώς από τα μπατζάκια ε βγήκε εκταμιεύτηκε μέσα σε οχτώ με εννιά μήνες. Απλά σου λέω ότι την διαδικασία γιατί αλλιώς πάει πίσω. Αλλά εσύ οτι νομίζεις καλύτερο εγώ φιλικά ότι αν δε βάλεις δικηγόρο δεν προχωράει διαδικασία  γρήγορα ακόμα και με την τράπεζα και την εκταμίευση του δανείου ο δικηγόρος εμένα συννενοηθηκε. Μας έβγαλε  ένα τελικό ποσό 2.000 στο τέλος και τελειώσαμε σχετικά σύντομα 8 μήνες.

Επεξ/σία από tilaverboy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...