Charismo Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Για να μην γεμίζουμε το θέμα του Nintendo Switch 2, ανοίγω το παρόν θέμα για να συζητάμε για το Silksong. Το Hollow Knight: Silksong είναι η πολυαναμενόμενη συνέχεια του φαινομένου Hollow Knight, ενός παιχνιδιού της Team Cherry, ενός Indie Developer με μόλις τρία μέλη. Team Cherry Κυκλοφόρησε 7 χρόνια μετά από την ανακοίνωση του, με το φανατικό κοινό που είχε δημιουργήσει από το πρώτο παιχνίδι να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς η εταιρία ανάπτυξης τηρούσε σιγή ιχθύος. Όπως και το original Hollow Knight, το Silksong πρόκειται για έναν Metroidvania τίτλο, ο οποίος απέκτησε πολλούς ακόλουθους λόγω της υψηλής δυσκολίας του, του deep lore του, καθώς και του πολύωρου content του έναντι χαμηλής για τα δεδομένα της εποχής τιμής. Διατίθεται σε όλες τις κονσόλες για 20€ σε digital μορφή, με τη φυσική μορφή του παιχνιδιού να αναμένεται από το νέο έτος, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί η ημερομηνία. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το release trailer του παιχνιδιού. 2 1
Charismo Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Έχω ασχοληθεί γύρω στις 20 ώρες μέχρι στιγμής με το παιχνίδι και έχω να πω πως είναι άκρως εθιστικό. Για εμένα πήραν τη συνταγή του πρώτου και την βελτίωσαν πολύ, κάτι το οποίο συνήθως ζητάμε από ένα sequel. Δεν έκαναν ακρότητες, κυρίως εμπλουτίσανε ένα επιτυχημένο concept. Έφτασα χθες στο Spoiler δεύτερο act, ενώ είχα ξεχάσει πως το παιχνίδι ξεκινούσε δείχνοντας Act I: Pharloom. 😋 Μέχρι στιγμής νιώθω πως η Team Cherry προϋποθέτει πως έχεις παίξει το Hollow Knight, κυρίως γιατί πολλά από τα mechanics του πρώτου είναι ζωτικής σημασίας και στο δεύτερο. Γενικά όσοι έχουν ασχοληθεί και έχουν τερματίσει το original θα έχουν αρκετά πιο εύκολο έργο. Από τα bosses που έχω σκοτώσει, με δυσκόλεψαν μόλις 3. Το ένα λόγω πολλών adds, αλλά όταν επικεντρώθηκα στο boss δεν μου πήρε πάνω από 5 tries. Το δεύτερο είναι ίσως το πιο απολαυστικό boss που έχω αντιμετωπίσει στο franchise και σε κάθε run απλά διασκέδαζα τη μάχη και ένιωθα πως είμαι πιο κοντά στη νίκη. Το τρίτο και τελευταίο που νίκησα χθες έχει ένα από τα πιο σπαστικά runbacks που θυμάμαι, πράγμα που έκανε πιο δύσκολο να μάθω τα patterns του. Όταν κατάλαβα ότι βοηθάει περισσότερο να κρατάω τις αποστάσεις μου και να μην "καρφώνομαι" επάνω του χρειάστηκα 3-4 tries, αλλά είναι μέχρι στιγμής το μόνο boss που οριακά με εκνεύρισε. Κυρίως, όπως είπα, γιατί κάθε φορά πρέπει να διασχίσεις ένα πολύ ενοχλητικό path για να το ξαναπολεμήσεις. Μιλάω με τη σειρά για τα παρακάτω Spoiler Sister Splinter, Widow και Last Judge. Από εκεί και πέρα τα μυστικά που ανακαλύπτω κυριολεκτικά καθημερινά και όλο το μυστήριο που συναντούσαμε και στο πρώτο, καθιστούν το παιχνίδι απόλαυση. Περιμένω κάθε μέρα να γυρίσω σπίτι να ανοίξω την κονσόλα, κάτι που φέτος ένιωσα ξανά μόνο με το Expedition 33. 4
dekulinkgr Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 45 λεπτά πριν, mansa2k είπε Αυτο ξεκλείδωνε και στο hollow knight ,αφού το τερμάτιζες μια φορά βέβαια 2
Charismo Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Όσο προχωράω, τόσο περισσότερες περιοχές βρίσκω, τι έχουν κάνει. Τελειωμό δεν έχει. Επίσης ευχάριστη έκπληξη κάποια «random» events που με έπιασαν off guard και δεν θυμάμαι να υπάρχουν στο πρώτο.
Charismo Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Το μήνυμα της Sandfall Games στην Team Cherry. 1
dekulinkgr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Στις 9/9/2025 στις 7:36 ΠΜ, Charismo είπε Έχω ασχοληθεί γύρω στις 20 ώρες μέχρι στιγμής με το παιχνίδι και έχω να πω πως είναι άκρως εθιστικό. Για εμένα πήραν τη συνταγή του πρώτου και την βελτίωσαν πολύ, κάτι το οποίο συνήθως ζητάμε από ένα sequel. Δεν έκαναν ακρότητες, κυρίως εμπλουτίσανε ένα επιτυχημένο concept. Έφτασα χθες στο Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου δεύτερο act, ενώ είχα ξεχάσει πως το παιχνίδι ξεκινούσε δείχνοντας Act I: Pharloom. 😋 Μέχρι στιγμής νιώθω πως η Team Cherry προϋποθέτει πως έχεις παίξει το Hollow Knight, κυρίως γιατί πολλά από τα mechanics του πρώτου είναι ζωτικής σημασίας και στο δεύτερο. Γενικά όσοι έχουν ασχοληθεί και έχουν τερματίσει το original θα έχουν αρκετά πιο εύκολο έργο. Από τα bosses που έχω σκοτώσει, με δυσκόλεψαν μόλις 3. Το ένα λόγω πολλών adds, αλλά όταν επικεντρώθηκα στο boss δεν μου πήρε πάνω από 5 tries. Το δεύτερο είναι ίσως το πιο απολαυστικό boss που έχω αντιμετωπίσει στο franchise και σε κάθε run απλά διασκέδαζα τη μάχη και ένιωθα πως είμαι πιο κοντά στη νίκη. Το τρίτο και τελευταίο που νίκησα χθες έχει ένα από τα πιο σπαστικά runbacks που θυμάμαι, πράγμα που έκανε πιο δύσκολο να μάθω τα patterns του. Όταν κατάλαβα ότι βοηθάει περισσότερο να κρατάω τις αποστάσεις μου και να μην "καρφώνομαι" επάνω του χρειάστηκα 3-4 tries, αλλά είναι μέχρι στιγμής το μόνο boss που οριακά με εκνεύρισε. Κυρίως, όπως είπα, γιατί κάθε φορά πρέπει να διασχίσεις ένα πολύ ενοχλητικό path για να το ξαναπολεμήσεις. Μιλάω με τη σειρά για τα παρακάτω Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Sister Splinter, Widow και Last Judge. Από εκεί και πέρα τα μυστικά που ανακαλύπτω κυριολεκτικά καθημερινά και όλο το μυστήριο που συναντούσαμε και στο πρώτο, καθιστούν το παιχνίδι απόλαυση. Περιμένω κάθε μέρα να γυρίσω σπίτι να ανοίξω την κονσόλα, κάτι που φέτος ένιωσα ξανά μόνο με το Expedition 33. Χθες έφτασα και εγώ εκεί που αναφέρεις. Τώρα όσο αφορά τα bosses συμφωνώ για το πόσο σπαστικό-ηλίθιο είναι που βάλανε τόσο πίσω το πιο κοντινό save point στον 3ο boss που αναφέρεις.Μου πήρε κανά πεντάρι προσπάθειες να καταλάβω το pattern στο 2ο phase.Εε μετά βγήκε σχεδόν αμέσως.Ήταν αρκετά εύκολο.Πιο δύσκολο ήταν η διαδρομή να φτάσεις έως έκει,η οποια αν αγνοούσες τους ιπτάμενους εχθρούς και το πήγαινες τρέχοντας δεν υπήρχε πρόβλημα(το κατάλαβα στην 6η προσπάθεια αυτό βέβαια) Πάντως έως τώρα τα πιο δύσκολα bosses είναι αυτά που κάνουν spawn και άλλους εχθρούς.'Επαιζα ένα optionial boss και μου είχε σπάσει τα νεύρα με τους τόσους εχθρούς στην οθόνη.Για να τον βγάλω Spoiler άλλαξα το crest σε ένα που έχει το playstyle του hollow knight.Βγήκε με την πρώτη 1
Charismo Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 1 minute ago, dekulinkgr said: Χθες έφτασα και εγώ εκεί που αναφέρεις. Τώρα όσο αφορά τα bosses συμφωνώ για το πόσο σπαστικό-ηλίθιο είναι που βάλανε τόσο πίσω το πιο κοντινό save point στον 3ο boss που αναφέρεις.Μου πήρε κανά πεντάρι προσπάθειες να καταλάβω το pattern στο 2ο phase.Εε μετά βγήκε σχεδόν αμέσως.Ήταν αρκετά εύκολο.Πιο δύσκολο ήταν η διαδρομή να φτάσεις έως έκει,η οποια αν αγνοούσες τους ιπτάμενους εχθρούς και το πήγαινες τρέχοντας δεν υπήρχε πρόβλημα(το κατάλαβα στην 6η προσπάθεια αυτό βέβαια) Πάντως έως τώρα τα πιο δύσκολα bosses είναι αυτά που κάνουν spawn και άλλους εχθρούς.'Επαιζα ένα optionial boss και μου είχε σπάσει τα νεύρα με τους τόσους εχθρούς στην οθόνη.Για να τον βγάλω Hide contents άλλαξα το crest σε ένα που έχει το playstyle του hollow knight.Βγήκε με την πρώτη Για τα bosses με πολλούς adds θα συμφωνήσω. Ειδικά όσα είναι ιπτάμενα είναι σπαστικά. Εγώ χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά το crest Spoiler του Reaper κυρίως λόγω του pogo που είναι ίδιο με του Hollow Knight. όπως αναφέρεις. Το δεύτερο που έχει παρόμοιο moveset και ίδιο pogo, αλλά είναι πιο γρήγορο δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Το default και το beast δεν μπορώ με τίποτα να συνηθίσω τα διαγώνια down attacks. Ειδικά το beast είναι πολύ περίεργο. 1
dekulinkgr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2 λεπτά πριν, Charismo είπε Για τα bosses με πολλούς adds θα συμφωνήσω. Ειδικά όσα είναι ιπτάμενα είναι σπαστικά. Εγώ χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά το crest Απόκρυψη περιεχομένων του Reaper κυρίως λόγω του pogo που είναι ίδιο με του Hollow Knight. όπως αναφέρεις. Το δεύτερο που έχει παρόμοιο moveset και ίδιο pogo, αλλά είναι πιο γρήγορο δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Το default και το beast δεν μπορώ με τίποτα να συνηθίσω τα διαγώνια down attacks. Ειδικά το beast είναι πολύ περίεργο. Πραγματικά αυτοί οι ιπτάμενοι εχθροί δεν παλευονται κάποιες φορές.Το οptional boss που ανέφερα πιο πάνω ήταν προφανώς ιπτάμενος.Έγω κυρίως Spoiler το default (hunter) έχω λογου το ότι το έχω συνηθισει σχεδον.Τα υπόλοιπα που λες είχα επιχειρήσει να βγάλω τo 1o boss που αναφέρεις πιο πάνω,μετά από τόσους θανάτους, με το beast.Eε δεν κατάφερα να φτάσω καν στο lair του καθώς δεν μπορούσα να κάνω pogo στα λουλούδια που είχε εκεί στο χάσμα πριν το lair. 1
Swimmer21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 13 hours ago, dekulinkgr said: Χθες έφτασα και εγώ εκεί που αναφέρεις. Τώρα όσο αφορά τα bosses συμφωνώ για το πόσο σπαστικό-ηλίθιο είναι που βάλανε τόσο πίσω το πιο κοντινό save point στον 3ο boss που αναφέρεις.Μου πήρε κανά πεντάρι προσπάθειες να καταλάβω το pattern στο 2ο phase.Εε μετά βγήκε σχεδόν αμέσως.Ήταν αρκετά εύκολο.Πιο δύσκολο ήταν η διαδρομή να φτάσεις έως έκει,η οποια αν αγνοούσες τους ιπτάμενους εχθρούς και το πήγαινες τρέχοντας δεν υπήρχε πρόβλημα(το κατάλαβα στην 6η προσπάθεια αυτό βέβαια) Πάντως έως τώρα τα πιο δύσκολα bosses είναι αυτά που κάνουν spawn και άλλους εχθρούς.'Επαιζα ένα optionial boss και μου είχε σπάσει τα νεύρα με τους τόσους εχθρούς στην οθόνη.Για να τον βγάλω Hide contents άλλαξα το crest σε ένα που έχει το playstyle του hollow knight.Βγήκε με την πρώτη Για αυτό το boss που λέτε, υπάρχει secret room πολύ κοντά με παγκάκι 😂 1
dekulinkgr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Ήμουν σίγουρος!!Έβλεπα στον χάρτη ένα πέρασμα ψηλά πριν το boss αλλά δεν μπορούσα να βρώ τίποτα.
Charismo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Κι εγώ το έβλεπα, το βλέπω ακόμα, αλλά ακόμα δεν μπορώ να πάω εκεί πάνω. Δεν έχω καταφέρει να βρω πώς. 😛
Swimmer21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Λένε ότι στο νέο patch μείωσαν το damage σε κάποια bugs στο μισό
Charismo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Ναι, σε δύο early bosses σίγουρα. Spoiler Sister Splinter και Moorwing. Σε νέο playthrough θα τα τσεκάρω, γιατί τα είχα ήδη ρίξει. Στο πρώτο playthrough θέλω να το πάω full blind, για να το ζήσω χωρίς spoilers. Πάντως έχουν προσθέσει πολύ μεγάλο αριθμό NPCs. Τους περισσότερους βρίσκω τι χρειάζεται να κάνω και τους ξανασυναντάω, αλλά έχει και 5-6 που δεν έχω καταλάβει τι ρόλο βαράνε και τι ζητάνε. Στο θέμα αυτό είναι σαν Souls παιχνίδι περισσότερο από ποτέ. Δεν με νοιάζει αν θα λούσω κάποια quests, προτιμώ να αναζητήσω τις απαντήσεις και να το ξεζουμίσω.
Charismo Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Θεωρώ πως πλησιάζω Spoiler στο τέλος του Act 2 αλλά έχω αφιερώσει πολλές ώρες στην αναζήτηση κρυμμένων μυστικών. Υπάρχουν σημεία στα οποία δεν έχω καταλάβει ακόμα πώς αποκτάς πρόσβαση και "κλειδιά" που μου λείπουν. Θα το προχωρήσω λίγο ακόμα, γιατί συνήθως στα metroidvania αν δεν μπορείς να φτάσεις κάπου, σημαίνει πως δεν ήρθε ακόμα η ώρα για το συγκεκριμένο σημείο. Πλέον πάντως μπορώ να πω, ακόμα και χωρίς να το έχω τερματίσει, πως είναι αντικειμενικά bigger και longer από το πρώτο. Υποκειμενικά είναι και much better, αλλά γούστα είναι αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα