nchatz Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Η Apple ανακοίνωσε ότι η νέα λειτουργία Live Translation των AirPods Pro 3 (και όχι μόνο) δεν θα είναι διαθέσιμη σε εκατομμύρια Ευρωπαίους χρήστες λόγω των κανονισμών της ΕΕ. Αποτελώντας μία ακόμη λειτουργία του Apple Intelligence, το "Live Translation with AirPods" δεν θα είναι διαθέσιμο αν ο χρήστης βρίσκεται φυσικά στην ΕΕ και ο Apple λογαριασμός του ανήκει σε περιοχή της ΕΕ. Η Apple δεν αναφέρει συγκεκριμένο λόγο για τον περιορισμό, αλλά οι νομικές και κανονιστικές πιέσεις φαίνεται να είναι οι πιο πιθανές αιτίες. Ειδικότερα, ο Νόμος περί Τεχνητής Νοημοσύνης της ΕΕ και ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) επιβάλλουν αυστηρές απαιτήσεις για τον τρόπο προσφοράς υπηρεσιών ομιλίας και μετάφρασης. Οι ρυθμιστικές αρχές ενδέχεται να θέλουν να μελετήσουν πώς λειτουργεί το Live Translation και πώς αυτό επηρεάζει την ιδιωτικότητα, τη συγκατάθεση, τη ροή δεδομένων και τα δικαιώματα των χρηστών. Η Apple θα θέλει επίσης να διασφαλίσει ότι το σύστημά της συμμορφώνεται πλήρως με αυτούς τους κανόνες πριν ενεργοποιήσει τη λειτουργία σε λογαριασμούς της ΕΕ. Η λειτουργία Live Translation, που παρουσιάστηκε κατά την ανακοίνωση των AirPods Pro 3, θα είναι διαθέσιμη και σε παλαιότερα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των AirPods 4 με Active Noise Cancellation και των AirPods Pro 2. Το Live Translation επιτρέπει την επικοινωνία χωρίς χέρια, επιτρέποντας στους χρήστες να μιλούν φυσικά ενώ φορούν τα AirPods. Για συνομιλίες με χρήστες που δεν χρησιμοποιούν AirPods, το iPhone μπορεί να εμφανίζει μεταγραφές οριζόντια, δείχνοντας μεταφράσεις στην προτιμώμενη γλώσσα του άλλου ατόμου. Η λειτουργία γίνεται ακόμα πιο ισχυρή όταν και οι δύο συμμετέχοντες στη συνομιλία φορούν συμβατά AirPods με ενεργοποιημένο το Live Translation. Το Active Noise Cancellation μειώνει αυτόματα την ένταση του άλλου ομιλητή, βοηθώντας τους χρήστες να επικεντρωθούν στον μεταφρασμένο ήχο διατηρώντας παράλληλα τη φυσική ροή της αλληλεπίδρασης. Η νέα λειτουργία Live Translation απαιτεί AirPods ενημερωμένα με το τελευταίο firmware για να συνδεθούν με ένα iPhone με ενεργοποιημένο το Apple Intelligence που τρέχει iOS 26 ή νεότερη έκδοση, επομένως υποστηρίζονται τα μοντέλα iPhone 15 Pro και νεότερα. Η Apple δοκιμάζει το firmware παράλληλα με τις ενημερώσεις beta του iOS 26, και αναμένουμε ότι το firmware θα κυκλοφορήσει την ίδια ημέρα με την επίσημη κυκλοφορία του iOS 26 στις 15 Σεπτεμβρίου. Η λειτουργία υποστηρίζει μετάφραση σε πραγματικό χρόνο μεταξύ Αγγλικών (ΗΒ και ΗΠΑ), Γαλλικών, Γερμανικών, Πορτογαλικών (Βραζιλίας) και Ισπανικών. Η Apple σχεδιάζει να προσθέσει υποστήριξη για Ιταλικά, Ιαπωνικά, Κορεατικά και Κινεζικά (απλοποιημένα) αργότερα φέτος. Παραμένει ασαφές πότε θα αρθεί ο περιορισμός για την ΕΕ και τους σχετικούς λογαριασμούς Apple. View full article
digitalarchive Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Apple AI δεν εχουμε iPhone mirοring δεν εχουμε Τώρα δεν εχουμε και αλλη μια υπηρεσια σημαντικη στα Airpod (αν ταξιδευεις γαμάει) Είδη μου λειπει το πιξελ μου ε αντε γ*****ειτε 14
Hellenicsun Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 27 λεπτά πριν, digitalarchive είπε Apple AI δεν εχουμε iPhone mirοring δεν εχουμε Τώρα δεν εχουμε και αλλη μια υπηρεσια σημαντικη στα Airpod (αν ταξιδευεις γαμάει) Είδη μου λειπει το πιξελ μου ε αντε γ*****ειτε Εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ δεν υφίσταται ενεργοποίηση του iPhone mirroring, υφίσταται η αντίστοιχη λειτουργία (για Mac) στο Poco μου (Xiaomi) μέσω της λειτουργίας κι ομώνυμης εφαρμογής Interconnectivity.
comfuzio Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Εδώ και το call screen filtering παίζει μόνο αν το έχεις το κινητό στα Αγγλικά και region US of A... Μάλλον θα πρέπει και οι Ευρωπαίοι να αποκλείσουμε την Apple. Δεν γίνεται να μας πουλάει full price συσκευές που δεν έχουν πόσες και πόσες δυνατότητες. 1
StavrosD Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Εδώ και χρόνια είμαι οπαδός της ανοιχτής ακρόασης (έχω παλιότερα airpods αλλά ελάχιστα τα χρησιμοποίησα) αλλά ήμουν έτοιμος να προπαραγγείλω τα airpod pro 3 μόνο και μόνο για το live translation. Μάλλον θα πρέπει να περιμένω λίγο.
bill_viper Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 7 λεπτά πριν, comfuzio είπε Εδώ και το call screen filtering παίζει μόνο αν το έχεις το κινητό στα Αγγλικά και region US of A... Μάλλον θα πρέπει και οι Ευρωπαίοι να αποκλείσουμε την Apple. Δεν γίνεται να μας πουλάει full price συσκευές που δεν έχουν πόσες και πόσες δυνατότητες. Τα παράπονα σου στην «καλή» Ευρώπη που οι ρυθμιστικές της αρχές έχουν τόση σχέση με τη τεχνολογία όσο ο γραφών με την ιατρική… Αλλά ναι, ξέχασα, σωθήκαμε με το type-c!! Όλα αυτά από έναν υπέρμαχο της Ευρώπης σε οτιδήποτε άλλο, αλλά τη τελευταία πενταετία τα έχει κάνει όλα ******λο!! Η Apple και η κάθε Apple πουλάει ένα προϊόν που αποδεδειγμένα τα πάντα λειτουργούν σε όλη την υπόλοιπη υφήλιο. Άρα το πρόβλημα είναι στη δικιά μας πλευρά και όχι στη δικιά τους. 6
QuantumWanderer Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 12 λεπτά πριν, bill_viper είπε Τα παράπονα σου στην «καλή» Ευρώπη που οι ρυθμιστικές της αρχές έχουν τόση σχέση με τη τεχνολογία όσο ο γραφών με την ιατρική… Αλλά ναι, ξέχασα, σωθήκαμε με το type-c!! Όλα αυτά από έναν υπέρμαχο της Ευρώπης σε οτιδήποτε άλλο, αλλά τη τελευταία πενταετία τα έχει κάνει όλα ******λο!! Η Apple και η κάθε Apple πουλάει ένα προϊόν που αποδεδειγμένα τα πάντα λειτουργούν σε όλη την υπόλοιπη υφήλιο. Άρα το πρόβλημα είναι στη δικιά μας πλευρά και όχι στη δικιά τους. Συμφωνώ και επαυξάνω.
cpc464 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Στα παπάκια μας!, υπάρχει και google live translator. Αν δεν θέλει πελάτες η Apple δικαιωμά της. 2
Nikosp40 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 10 λεπτά πριν, bill_viper είπε Η Apple και η κάθε Apple πουλάει ένα προϊόν που αποδεδειγμένα τα πάντα λειτουργούν σε όλη την υπόλοιπη υφήλιο. Άρα το πρόβλημα είναι στη δικιά μας πλευρά και όχι στη δικιά τους. Κλαει η μανα του Πελε.Ξεχασα προχθες τον κωδικο του icloud.Eχω δηλωσει ξεχωριστο email και αριθμο κινητου στην apple.To λογικο?Να μου στειλουν εναν κωδικο στο μαιλ και εναν κωδικο με sms στο κινητο να κανω reset.Αλλα οοοοοοοοχι.ΜΟΝΟ σε συσκευη Αpple(ας ειναι και του γειτονα) και ΑΦΟΥ περασει 1 ωρα απο το αιτημα σου μπορεις να κανεις reset. Να στειλεις κατι με bluetooth σε καποιον?ΜΟΝΟ αμα εχει iphone με airdrop!!χαχαχαχα Το faceid?Τρελο τσακαλι.Ανοιξε φιλος στην δουλεια το κινητο μου με φωτογραφια μου!(το κολπο ειναι φωτογραφια ανφας με ελαφρια κλιση του κεφαλιου προς τα πανω) Σε λιγο θα μπορεις να παρεις τηλεφωνο ΜΟΝΟ αυτους που εχουν iphone.Mετα απο 4 iphone,τελος.τα παραταω.Δανειστηκα ενα realme 14 pro για 2 εβδομαδες μεχρι να μου φτιαξουν το iphone 15 και επαθα πλακα.με το 1/3 απο τα λεφτα που εδωσα για την μαλακια. 2
TechnoState Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 27 λεπτά πριν, bill_viper είπε Τα παράπονα σου στην «καλή» Ευρώπη που οι ρυθμιστικές της αρχές έχουν τόση σχέση με τη τεχνολογία όσο ο γραφών με την ιατρική… Αλλά ναι, ξέχασα, σωθήκαμε με το type-c!! Όλα αυτά από έναν υπέρμαχο της Ευρώπης σε οτιδήποτε άλλο, αλλά τη τελευταία πενταετία τα έχει κάνει όλα ******λο!! Η Apple και η κάθε Apple πουλάει ένα προϊόν που αποδεδειγμένα τα πάντα λειτουργούν σε όλη την υπόλοιπη υφήλιο. Άρα το πρόβλημα είναι στη δικιά μας πλευρά και όχι στη δικιά τους. ...δεν διαφωνώ ακριβώς, αλλά γνωρίζουμε όλοι ότι και σε αυτό το προϊόν η Apple δεν ζητάει μόνο τα 249€ του τιμοκαταλόγου...
darkmatinee Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 27 minutes ago, bill_viper said: Τα παράπονα σου στην «καλή» Ευρώπη που οι ρυθμιστικές της αρχές έχουν τόση σχέση με τη τεχνολογία όσο ο γραφών με την ιατρική… Αλλά ναι, ξέχασα, σωθήκαμε με το type-c!! Όλα αυτά από έναν υπέρμαχο της Ευρώπης σε οτιδήποτε άλλο, αλλά τη τελευταία πενταετία τα έχει κάνει όλα ******λο!! Η Apple και η κάθε Apple πουλάει ένα προϊόν που αποδεδειγμένα τα πάντα λειτουργούν σε όλη την υπόλοιπη υφήλιο. Άρα το πρόβλημα είναι στη δικιά μας πλευρά και όχι στη δικιά τους. Ναι η κακιά η ΕΕ φταίει πάλι. Όχι ότι το live translation μεταφέρει τη φωνή ενός ανθρώπου στους σέρβερ της απλλ, χωρίς τη συγκατάθεσή του... 4
Axelq Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 12 minutes ago, darkmatinee said: Ναι η κακιά η ΕΕ φταίει πάλι. Όχι ότι το live translation μεταφέρει τη φωνή ενός ανθρώπου στους σέρβερ της απλλ, χωρίς τη συγκατάθεσή του... Από τη στιγμή που το χρησιμοποιείς δίνεις και τη συγκατάθεση, προσωπικά δεν πουλάω όπλα ή ναρκωτικά, ούτε έχω κρατικά μυστικά οπότε δε με ενδιαφέρει. Να ήταν μόνο η Apple που μεταφέρει τα δεδομένα στον server της, μάλλον κανείς δεν έχει διαβάσει τα cookies που κάνετε αποδοχή σε κάθε ιστοσελίδα. 2
jimmy213 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Just now, Axelq said: Από τη στιγμή που το χρησιμοποιείς δίνεις και τη συγκατάθεση Εσύ τη δίνεις. Ο συνομιλητής σου την έδωσε; Γιατί και τη δικιά του φωνή θα καταγράψει.
Super Moderators billdanos Δημοσ. πριν από 1 ώρα Super Moderators Δημοσ. πριν από 1 ώρα 23 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Ναι η κακιά η ΕΕ φταίει πάλι. Όχι ότι το live translation μεταφέρει τη φωνή ενός ανθρώπου στους σέρβερ της απλλ, χωρίς τη συγκατάθεσή του... Λίγα λόγια για τους servers της apple. Τι μας πέρασες, Google? 😛 Επίσης ξέρεις ακριβώς πως λειτουργεί η υπηρεσία; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα