colombiano747 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Καλησπέρα παιδιά, όπως δείχνουν τα στατιστικά στην χώρα μας οι νέοι πλέον φεύγουν από το πατρικό/μητρικό τους γύρω στα 30. Οπότε τι Μηνιαίο εισόδημα πιστεύετε ότι χρειάζεται κάποιος για να σηκωθεί να φύγει από το σπίτι του και να μείνει μόνος στην Αθήνα; Τι βλέπετε από το περιγυρό σας; Δεν μιλάμε μονο για βιοπορισμό αλλά να έχει και μια Α΄ ποιότητα ζωής. Έτσι όπως τα υπολογίζω εγώ πλέον θες πάνω από 1,5κ άμα μείνεις σε ενοίκιο και έχεις και ένα αυτοκίνητο. 1
digitalarchive Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, colombiano747 είπε Καλησπέρα παιδιά, όπως δείχνουν τα στατιστικά στην χώρα μας οι νέοι πλέον φεύγουν από το πατρικό/μητρικό τους γύρω στα 30. Οπότε τι Μηνιαίο εισόδημα πιστεύετε ότι χρειάζεται κάποιος για να σηκωθεί να φύγει από το σπίτι του και να μείνει μόνος στην Αθήνα; Τι βλέπετε από το περιγυρό σας; Δεν μιλάμε μονο για βιοπορισμό αλλά να έχει και μια Α΄ ποιότητα ζωής. Έτσι όπως τα υπολογίζω εγώ πλέον θες πάνω από 1,5κ άμα μείνεις σε ενοίκιο και έχεις και ένα αυτοκίνητο. 1500+ στα πολυ χαλαρο και στα βασικα. καμια αποταμιευση η αν παει τπτ στραβο. εγω βλεπω σε ολους τσονταρουν γονεις παππουδες δυστηχως. Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από digitalarchive 6 1 1
gokuthelegend Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Που τα βλέπεις αυτά τα στατιστικά; Πάντως ανεξαρτήτως ηλικίας, αν μένεις σε ενοίκιο εγώ θα έλεγα ότι θέλεις σίγουρα πάνω από 1500 τον μήνα για να πεις ότι θα ζεις κάπως άνετα. 1 1
basilis_k6 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες χαλαρωστε λιγο ρε. με 1500 ζεις ανετα και με οικογενεια. με 1000 ζεις και μονος δεν ειναι προβλημα, προφανως δεν εχουμε 2016 και τα εξοδα ειναι 3πλασια πλεον αλλα οχι σε τετοιο βαθμο που να θες 1500ε. 2 2
Free Bird Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Θα σου γράψω τις κατηγορίες εξόδων και βάλε εσύ τα νούμερα Ενοίκιο / Δάνειο κατοικίας Φαγητό Super Market Κινητό / τηλεόραση / συνδρομές τύπου netflix, κλπ Ρεύμα / νερό / κοινόχρηστα Καύσιμα για αυτοκίνητο / μηχανή κλπ / μετακινήσεις μετρο και ΜΜΜ Έξοδα αυτοκινήτου / μηχανής όπως ασφάλεια, τέλη κυκλ, service κλπ Διασκέδαση / Βόλτες / Αγορές π.χ. ένδυση - υπόδηση, αξεσουάρ για κάποιο χόμπι κλπ Αν πρόκειται για οικογένειες με παιδιά θα μιλάμε επιπλέον για παιδικά, φροντιστήρια, νταντάδες και και και Αν λείπει κάτι το προσθέτεις.
wesker Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε χαλαρωστε λιγο ρε. με 1500 ζεις ανετα και με οικογενεια. με 1000 ζεις και μονος δεν ειναι προβλημα, προφανως δεν εχουμε 2016 και τα εξοδα ειναι 3πλασια πλεον αλλα οχι σε τετοιο βαθμο που να θες 1500ε. 1000€ για να ζήσεις μονος σου, μονο αν ζεις σε δικό σου σπίτι και οχι σε ενοικιο, και πάλι δεν θα έχεις καποια ποιότητα ζωής, απλά θα ζεις για να πληρώνεις λογαριασμούς. Αν ζεις σε ενοικιο, τα 600€ ενοικιο για μια τρυπα 40τμ στην Κυψέλη sorry αλλά δεν το θεωρώ ποιότητα ζωής. Επεξ/σία πριν από 12 ώρες από wesker 7 1
basilis_k6 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 1 λεπτό πριν, wesker είπε Εκτός αν εννοείς οτι ζείς χωρίς καποια ποιότητα ζωής απλά για να πληρώνεις λογαριασμούς. ποιοτητα ζωης το 2025 στην Ελλαδα? νομιζα το εχουμε ξεπερασει αυτο...
wesker Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Μόλις τώρα, basilis_k6 είπε ποιοτητα ζωης το 2025 στην Ελλαδα? νομιζα το εχουμε ξεπερασει αυτο... Αν εχεις ενα Α εισόδημα εχεις και μια Α ποιότητα ζωής. Τώρα το ποιότητα ζωής μετεφρασέ το εσύ οπως θέλεις. Για εμένα ποιότητα ζωής είναι να διαμένω σε μια σχετικά καλή περιοχή, να μπορώ να πληρώνω τους λογαριασμούς μου με σχετική άνεση χωρίς να βαρυγκομάω η να δανείζομαι, να οδηγώ ενα αξιοπρεπές αυτοκίνητο, και οχι ενα ρημάδι 30ετίας που δεν θα ξέρω σε ποια στροφή θα με αφήσει, να μπορώ να κάνω ενα ταξίδι εξωτερικό τον χρόνο χωρις αυτά τα λεφτά να μου λειψουν απο κάτι άλλο, να μπορώ να βάζω κάτι στην άκρη για μια ώρα ανάγκης. Αυτά ειναι ποιότητα ζωής για έμένα, για εσένα μπορεί να ειναι να βγαινεις καθε σαββατο στα μπαρ και να ακουμπας 100ευρα φορωντας ρούχα που κοστίζουν 5 κατωτατους μισθούς, για καποιον άλλον να μπορεί να αλλάζει αμάξι κάθε 2 χρόνια, για κάποιον άλλον να εχει αμάξι και σκάφος κ.ο.κ. 3
Que sera sera Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 19 minutes ago, basilis_k6 said: χαλαρωστε λιγο ρε. με 1500 ζεις ανετα και με οικογενεια. με 1000 ζεις και μονος δεν ειναι προβλημα, προφανως δεν εχουμε 2016 και τα εξοδα ειναι 3πλασια πλεον αλλα οχι σε τετοιο βαθμο που να θες 1500ε. Άνετα; με τιποτα. 1
gokuthelegend Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε χαλαρωστε λιγο ρε. με 1500 ζεις ανετα και με οικογενεια. με 1000 ζεις και μονος δεν ειναι προβλημα, προφανως δεν εχουμε 2016 και τα εξοδα ειναι 3πλασια πλεον αλλα οχι σε τετοιο βαθμο που να θες 1500ε. Ίσως ισχύει αν μένεις σε ιδιόκτητο σπίτι και δεν πληρώνεις ενοίκιο. Αν έχεις και ενοίκιο τότε δεν φτάνει με τίποτα το χιλιάρικο. Ακόμη και αν κάποιος ζει με φειδώ, δεν πληρώνει γυμναστήριο, δεν πληρώνει συνδρομές σε netflix και άλλα streaming services, έχει το ποιο φθηνό πακέτο ίντερνετ, από λογαριασμούς μόνο νερό, ρεύμα, ίντερνετ (το φθηνότερο πρόγραμμα), κοινόχρηστα αν μένεις σε πολυκατοικία, χωρίς συνδρομές και χωρίς τίποτα άλλο, και φαγητό ποτέ απέξω, μόνο σούπερ μάρκετ και μαγείρεμα στο σπίτι (που αν δουλεύεις και μένεις μόνος σου πάει και αυτό περίπατο διότι αν δεν έχεις κάποιον να σε βοηθάει στο σπίτι και γυρνάς πτώμα στις 5 και στις 6 το απόγευμα ποιος θα έχει όρεξη να μαγειρέψει, οπότε όλο και κάτι θα τρως απέξω), και με ενοίκιο, τα 1000 ευρώ ούτε καν φτάνουν. Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από gokuthelegend 2
basilis_k6 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 ώρα πριν, wesker είπε Αν εχεις ενα Α εισόδημα εχεις και μια Α ποιότητα ζωής. Τώρα το ποιότητα ζωής μετεφρασέ το εσύ οπως θέλεις. Για εμένα ποιότητα ζωής είναι να διαμένω σε μια σχετικά καλή περιοχή, να μπορώ να πληρώνω τους λογαριασμούς μου με σχετική άνεση χωρίς να βαρυγκομάω η να δανείζομαι, να οδηγώ ενα αξιοπρεπές αυτοκίνητο, και οχι ενα ρημάδι 30ετίας που δεν θα ξέρω σε ποια στροφή θα με αφήσει, να μπορώ να κάνω ενα ταξίδι εξωτερικό τον χρόνο χωρις αυτά τα λεφτά να μου λειψουν απο κάτι άλλο, να μπορώ να βάζω κάτι στην άκρη για μια ώρα ανάγκης. Αυτά ειναι ποιότητα ζωής για έμένα, για εσένα μπορεί να ειναι να βγαινεις καθε σαββατο στα μπαρ και να ακουμπας 100ευρα φορωντας ρούχα που κοστίζουν 5 κατωτατους μισθούς, για καποιον άλλον να μπορεί να αλλάζει αμάξι κάθε 2 χρόνια, για κάποιον άλλον να εχει αμάξι και σκάφος κ.ο.κ. αυτα που λες ειναι δυσκολα πλεον. αν αυτο λες ανεση τοτε συμφωνω με τα 1500 αλλα για τους περισσοτερους αυτα ειναι παρελθον πλεον. γιατι πολυ απλα λιγοι παιρνουν 1500.
Black Demis Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 4 hours ago, colombiano747 said: Καλησπέρα παιδιά, όπως δείχνουν τα στατιστικά στην χώρα μας οι νέοι πλέον φεύγουν από το πατρικό/μητρικό τους γύρω στα 30. Οπότε τι Μηνιαίο εισόδημα πιστεύετε ότι χρειάζεται κάποιος για να σηκωθεί να φύγει από το σπίτι του και να μείνει μόνος στην Αθήνα; Τι βλέπετε από το περιγυρό σας; Δεν μιλάμε μονο για βιοπορισμό αλλά να έχει και μια Α΄ ποιότητα ζωής. Έτσι όπως τα υπολογίζω εγώ πλέον θες πάνω από 1,5κ άμα μείνεις σε ενοίκιο και έχεις και ένα αυτοκίνητο. αναλογα που θα ενοικιαζεις..... 1500 με 2000 για αθηνα 1200 με 1700 θεσσαλονικη τωρα αν θελεις να εχεις και δικο σου παρκινγ κλπ κλπ βαλέ κανα 200 παραπάνω τωρα που θα βρεις τέτοιο μισθό? οταν βρεις ελα πες μου και εμενα (παντα μηλαμε για 8 ωρες 5 μερες) σε κατι 12 ωρα 7 ήμερα χαλαρά το εχεις αλλά τοτε δεν εχεις ανάγκη ολα αυτά τα λεφτά καθώς δεν θα προλάβεις να κάνεις και τπτ 1
wesker Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε αυτα που λες ειναι δυσκολα πλεον. αν αυτο λες ανεση τοτε συμφωνω με τα 1500 αλλα για τους περισσοτερους αυτα ειναι παρελθον πλεον. γιατι πολυ απλα λιγοι παιρνουν 1500. Και σου ξαναλέω, αν εισαι στο ενοικιο ούτε με 1000€ ζεις είτε εισαι μονος σου ειτε με οικογένεια. Βασικά ούτε καν επιζείς...Αν εισαι σε δικό σου σπίτι, πολύ συντηρητικά βγαίνεις με τα 1000€. Δεν εχεις την τοπ ποιότητα ζωής ή άνεση, απλά ζεις και βγάζεις τον μήνα σου. Δεν ξέρω αν ειναι παρελθόν για τους περισσότερους, σύμφωνα με ερευνες που έγιναν πριν το καλοκαίρι ο μέσος μισθός είναι στα 1342€. Προσωπικά εγώ στον φιλικό/οικογενειακό μου κύκλο δεν ξέρω κανεναν να παιρνει μισθό κάτω απο 1300€. Ολοι κυμαίνονται απο 1300-2500€, ανάλογα το επάγγελμα και τον κλάδο. Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από wesker 1
Black Demis Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 1 hour ago, basilis_k6 said: χαλαρωστε λιγο ρε. με 1500 ζεις ανετα και με οικογενεια. με 1000 ζεις και μονος δεν ειναι προβλημα, προφανως δεν εχουμε 2016 και τα εξοδα ειναι 3πλασια πλεον αλλα οχι σε τετοιο βαθμο που να θες 1500ε. έχουμε και λέμε (θεσσαλονικη) 500 ευρώ ενοίκιο (45 τμ σχετικά νεο σπιτι του 2005) σε κατι σαπακια του 1970 πάει και 400 450 αν εχεις αυτοκίνητο βρέξει χιονίσει θες παρκινγ καθώς έξω πλέον δεν βρισκεις ουτε για ποδήλατο να παρκάρεις +130-150 ευρύ ανάλογα που εισαι δει κανα 70 με 100 (ανάλογα με την χρήση ) κοινόχρηστα απο 15 έως 50 (ανάλογα με το τι εχει πολυκατοικία και πόσοι είστε) νερό κάνα 35 ευρω τηλεφωνώ/internet άλλα 30 κινιτο άλλα τόσο να μην βαλεις και βενζινη? να μην ξοδεψεις ενα 60 70 ευρω μήνα? θα ξοδέψεις να μην πας σούπερ μαρκετ? θα πας με απολύτως βασικά αν παιρνεις 150 ευρώ μήνα εισαι οκ αυτο ειναι το χιλιάρικο σου τωρα αν πέρα από δουλειά σπιτι θέλεις και να βγεις βόλτα να αγοράσεις καν ρούχο καμιά συσκευη να κάνεις κάνα ταξίδι κλπ βάλε άλλα 300 με 400 ευρώ καπως ετσι φτάσαμε 1500 ευρω τωρα αν ενα στο εκατομμυριο θελεις να βαλεις και στην άκρη κάνα 150 μήνα πάμε 1700 μισθό θες βέβαια πάντα μπορεις να μενεις σε καποιο χορείο κοντά στην πόλη η σε καποιο ισόγειο το Internet μόνο στο κινιτο κλπ ετσι πέφτουν τα έξοδα σχεδον στα μισά και με ένα 800 (βασικό δλδ) τον μήνα βγάζεις χαλαρά (χωρίς εξόδους χωρίς αγορές χωρίς τπτ εχω φίλο που ζει με 750 ευρω 300 ευρω ισόγειο 43τμ ρεύμα κάνα 60 65 ευρώ έρχεται (δεν ανάβει σχεδον τπτ) ιντερνετ δεν έχει αυτοκίνητο δεν εχει μόνο κινιτο πληρώνει κάνα 20 ευρώ μήνα super market ολα της προσφοράς και μόνο τα απαραίτητα (100 120 ευρω μήνα) νερο αν δίνει 20 πολλά λέω δεν βγαινει ποτέ σχεδον (εναν καφέ αν βγει το μήνα πολύ ειναι) κοινόχρηστα και λοιπά έξοδα πχ κανα ρουχο κάνα 75 ευρω βαζει και στην άκρη λεφτά πήρε Iphone 16 pro max (ενα χρόνο μάζευε) ειναι καθαρά και μονο τι θες να κάνεις και πως να ζήσεις........ αν θες απλα να υπάρχει φτάνουν και περισσεύουν τα 700 ευρώ του βασικού..... αν θες να νιώσεις λίγο άνθρωπος τα διπλάσια και λιγα λεω 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα