wesker Δημοσ. χθες στις 12:16 μμ Δημοσ. χθες στις 12:16 μμ (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, tutuyo είπε LoL θα αφήσω εγώ τα γούστα μου να πα να γίνω γκαρσονι στο κωλοχωρι ,να ψάχνω γυναίκα με το κυαλι Φοβερη πχιοτητα Καλά υπερβολή, γκαρσόνι στα χωριά δεν παιρνει 1500€, αλλά έστω οτι παίρνει ποιος νέος με 2 μεταπτυχιακά, σεμηναρια, ξένες γλώσσες, πτυχία κλπ θα πάει στο χωριό για να γίνει γκαρσόνι για 1500€; Αν δεν βρει στις μεγάλες πόλεις αυτο που θέλει θα την κάνει για εξωτερικό. Επειδή εχω συγγενείς σε χωριά οι μόνοι που αμοιβονται κοντά σε αυτά τα λεφτά και παραπάνω είναι όσοι εργαζονται για μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής σαλτσών και μαζεύουν στα χωράφια τις ντομάτες. Και πάλι πές στον νεο με τα πτυχία παρατα τα όλα και έλα στο Βαρθολομιό να παιρνεις 2-2,5κ αλλά θα σε τρώει το λιοπύρι όλη μέρα, το βραδυ θα τρεμεις απο την κούραση και τα χερια σου θα βγάλουν κάλους. Επεξ/σία χθες στις 12:21 μμ από wesker 1
gokuthelegend Δημοσ. χθες στις 12:28 μμ Δημοσ. χθες στις 12:28 μμ (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, archer100 είπε AWS 20 Αυτό τι είναι; Amazon Web Services; Και αν ναι, σε τι σου χρησιμεύει; Εννοώ ότι δεν είναι κάτι που θα το έβαζε ο οποιοσδήποτε. Επεξ/σία χθες στις 12:31 μμ από gokuthelegend
colombiano747 Δημοσ. χθες στις 12:34 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 12:34 μμ 22 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Που τα βλέπεις αυτά τα στατιστικά; Πάντως ανεξαρτήτως ηλικίας, αν μένεις σε ενοίκιο εγώ θα έλεγα ότι θέλεις σίγουρα πάνω από 1500 τον μήνα για να πεις ότι θα ζεις κάπως άνετα. Έρευνα της Eurostat https://www.protothema.gr/greece/article/1546173/eurostat-oi-neoi-stin-ellada-feugoun-apo-to-patriko-tous-meta-ta-30-eno-o-mesos-oros-tis-ee-einai-ta-26/
archer100 Δημοσ. χθες στις 01:15 μμ Δημοσ. χθες στις 01:15 μμ 45 minutes ago, gokuthelegend said: Αυτό τι είναι; Amazon Web Services; Και αν ναι, σε τι σου χρησιμεύει; Εννοώ ότι δεν είναι κάτι που θα το έβαζε ο οποιοσδήποτε. Ναι, ανεφερα πιο κατω πως μερικα αφορουν επαγγελματικη δραστηριοτητα, τα περισσοτερα τα αφαιρεσα, αυτο το αφησα ενδεικτικα, γιατι αλλοι εχουν αντιστοιχες συνδρομες πχ σε Netflix, κλπ
kostasbm Δημοσ. χθες στις 01:22 μμ Δημοσ. χθες στις 01:22 μμ επειδή και παλιότερα είχε ανοίξει μια παρόμοια συζήτηση και ειπώθηκαν πολλά και διαφορά....πήγαινε εξωτερικό και συναφη αυτή τη στιγμή παντού είναι ζόρικα...μόνο Αφρική δε ξερω Αυστραλία μέσο όρο 1200 δολ την εβδομάδα και ενοίκιο 500+ δολλαρια ......ήτοι σχεδόν τα μισά για ενοικιο τα υπόλοιπα για φαγητό και άντε μια βόλτα ΣΚ τηλέφωνο ...ίντερνετ πάνε σε δημόσια wifi οι περισσότεροι.... ..αν έχεις και τούτου ακόμα χειρότερα
wesker Δημοσ. χθες στις 01:38 μμ Δημοσ. χθες στις 01:38 μμ 16 λεπτά πριν, kostasbm είπε επειδή και παλιότερα είχε ανοίξει μια παρόμοια συζήτηση και ειπώθηκαν πολλά και διαφορά....πήγαινε εξωτερικό και συναφη αυτή τη στιγμή παντού είναι ζόρικα...μόνο Αφρική δε ξερω Αυστραλία μέσο όρο 1200 δολ την εβδομάδα και ενοίκιο 500+ δολλαρια ......ήτοι σχεδόν τα μισά για ενοικιο τα υπόλοιπα για φαγητό και άντε μια βόλτα ΣΚ τηλέφωνο ...ίντερνετ πάνε σε δημόσια wifi οι περισσότεροι.... ..αν έχεις και τούτου ακόμα χειρότερα Σε τι ειδικότητα;
tutuyo Δημοσ. χθες στις 01:52 μμ Δημοσ. χθες στις 01:52 μμ 1 hour ago, wesker said: Καλά υπερβολή, γκαρσόνι στα χωριά δεν παιρνει 1500€, αλλά έστω οτι παίρνει ποιος νέος με 2 μεταπτυχιακά, σεμηναρια, ξένες γλώσσες, πτυχία κλπ θα πάει στο χωριό για να γίνει γκαρσόνι για 1500€; Αν δεν βρει στις μεγάλες πόλεις αυτο που θέλει θα την κάνει για εξωτερικό. Επειδή εχω συγγενείς σε χωριά οι μόνοι που αμοιβονται κοντά σε αυτά τα λεφτά και παραπάνω είναι όσοι εργαζονται για μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής σαλτσών και μαζεύουν στα χωράφια τις ντομάτες. Και πάλι πές στον νεο με τα πτυχία παρατα τα όλα και έλα στο Βαρθολομιό να παιρνεις 2-2,5κ αλλά θα σε τρώει το λιοπύρι όλη μέρα, το βραδυ θα τρεμεις απο την κούραση και τα χερια σου θα βγάλουν κάλους. ε μα ναι οι μαλακιες σε τετοια θεματα πετιουνται κατα ριπας Ξαδερφος μου, αφου εχει τελειωσε ΤΕΙ διοικηση επιχειρησεων και δεν βρηκε τιποτα απο δουλεια (πολυ περιεργο!), ανοιξε μια καφετερια/μπαρ/ολα μαζι στο χωριο μας με γυρω στους 1700 κατοικους μονιμους. 3 χρονια το παλεψε ο καψερος με τους παπουδες, απο οικονομικης αποψης ολα καλα, σε ολα τα υπολοιπα μαυρα κι αραχλα, κοινωνικοποιηση 0, διασκεδαση 0, φιλοι 0, γυναικα 0. Και με 2 πολεις (Καστορια-Κοζανη) σε αποσταση 1 ωρα για να βγει να ξεσκασει αλλα ποτε?ποτε να το κλεισει το μαγαζι? η αλλη ενναλακτικη ειναι οπως λες οι χειρονακτικες εργασιες (χωραφια, ζωα) που αφηνουν καλο κομποδεμα, αλλα στα 40 δεν εχει μεση/σπονδυλους 1
wesker Δημοσ. χθες στις 02:01 μμ Δημοσ. χθες στις 02:01 μμ (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, tutuyo είπε ε μα ναι οι μαλακιες σε τετοια θεματα πετιουνται κατα ριπας Ξαδερφος μου, αφου εχει τελειωσε ΤΕΙ διοικηση επιχειρησεων και δεν βρηκε τιποτα απο δουλεια (πολυ περιεργο!), ανοιξε μια καφετερια/μπαρ/ολα μαζι στο χωριο μας με γυρω στους 1700 κατοικους μονιμους. 3 χρονια το παλεψε ο καψερος με τους παπουδες, απο οικονομικης αποψης ολα καλα, σε ολα τα υπολοιπα μαυρα κι αραχλα, κοινωνικοποιηση 0, διασκεδαση 0, φιλοι 0, γυναικα 0. Και με 2 πολεις (Καστορια-Κοζανη) σε αποσταση 1 ωρα για να βγει να ξεσκασει αλλα ποτε?ποτε να το κλεισει το μαγαζι? η αλλη ενναλακτικη ειναι οπως λες οι χειρονακτικες εργασιες (χωραφια, ζωα) που αφηνουν καλο κομποδεμα, αλλα στα 40 δεν εχει μεση/σπονδυλους Έτσι είναι στα χωριά...Μια φορά πήγαμε 4ημερο να δούμε τα ξαδέρφια της γυναίκας στο χωριό, και μιλάμε για χωριό 3500 κατοίκων και η μονη διασκέδαση που έχουν εκει ειναι καμιά βόλτα με τον σκύλο στους αγρούς, 3 καφετέριες, και 2 ταβέρνες και αυτό είναι. Οταν ρώτησα πως διασκεδάζετε εδώ, τι άλλο κάνετε ο πατέρας κόντεψε να με φάει "Εδω δουλευουμε στα χωράφια παληκάρι μου όλη μέρα, δεν έχουμε χρόνο για διασκεδάσεις οπως τις νομίζετε εσείς στην Αθήνα." Αυτά για τους νέους. Για τους μεγαλύτερους η τοπ διασκέδαση είναι στο καφενείο να κουτσομπολεύουν οποιον ζει εκει και όποιον περνάει (ακούσαμε περνόντας για να πάμε στην καφετέρια ατάκες του στυλ "Μμμμμ στην Δήμητρα ήρθαν για επίσκεψη οι πρωτευουσιάνοι."). Η ξαδέρφη της γυναικας μου δουλευεί στην Πουμαρό, στις ντομάτες, βγάζει λίγο πανω απο 2κ αλλά γυρίζει σπιτι της οτι ώρα γυρίσει (γιατι δουλευουν με βάρδιες και εννοείτε οι άλλες που δουλευουν εκει δεν συγκινούνται και ιδιαιτερα με το γεγονός οτι έχει παιδί) τρεμοντας απο την κούραση και η μοναδική της εννοια ειναι να ταϊσει το παιδί και να πέσει για ύπνο. Αν εχει φτιάξει κάτι η μανα της καλώς, αν όχι θα κοιμηθεί χωρίς να φάει. Αν αυτά τα θεωρείτε ποιότητα ζωής σας για να βγαζω 2κ σας τα χαρίζω. Επεξ/σία χθες στις 02:05 μμ από wesker 3
tutuyo Δημοσ. χθες στις 02:07 μμ Δημοσ. χθες στις 02:07 μμ Ναι αλλα καθαρος αερας και δεν υπαρχει κινηση. Για εμενα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η ευρεση συντροφου. Ειναι διαφορετικα να εισαι με καποιον/α. Βεβαια μετα σε περιπτωση οικογενειας εχεις αλλα προβληματα που θα το πας το παιδι Αγγλικα?που θα το πας δραστηριοτητες?Ενα φαρμακειο για το πιο απλο μια φουσιντιν? τεσπα, για να ξαναγυρισουμε στο ερωτημα του TS, σορυ φιλε με 1500 Αθηνα, απλα επιβιωνεις. Το ιδανικοτερο θα ειναι να ειστε ζευγαρι ωστε να μοιραζονται τα εξοδα οσο ναναι - ξερω easier said than done, αλλα ειναι η μονη επιλογη να αντιμετωπισεις το κοστος ζωης 3
wesker Δημοσ. χθες στις 02:15 μμ Δημοσ. χθες στις 02:15 μμ Μόλις τώρα, tutuyo είπε Ναι αλλα καθαρος αερας και δεν υπαρχει κινηση. Για εμενα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η ευρεση συντροφου. Ειναι διαφορετικα να εισαι με καποιον/α. Βεβαια μετα σε περιπτωση οικογενειας εχεις αλλα προβληματα που θα το πας το παιδι Αγγλικα?που θα το πας δραστηριοτητες?Ενα φαρμακειο για το πιο απλο μια φουσιντιν? τεσπα, για να ξαναγυρισουμε στο ερωτημα του TS, σορυ φιλε με 1500 Αθηνα, απλα επιβιωνεις. Το ιδανικοτερο θα ειναι να ειστε ζευγαρι ωστε να μοιραζονται τα εξοδα οσο ναναι - ξερω easier said than done, αλλα ειναι η μονη επιλογη να αντιμετωπισεις το κοστος ζωης Ας μην εχω καθαρό αέρα... Ας κάνω 2 ώρες για να παω για εναν καφέ... Ας περιμένω το μετρό 10-15 λεπτά το καλοκαίρι να έρθει. Αλλα ειναι για εμένα ποιότητα ζωής. Αν εχω παιδί να έχει πληθώρα επιλογών για δραστηριότητες (αγγλικά, γαλλικά, κολύμβση, στιβο, μπαλέτο), να ξέρω οτι ανα πάσα στιγμή αν δεν ειναι το φαρμακείο στην γειτονιά μου ανοιχτό έχω επιλογές απο άλλα 15 φαρμακεία σε αποσταση το πολύ 5 χλμ., αν χρειαστώ νοσοκομείο έχω επιλογές απο πολλά δημόσια αλλά και ιδιωτικά νοσοκομεία, να έχω επιλογές για διασκέδαση ανάλογα την διάθεσή μου. Να έχω την ανωνυμία της μεγαλούπολης, όχι να ξέρουν ολοι ανα πάσα στιγμή μέχρι και τι βρακί φοράω. 2 2 1
razimar Δημοσ. χθες στις 02:22 μμ Δημοσ. χθες στις 02:22 μμ Στις 13/9/2025 στις 1:06 ΜΜ, colombiano747 είπε Καλησπέρα παιδιά, όπως δείχνουν τα στατιστικά στην χώρα μας οι νέοι πλέον φεύγουν από το πατρικό/μητρικό τους γύρω στα 30. Οπότε τι Μηνιαίο εισόδημα πιστεύετε ότι χρειάζεται κάποιος για να σηκωθεί να φύγει από το σπίτι του και να μείνει μόνος στην Αθήνα; Τι βλέπετε από το περιγυρό σας; Δεν μιλάμε μονο για βιοπορισμό αλλά να έχει και μια Α΄ ποιότητα ζωής. Έτσι όπως τα υπολογίζω εγώ πλέον θες πάνω από 1,5κ άμα μείνεις σε ενοίκιο και έχεις και ένα αυτοκίνητο. Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Αν μιλάμε και για μια Α΄ ποιότητα ζωής και όπως την έχω εγώ στο μυαλό μου, πιστεύω 5 χιλιάδες είναι το απόλυτο, μα απόλυτο minimum. 1
kavadias Δημοσ. χθες στις 02:32 μμ Δημοσ. χθες στις 02:32 μμ 16 ώρες πριν, wesker είπε Σουπερ Μαρκετ: 220€ ΠΩΣ???? 2 άτομα είμαστε 350€/μήνα χωρίς αναψυκτικά/καφέδες/παγωτά 1
wesker Δημοσ. χθες στις 03:13 μμ Δημοσ. χθες στις 03:13 μμ 19 λεπτά πριν, kavadias είπε ΠΩΣ???? 2 άτομα είμαστε 350€/μήνα χωρίς αναψυκτικά/καφέδες/παγωτά Αγοράζουμε τόσα όσα χρειαζόμαστε, κυρίως προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας lidl/σκλαβενίτη σχεδόν ποτέ μάρκες (αν δεν σου κανει το απλό ζαμπον για τόστ και θες φουαντρέ θα το πληρώσεις), καφέ η γυναίκα μου δεν πίνει, μονο μια φορά στο τόσο, και εγώ αγοράζω το μεγάλο κουτί του ΝΕΣ που μου κρατάει 2-2,5 μήνες. Κάθε εβδομάδα κάνουμε λίστα με το τι θα φάμε ετσι ώστε να αγοράζουμε αυτά που χρειαζόμαστε, φαγητό παντα μαγειρευουμε για 2 ημέρες παγωτά/σνακ/σοκολατες/σκατολοϊδια τα εχουμε κόψει εδώ και χρόνια, όπως επίσης και τα αναψυκτικά,ψωνίζουμε με συγκεκριμένη κάρτα ώστε να εκμεταλευόμαστε ποντους και εκπτώσεις. Και εγώ και η γυναικα μου βλέπουμε το φαγητό σαν "κάυσιμο" και μονο οπότε δεν μαγειρευουμε φαγητά με ακριβές πρωτες ύλες, fancy υλικά κλπ. ούτε μας νοιαζει να τρωμε καθε μέρα και άλλο φαγητό. 2 1 1
basilis_k6 Δημοσ. χθες στις 03:14 μμ Δημοσ. χθες στις 03:14 μμ 41 λεπτά πριν, kavadias είπε ΠΩΣ???? 2 άτομα είμαστε 350€/μήνα χωρίς αναψυκτικά/καφέδες/παγωτά 2 εμεις διναμε πανω απο 400 και μονο προσφορες. ολα μεσα, σμ λαικη χασαπης 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. χθες στις 04:32 μμ Δημοσ. χθες στις 04:32 μμ 18 ώρες πριν, StamTheMan είπε Εισαι σε αρνηση,οκ,καταλαβαινω. Καλη τυχη. Μπορεις να μας κανεις μια συγκριση κοστους σε μια πολη σαν την Καλαματα και την Αθηνα? Για να καταλαβουμε την διαφορα του κοστους?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα