Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί ήρθε ο υπάλληλος, έσπασε την σφραγίδα της χελώνας ναι, πρόκειται για επιχείρηση κιόλας,το έχει κάνει και αλλού στην γειτονιά,από όσο έχω μάθει 

Άλλαξαν ρολόι και βάλανε ηλεκτρονικό, στέλνει αυτόματα τι καίμε 

Πιστεύω ότι γίνεται με δόλο όλο αυτό, πάνω κάτω η κατανάλωση είναι ίδια,δεν υπήρχε ρευματοκλοπη, ακόμα και με το καινούργιο ρολόι ίδιες khw καταναλώνουμε 

Μπανανία 

• Απαντ. 311
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, digitalarchive είπε

νομιζω αυτο το θεμα μας αφορα ολους. δλδ μπορει να μας τυχει αυριο. στον οπεκεπε δεν εμπλεκομαστε ολοι με αυτον τον φορέα.

με τη ΔΕΔΗΕ ολοι εχουμε τερτίπια.

και δεν μιλαμε για light καταστασεις θελουν να τον ξεκωλιασουν τελειως τον αλλον.

Και εγω μαζί σου είμαι, σαν παράδειγμα σου έθεσα τα παραπάνω για να σου πω οτι δυστυχώς σε αυτο το κρατος είμαστε απροστάτευτοι. 

9 λεπτά πριν, ThymiosPaP είπε

Είναι ηλικιωμένος δεν ασχολείται με social. Επιγραμματικά, είχε κάτι ενοικιαζόμενα στην Κρήτη (τελικά τα πούλησε). Φαίνεται πως στην συγκεκριμένη περιοχή (πολύ τουριστική) τους είχαν ταράξει στις ρευματοκλοπές, οπότε ο ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε να ρίξει στα αφτιά σε μερικές περιπτώσεις που τους έκαναν κλικ. Ο συγκεκριμένος είχε κλείσει ένα διάστημα τα ενοικιαζόμενα για γενική ανακαίνιση. Οπότε ο ΔΕΔΔΗΕ θεώρησε πως εκείνο το διάστημα τους έκλεβε. Τους πάει όλα τα στοιχεία που είχε, τίποτα, ανένδοτοι. Του είχανε μάλιστα ρίξει ένα αναδρομικό πρόστιμο για μια 10ετία, με διάφορα φαιδρά επιχειρήματα.

Πολύ χαρακτηριστικά, σε έναν απο τους καυγάδες (παρουσία του δικηγόρου του) με κάποιον προϊστάμενο του ΔΕΔΔΗΕ (αρχηγός της τοπικής συμμορίας μάλλον), του λέει χαρ/κα: έτσι είναι η Ελλάδα κι αμα σας αρέσει. Αν δεν σας αρέσει, πουλήστε τα και γυρίστε στη Γερμανία πίσω! (... και τελικά το έκανε). Κι αυτό επειδή του είπε πως στη Γερμανία θα είχε απολυθεί αν του είχε μιλήσει έτσι. Μετά ακολούθησε μια 5ετής δικαστική διαμάχη, στην οποία τελικά δικαιώθηκε. Και πρόσεξε, χωρίς παραβιάσεις σφραγίδων, σε ακίνητο που ήταν επίσημα κλειστό για επισκευές, με τις σχετικές άδειες απο την πολεοδομία. Παράνοια;

Αν αυτο ειναι πραγματικό γεγονός, (που δεν εχει ο TS όφελος να μας γραφει παραμυθία), τοτε τι να πω.. Δεν εχω λογια.. 

• Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Aurumnus said:

Ίσως κάποιοι να θεωρούν ότι όλο αυτό ξεφεύγει από το θέμα του νήματος, αλλά αφού ο ΔΕΔΔΗΕ (που ανήκει κατά 51% στη ΔΕΗ) είναι αυτός που δημιουργεί το πρόβλημα, καλό είναι να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του επιτέλους.

Δεν μας ενδιαφέρει το ιδιοκτησιακό του καθεστώς, μας ενδιαφέρει το ρυθμιστικό του καθεστώς. Μπορεί να είναι ιδιωτική εταιρεία ιδιοκτησιακά, αλλά δεν έχει κερδοσκοπικούς στόχους, καθώς ο τρόπος λειτουργίας του ρυθμίζεται από την ΡΑΕ που είναι δημόσια ανεξάρτητη αρχή. Εδώ αναλυτικότερα.

Υπό αυτή την έννοια είναι δημόσιος φορέας, αφού λειτουργεί ως τέτοιος.

• Like 1
Δημοσ.
20 minutes ago, digitalarchive said:

πως και δεν εχει γινει ακομα σουσουρο με αυτο το θεμα;

Γιατί ακόμα δεν έχουν βγει αρκετοί να σχολιάζουν σε διάφορα siteforum, Facebook, Instagram, Tik Tok, κτλ.

Γενικά πρέπει να κινητοποιηθούμε και να αρχίσουμε να ποστάρουμε και να σχολιάζουμε παντού και όχι να περιμένουμε πότε και αν πέσει και σε εμάς ο «πέλεκυς» και τότε να δεήσουμε να κουνηθούμε.

Δεν είναι 5 και 10 ευρώ, μιλάμε για πολλά χιλιάρικα ανά μετρητή που θα «κληρώσει»!

Θέλω να στείλω για αυτό το θέμα, για να κάνουν βίντεο και να αναδείξουν περισσότερο το πρόβλημα, σε εκείνον τον τυπάκο που μένει μόνιμα Ολλανδία και βγάζει συνέχεια διάφορα για τις κομπίνες και τα κακώς κείμενα της Ελλάδος, κάνοντας παράλληλα και σύγκριση με το εξωτερικό... καθώς και σε μία κοπέλα μελαχρινή, σγουρομάλλα με μακριά μαλλιά που νομίζω φοράει και γυαλιά... αλλά δεν θυμάμαι τα ονόματα τους για να τους βρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ας το στειλει καποιος σε εκεινον τον ευρωβουλευτη της κυπρου που ειναι πολυ ενεργος σε σοσιαλ

Επεξ/σία από dsi44
  • Confused 2
Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω πώς στέκονται σε οποιοδήποτε δικαστήριο, τα επιχειρήματα του ΔΕΔΔΗΕ περί ρευματοκλοπής αναδρομικά για τόσα χρόνια μάλιστα. Δεν περνούν οι εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ, είτε υπάλληλοι είτε εργολαβικά, και συλλέγουν τις μετρήσεις για την έκδοση των εκκαθαριστικών λογαριασμών; Δεν βλέπουν ότι οι μετρητές είναι παραβιασμένοι; Γιατί δεν κάνουν εκείνη την στιγμή πάραυτα, αποξήλωση του μετρητή και αποστολή για έλεγχο ρευματοκλοπής, φωνάζοντας το κατάλληλο συνεργείο.

• Like 3
Δημοσ.

Το οτι υπαρχει ο μετρητης στον φορεα που κανει τον ελενχο και σε καλουν μετα απο 4 μηνες να παραβρεθεις εκει ειναι τραγικο.Τον κανουν οτι θελουν τα λαμογια και τι να αποδειξης εσυ μετα.Οτι ειχε σφραγιδες οταν τον πηραν και μετα δε εχει.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ThymiosPaP είπε

Μετά ακολούθησε μια 5ετής δικαστική διαμάχη, στην οποία τελικά δικαιώθηκε. Και πρόσεξε, χωρίς παραβιάσεις σφραγίδων, σε ακίνητο που ήταν επίσημα κλειστό για επισκευές, με τις σχετικές άδειες απο την πολεοδομία. Παράνοια;

Κανονικότητα...

Σε καθε περιπτωση πρεπει να κανεις μυνησεις για παραβαση καθήκοντος κτλ σε προσωπικο επιπεδο οταν αντιμετωπιζεις τετοιους.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Malthador είπε

Υπάρχει κι άλλη λύση: φτιάχνεις μια μεταλλική κατασκευή γύρω από τον μετρητή με λουκέτο που θα το ξεκλειδώνεις κάθε φορά που έρχονται για μέτρηση. Όταν μετράνε θα τραβάς βίντεο και θα απαιτείς να αλλάζουν σφραγίδες, πράγμα που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κάθε φορά.

Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος ότι πρόσβαση στο μετρητή θα έχουν μόνο όταν γίνεται μέτρηση και ποτέ άλλοτε.

Δεν κάνεις δουλειά έτσι. Οι υπάλληλοι της καταμετρησης δεν περνάνε πάντα την προκαθορισμενη ημερομηνία που αναφερει ο λογαριασμός. Οπότε μπορεί να έρθουν και να το βρουν κλειδωμένο, μάντεψε μετά, είτε θα το σπάσουν (έχει γίνει), είτε ειδοποιούν τον ΔΕΔΔΗΕ για αυτό. 

Απαγορεύεται να κλειδώσεις τον  μετρητη, πρέπει η πρόσβαση να είναι ελεύθερη. 

Πάντως, τραγικά τα συμβάντα που διαβάζω εδώ, δεν είχα αντιληφθεί ότι είναι σε τόσο μεγάλη έκταση. 

6 ώρες πριν, Nabuko είπε

Όπως γίνεται πάντα, θα βρεθεί κάποιος τρελός/απελπισμένος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και μετά θα ασχοληθούν πιο σοβαρά τα ΜΜΕ που θα αρχίσουν να βγάζουν πράγματα στη φόρα για τος πρακτικές του δεδδηε. Εκτός κι αν πέσει σύρμα για κουκούλωμα

Καπως την βλέπω και εγώ να εξελίσσεται η κατάσταση. 

• Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, Aurumnus said:

Γιατί ακόμα δεν έχουν βγει αρκετοί να σχολιάζουν σε διάφορα siteforum, Facebook, Instagram, Tik Tok, κτλ.

Γενικά πρέπει να κινητοποιηθούμε και να αρχίσουμε να ποστάρουμε και να σχολιάζουμε παντού και όχι να περιμένουμε πότε και αν πέσει και σε εμάς ο «πέλεκυς» και τότε να δεήσουμε να κουνηθούμε.

Δεν είναι 5 και 10 ευρώ, μιλάμε για πολλά χιλιάρικα ανά μετρητή που θα «κληρώσει»!

Θέλω να στείλω για αυτό το θέμα, για να κάνουν βίντεο και να αναδείξουν περισσότερο το πρόβλημα, σε εκείνον τον τυπάκο που μένει μόνιμα Ολλανδία και βγάζει συνέχεια διάφορα για τις κομπίνες και τα κακώς κείμενα της Ελλάδος, κάνοντας παράλληλα και σύγκριση με το εξωτερικό... καθώς και σε μία κοπέλα μελαχρινή, σγουρομάλλα με μακριά μαλλιά που νομίζω φοράει και γυαλιά... αλλά δεν θυμάμαι τα ονόματα τους για να τους βρω.

Τον Δημήτρη Σαββίδη εννοείς. Την κοπέλα δεν την γνωρίζω.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
39 minutes ago, mariosnik_ said:

Δεν κάνεις δουλειά έτσι. Οι υπάλληλοι της καταμετρησης δεν περνάνε πάντα την προκαθορισμενη ημερομηνία που αναφερει ο λογαριασμός. Οπότε μπορεί να έρθουν και να το βρουν κλειδωμένο, μάντεψε μετά, είτε θα το σπάσουν (έχει γίνει), είτε ειδοποιούν τον ΔΕΔΔΗΕ για αυτό. 

Απαγορεύεται να κλειδώσεις τον  μετρητη, πρέπει η πρόσβαση να είναι ελεύθερη. 

Δεν ισχύει, στο μαγαζί μου έχω πάντα κλειδωμένο τον μετρητή και τους ανοίγω όποτε έρχονται. Στο σπίτι πρέπει να τους ανοίξω για να μπουν μέσα στον κοινόχρηστο χώρο και να πάρουν μέτρηση. 

Ούτε τον ΔΕΔΔΗΕ καλεί ο εργολάβος, ούτε καταστρέφει την περιουσία μου. Αν δεν μπορέσει να πάρει μέτρηση, απλώς εκδίδεται έναντι λογαριασμός.

Δημοσ.

Είναι τεράστιο θέμα και πρέπει να αναδειχθεί. Το πιο περίεργο πάντως που μου είχε συμβεί είναι ότι αφού μου είχε έρθει το πρόστιμο για το προηγούμενο σπίτι που νοίκιαζα και ενώ είχα φύγει απο εκεί 6 μήνες, προσπάθησα να διασφαλίσω ότι στο καινούργιο σπίτι που νοικιάζω δεν θα συμβεί το ίδιο.

Οπότε έκανα την αίτηση ονλινε να ελένξουν το ρολόι μου με κόστος 50-60 ευρ αν θυμάμαι καλά και με πήραν τηλέφωνο απο τον ΔΕΔΔΗΕ για ποιο λόγο θέλω να κανουν έλεψο μιας και οι λογαριασμοί φαίνονταν σωστοί. Τους εξηγώ ότι είχα ήδη κατηγορηθεί αδίκως για ρευματοκλοπή στο προηγούμενο σπίτι που έμενα και ότι απλα ήθελα ένα χαρτί που να λέει ότι ήρθαμε ταδε ημερομηνία και το ρολόι με σφραγίδες ταδε δεν φαίνεται να έχει κάποια παραβίαση ή κάτι τέτοιο τελοσπαντων.

Η απάντηση τους ήταν ότι δεν αφήνουμε κανένα χαρτί σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάτι οπότε τζαμπα θα το πληρώσεις...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκα ενα group στο FB. 
Μπείτε.. Οσοι έχετε θέματα καταθέστε, ποσταρετε... Ενωθείτε.. Αντιδράστε.. μονο ετσι θα επέλθει η αλλαγή..

https://www.facebook.com/groups/1312090923758202/

https://www.youtube.com/live/rNmUpJPuxQw?t=6938s

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν ισχύει, στο μαγαζί μου έχω πάντα κλειδωμένο τον μετρητή και τους ανοίγω όποτε έρχονται. Στο σπίτι πρέπει να τους ανοίξω για να μπουν μέσα στον κοινόχρηστο χώρο και να πάρουν μέτρηση. 

Ούτε τον ΔΕΔΔΗΕ καλεί ο εργολάβος, ούτε καταστρέφει την περιουσία μου. Αν δεν μπορέσει να πάρει μέτρηση, απλώς εκδίδεται έναντι λογαριασμός.

Σε γνωστό μου που ο μετρητης ήταν έξω από την μονοκατοικία του στον δρόμο και έβαλε ένα ντουλάπι με λουκετακι για να κλείσει τον  μετρητη, του έσπασε το λουκέτο δύο φορές αυτός που πέρασε να μετρήσει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...