Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, theoapo είπε

Την Παρασκευή πήγα στον έλεγχο που έγινε στον μετρητή μου στα εργαστήριά τους στο Ρέντη.

Ο μετρητής βρέθηκε πειραγμένος με κατσαβίδι (γραντζουνιές στα "γρανάζια" με τα ψηφία)... Αυτό που δεν μου εξήγησαν είναι με ποιον μαγικό τρόπο και με τις σφαγίδες στην θέση τους, έγινε η επέμβαση στον μετρητή.

Άρα το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι να πειράχθηκε ο μετρητής από το συνεργείο μετά την αφαίρεση του για να τσιμπήσουν το bonus της ρευματοκλοπής... απίστευτα πράγματα στο Ελλαδιστάν...

Τώρα η τοπική ΔΕΔΗΕ θα ελέγξει τις καταναλώσεις με τον ειδικό τους αλγόριθμο για να δει πότε έγινε η ρευματοκλοπή (σε έμενα ή παλιότερους ενοικιαστές)...

ΡΑΕ, συνήγορο του καταναλωτή και βλέπουμε...

Πως προεκυψε ο ελεγχος τυχαια?

• Απαντ. 311
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, theoapo είπε

Την Παρασκευή πήγα στον έλεγχο που έγινε στον μετρητή μου στα εργαστήριά τους στο Ρέντη.

Ο μετρητής βρέθηκε πειραγμένος με κατσαβίδι (γραντζουνιές στα "γρανάζια" με τα ψηφία)... Αυτό που δεν μου εξήγησαν είναι με ποιον μαγικό τρόπο και με τις σφαγίδες στην θέση τους, έγινε η επέμβαση στον μετρητή.

Άρα το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι να πειράχθηκε ο μετρητής από το συνεργείο μετά την αφαίρεση του για να τσιμπήσουν το bonus της ρευματοκλοπής... απίστευτα πράγματα στο Ελλαδιστάν...

Τώρα η τοπική ΔΕΔΗΕ θα ελέγξει τις καταναλώσεις με τον ειδικό τους αλγόριθμο για να δει πότε έγινε η ρευματοκλοπή (σε έμενα ή παλιότερους ενοικιαστές)...

Όταν παίρνουν  και αφαιρούν τους μετρητές τους σφραγίζουν.. Και πηγαίνουν στο ΤΜΟ.. 

Δεν υφίσταται μπόνους για τα άτομα.. 

Ποιός σου έχει αναφέρει κάτι τέτοιο.. 

Σε κάθε Δεδδηε εκκρεμούν χιλιάδες περιπτώσεις ρευματοκλοπων. 

Που δεν έχουν προλάβει να εκτελεστούν.. 

Επεξ/σία από takoulou
  • Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, theoapo είπε

Eαν οι σφραγιδες ηταν οι αυθεντικές σημαίνει οτι εξουσιοδοτημένο συνεργειο ειτε τις έχει αλλάξει, ειτε απλά δεν έχει πειραχτει τιποτε. Να πειραχτει κάτι, χωρις να κοπουν σφραγιδες δε γινεται.

Οποτε το να ελεγξουν την κατανάλωση με τον ειδικο αλγοριθμο δεν ειναι κάτι που θα έπρεπε να συμβει.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nvel είπε

ένδειξη ρευματοκλοπής δεν είναι η μείωση της κατανάλωσης, ο ορισμός της ρευματοκλοπής είναι η κατανάλωση μη καταμετρηθείσας ενέργειας οπότε ρευματοκλοπή μπορεί να έχεις και με αύξηση της μέτρησης και με σταθερή μέτρηση γιατί απλά αυξήθηκαν οι καταναλώσεις της εγκατάστασης. 

Πως υπολογιζουν καταναλωση που δεν μπορει να καταμετρηθει ;

Δεν το καταλαβαινω αυτο.

Πως ειναι δυνατον να υπαρχει ρευματοκλοπη με αύξηση της μετρησης;

Ειναι σαν να παει ο ληστης στην τραπεζα και τελικα να κανει κατάθεση αντι για ανάληψη . 

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, cinemusic είπε

Πως υπολογιζουν καταναλωση που δεν μπορει να καταμετρηθει ;

Δεν το καταλαβαινω αυτο.

Ειναι σαν να παει ο ληστης στην τραπεζα και τελικα να κανει κατάθεση αντι για ανάληψη . 

Εννοει οτι μπορει εσυ να καις κανονικά ρευμα και αυτο να μη καταμετράται για οποιονδήποτε λογο. Μπορει να μη φταις εσυ βέβαια, αλλά να μη λειτουργουσε σωστά ο μετρητής.

Οποτε εκει απλά πληρωνεις αυτο που πιστευουν αυτοι οτι έκαψες. Βάσει του αλγοριθμού τους.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, cinemusic είπε

Εύκολο.. καταναλώνεις Χ4 καταγράφεται Χ2 (τυχαία νούμερα)

Δημοσ.

Δεν το πιανω.

Επισης αυτο με τον αλγόριθμο μου ακουγεται αρκετά αόριστο.

Ο καθε αλγόριθμος για να λειτουργήσει βασίζεται σε καποια στοιχειά που του εχεις φορτώσει.

Δεν του λες "Γεια σου αλγόριθμε. Για βγαλε μου μία κατανάλωση" .

Με ποια στοιχεία λειτουργεί;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Πως προεκυψε ο ελεγχος τυχαια?

δεν έχω ιδέα! δεν ήμουν εκεί, δεν με κάλεσαν, ούτε αστυνομία κάλεσαν για να αφαιρέσουν τον μετρητή!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Doubt είπε

Εύκολο.. καταναλώνεις Χ4 καταγράφεται Χ2 (τυχαία νούμερα)

Αυτο ρωτω.

Πως καταγράφεται το Χ4; 

Επεξ/σία από cinemusic
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, takoulou είπε

Όταν παίρνουν  και αφαιρούν τους μετρητές τους σφραγίζουν.. Και πηγαίνουν στο ΤΜΟ.. 

Δεν υφίσταται μπόνους για τα άτομα.. 

Ποιός σου έχει αναφέρει κάτι τέτοιο.. 

Σε κάθε Δεδδηε εκκρεμούν χιλιάδες περιπτώσεις ρευματοκλοπων. 

Που δεν έχουν προλάβει να εκτελεστούν.. 

το bonus έχει αναφερθεί σε αυτό το νήμα και σε group στο facebook.

οι σφραγίδες για τις οποίες μίλησα ότι ήταν ακέραιες, είναι οι σφραγίδες που ασφαλίζουν το κουβούκλιο του μετρητή στην εγκατάασταση. εσύ μιλάς για την σφραγίδα του κουτιού που τις μεταφέρουν στο εργαστήριο.

21 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Eαν οι σφραγιδες ηταν οι αυθεντικές σημαίνει οτι εξουσιοδοτημένο συνεργειο ειτε τις έχει αλλάξει, ειτε απλά δεν έχει πειραχτει τιποτε. Να πειραχτει κάτι, χωρις να κοπουν σφραγιδες δε γινεται.

Οποτε το να ελεγξουν την κατανάλωση με τον ειδικο αλγοριθμο δεν ειναι κάτι που θα έπρεπε να συμβει.

καλά το λες, για αυτό κι εγώ απορώ... πως πειράχτηκε ο μετρητής (γιατί τις χαρακιές στα γρανάζια τις είδα στο εργαστήριο) χωρίς να έχουν κοπεί οι σφραγίδες??? ποιος το έκανε???

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cinemusic είπε

Αυτο ρωτω.

Πως καταγράφεται το Χ4; 

Δεν το γνωρίζω αυτό.. απλά λέω πως αύξηση της κατανάλωσης που γράφει ο μετρητής δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν γίνεται ρευματοκλοπή την ίδια περίοδο.

Δημοσ.

Καλησπέρα, επειδή θέλω να πάω να ελέγξω και εγώ τον μετρητή μου (είμαι ενοικιαστής). Πέρα από το να δω την εξωτερική σφραγίδα, τι άλλο υπάρχει; Π.χ. λέτε για χαρακιές στον δίσκο, πώς φαίνεται αυτό; Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nukat1976 είπε

Καλησπέρα, επειδή θέλω να πάω να ελέγξω και εγώ τον μετρητή μου (είμαι ενοικιαστής). Πέρα από το να δω την εξωτερική σφραγίδα, τι άλλο υπάρχει; Π.χ. λέτε για χαρακιές στον δίσκο, πώς φαίνεται αυτό; Ευχαριστώ.

Μόνο την εξωτερική σφραγίδα (κουβούκλιο) μπορείς να δεις. Οι χαρακιές στον δίσκο φαίνονται μόνο αν βγει ο μετρητής από το προστατευτικό κουβούκλιο και ελεγχθεί στο εργαστήριο.

Αν δεν κάνω λάθος, μπορείς να ζητήσεις επίσημα από τον ΔΕΔΔΗΕ να ελέγξει τον μετρητή σου (με κάποιο κόστος).

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Να πειραχτεί κάτι χωρίς να έχουν κοπεί σφραγίδες, βέβαια και γίνεται. Με μικρή τρύπα σε κάποιο σημείο της χελώνας και παρέμβαση από εκεί προς τον μηχανισμό του μετρητη. Εάν όμως δεν υπάρχει ούτε τρύπα, δεν γίνεται να έχει πειραχτεί. 

Ελπίζω ο φίλος να ξεμπερδέψει γρήγορα. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, theoapo είπε

Μόνο την εξωτερική σφραγίδα (κουβούκλιο) μπορείς να δεις. Οι χαρακιές στον δίσκο φαίνονται μόνο αν βγει ο μετρητής από το προστατευτικό κουβούκλιο και ελεγχθεί στο εργαστήριο.

Αν δεν κάνω λάθος, μπορείς να ζητήσεις επίσημα από τον ΔΕΔΔΗΕ να ελέγξει τον μετρητή σου (με κάποιο κόστος).

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Θα πάω μετά τη δουλειά να το δω. Αν θυμάμαι καλά, ο δίσκος (το πλαινό μέρος που φαίνεται) δεν είναι εντελώς λείο, είναι φυσιολογικό αυτό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...