Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 minutes ago, MSSB said:

Για να είμαι ειλικρινής, συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος αγοράζει φυσικά δισκάκια. Αφού το Blu-ray δεν έχει τίποτα μέσα πέρα από τον κωδικό ενεργοποίησης. Για όσους λένε τo argument ότι θέλουν το δισκάκι για συλλεκτικους λόγους, τι ακριβώς συλλεκτικό έχουν, από τη στιγμή που το προϊόν είναι φουλ ψηφιακό. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να κάνει pull το παιχνίδι η κάθε εταιρία από την βιβλιοθήκη. Για το κουτί και το εξώφυλλο; 

Οι δίσκοι είχαν νόημα όταν ένα παιχνίδι έπαιζε out of the box, ουτε patches να κατεβάσεις ουτε το ίδιο το παιχνίδι. 

Πως φενεται οτι δεν εχεις ιδεα απο φυσικα μεσα...

• Like 3
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αναπολώ την επόχή που το "φυσικό" παιχνίδι ήταν μια πανδαισία.... Manual, έξτρα φυλλάδια, χάρτης κτλ...

Το έπιανες στο χέρι σου και ήταν σαν κόσμημα. Άλλη αίσθηση, το χάζευες και το πρόσεχες μην σου γρατζουνιστεί το εξώφυλλο ή το χάρτινο κουτί που το περιέκλειε..... 

😊

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MSSB είπε

Για να είμαι ειλικρινής, συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος αγοράζει φυσικά δισκάκια. Αφού το Blu-ray δεν έχει τίποτα μέσα πέρα από τον κωδικό ενεργοποίησης. Για όσους λένε τo argument ότι θέλουν το δισκάκι για συλλεκτικους λόγους, τι ακριβώς συλλεκτικό έχουν, από τη στιγμή που το προϊόν είναι φουλ ψηφιακό. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να κάνει pull το παιχνίδι η κάθε εταιρία από την βιβλιοθήκη. Για το κουτί και το εξώφυλλο; 

Οι δίσκοι είχαν νόημα όταν ένα παιχνίδι έπαιζε out of the box, ουτε patches να κατεβάσεις ουτε το ίδιο το παιχνίδι. 

Αυτό ακριβώς . Νομίζω έχουμε παράδειγμα παιχνιδιού που δεν έπαιζε και το δίσκο να είχες 

Δημοσ.

Και εγώ παιδιά υπέρ του physical είμαι, αλλά τις τελευταίες 2 γενιές είναι απλά τσίπιδες.
1) Την προηγούμενη γενιά καταργήθηκαν τα εγχειρήδια
2) Πλέον αγοράζεις physical και είτε θα έχει απλά κωδικό (Starfield) , είτε θα είναι ουσιαστικά keycard (Doom TDA).

Σαν να λέμε σε ωθούν οι ίδιοι να υποτιμάς το physical, ή ακόμα χειρότερα, αγοράζεις physical και θέλει 100 κιλά DRMs. 
Βλέπε The Crew ή Concord, που πλέον το δισκάκι είναι σουβέρ και τίποτα άλλο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, thanasaki είπε

Ολα γινονται για την μεγιστοποιηση των κερδων των τεχνολογικων κολοσσων.Σε λιγο καιρο θα καταργηθει και η εννοια της ιδιοκτησιας,θα ειναι ολα δανεικα.

Και το κερασακι στην τουρτα ειναι οτι καταφερνουν να μας κανουν να πιστευουμε οτι ετσι ειναι καλυτερα οτι ολα γινονται για την δικια μας

''ευκολία΄΄.

Τα παντα ολα  "as a service" : σπιτι ,εξοχικο ,  αυτοκινητο , υπολογιστης , παιγνιδομηχανη ,θεαματα ,   ακομα και η γυναικα ; 

Buena idea ? 

Επεξ/σία από nepomuk
Δημοσ.

Φρόντισαν να συμβεί αυτό με τα χρόνια απ’τη στιγμή που πλέον τα physical Δεν περιέχουν ολόκληρο το παιχνίδι στο δίσκο ή και καθόλου Η συλλεκτικές είναι είδος προς εξαφάνιση game key card κτλ. 

Και μετά θα μας πλασάρουν ότι ο κόσμος δεν αγοράζει physical Γι’ αυτό  Και θα σταματήσουν την υποστήριξη

Δημοσ.

Εγώ σαν PC gamer, ποτέ δεν χώνεψα τα "φυσικά" παιχνίδια. Από το 1997 προσπαθούσα να βρω τρόπους ώστε να μη χρειάζεται να μπαίνω στη διαδικασία να βάζω το CD για να παίξω. Από το 2009 και μετά, δεν έχω ξαναγοράσει φυσικά δισκάκια.

Δημοσ.
10 minutes ago, nepomuk said:

Τα παντα ολα  "as a service" :  ακομα και η γυναικα ; 

Buena idea ? 

Spoiler

Αυτό υπάρχει από πάντα, απ' όταν οι άνθρωποι έστησαν τις πρώτες οργανωμένες κοινωνίες... 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, mkp είπε

Εγώ σαν PC gamer, ποτέ δεν χώνεψα τα "φυσικά" παιχνίδια. Από το 1997 προσπαθούσα να βρω τρόπους ώστε να μη χρειάζεται να μπαίνω στη διαδικασία να βάζω το CD για να παίξω. Από το 2009 και μετά, δεν έχω ξαναγοράσει φυσικά δισκάκια.

Κακά τα ψέματα φίλε μου μάλλον παίζει και ρόλο το οτι στο PC μεγάλο ποσοστό  των παικτών κατεβάζουν πειρατικά. Λογικό να μην τους ενδιαφέρει το physical !

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MSSB είπε

Στην περίπτωση των PS και Switch 1 δεν ισχύει αυτό. Αρκετα παιχνίδια περιέχονται ολοκληρα μέσα στο μέσο. Επομένως έχει σημασία (προς το παρόν). 
Επίσης το γεγονός ότι δεν "αναγκάζονται" να βγάλουν έτοιμο το προϊόν σε τέλεια μορφή εντός 50-100GB δίσκου/κασέτας κλπ, τους έχει οδηγήσει σε κακοβελτιστοποιημενα παιχνίδια που "έλα μωρέ θα το βγάλω, θα το αγοράσουν και θα το πατσαρω σε ένα μήνα με τα λεφτά που κέρδισα πίσω".  Αυτό για μένα είναι απαράδεκτο. 

Δυστυχώς το ψηφιακό δημιουργεί προβλήματα που δεν φαίνονται εξ αρχής! Κανένα cyberpunk δε θα έβγαινε έτσι 20-30 χρόνια πριν. Ούτε θα έβγαιναν παιχνίδια των 150GB( κατά αναλογία προφανώς)  επειδή ποιος ασχολείται μωρέ με optimization. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, stevemis said:

Ούτε θα έβγαιναν παιχνίδια των 150GB( κατά αναλογία προφανώς)  επειδή ποιος ασχολείται μωρέ με optimization. 

Μια χαρά έβγαιναν πάντως παιχνίδια στο PC με 7 CDs (βλέπε X-Files 1998). 😛

Δημοσ.

Θυμάστε τις θεωρίες περί μείωσης τιμής στα digital λέγοντας πως δεν έχουν έξοδα κατασκευής φυσικού δίσκου και διανομής αλλά και μεσάζοντα πωλητή ???

Όλα για το χρήμα γίνονται λοιπόν...

Δεν φταίνε όμως οι εταιρίες αλλά ο καταναλωτής. Όχι επειδή το δέχεται ΑΛΛΑ επειδή έχει αφήσει την ζωή του στη μοίρα της και βαριέται να κάνει τα ΠΑΝΤΑ !!!!!! Οπότε επιλέγει να μην σηκωθεί απο τον καναπέ και να αγοράσει το παιχνίδι digital. Είναι περισσότερο ένα μοτίβο , μια φιλοσοφία , μια λούπα που έχουν μπει οι περισσότεροι άνθρωποι και κοιτάνε την ευκολία να τα κάνουν όλα απο μια οθόνη. 

Είναι ανώτερη εμπειρία να αγοράσεις physical , όπως ήταν ανώτερη εμπειρία να πας στο video club να βρεις ταινία κλπ κλπ κλπ και κάποτε είχες χρόνο να τα κάνεις αυτά ανέμελα.....Τώρα οι ίδιες 24 ώρες είναι λιγότερες...Το να βγεις απο το σπίτι και να κάνεις έστω τη βόλτα μέχρι το κατάστημα για το χ/ψ προιόν είναι καλύτερο για σένα σε πάρα πολλά επίπεδα. Το οικονομικό το αφήνω στην άκρη.

Όλα οδεύουν προς το fast food και ο κόσμος έχει υπνωτιστεί τόσο που το υπερασπίζεται κιόλας. 

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Θυμάστε τις θεωρίες περί μείωσης τιμής στα digital λέγοντας πως δεν έχουν έξοδα κατασκευής φυσικού δίσκου και διανομής αλλά και μεσάζοντα πωλητή ???

Όλα για το χρήμα γίνονται λοιπόν...

Δεν φταίνε όμως οι εταιρίες αλλά ο καταναλωτής. Όχι επειδή το δέχεται ΑΛΛΑ επειδή έχει αφήσει την ζωή του στη μοίρα της και βαριέται να κάνει τα ΠΑΝΤΑ !!!!!! Οπότε επιλέγει να μην σηκωθεί απο τον καναπέ και να αγοράσει το παιχνίδι digital. Είναι περισσότερο ένα μοτίβο , μια φιλοσοφία , μια λούπα που έχουν μπει οι περισσότεροι άνθρωποι και κοιτάνε την ευκολία να τα κάνουν όλα απο μια οθόνη. 

Είναι ανώτερη εμπειρία να αγοράσεις physical , όπως ήταν ανώτερη εμπειρία να πας στο video club να βρεις ταινία κλπ κλπ κλπ και κάποτε είχες χρόνο να τα κάνεις αυτά ανέμελα.....Τώρα οι ίδιες 24 ώρες είναι λιγότερες...Το να βγεις απο το σπίτι και να κάνεις έστω τη βόλτα μέχρι το κατάστημα για το χ/ψ προιόν είναι καλύτερο για σένα σε πάρα πολλά επίπεδα. Το οικονομικό το αφήνω στην άκρη.

Όλα οδεύουν προς το fast food και ο κόσμος έχει υπνωτιστεί τόσο που το υπερασπίζεται κιόλας. 

Tι ειπες τωρα :) Θυμαμαι σε γειτονικο video club κυριλε...ειχε ξυλινο πατωμα υπερυψωμενο με ειδικο φωτισμο στο σημειο που ειχε τα Blu-ray υπο ενοικιαση!!! Ηταν σαν μια μικρη βολτα...μετα πηγαιναμε ή για πατατακια ή παραγγελναμε πιτσες...τρομερες εποχες!!! Παντως εγω προσωπικα που λατρεψα το GTA5 το εχω αγορασει σε φυσικο αντιγραφο για υπολογιστη (κασετινα 7 dvd με χαρτη του LOS SANTOS).

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...