Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή μου Apple άσε τα πειράματα. Αν ήθελες να λειτουργεί κάτι macOS με οθόνη αφής, ας έπαιρνες μαθήματα από το Samsung Dex και ας έδινες αυτή τη δυνατότητα στα iPad 

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, mountains1 είπε

Ξεχασα την αλλη μεγαλη 'καινοτομια', τα touch bar. Αλλη ηλιθιοτητα, που επισης σε δυο χρονακια τη μαζεψαν πισω. Φιλη ειχε τετοιο macbook pro, η touch bar χαλασε και εκανε σαν φωτορυθμικο. Ξεφτιλικια.

Λίγα λόγια για την Touch Bar γιατί σε μερικούς μας αρέσει και τη χρησιμοποιούμε ακόμη (σε Μ1)! Και μάλιστα άλλαξαν και σε αυτή κάποια icons και γραφικά με το MacOs 26! Και φυσικά δουλεύει μια χαρά τόσα χρόνια μετά και πειράζεις κάποια πραγματάκια ΧΩΡΙΣ να λερώνεις την οθόνη! 😛 

• Haha 2
Δημοσ.
17 minutes ago, billdanos said:

Λίγα λόγια για την Touch Bar γιατί σε μερικούς μας αρέσει και τη χρησιμοποιούμε ακόμη (σε Μ1)!

Wha? Υπάρχει Apple Silicon με Touch Bar;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tου χρονου θα ξυρισει και το μουστακι 🤣

Στα σοβαρα τωρα,οποιος ειχε ποτε λαπτοπ με οθονη αφης ξερει καλα πως προκειται για το πιο ηλιθιο gimmick που εχουν βαλει ποτε σε λαπτοπ.

Μια που το πηρα μια που τη δοκιμασα λιγο μια που δεν την ξανακουμπησε δαχτυλο ποτε.

Ο σημαντικοτερος λογος ειναι οτι οταν πατας μια οθονη λαπτοπ η οθονη πηγαινει μπρος πισω γιατι δεν στηριζεται πουθενα.Ο μονος τροπος να πιασει αυτο θα ειναι να ειναι η οθονη full foldable και να γινεται ταμπλετα,ωστε να μην πηγαινει μπρος πισω οταν την πατας.Και φυσικα οταν γινεται ταμπλετα να τρεχει λειτουργικο ταμπλετας.

Κατι το οποιο ειναι πολυ χλωμο να το κανει η apple γιατι θα χασει πωλησεις απο τα ipad.

Επεξ/σία από azuli
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, billdanos είπε

Λίγα λόγια για την Touch Bar γιατί σε μερικούς μας αρέσει και τη χρησιμοποιούμε ακόμη (σε Μ1)! Και μάλιστα άλλαξαν και σε αυτή κάποια icons και γραφικά με το MacOs 26! Και φυσικά δουλεύει μια χαρά τόσα χρόνια μετά και πειράζεις κάποια πραγματάκια ΧΩΡΙΣ να λερώνεις την οθόνη! 😛 

Απο τοτε λεγαμε οτι ειναι αποτυχια. Ομολογια αποτυχιας δε, ειναι οτι την κατηργησαν.

Σεβομαι οτι σε βολεψε εσενα, αλλα καταλαβαινεις νομιζω και μονος σου, οτι εισαι στην ισχνη μειοψηφια που βρηκε αυτη την πααα@@@ρια ως χρησιμο χαρακτηριστικο. 

Μεγαλη επιτυχια. Την εφαγε το σκοταδι. Δεν επρεπε ποτε να το βαλουν αυτο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, panathatube είπε

Τέλος στην εποχή Τζομπς έχει δοθεί εδώ και χρόνια. Ο μακαρίτης αποστρεφόταν τα "μεγάλα" κινητά (οθόνες 5,3 ιντσών...). Επίσης έδινε μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και στο function over form δεν ήθελε γκίμικ και πιστεύω ότι δεν θα αποδεχόταν ποτέ το κουμπί για την κάμερα ή δεν θα ενέκρινε νέα έκδοση του iOS που επιβαρύνει την μπαταρία ή τη θερμοκρασία του κινητού. 

Είχε όμως δίκιο. Πιάνεις σήμερα ένα Iphone 6s/6 και αγαλιάζει το χέρι σου. Τα πιο μεγάλα ειναι μεν "καλύτερα" από άποψη οπτική, δλδ βλέπεις πιο πολλά πράγματα, αλλά από άποψη χρηστική ειναι μαύρο χάλι. 

Αν θυμάστε κάποτε υπήρξαν τα phablets τα οποία έλαμψαν για λιγο και μετά, εξαφανιστηκαν. Υπάρχει ένα "χρυσό" μέγεθος και αυτο ειναι του iphone 6s.

Δεν χρειάζεσαι παραπάνω. Ο λόγος που έχω μεγάλο μέγεθος σήμερα ειναι καθαρά η ανάγκη για μπαταρία. 

Επίσης, να πεις ότι η εποχή του Jobs τελειωσε όταν η Apple σταματήσει να πουλά προιόντα που Αυτός έβγαλε. 

Να το πούμε και πιο εμφατικά, ο Tim Cook, που τον πολυγουσάρω επίσης, να μας δείξει τι νέα προιόντα έβγαλε, πέρα από τα services, που θα τα έβγαζε και η μικρή μου κόρη. Δλδ να μας πει πότε ΘΑ ξεκινησει η εποχή Cook. (αν θυμ'άμαι καλά ακομα και το iwatch ήταν στα πλάνα του Jobs)

Επεξ/σία από jimarass26
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mountains1 είπε

Απο τοτε λεγαμε οτι ειναι αποτυχια. Ομολογια αποτυχιας δε, ειναι οτι την κατηργησαν.

Σεβομαι οτι σε βολεψε εσενα, αλλα καταλαβαινεις νομιζω και μονος σου, οτι εισαι στην ισχνη μειοψηφια που βρηκε αυτη την πααα@@@ρια ως χρησιμο χαρακτηριστικο. 

Το ότι (αν) είμαστε λίγοι που μας αρέσει ενώ εσείς περισσότεροι, δεν με απασχολεί! Εγώ ξέρω πως έχω μια περιοχή στο laptop ΕΚΤΟΣ οθόνης που προσαρμόζεται και αλλάζει δυναμικά ανάλογα με το app που χρησιμοποιώ και μπορώ να αλληλεπιδράσω με το περιεχόμενο που εμφανίζεται.

Και το αστείο είναι πως κάποιοι το κραζουν σαν χαρακτηριστικό ενώ ταυτόχρονα εκθιάζουν άλλες συσκευές που συνδέονται ξεχωριστά με το laptop και σου προσφέρουν touch λωρίδες ή panels τύπου Stream Deck και κάνουν σχεδόν παρόμοια πράγματα με την touch bar... Ή αντίστοιχα θαύμαζαν μετά άλλους κατασκευαστές που πρόσθεσαν touch κουμπιά στη θέση των F keys χωρίς να αλλάζουν σε κάτι άλλο ή οθόνες πάνω στα trackpads κλπ...

Αναφέρω συνεχώς το παράδειγμα (σχετικά με το "περί ορέξεως") με τα πέδιλα και τις σαγιονάρες: τα φοράτε οι περισσότεροι αλλά εγώ ξερνάω ενώ γελάω ταυτόχρονα κάθε φορά που τα βλέπω! 😛 

• Like 1
Δημοσ.

Η μόνη εμπερία που έχω από laptop με οθόνης αφής, αλλά και laptop γενικότερα, είναι ένα Samsung Chromebook Pro του 2015 αν θυμάμαι καλά. Λειτουργεί ακόμα αν εξαιρέσεις ότι το touch "πέθανε" και λειτουργεί μόνο με Pen και όχι με δάχτυλο, και ότι οι μεντεσέδες έχουν φύγει από τη θέση τους και δεν δίνουν σωστή κίνηση στην οθόνη γιατί μου το πέταξε ο αέρας από το τραπέζι στο μπαλκόνι.

Κανώ την εισαγωγή για να πω ότι για μένα προσωπικά είναι η συσκευή με το καλύτερο form factor που είχα ποτέ. Λεπτό αλλά αρκετά στιβαρό laptop, που το άνοιγες στο γραφείο, στο τραπέζι ή στα γόνατα για να κάνεις τη δουλειά σου. Το ipad που έχω τώρα με Logitech keyboard χρειάζεται πρώτα αν ανοίξεις το stand για να μπορεί να σταθεί και χρειάζεται και περισσότερο χώρο για να το στήσεις. Για πραγματική δουλειά λοιπόν το βρίσκω πολύ πιο άνετο, από ένα laptop/tablet με αποσπώμενο πληκτρολόγιο.

Πέρα από τη θέση κλασσικού laptop όμως, μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις 2-3 διαφορετικούς τρόπους που ανάλογα την περίπτωση βόλευαν περισσότερο. Με γυρισμένη την οθόνη 360 μπορούσες να το χρησιμοποιείς ως tablet, να ακουμπάει και λίγο πάνω σου βέβαια γιατί μαζί με το Keyboard, πχ πιο casual browsing η κατανάλωση περιεχομένου.

Επίσης σε tent mode η stand mode είχες το πλεονέκτημα ότι η οθόνη ερχόταν πιο κοντά στα μάτια σου πχ για ένα video call ή παρακολούθηση video και ταυτόχρονα ήταν πολύ πιο εύκολο να σηκώσεις το χέρι σου για βασικές touch λειτουργίες.

Το τι θα θα κάνει η Apple φυσικά δεν το γνωρίζω. Αν είναι ένα κανονικό macbook απλά με οθόνη αφής, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει, Αν όμως είναι μια συσκευή convertible, με touch screen, με κλασσικό πληκτρολόγιο και trackpad της Apple, όπου ταυτόχρονα παίζουν αψεγάδιαστα οι εφαρμογές του ipad, ε τότε θα μιλάμε για φοβερή συσκευή. 

Αν γίνει βέβαια κάτι τέτοιο τα pro και τα 13 inch iPads πάνε για φούντο. 

Για να δούμε... 

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Pstathece είπε

Για να δούμε. Θα είναι καλό ή μέτριο? Χάλια σα τα w11 δε θα είναι πάντως...

Τούμπανο είναι στα Windows. Ολο το λειτουργικό έχει φτιαχτεί για touch. 

• Super Moderators
Δημοσ.
12 hours ago, mountains1 said:

10 hours ago, billdanos said:

Το ότι (αν) είμαστε λίγοι που μας αρέσει ενώ εσείς περισσότεροι, δεν με απασχολεί! Εγώ ξέρω πως έχω μια περιοχή στο laptop ΕΚΤΟΣ οθόνης που προσαρμόζεται και αλλάζει δυναμικά ανάλογα με το app που χρησιμοποιώ και μπορώ να αλληλεπιδράσω με το περιεχόμενο που εμφανίζεται.

Και το αστείο είναι πως κάποιοι το κραζουν σαν χαρακτηριστικό ενώ ταυτόχρονα εκθιάζουν άλλες συσκευές που συνδέονται ξεχωριστά με το laptop και σου προσφέρουν touch λωρίδες ή panels τύπου Stream Deck και κάνουν σχεδόν παρόμοια πράγματα με την touch bar... Ή αντίστοιχα θαύμαζαν μετά άλλους κατασκευαστές που πρόσθεσαν touch κουμπιά στη θέση των F keys χωρίς να αλλάζουν σε κάτι άλλο ή οθόνες πάνω στα trackpads κλπ...

Αναφέρω συνεχώς το παράδειγμα (σχετικά με το "περί ορέξεως") με τα πέδιλα και τις σαγιονάρες: τα φοράτε οι περισσότεροι αλλά εγώ ξερνάω ενώ γελάω ταυτόχρονα κάθε φορά που τα βλέπω! 😛 

Ως χρήστης αποκλειστικά Apple προϊόντων από το 2005 (ξεκινώντας από iMac G5 και το πρώτο iPhone του 2007 που μου έφερε ο Ηγέτης Των Πιστών από το Ηνωμένο Βασίλειο), έχω να πω ότι συμφωνώ με τον @mountains1 στο σημείο αυτό. Είχα το MacBook Pro με touch bar σε εταιρικό (ευτυχώς!) laptop και ήταν όχι μόνο άχρηστη αλλά και σχεδόν εκνευριστική. Σε εμένα τουλάχιστον, στα προγράμματα που χρησιμοποιούσα δεν προσαρμοζόταν τίποτα, δεν έδειχνε τίποτα και το μόνο που έκανε ήταν να... είναι εκεί! 

Προφανώς ισχύει το 'de gustibus non est disputandum' αλλά από την άλλη αυτό δουλεύει και αντίστροφα: κάτι που βολεύει τον φίλο μου @billdanos δεν σημαίνει ότι βολεύει και τους λοιπούς. 

Ορθώς καταργήθηκε αυτή η χαζομάρα. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 18/9/2025 στις 2:03 ΜΜ, Volga είπε

Τούμπανο είναι στα Windows. Ολο το λειτουργικό έχει φτιαχτεί για touch. 

Δεν αντιλέγω. Απλά τα w11 δε μου άρεσαν καθόλου. Χάλι. Τα 10 έχω και θα έχω ως το 27 μάλλον...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...