Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα έιχα ένα αστείο (;) εποικοδομητικό (;) ένα περιστατικό τέλος πάντων σε σελίδα με αγγελίες πολύ γνωστή αλλά όχι δεν ήταν στι αγγελίες του insomnia πρόκειται για άλλη σελίδα που δεν σχετίζεται άμεσα με το περιστατικό (έχω σηκώσει την ίδια σε διάφορες θα μπορούσε πιστεύω αυτό να συμβεί σε οποιαδήποτε απο αυτές) το κουράζω γιατί δεν θέλω να ασχοληθούμε με τις σελίδες αγγελιών κτλ ούτε με τα προϊόντα αυτά καθ'αυτά αλλά με τους υποψήφιους έλληνες αγοραστές  και να μοιραστούμε τις σκέψεις μας για το τι παίζει θα ξεκινήσω εγώ με δική μου περίπτωση και εσείς αν θέλετε μοιραστείτε και τις δικές σας. 

Πουλάω λοιπόν καινούργιο υπολογιστή 650€ , ταυτόχρονα (σε ξεχωριστή αγγελία) πουλάω και κάμερα στα 500€ και πως έτυχε τώρα σε μια απο τις σελίδες που  σήκωσα τις αγγελίες μου και είπαμε όχι του insomnia έβαλα και τον υπολογιστή στα 500€ χωρίς να το καταλάβω. 

παίρνω μήνυμα απο υποψήφιο αγοραστή βασικά θα τα κάνω copy paste σβήνοντας το username για να μην υπάρχει θέμα απορρήτου και θα τα βάλω σε spoiler:

Spoiler

Αναφορά σε κείμενο

Ενδιαφέρομαι για την αγγελία σας, ###. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. Με εκτίμηση ###

Αναφορά σε κείμενο

Καλησπέρα, είναι διαθέσιμο, αν έχετε κάποια απορία παρακαλώ πείτε μου.

Αναφορά σε κείμενο

θα ήθελα να μάθω αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του, τι χρήση το έχετε κάνει και γιατί το πουλάτε τόσο λίγο ενώ ειναι αρκετά καλο

Αναφορά σε κείμενο

Καλησπέρα, δεν έχει γίνει χρήση ειναι καινούργιο με τις ζελατίνες του και τα παρελκόμενα σφραγισμένα στο κουτί του όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Τα χαρακτηριστικά αναγράφονται στην αγγελία (###)  αναλυτικότερα, κάτι παραπάνω απο τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στην αγγελία δεν γνωρίζω  αλλά ρωτήστε με να το ψάξω στο ιντερνετ χρησιμοποιώντας το όνομα του μοντέλου και να σας ενημερώσω. 

Κάθεται και πιάνει χώρο μέσα στην κούτα του στην αποθήκη μου γιαυτό το πουλάω, είναι σε πολύ καλή τιμή όντως και αφού σας αρέσει και εσάς θα χαιρόμουν να σας το δώσω. 

Επίσης μπορείτε να το πάρετε με δόσεις μέσω των επιλογών που δίνει το car.gr σε συνεργασία με την ΤΒΙ ή άλλες τράπεζες.

Αναφορά σε κείμενο

τελευταία ερώτηση. ποιο είναι το μοντέλο των ram και της μητρικής

Αναφορά σε κείμενο

Γειά σας κύριε ##### , είναι μηχάνημα κατασκευασμένο απο την Dell που ειναι εταιρεία κατασκευής υπολογιστών, δεν έγινε από εμένα με ξεχωριστά κομμάτια, υποθέτω είναι μάρκας dell λοιπόν ή όποιου συνεργάτη κατασκευάζει μητρικές/μνήμες για την dell, ψάχνοντας στο ίντερνετ για ανταλλακτικά βρήκα ότι κάποιες ειναι hynix κάποιες kingstone κάποιες έχουν αυτοκόλλητο dell, για να το εξακριβώσω θα πρέπει να ανοίξω το κουτί αλλά αυτό θα το κάνω μόνο για τον αγοραστή (πχ στην περίπτωση που θέλει να αγοράσει κάποιος τον υπολογιστή χωρίς κάρτα γραφικών).

Αναφορά σε κείμενο

επειδή είμαι Αθήνα, πως γίνεται να το στείλετε για να σας πληρώσω και επίσης θα ήθελα κάποιες φωτογραφίες παραπάνω αν γίνεται, και από τα κουτιά, πχ της κάρτας γραφικών

Αναφορά σε κείμενο

Σας ξαναείπα δεν είναι φτιαγμένο από ξεχωριστά αντικείμενα,  ως εκ τούτου δεν έχει ξεχωριστό κουτί η κάρτα γραφικών, είναι μέσα στον υπολογιστή εγκατεστημένη, το σύστημα είναι υλοποίηση της DELL, δεν συναρμολογήθηκε απο εμένα,  θα παραλάβετε μια χαρτόκουτα DELL με τον υπολογιστή μέσα στις ζελατίνες και αφρολέξ της Dell + ένα μικρό κουτί εσωτερικά με διάφορα χαρτιά και καλώδια και νομίζω συμπεριλαμβάνει ποντίκι και πληκτρολόγιο αλλά δεν ξέρω με σιγουριά γιατί ειναι σφαγιασμένο και δεν το έχω ανοίξει, έχω ανοίξει την μεγάλη κούτα μόνο για να βγάλω τις φωτογραφίες που δείχνω στην αγγελία,  αλλά ευχαρίστως να βγάλω και επιπλέον
φωτογραφία 1, φωτογραφία 2, φωτογραφία 3 

Επίσης μπορείτε να πάτε στο λινκ με τα μεταχειρισμένα του ### ##### και να βάλετε στην αναζήτηση "#####" θα βρείτε την ίδια ακριβώς αγγελία απο εμένα και σε αυτή την περίπτωση την πληρωμή καθώς και την αποστολή θα την αναλάβει η σκρούτζ + μπορείτε απο εκει να χρησιμοποιήσετε klarna ή tbi κτλ για να σπάσετε την πληρωμή σε άτοκες δόσεις ή να πληρώσετε 30 μέρες μετά την αγορά, το συνιστώ έτσι και αλλιώς γιατί θα έχει λιγότερα μεταφορικά)

Αναφορά σε κείμενο

το εχεις 650 στο skroutz

Αναφορά σε κείμενο

Ναι αυτή ειναι η τιμή ετσι το έχω Insomnia ### ### ### ### και εδώ έγινε τυπογραφικό, μάλλον γιατί έχω αγγελία και με κάμερα που αυτή τη δίνω 500 οπότε.

Για όσους βαριούνται να διαβάσουν θα αναφέρω τα χοντρά σημεία, λέει λοιπόν ότι ειναι πολύ φθηνό το pc στην αρχή νόμιζε ότι είχε κάποιο κουσούρι και γενικα δεν με πιστεύει ότι το δίνω τόσο χαμηλά και θέλει επιπλέον φωτογραφίες και απο κουτιά της κάρτας γραφικών κτλ γιατί δεν πιστεύει την τόσο καλή τιμή για καινούργιο μηχάνημα. 

Επίσης σαν να μου φαίνεται ότι έχει και θέματα (λόγω ότι του φαίνεται too good to be true) για το αν του στείλω τούβλο και όχι υπολογιστή και του λέω πως έχω σηκώσει αντίστοιχη αγγελία και στο skoop και πως αναλαμβάνουν εκείνη την αποστολή κτλ οπότε ειναι μια επιπλέον σιγουριά.

Μου λέει (και επίσης στον ενικό ενώ μιλούσαμε στον πληθυντικό πριν) "εκει το έχεις 650"  

Δεν το είχα προσέξει όμως έως τότε και του λέω ναι ήταν τυπογραφικό το σήκωσα σε διάφορες σελίδες στα 650 απλά κατα λάθος σε αυτή στα 500 μάλλον επειδή μπερδεύτηκα και με την άλλη μου αγγελία για την φωτογραφική που δίνω στα 500. 

και δεν απάντησε έκτοτε... 

Και που θέλω να καταλήξω, ο άνθρωπος είχε στην διάθεση του 500 ευρώ και την πρόθεση να αγοράσει αλλά μόνο αν ήταν για τζάμπα και δεν έκανε καν αντιπροσφορά εφόσον δεν του άρεσαν τα 650€ 

Άρα μήπως δεν ειναι (οκ σε λογικά πλαίσια μιλάμε πάντα ) μόνο θέμα χρημάτων αλλά  ο Έλληνας θέλει κυρίως να αγοράσει αν νιώθει πως πιάνει τον άλλο κορόιδο;

γιατί προφανέστατε δήλωσε πως ειναι πολύ χαμηλή η τιμή = αναγνωρίζει ότι η αξία αντικειμενικά  θα πρέπει να ειναι πιο πάνω απο 500€ ζητάει αποδείξεις για την κάρτα γραφικών = αναγνωρίζει ότι μόνο η κάρτα μεταχειρισμένη δίνεται στα 180-230€ 

απο 500€ η τιμή τελικά βγήκε να ειναι 650€ (150€ διαφορά λιγότερο δηλαδή απο την αντικειμενική αξία της κάρτας σκέτης που φαίνεται να αναγνωρίζει) και σταμάτησε δεν έκανε ούτε καν παζάρι 

ήθελε να πάρει δηλαδή PC με τζάμπα κάρτα γραφικών δεν ήταν ότι δεν είχε λεφτά, είχε λεφτά για να πάρει PC  αλλά μόνο αν ήταν να "δαγκώσει" τον άλλον λόγω άγνοιας του ας πούμε... 

Το διαβάζω λάθος αυτό; τι πιστεύετε; 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Καλησπέρα έιχα ένα αστείο (;) εποικοδομητικό (;) ένα περιστατικό τέλος πάντων σε σελίδα με αγγελίες πολύ γνωστή αλλά όχι δεν ήταν στι αγγελίες του insomnia πρόκειται για άλλη σελίδα που δεν σχετίζεται άμεσα με το περιστατικό (έχω σηκώσει την ίδια σε διάφορες θα μπορούσε πιστεύω αυτό να συμβεί σε οποιαδήποτε απο αυτές) το κουράζω γιατί δεν θέλω να ασχοληθούμε με τις σελίδες αγγελιών κτλ ούτε με τα προϊόντα αυτά καθ'αυτά αλλά με τους υποψήφιους έλληνες αγοραστές  και να μοιραστούμε τις σκέψεις μας για το τι παίζει θα ξεκινήσω εγώ με δική μου περίπτωση και εσείς αν θέλετε μοιραστείτε και τις δικές σας. 

Πουλάω λοιπόν καινούργιο υπολογιστή 650€ , ταυτόχρονα (σε ξεχωριστή αγγελία) πουλάω και κάμερα στα 500€ και πως έτυχε τώρα σε μια απο τις σελίδες που  σήκωσα τις αγγελίες μου και είπαμε όχι του insomnia έβαλα και τον υπολογιστή στα 500€ χωρίς να το καταλάβω. 

παίρνω μήνυμα απο υποψήφιο αγοραστή βασικά θα τα κάνω copy paste σβήνοντας το username για να μην υπάρχει θέμα απορρήτου και θα τα βάλω σε spoiler:

Απόκρυψη περιεχομένων

Για όσους βαριούνται να διαβάσουν θα αναφέρω τα χοντρά σημεία, λέει λοιπόν ότι ειναι πολύ φθηνό το pc στην αρχή νόμιζε ότι είχε κάποιο κουσούρι και γενικα δεν με πιστεύει ότι το δίνω τόσο χαμηλά και θέλει επιπλέον φωτογραφίες και απο κουτιά της κάρτας γραφικών κτλ γιατί δεν πιστεύει την τόσο καλή τιμή για καινούργιο μηχάνημα. 

Επίσης σαν να μου φαίνεται ότι έχει και θέματα (λόγω ότι του φαίνεται too good to be true) για το αν του στείλω τούβλο και όχι υπολογιστή και του λέω πως έχω σηκώσει αντίστοιχη αγγελία και στο skoop και πως αναλαμβάνουν εκείνη την αποστολή κτλ οπότε ειναι μια επιπλέον σιγουριά.

Μου λέει (και επίσης στον ενικό ενώ μιλούσαμε στον πληθυντικό πριν) "εκει το έχεις 650"  

Δεν το είχα προσέξει όμως έως τότε και του λέω ναι ήταν τυπογραφικό το σήκωσα σε διάφορες σελίδες στα 650 απλά κατα λάθος σε αυτή στα 500 μάλλον επειδή μπερδεύτηκα και με την άλλη μου αγγελία για την φωτογραφική που δίνω στα 500. 

και δεν απάντησε έκτοτε... 

Και που θέλω να καταλήξω, ο άνθρωπος είχε στην διάθεση του 500 ευρώ και την πρόθεση να αγοράσει αλλά μόνο αν ήταν για τζάμπα και δεν έκανε καν αντιπροσφορά εφόσον δεν του άρεσαν τα 650€ 

Άρα μήπως δεν ειναι (οκ σε λογικά πλαίσια μιλάμε πάντα ) μόνο θέμα χρημάτων αλλά  ο Έλληνας θέλει κυρίως να αγοράσει αν νιώθει πως πιάνει τον άλλο κορόιδο;

γιατί προφανέστατε δήλωσε πως ειναι πολύ χαμηλή η τιμή = αναγνωρίζει ότι η αξία αντικειμενικά  θα πρέπει να ειναι πιο πάνω απο 500€ ζητάει αποδείξεις για την κάρτα γραφικών = αναγνωρίζει ότι μόνο η κάρτα μεταχειρισμένη δίνεται στα 180-230€ 

απο 500€ η τιμή τελικά βγήκε να ειναι 650€ (150€ διαφορά λιγότερο δηλαδή απο την αντικειμενική αξία της κάρτας σκέτης που φαίνεται να αναγνωρίζει) και σταμάτησε δεν έκανε ούτε καν παζάρι 

ήθελε να πάρει δηλαδή PC με τζάμπα κάρτα γραφικών δεν ήταν ότι δεν είχε λεφτά, είχε λεφτά για να πάρει PC  αλλά μόνο αν ήταν να "δαγκώσει" τον άλλον λόγω άγνοιας του ας πούμε... 

Το διαβάζω λάθος αυτό; τι πιστεύετε; 

Nαι είσαι λάθος.Είδε τιμή 500€ και του ήταν οκ.Εσύ έκανες λάθος στο ποσό,δεν έκανε αυτός.Δεν σου απάντησε ξανά γιατί υπέθεσε ότι πας να τον δαγκώσεις,εγώ έτσι θα νόμιζα στην θέση του.Εσύ αν ήσουν στην θέση του θα σου άρεσε να ακούσεις ότι έχει άλλη τιμή απο αυτή που γράφει στην αγγελία;

Το θέμα ποιο είναι;Οτι δεν το αγόρασε;Οτι δεν σου ξαναμίλησε;Ξεπέρασε το,δεν έγινε και τίποτα.

• Like 11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

και του ήταν οκ.

Αν του ηταν οκ δεν θα ρωτούσε αυτό σε αγγελία που ήταν με Label καινούργιο και φωτό μέσα στην κούτα. 

34 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

θα ήθελα να μάθω αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του, τι χρήση το έχετε κάνει και γιατί το πουλάτε τόσο λίγο ενώ ειναι αρκετά καλο

Προφανώς και σκέφτηκε "κάποιον λάκο έχει η φάβα για να το δίνει τοσο λιγο και θα έχει ζημιά δεν θα ειναι καινούριγο όπως λέει" 

Και η τελική διαφορά στην τιμή του αρκετά καλού (κατα αυτόν) PC που το πωλούσα τόσο λίγο ήταν 150€  (απο 500-650) δεν διπλασιάστηκε δηλαδή ή κάτι τέτοιο.. 

200 βγαίνει μεταχειρισμένη η κάρτα γραφικών για την οποία δεν πίστευε ότι συμπεριλαμβάνεται και ζητούσε φωτογραφίες (γιατί του φαινόταν ΟΚ τιμή για ΣΚΕΤΟ το pc χωρίς κάρτα προφανώς και αντικειμενικά έτσι ειναι δεν πουλάω κάτι πιο ακριβά  ) 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε

Αν του ηταν οκ δεν θα ρωτούσε αυτό σε αγγελία που ήταν με Label καινούργιο και φωτό μέσα στην κούτα. 

Και η τελική διαφορά στην τιμή του αρκετά καλού (κατα αυτόν) PC που το πωλούσα τόσο λίγο ήτα 150€ 

200 βγαίνει μεταχειρισμένη η κάρτα γραφικών για την οποία δεν πίστευε ότι συμπεριλαμβάνετε και ζητούσε φωτογραφίες (γιατί του φαινόταν ΟΚ τιμή για ΣΚΕΤΟ το pc χωρίς κάρτα προφανώς και αντικειμενικά έτσι ειναι δεν πουλάω κάτι πιο ακριβά  ) 

500€ τα διέθετε,650€ δεν τα διέθετε.Ετσι ήθελε.Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείσαι παραπάνω.

• Like 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

500€ τα διέθετε,650€ δεν τα διέθετε.Ετσι ήθελε.Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείσαι παραπάνω.

Αν διέθετε 500€ και του άρεσε θα μπορούσε να διαθέσει και 150 € και αν δεν τα είχε άμεσα θα μπορούσε να το πάρει με δόσεις θα μπορούσε να το παζαρέψει έστω 

Το θέμα ήταν ότι ήξερε πως η τιμή των 500€ήταν κλεψιά και θα έδινε 500€ για  να πάρει PC μόνο αν ήταν να πάρει την κάρτα γραφικών τζάμπα ας πούμε. 

Προφανώς έχω και άλλες εμπειρίες τέτοιες δεν ψάχνομαι για το αν είχε παραξενιά 1 άτομο αλλά ανοίγω κουβέντα για το πως την βλέπει ο έλληνας αγοραστής στα μεταχειρισμένα να πουν και άλλοι την άποψη τους που συναντήσανε παρόμοιες ή άλλες περιπτώσεις που υποδεικνύουν κάτι ένα πάτερν ας πούμε. 

• Confused 2
  • Moderators
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Αν διέθετε 500€ και του άρεσε θα μπορούσε να διαθέσει και 150 €

Eχω μονο 500 ευρω για να αγορασω πραγματα. Και με δοσεις, παλι καλουμαι να το πληρωσω. Οποτε δεν θελω να το πληρωσω με δοσεις, διοτι παλι θα βγω εκτος μπατζετ. Αρα, οτιδηποτε κοστιζει παραπανω απο 500 ευρω, δεν με ενδιαφερει. Αρα ουτε τα 650 ευρω με ενδιαφερει να τα δωσω.

Που μπδγ, μπορει να εχεις και δικιο στον συλλογισμο σου, αλλα να διεθετε 400 ευρω και να του εκανε κλικ το 500ρικο και να ειπε, φακ ιτ, θα φαω μακαρονια τον Οκτωβρη αλλα θα το παρω κι ας ξεφυγω λιγο κι ας φτασω στα 500, το χω. Ε του ειπες εσυ μετα 650 και χαιρετησε.

Ειναι πραγματικα τοσο απλο :lol:

Δημοσ.

Ειχα βαλει σε αγγελία ένα προιον εντος εγγυησης με απόδειξη με ελαχιστη χρήση. Σε car.gr, vendora, insomnia κλπ.

Η τιμή η πιο χαμηλή με διαφορά (το ειχαν και αλλοι σε αγγελιες 100-300 ευρω πανω).

Με πηραν τηλεφωνο 10 ατομα ,οι 6 ρωτησαν αν υπαρχει ακομη και δεν ξαναρωτησαν. οι αλλοι ηθελαν εκπτωση ή να τους το παω σπιτι και να τους βοηθησω στην εγκατασταση!

Τελικα το πούλησα στην αρχική τιμή.

Δημοσ.

Μια σκέψη για τον αγοραστή. 

Αν μου ανεβάζεις την τιμή στην αγγελία σου κατά 30% ενώ την συζητάμε τότε τι παζάρι να πάω σου κάνω μετά;

500 έχω να πάρω PC, 650 δεν έχω. Ήταν καλή ευκαιρία, τελικά δεν έκατσε. 

Δεν βρίσκω κάτι το περίεργο στο παραπάνω σενάριο. Το περίεργο θα ήταν να μου ανεβάσει κάποιος 30% την τιμή του προϊόντος ενώ μιλάμε για την αγγελία του. 😅 

Δημοσ.

Αν μπορεί να δώσει χ λεφτά, μπορεί να δώσει και 30 % παραπάνω από το χ λεφτά.

Because fuck logic εδώ πέρα.

:rolleyes:

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολύ ανάλυση και δεν υπάρχει λόγος. Δε ξέρεις πως σκέφτεται ο καθένας και σίγουρα δε μπορείς να βγάλεις ένα γενικό συμπέρασμα από τη συμπεριφορά του.

Πολύ πιθανόν με την αλλαγή της τιμής να του μπήκε υποψή ότι κάπου βρωμάει και να σταμάτησε την επικοινωνία. Κι εμένα αν μου μπαίνανε υποψίες για την αξιοπιστία του πωλητή, δε θα συνέχιζα την επικοινωνία. Σιγά μη δώσω εξηγήσεις κιόλας.

Υπάρχουν τόσα περιστατικά, αυτό δεν ήταν κάτι. Θα πετύχεις απίστευτους τύπους.

Άτομα που θα ζητάνε να το κρατήσεις κανα μήνα μέχρι να πληρωθούνε

Άτομα που θα σου λένε ότι το τάδε κινεζοκατάστημα/ali/temu το πουλάει στα μισά λέφτα.....

Ό,τι μπορείς να φανταστείς.

Επεξ/σία από Neptu
  • Like 1
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
  • Super Moderators
Δημοσ.

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις.

"Σφραγισμένο" κουτί, χωρίς δική του φωτογραφία, μια generic να μας βρίσκεται.

Δύο διαφορετικές τιμές (εννοείται τη μικρή για κράχτη), με τη μικρή εξ ορισμού να σημαίνει ξεσφράγισμα και σκάλισμα του ολοκαίνουργιου για αφαίρεση της κάρτας γραφικών, που σημαίνει ότι το αντικείμενο αυτομάτως παύει να είναι ολοκαίνουργιο.

Αναφορές σε επιπλέον αντικείμενα που δεν είναι καν βέβαιο ότι υπάρχουν.

Αλλά, ναι, φταίει ο τύπος που ζητάει φωτογραφίες κι είναι καχύποπτος, και μετά με τα +150 δεν κάνει αντιπροσφορά. "Αφού έχει 500, θα είχε κι άλλα 150".

Και ερώτημα, "το σκέφτομαι λάθος";

Ναι.

• Like 10
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...