Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σε όλους!
Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί βλέπω ότι πολλοί λένε “τα Shein/Temu είναι φθηνιάρικα” ή “τα επώνυμα jeans αξίζουν 200€” και ήθελα να το ξεκαθαρίσουμε.

Τι πληρώνουμε σε ένα jean 200€ (Levi’s, Diesel, κ.λπ.)

• Ύφασμα + ράψιμο (παραγωγή): ~20–30€

• Μεταφορές / αποθήκη: ~10–15€

• Marketing & καμπάνιες (διαφημίσεις, influencers): ~50–60€

• Δίκτυο καταστημάτων (ενοίκια, βιτρίνες, προσωπικό): ~40–50€

• Brand prestige / markup (το όνομα + κέρδος): ~50–60€

Δηλαδή, από τα 200€, το jean σαν “προϊόν” αξίζει περίπου 30–40€.
Τα υπόλοιπα τα πληρώνεις για το όνομα και το marketing.

Σύγκριση: Επώνυμα Jeans vs Shein/Temu

Σημείο Επώνυμα Jeans (120–200€) Shein/Temu (20–30€)
Ύφασμα Πιο “βαρύ” denim, πιο ανθεκτικό Πιο ελαφρύ, cotton blend
Ράψιμο Λίγο πιο προσεγμένο, καλύτερα κουμπιά/φερμουάρ Επαρκές, όχι πάντα premium
Έλεγχος ποιότητας Αυστηρός Πιο χαλαρός (μπορεί να περάσουν μικρο-ατέλειες)
Διάρκεια ζωής 5–10 χρόνια (αν πέσεις σε καλή παρτίδα) 1–3 χρόνια, με εξαιρέσεις που κρατάνε περισσότερο
Στυλ/Design Πιο safe & κλασικά Πολύ μεγάλη ποικιλία, extreme και bold
Τιμή 120–200€ 20–30€
Prestige “Φοράω Levi’s/Diesel” “Φοράω Shein/Temu” (δεν φαίνεται στην εμφάνιση)

Συμπέρασμα

• Shein/Temu: Τεράστια ποικιλία, value for money, πολλά extreme σχέδια. Ιδανικά για club, streetwear και για όσους θέλουν να πειραματιστούν.

• Επώνυμα jeans: Λίγο καλύτερο ράψιμο/φινίρισμα, μεγαλύτερη πιθανότητα να αντέξουν χρόνια, αλλά πληρώνεις πολύ το brand.

• Στην εμφάνιση → κανείς δεν ξέρει αν φοράς jean των 25€ ή των 200€. Αυτό που μετράει είναι το στυλ και πώς το σετάρεις.

Extra παρατήρηση

• Έχει τύχει σε πολλούς (κι εμένα) να πάρουν Levi’s ακριβό και να χαλάσει σε 2 μήνες.

• Άλλοι πήραν Shein με 20€ και το φόρεσαν 3 καλοκαίρια.

• Άρα τίποτα δεν είναι απόλυτο — η τιμή δεν εγγυάται ποιότητα.

Τι λέτε εσείς;
Προτιμάτε να δίνετε 150–200€ για brand name ή να παίρνετε Shein/Temu με 25€ και να έχετε ποικιλία;

Επεξ/σία από Cubicolor
  • Like 1
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Τα jeans από Shein & Temu vs Επώνυμα Brands (Levi’s, Diesel, κ.ά.)
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τα επικίνδυνα τοξικά χημικά που περιέχουν ρούχα από το Shein/Temu μετράνε; 
https://www.insomnia.gr/forums/topic/844754-επικίνδυνα-προϊόντα-από-shein-και-temu-προκαλούν-την-αντίδραση-της-εε-ενημέρωση/

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν παίζει να έδινα τόσα λεφτά για τζιν. Αλλά ούτε πρόκειται να μπω στην διαδικασία να αγοράσω από temu. Μόνο και μόνο που βλέπω τις τόσο χαμηλές τιμές σε ότι έχει με προδιαθέτει αρνητικά για την ποιότητα, δεν μιλάμε απλά για κακή ποιότητα, αλλά ποιότητα στο απόλυτο μηδέν. 

Θα έψαχνα να αγοράσω ρούχα από κανένα κατάστημα. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καθως το τζην ειναι ρουχο που ταλαιπωρειται επειδη το φοραμε πολυ συχνα θα προτιμουσα κατι καλο. Αλλα ουτε εγω θα εδινα 150 με 200 ευρω. Δεν θελω και κατα καιρους δεν μπορω κιολας. 

Παιρνω στις εκπτωσεις ή απο outlet οταν θελω καποια μαρκα ή κι απο H&M, Zara, Bershka και Pull and Bear τις καλες του σειρες. Αυτες απο 28 με 40 ευρω. 

Τα τζην γενικοτερα μου αρεσουν σε κλασσικες γραμμες. Δεν ειναι το ρουχο που θα το στολιζα με χαντρες πολλες ραφες και κατι αλλα που βλεπω. Οποτε με αυτο το σκεπτικο ακολουθω και τα παραπανω. 

Επισης το shein και το temu θεωρω οτι φαινονται. Δεν με νοιαζει που φαινονται απλα λεω οτι φαινονται οπως φαινεται και το τζην της λαικης κτλ. Ειναι τα quality control που ειναι ανυπαρκτα.

Επεξ/σία από Uptheirons
  • Like 2
Δημοσ.

Δε θα αγόραζα απολύτως τίποτα απο TEMU. Έχω δει αγορές φίλων και τα προιόντα αυτά δε θα τα χρησιμοποιούσα ούτε τσάμπα.

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, johnbond είπε

Δε θα αγόραζα απολύτως τίποτα απο TEMU. Έχω δει αγορές φίλων και τα προιόντα αυτά δε θα τα χρησιμοποιούσα ούτε τσάμπα.

Ένα κομμάτι ύφασμα που βάζεις στο λαιμό και στον καθρέπτη για να ξυρίζεσαι και να μη γεμίζει ο νιπτήρας να μην το πάρω δηλαδή; Θα βρω καλύτερο αλλού;

Δημοσ.

Δεν είναι ανάγκη να πάρεις από Shein, Temu σε τέτοια τιμή. Βρίσκεις και επώνυμα σε τέτοιες τιμές (20€-30€). Αγορές online σε εκπτωτικές περιόδους ή σε περιόδους προσφορών και είσαι άρχοντας.

Χρησιμοποιώ αμφότερα site btw και ότι έχω πάρει είναι μια χαρά. Ήθελε μια σαλοπέτα ο γιος μου για μια γιορτή....Κάπου στα 25,00€ από ζάρα. Πήρα 3 από το shein με λιγότερα χρήματα για γιο και δυο συμμαθητές. Θα προρτιμούσα orchestra αλλά δεν είχε.

Επίσης έχει products που είναι επίσημα αδειοδοτημένα. Π.χ. αυτά της Hello Kitty από Sanrio. Ένα και ένα ότι έχω πάρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Μόνο και μόνο που βλέπω τις τόσο χαμηλές τιμές σε ότι έχει με προσθέτει αρνητικά για την ποιότητα, δεν μιλάμε απλά για κακή ποιότητα, αλλά ποιότητα στο απόλυτο μηδέν. 

Θα έψαχνα να αγοράσω ρούχα από κανένα κατάστημα. 

Δεν εχω άποψη απο ρούχα του TEMU, αλλά θυμάμαι συνέντευξη ενός Έλληνα που ράβει ρούχα στην βιοτεχνία του στο Περιστέρι....

Έλεγε στην συνέντευξη οτι του χρωστάει πολλά χρήματα ένα Λαμόγιο (δεν θα αναφέρω όνομα) που έβγαζε ακριβή σειρά ρούχων με το όνομά του...

Το μπλουζάκι μακό κοστιζε μαζί με το ύφασμα και τα ραφτικά στα 5€ και το πουλούσε 80...

Το τζιν κοστιζε 12€ και το πουλούσε 120-180...

Όπως αντιλαμβάνεσαι το κόστος ρουχων στην Ασία με ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια ή φτηνές πρώτες ύλες,  είναι σε ακομα πιο εξευτελιστικες τιμές...

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 2
Δημοσ.

Εχω και Levis. Τα περισσοτερα ομως τζην μου ειναι H&M. Εχω αγορασει ομως και απο Shein.

Για μενα, το shein, αν προσεξεις τι αγοραζεις (αρα οτι το απολυτα φτηνοτερο παντα, ακομη και εντος shein), αν προσεξεις το μεγεθος, τα υλικα που γραφει, τις φωτο κλπ, τοτε μπορεις να κανεις καλη αγορα. Value for money που δεν θα βρεις πουθενα.

Τα τζην του shein που εχω ειναι αξιοπρεπεστατα. Δεν νομιζω, εκτος και αν συγκρινουμε με πραγματικα πανακριβα τζην αλλα τοτε ειναι αδικη η συγκριση (σαν να συγκρινεις fiat με mazerati), για εμενα, εδω ειναι το ρεζουμε,

οι αγορες απο shein, παντα περνουν την βάση!

Και παλι ξαναλεω. Αν αγορασεις το απολυτα φτηνοτερο, αν δεν παρεις μεζουρα να μετρηθεις, αν δεν δεις τα υλικα που γραφουν οτι ειναι αυτα που εσυ θες κλπ, τοτε δεν φταιει κανενα shein οπως πχ δεν φταιει αντιστοιχως και κανενα jumbo! Εχεις μυαλο, βαλε το να δουλεψει, ασχολησου λιγο!

Για εμενα το shein πλεον τα εχει τσακισει ολα, στο lower end κομματι της αγορας, δηλαδη, εγω το βρισκω αν οχι αντιστοιχο το H&M στα τζην, τοτε μολις ελαχιστα υποδεεστερο, αλλα για ποσο ακομη;

Οσοι δεν το πηραν ακομη αποφαση, η επελαση των Κινεζων σε ολα τα επιπεδα (απο ρουχα μεχρι ηλεκτρονικα), ειναι απλα γεγονος, και ενω σιγουρα παντα ειναι τι προδιαγραφες βαζει καθε εταιρια, σιγουρα επισης ξερετε, οτι ειναι απειρει οσοι θελουν να πουλησουν 'φυκια για μεταξωτες κορδελες'. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, phanispal είπε

Ένα κομμάτι ύφασμα που βάζεις στο λαιμό και στον καθρέπτη για να ξυρίζεσαι και να μη γεμίζει ο νιπτήρας να μην το πάρω δηλαδή; Θα βρω καλύτερο αλλού;

Εγω βαζω εφημεριδα 😆

Δημοσ.

Για τα τζιν του Temu δεν ξέρω ακόμη, αλλά ένα τηλεσκοπικό σκαμπό που αγόρασα από κει και το χρησιμοποίησα στη συναυλία των Green Day έκανε θραύση XD παίζει να μου έπιασαν την κουβέντα καμια δεκαριά άτομα να ρωτάνε από που το πήρα κ αν τους αφήνω να κάτσουν κι εκείνοι! 

Σοβαρά τώρα, δεν χρειάζεται να πιάνουμε τα άκρα, δλδ είτε τζιν των 5€ απο Temu είτε των 150€ απο Diesel ξερωγω. Ευτυχώς υπάρχουν άπειρες ποιοτικές επιλογές σε ενδιάμεσες τιμές, πχ από καταστήματα που μπορείτε να βρείτε στη γειτονιά σας (δεν χρειάζεται οοοολα να έχουν ντε και καλα eshop). Επίσης, μπορείτε να ψωνίσετε ποιοτικά τζιν στην περίοδο εκπτώσεων.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...