Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, amigagr είπε

ποια pc, αυτά στα οποία κανείς δεν θέλει windows 11 και ταυτόχρονα κανείς δεν βάζει linux?

παράνοια! 🤪

ολοι 11 εχουν ...

• Confused 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, panther_512 said:

Η πιό οικονομική λύση όλων είναι με σειρά οικονομίας

1. Game pass Ultimate

2. Geforce Now 

Καί οι δύο λύσεις είναι hardware agnostic.

Δυστυχώς το cloud gaming υστερεί σε ποιότητα εικόνας, ιδιαίτερα σε παιχνίδια με πολλά assets. Άμα θες πραγματικό uncompressed native 4k 60fps τότε το local hardware είναι μονόδρομος. Το geforcenow σου στέλνει τα δεδομένα στο pc με μέγιστο bandwidth 100 Mbps. Αντίθετα, το  native 4k 60fps (raw) που παράγεται από την GPU απαιτεί bandwidth 12 Gbps. Οπότε μιλάμε για αρκετά μεγάλη διαφορά ώστε να την εντοπίσει το μάτι.

Επεξ/σία από evergrace
  • Like 3
Δημοσ.
12 minutes ago, whiteman7 said:

ολοι 11 εχουν ...

ναι κι εγώ, αλλά όλοι διαμαρτύρονται για την λήξη των 10 και τι καλά windows που είναι

ενώ τα 11 βρωμάν τα πόδια τους κλπ!!!

• Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι οι gamers είμαστε λιγότεροι από ότι παλιότερα οπότε οι εταιρείες βγάζουν τα λεφτά τους από μειωμένο κοινό αλλά με πιο ακριβό προϊόν. 

Τώρα αν το hardware σήμερα κρατάει περισσότερο χρόνο ειδικά αν δεν έχεις τρελες απαιτήσεις, ισχύει.

Επίσης δε βάζω μέσα roblox ή παιχνίδια απο κινητό που τα περισσότερα παιδιά σήμερα παίζουν.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, Chocobo said:

H 9060xt και η αντίστοιχη 5060ti είναι 1080p κάρτες...

Είναι σαν να λές πως ένας με rtx 2060 , κάρτα του 2019 , έχει ακόμα 1+ χρόνο.....Θεωρητικά και με 1060 παίζεις(όσα θέλουν κάτω απο 6gb vram) αλλά σε σκουπίδι settings.

Ένα build με 5060/9060 με πολύ καλή θέληση έχει δεν έχει 3-4 χρόνια ζωής με αρκετές υποχωρήσεις...Ήδη οι 8bg εκδοχές αυτόν τον καρτών δεν κάνουν καν boot μερικά παιχνίδια σε mid-high settings...

Αναφέρομαι στην έκδοση των 16 γίγα. Γιατί 8 γίγα κάρτες εν έτει 2025, απλά είναι ανέκδοτο. 
Αν και ο μπουφανάκιας θα προσπαθούσε να με βγάλει λάθος, και ότι το upscaling & frame gen είναι προτιμότερο.
Πάντως η 9060 ΧΤ κάνει παπάδες. Ή αν είσαι πιο παραλής η 9070 ΧΤ. Γιατί η Nvidia εμάς τους gamers, μας έχει χεσμένους.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
28 minutes ago, evergrace said:

Δυστυχώς το cloud gaming υστερεί σε ποιότητα εικόνας, ιδιαίτερα σε παιχνίδια με πολλά assets. Άμα θες πραγματικό uncompressed native 4k 60fps τότε το local hardware είναι μονόδρομος. Το geforcenow σου στέλνει τα δεδομένα στο pc με μέγιστο bandwidth 100 Mbps. Αντίθετα, το  native 4k 60fps (raw) που παράγεται από την GPU απαιτεί bandwidth 12 Gbps. Οπότε μιλάμε για αρκετά μεγάλη διαφορά ώστε να την εντοπίσει το μάτι.

Συμφωνούμε ότι η εικόνα του Geforce Now θα φαίνεται λίγο πιό μαλακή στο μάτι και του game pass ultimate πολύ περισσότερο, όμως στο μεν game pass ultimate μιλάμε σε βάθος 5ετίας για τουλάχιστον το 1/3 του συνολικού κόστους gaming σε σχέση με ένα PC + αγορά παιχνιδιών (mixed offers + new games), ενώ στο Gerforce Now, με 220 ευρώ το χρόνο παίζεις τα παιχνίδια πάντα με το τόπ hardware της εποχής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Mythoplastis1981 είπε

Ότι ποιο λογικό. Υγιές και πραγματικό γεγονός διάβασα εδώ μέσα τα τελευταία 10 χρόνια. Τα λέω στον ανηψιο μου μπας και σταματήσει να τρώει τον παπά από τα δήθεν φπς. Οι κάρτες βγάζανε με τα 1000 ζόρια 3 χρόνια. Οι δε επεξεργαστές; στον Θεό και διάρκεια στον χρόνο @@ την καλημέρα μου 

Η 9060χτ είναι τουλάχιστον 2κ την έχω εδώ και ένα μήνα. Από 5500 στα 8 πήγα σε αυτή. 2κ λέω γιατί τόσο πάει η οθόνη μου.. Μην λέμε ανακρίβειες φίλτατε. Και τα 8 για 1080 και σήμερα μια χαρά πένα είναι.

Φυσικό το βλέπω. Μόνο κ@ποτες gaming δεν έχουν βγάλει... Όλα πλέον είναι "ωgamimg" με τιμή στον Θεό και ποιότητα στα  τάρταρα 

Δεν χρειάζεσαι 7900 ρυζεν για παιχνίδια. Και με έναν 9600 ρυζεν πένα εισαι. Για χρόνια. Η καρτουλα παντός ναι. Λουκούμι είναι 

Ναι και γω αγόρασα μια rtx 5060ti για το pc της κοπέλας μου χαίρω πολύ. Το οτι την έχεις τι μου το λες ? Τύπου εγώ την έχω και ξέρω ?

Το οτι ΕΣΥ αρκείσαι σε settings σκουπίδι δεν κάνει την κάρτα κάτι παραπάνω.

Με ένα απλό search βλέπεις που προορίζεται η κάρτα. Το 2K όπως έγραψα το κάνει αλλά σε τι παιχνίδια και σε τι settings έχει σημασία. Τώρα αν επιλέγεις 2κ tetris me upscale σε performance εύγε. 

Όσο για το 8gb ''για σήμερα πένα είναι που λές'' ΟΧΙ δεν είναι και εμένα το σχόλιο μου απαντούσε τον άλλον που έγραφε πως η κάρτα είναι καλή για 7+ χρόνια οπότε δεν βγάζει κανένα νόημα να το αναφέρεις.

Screenshot 2025-09-22 143111.png

Επεξ/σία από Chocobo
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panther_512 είπε

To φθηνότερο video gaming χόμπι για να παίζεις μιξ παλαιούς και νέους τίτλους είναι το Game pass Ultimate και αμέσως μετά το Geforce Now.

Ειδικά με το Game Pass Ultimate, το οποίο έχει πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη δωρεάν παιχνιδιών + να παίζεις δωρεάν ολοκαίνουργιους ΑΑΑ τίτλους, δεν υπάρχει κάν σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη λύση, συμπεριλαμβανομένης της αμέσως οικονομικότερης λύσης, που είναι το Geforce Now.

Είναι πολύ φθηνές λύσεις ισχύει απλά ειδικά το GeForce now σε περιορίζει αρκετά το game pass είναι άλλη ιστορία καλύτερη του GeForce now για εμένα. Εγώ προτιμώ Steam και δικά μου αγορασμένα παιχνίδια που πχ δεν θα φύγουν από την βιβλιοθήκη μου ποτε όπως γίνεται πχ στο game pass. Με τα bundles και τις συνεχείς εκπτώσεις τα πράγματα είναι πολύ καλά και στην καθαρή αγορά όλων των παιχνιδιών. Απλά οκ δεν θα πας day one θα το πάρεις σε 3 4 μήνες θα έχει πάρει και τα patch του συν την κατακόρυφη πτώση τιμής. Το GeForce now δεν το προτιμώ λόγο latency λογο ότι δεν μπορείς να κάνεις καταγραφή το gameplay η πχ απαγορευονται mods κυρίως textures και γραφικών. Γλιτώνεις το ρεύμα από την άλλη αλλά βλέπω θες αρκετα χρήματα για το Ultimate με την 5080 και τα πολλά fps που δίνει. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, markos9 είπε

Φίλε, την RX 9060 XT με τι επεξεργαστή την έχεις; 
Έχω εδώ και λίγες ημέρες που την ζαχαρώνω για τον 5600. Αυτή την στιγμή τρέχω με μια γριά ρχ 580.... που την είχα ως εφεδρική. 

Με έναν 3100 ρυζεν και το cp 2077 με γραφικά τερμα συν ray tracing τέρμα το πήγαινε γ@μιοντας.  Το ίδιο και με το he'll blade 2 και το forbidden west ( αυτά παίζω) Σκέψου δλδ με κανα cpu της προκοπής το θα κάνει. Βασικά 

11 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Ναι και γω αγόρασα μια rtx 5060ti για το pc της κοπέλας μου χαίρω πολύ. Το οτι την έχεις τι μου το λες ? Τύπου εγώ την έχω και ξέρω ?

Το οτι ΕΣΥ αρκείσαι σε settings σκουπίδι δεν κάνει την κάρτα κάτι παραπάνω.

Με ένα απλό search βλέπεις που προορίζεται η κάρτα. Το 2K όπως έγραψα το κάνει αλλά σε τι παιχνίδια και σε τι settings έχει σημασία. Τώρα αν επιλέγεις 2κ tetris me upscale σε performance εύγε. 

Όσο για το 8gb ''για σήμερα πένα είναι που λές'' ΟΧΙ δεν είναι και εμένα το σχόλιο μου απαντούσε τον άλλον που έγραφε πως η κάρτα είναι καλή για 7+ χρόνια οπότε δεν βγάζει κανένα νόημα να το αναφέρεις.

Screenshot 2025-09-22 143111.png

Ναι φίλε. Μετα από 28 χρόνια στο PC gaming αρκούμαι ωπος λες στα σκουπίδια ρυθμίσεις. Ότι πεις. 2κ όλα τέρμα συν ray tracing σε 3ΑΑΑ τίτλους γ@μιοντας του πήγαινε. Εδώ η 5500 που είχα στα 8 γιγα τα 1080 τα είχε ακόμα. Και ναι πλέον μια καλή κάρτα γραφικών των 500 ευρώ βγάζει γούστα για χρόνια. Δλδ θα ξεχάσουμε τα 3 πράγματα που μάθαμε αυτά τα χρόνια για να συμφωνούμε με τυχαίους tubers με γνώσεις επίπεδου νηπιαγωγείο για να συμφωνούμε ότι λένε; σε παρακαλώ και δεν σε πρόσβαλα.. 

• Like 4
  • Haha 1
Δημοσ.
4 hours ago, panther_512 said:

Η πιό οικονομική λύση όλων είναι με σειρά οικονομίας

1. Game pass Ultimate

2. Geforce Now 

Καί οι δύο λύσεις είναι hardware agnostic.

Η πιο οικονομική λύση είναι να παίζεις παλιά παιχνίδια δεκαετίας με αντίστοιχο παλιό hardware.
Το cloud gaming έχει πολλά και σοβαρά μειονεκτήματα. έντονο input lag, χαμηλή ποιότητα εικόνας, έλλειψη ιδιοκτησίας, οχι mods, περιορισμένη διαθεσιμότητα παιχνιδιών και το ενδεχόμενο οι υπηρεσίες να σταματήσουν προσωρινά για διάφορους λόγους κλπ.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 minutes ago, Arkin said:

Είναι πολύ φθηνές λύσεις ισχύει απλά ειδικά το GeForce now σε περιορίζει αρκετά το game pass είναι άλλη ιστορία καλύτερη του GeForce now για εμένα. Εγώ προτιμώ Steam και δικά μου αγορασμένα παιχνίδια που πχ δεν θα φύγουν από την βιβλιοθήκη μου ποτε όπως γίνεται πχ στο game pass. Με τα bundles και τις συνεχείς εκπτώσεις τα πράγματα είναι πολύ καλά και στην καθαρή αγορά όλων των παιχνιδιών. Απλά οκ δεν θα πας day one θα το πάρεις σε 3 4 μήνες θα έχει πάρει και τα patch του συν την κατακόρυφη πτώση τιμής. Το GeForce now δεν το προτιμώ λόγο latency λογο ότι δεν μπορείς να κάνεις καταγραφή το gameplay η πχ απαγορευονται mods κυρίως textures και γραφικών. Γλιτώνεις το ρεύμα από την άλλη αλλά βλέπω θες αρκετα χρήματα για το Ultimate με την 5080 και τα πολλά fps που δίνει. 

To Geforce Now Utimate, η 12-μηνη συνδρομή βγαίνει 18,3€ τον μήνα, 220€ το χρόνο.

Για να παίζεις σε τόπ hardware, αξίας 2500€-3000 ευρώ τουλάχιστον. Όλα τα settings Ultra και Ray Tracing σε 4Κ, μέχρι και 240fps. Θέλεις πάνω από 10 χρόνια για να φτάσεις σε λεφτά έναν local υπολογιστή.

Όλα τα παραπάνω επειδή συζητάμε για το τί συμφέρει περισσότερο. 

Ο καθένας από κεί και πέρα βάζει κάτω τις προσωπικές του απαιτήσεις, εστιάζει σε αυτά που τον ενδιαφέρουν περισσότερο και καταλήγει στις δικές του λύσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

i5 12400f+32 gb ram+asus tuf gaming rx 6800 xt+windows 10

Assassins Creed Valhalla+Call of Duty Modern Warfare 2+Call of Duty Modern Warfare 3+Call of Duty Black Ops Cold War+Cyberpunk 2077+Red Dead Redemption 2+Shadow Of The Tomb Raider+Horizon Zero Dawn+Horizon Forbidden West+The Outer Worlds+World of Warcraft και αρκετά ακόμα στα 1440p

δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω σύστημα επειδή το θέλει η microsoft και ο άκρατος καταναλωτισμός που προωθείται

Επεξ/σία από MaxHeadroom_2023
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, MaxHeadroom_2023 είπε

i5 12400f+32 gb ram+asus tuf gaming rx 6800 xt+windows 10

Assassins Creed Valhalla+Call of Duty Modern Warfare 2+Call of Duty Modern Warfare 3+Call of Duty Black Ops Cold War+Cyberpunk 2077+Red Dead Redemption 2+Shadow Of The Tomb Raider+Horizon Zero Dawn+Horizon Forbidden West+The Outer Worlds+World of Warcraft και αρκετά ακόμα στα 1440p

δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω σύστημα επειδή το θέλει η microsoft και ο άκρατος καταναλωτισμός που προωθείται

Μόνο και μόνο για τα 2 horizon που είπες. Σε αγάπησα σφόδρα. Μια χαρά σύστημα έχεις. Να είσαι καλά να το χαίρεσαι. 

• Like 1
Δημοσ.

Κάτι η - όπου να' ναι - λήξη υποστήριξης των Win 10 (που αρκετοί νομίζουν πως τα PC τους θα πάψουν να λειτουργούν) κάτι τα Win 11 που τρέχουν "σωστά" μόνο σε πρόσφατους υπολογιστές, όσο να ναι κάνουν... δουλίτσα και ταμείο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Predatorkill είπε

ετοιμαστειτε για αρθρο διαφημιση για καποιο gaming hardware εδω, στο καλο μας insomnia

Μέσα έπεσες😄

• Like 1
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...