PandilleroGR Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 55 λεπτά πριν, dkstopo είπε λαθος μοντελο, ισως λειτουργει για λιγα χρονια αλλά μετά η γκρίνια θα ειναι ανυπόφορη δημοσιος υπάλληλος εισαι; Οχι, ο πατερας μου ηταν στην νυχτα πριν χρονια. Εγω σκεφτομαι να ανοιξω τιποτα δικο μου αλλα εξωτερικο περα απο διακοπες μου ειναι αδιαφορο. Το lifestyle της Ελλαδας ειναι καλυτερο απο αρκετες ανεπτυγμενες χωρες της δυσης. Αυτο που δεν μου αρεσει ειναι να βλεπω μιζερους ανθρωπους που ειναι μιζεροι λογο των επιλογουν τους, και τα παιδια ειναι μη αναστρεψημη επιλογη που οταν καποια ατομα δεν εχουν χρημα και λογικη θα υποφερουν οι ιδιοι. Το thread το ανοιξα για να κουβεντιασουμε μικροι και μεγαλοι, αυτοι που εχουν παιδια και αυτοι που δεν εχουν με αφορμη το DINK lifestyle που γινεται περισσοτερο γνωστο οσο περναει ο καιρος ειδικα στο εξωτερικο, και για ατομα που ειναι μισθωτοι πιστευω οτι αν ακολουθησουν αυτο το lifestyle θα εχουν μια πολυ καλη ποιοτιτα ζωης ακομα και στην Ελλαδα και δεν θα χρειαστει να πανε εξωτερικο. Εμενα η μητερα μου δεν εχει δουλεψει απο τοτε που με εκανε και μπορεσε και αφιερωσε χρονο, αν δεις γυναικες στην ηλικια της με παιδια που δουλευαν ολα τα χρονια εμφανισιακα τουλαχιστον φαινονται καταπονεμενες και αγχωμενες. Οποτε οι νεοι καλο ειναι να ακουνε απο πρωτο χερι πως ειναι να εχεις παιδια απο ατομα που εχουν και μετα να σκεφτονται αν μια επιλογη οπως το DINK θα τους αρμοζε.
zio10 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 53 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Από προσωπική εμπειρία με όσα άτομα έχω έρθει επαφή στη ζωή μου και απέκτησα μία βασική ιδέα του mindset και του lifestyle τους, το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων: Δεν μπορούν με τίποτα να κάνουν ορθολογιστική διαχείριση των εξόδων τους. Δεν είναι διατεθειμένοι να ξεβολευτούν και να κάνουν κάποιες αλλαγές/θυσίες στη ζωή τους, π.χ. μαγείρεμα σπίτι (έστω κάποιες μέρες της εβδομάδας... ακόμα καλύτερα αν γίνεται μαγείρεμα για να έχεις φαγητό για περισσότερες ημέρες με σωστή χρήση της κατάψυξης), αντί για παραγγελία απ΄έξω ή ετοιμασία καφέ σπίτι αντί για παραγγελία απ' έξω. Με κάποιο τρόπο τους παίρνει να το κάνουν. Όποιος όντως δεν έχει δεν δίνει 2,5€ για καφέ σε πλαστικό. Με τόσα παίρνεις 3-4 πακέτα μακαρόνια ή ρύζι - όσπρια και τρως κάμποσες φορές.
csontheline Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 1 hour ago, haris_216 said: Συζητάμε ακόμα το "αν"; Όταν υπάρχουν πολλά (πάρα πολλά) ζευγάρια που όταν δεν "επαναστατήσουν" και βαφτίσουν τα παιδιά τους με τα ονόματα της μόδας ("Αλέξανδρος", "Κωνσταντίνος", κλπ) είναι σίγουρο ότι θα βάλουν τα ονόματα του μπαμπά και της μαμάς; Όχι γιατί τους αρέσουν ή γιατί θέλουν να "τιμήσουν" (μπορεί να έχουν ήδη χεσ...μένους τους γονείς σε όλα τα υπόλοιπα) αλλά γιατί είναι το κλισέ (παράδοση αν θέλεις) που ήδη υπάρχει. Μπορεί οι σημερινές γιαγιάδες να μην φοράν τσεμπέρι αλλά το mentality δεν απέχει και τόσο πολύ. Όταν κάποια στιγμή δεις σε σόϊ να υπάρχουν μικρά παιδιά (0-10) και να μην γιορτάζει το μισό σόϊ την ίδια ημερομηνία, ε τότε ίσως να έχει αλλάξει κάτι. Μέχρι τότε όμως (εγώ προσωπικά) θα πιστεύω ότι η επιρροή/πίεση συνεχίζει να υπάρχει, άσχετα από το όποιο "μοντέρνο" look της. Λαός χωρίς ιστορία είναι λαός χωρίς μέλλον. Και ναι, και η ονοματοδοσία αποτελεί μέρος του παραπάνω. Τι πάει να πει "mentality"; Δηλαδή εμείς που θέλουμε να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο τους γονείς μας, είμαστε τίποτα ξεπερασμένοι; Ή πιστεύεις ότι το "Μάξιμος - Αδαμάντιος" και το "Ιουλιέτα - Άννα Μαρία" είναι γαλήνιος εγκέφαλος; Ξέρεις τι ωραίο που είναι να αλληλοευχόμαστε τις μέρες που γιορτάζουν πολλοί συγγενείς; Προς τους γονείς των 2 παραπάνω παιδιών (ναι, είναι μόνο 2) : άιντε βρε γίδια που κατεβήκατε από τις στάνες, βγάλατε 2 φράγκα και ξεχάσατε όταν αρμέγατε τα γελάδια, ψεκασμένοι με αγελαδοκοπρέξ, δίπλα σε μια ντάνα χόρτα από το χωράφι, μαζί με την Τασία και τον Γιώργη. Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Elon Musk! 1 hour ago, Aurumnus said: Από προσωπική εμπειρία με όσα άτομα έχω έρθει επαφή στη ζωή μου και απέκτησα μία βασική ιδέα του mindset και του lifestyle τους, το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων: Δεν μπορούν με τίποτα να κάνουν ορθολογιστική διαχείριση των εξόδων τους. Δεν είναι διατεθειμένοι να ξεβολευτούν και να κάνουν κάποιες αλλαγές/θυσίες στη ζωή τους, π.χ. μαγείρεμα σπίτι (έστω κάποιες μέρες της εβδομάδας... ακόμα καλύτερα αν γίνεται μαγείρεμα για να έχεις φαγητό για περισσότερες ημέρες με σωστή χρήση της κατάψυξης), αντί για παραγγελία απ΄έξω ή ετοιμασία καφέ σπίτι αντί για παραγγελία απ' έξω. Διδάσκεται η οικονομική παιδεία στα σχολεία για να αλλάξει κάτι; Είμαστε λαός με επενδυτική νοοτροπία; 1
panos_90 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, Aurumnus είπε Από προσωπική εμπειρία με όσα άτομα έχω έρθει επαφή στη ζωή μου και απέκτησα μία βασική ιδέα του mindset και του lifestyle τους, το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων: Δεν μπορούν με τίποτα να κάνουν ορθολογιστική διαχείριση των εξόδων τους. Δεν είναι διατεθειμένοι να ξεβολευτούν και να κάνουν κάποιες αλλαγές/θυσίες στη ζωή τους, π.χ. μαγείρεμα σπίτι (έστω κάποιες μέρες της εβδομάδας... ακόμα καλύτερα αν γίνεται μαγείρεμα για να έχεις φαγητό για περισσότερες ημέρες με σωστή χρήση της κατάψυξης), αντί για παραγγελία απ΄έξω ή ετοιμασία καφέ σπίτι αντί για παραγγελία απ' έξω. Συμφωνώ απόλυτα. Εδώ βλέπω σε εταιρείες να τους παρέχει ο εργοδότης καφετιέρα εσπρέσσο και παρόλα αυτά παραγγέλνουν απέξω γιατί βαριούνται να φτιάχνουν. Οπότε στο μαγείρεμα που χρειάζεται παραπάνω ενέργεια δεν θα παραγγέλνουν; Άσε που το θεωρούν και τύπου ανταμοιβής για την σκληρή μέρα που έχουν. Γενικότερα αυτή η νοοτροπία δεν υπήρχε στις παλαιότερες γενιές σε σχέση με το σήμερα
haris_216 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, csontheline είπε Λαός χωρίς ιστορία είναι λαός χωρίς μέλλον. Και ναι, και η ονοματοδοσία αποτελεί μέρος του παραπάνω. Τι πάει να πει "mentality"; Δηλαδή εμείς που θέλουμε να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο τους γονείς μας, είμαστε τίποτα ξεπερασμένοι; Ή πιστεύεις ότι το "Μάξιμος - Αδαμάντιος" και το "Ιουλιέτα - Άννα Μαρία" είναι γαλήνιος εγκέφαλος; Ξέρεις τι ωραίο που είναι να αλληλοευχόμαστε τις μέρες που γιορτάζουν πολλοί συγγενείς; Προς τους γονείς των 2 παραπάνω παιδιών (ναι, είναι μόνο 2) : άιντε βρε γίδια που κατεβήκατε από τις στάνες, βγάλατε 2 φράγκα και ξεχάσατε όταν αρμέγατε τα γελάδια, ψεκασμένοι με αγελαδοκοπρέξ, δίπλα σε μια ντάνα χόρτα από το χωράφι, μαζί με την Τασία και τον Γιώργη. Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Elon Musk! Όταν η ιστορία του λαού χάθηκε ήδη στο σχολείο (πρώτα βέβαια στην οικογένεια, αφού προηγείται χρονικά), η αμορφωσιά βαράει κόκκινο (και στο λέει ένας που ήταν μέτριος προς κακός μαθητής και ενοχλείται από αυτά που βλέπει/ακούει σήμερα) θα σωθεί το μέλλον το λαού αν στην οικογένεια Παπαδόπουλου οι μισοί γιορτάζουν τ' Αϊ Γιαννιού και οι άλλοι μισοί του Αγίου Κωνσταντίνου; Και πραγματικά, αν όντως θέλεις να τιμήσεις του γονείς, με γεια σου και χαρά σου. Μαζί σου. Αν είμαστε όμως ειλικρινείς φαντάζομαι θα παραδεχτείς ότι πολλοί απλά "κλείνουν στόματα" (στην οικογένεια, στη γειτονιά, στο χωριό ή όπου αλλού).
Morosana Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, PandilleroGR είπε Οχι, ο πατερας μου ηταν στην νυχτα πριν χρονια. Εγω σκεφτομαι να ανοιξω τιποτα δικο μου αλλα εξωτερικο περα απο διακοπες μου ειναι αδιαφορο. Το lifestyle της Ελλαδας ειναι καλυτερο απο αρκετες ανεπτυγμενες χωρες της δυσης. Αυτο που δεν μου αρεσει ειναι να βλεπω μιζερους ανθρωπους που ειναι μιζεροι λογο των επιλογουν τους, και τα παιδια ειναι μη αναστρεψημη επιλογη που οταν καποια ατομα δεν εχουν χρημα και λογικη θα υποφερουν οι ιδιοι. Το thread το ανοιξα για να κουβεντιασουμε μικροι και μεγαλοι, αυτοι που εχουν παιδια και αυτοι που δεν εχουν με αφορμη το DINK lifestyle που γινεται περισσοτερο γνωστο οσο περναει ο καιρος ειδικα στο εξωτερικο, και για ατομα που ειναι μισθωτοι πιστευω οτι αν ακολουθησουν αυτο το lifestyle θα εχουν μια πολυ καλη ποιοτιτα ζωης ακομα και στην Ελλαδα και δεν θα χρειαστει να πανε εξωτερικο. Εμενα η μητερα μου δεν εχει δουλεψει απο τοτε που με εκανε και μπορεσε και αφιερωσε χρονο, αν δεις γυναικες στην ηλικια της με παιδια που δουλευαν ολα τα χρονια εμφανισιακα τουλαχιστον φαινονται καταπονεμενες και αγχωμενες. Οποτε οι νεοι καλο ειναι να ακουνε απο πρωτο χερι πως ειναι να εχεις παιδια απο ατομα που εχουν και μετα να σκεφτονται αν μια επιλογη οπως το DINK θα τους αρμοζε. Επειδή φαίνεσαι μικρός και λογικό να σε νοιάζει η εικόνα και η εύκολη ζωή. Έχεις σκεφτεί που θα πάει η dink φιλοσοφία που μπορεί να έχεις με τη σύντροφό σου στα 25 30 όταν θα αρχίσουν οι ορμόνες και τα καμπανάκια της να χτυπάνε ; Και εγώ με τη δεύτερη σύζυγό μου ενώ ήταν της άποψης δεν θέλει παιδιά ανακάλυψε ότι της άρεσε ο ρόλος να ασχολείται με το παιδί μου από τον πρώτο μου γάμο και ενώ πηγαίναμε για ένα μας ήρθαν δύο και ίσως στο μέλλον θέλουμε και ένα ακόμα με την ελπίδα να είναι κορίτσι. Στο θέμα της μητέρας σου μακάρι να είναι πάντα καλά αλλά όταν μια γυναίκα είναι τόσο εξαρτώμενη από κάποιον άλλο για τα πάντα και έχει μάθει μόνο ένα ρόλο, όταν αυτό αλλάξει απότομα θα δεις πως από αλαβάστρινη θα μαραζώσει σε μια μέρα. Όσον αφορά τη μιζέρια έχει τύχει ποτέ να δεις ζευγάρι που δεν απέκτησαν παιδιά μετά τα 60 πόσο κλεισμένοι και μίζεροι γίνονται ; Οπότε στα 25 το θεωρείς μιζέρια να τρέχει κάποιος για να μεγαλώνει παιδιά όταν εσύ πίνεις ποταρες αλλά στα 60 αυτός με τα παιδιά θα έχει ένα γεμάτο σπίτι με χαρά και εσύ ένα άδειο και θα είσαι εσύ ο μίζερος. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου από Morosana 5
PandilleroGR Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 5 λεπτά πριν, Morosana είπε Επειδή φαίνεσαι μικρός και λογικό να σε νοιάζει η εικόνα και η εύκολη ζωή. Έχεις σκεφτεί που θα πάει η dink φιλοσοφία που μπορεί να έχεις με τη σύντροφό σου στα 25 30 όταν θα αρχίσουν οι ορμόνες και τα καμπανάκια της να χτυπάνε ; Και εγώ με τη δεύτερη σύζυγό μου ενώ ήταν της άποψης δεν θέλει παιδιά ανακάλυψε ότι της άρεσε ο ρόλος να ασχολείται με το παιδί μου από τον πρώτο μου γάμο και ενώ πηγαίναμε για ένα μας ήρθαν δύο και ίσως στο μέλλον θέλουμε και ένα ακόμα με την ελπίδα να είναι κορίτσι. Στο θέμα της μητέρας σου μακάρι να είναι πάντα καλά αλλά όταν μια γυναίκα είναι τόσο εξαρτώμενη από κάποιον άλλο για τα πάντα και έχει μάθει μόνο ένα ρόλο, όταν αυτό αλλάξει απότομα θα δεις πως από αλαβάστρινη θα μαραζώσει σε μια μέρα. Υπαρχουν ζευγαρια που ειναι μεγαλα σε ηλικια και δεν θελανε παιδια απο μικροι, αυτους καμπανακια δεν τους βαρεσαν στα 25-30? Την εκανα σε προηγουμενες σελιδες αυτην την ερωτηση αλλα θελω να ρωταω τους γονεις να βλεπω τι γινετε εκει εξω και να βλεπουν και οι νεοι που βρισκονται εδω. Τα παιδια σου πιστεύεις θα εχουνε καλη ζωη? Δεν ειμαστε στο 1995 που τα πραγματα ηταν ποιο ευκολα οικονομικα για παραδηγμα.
Que sera sera Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Just now, PandilleroGR said: Υπαρχουν ζευγαρια που ειναι μεγαλα σε ηλικια και δεν θελανε παιδια απο μικροι, αυτους καμπανακια δεν τους βαρεσαν στα 25-30? Την εκανα σε προηγουμενες σελιδες αυτην την ερωτηση αλλα θελω να ρωταω τους γονεις να βλεπω τι γινετε εκει εξω και να βλεπουν και οι νεοι που βρισκονται εδω. Τα παιδια σου πιστεύεις θα εχουνε καλη ζωη? Δεν ειμαστε στο 1995 που τα πραγματα ηταν ποιο ευκολα οικονομικα για παραδηγμα. τα παιδια μου - αν εχουν την υγεια τους - θα εχουν σαφως καλυτερη ζωη απο εμενα. Η γκρινια των ζουμερ δεν εχει οριο, αλλα ειναι ακριβως αυτο: γκρινια Εχουν τεραστιες προοπτικες και διευκολυνσεις που εμεις οι μεγαλυτεροι ουτε στα πιο τρελα μας ονειρα 2
zio10 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, PandilleroGR είπε Υπαρχουν ζευγαρια που ειναι μεγαλα σε ηλικια και δεν θελανε παιδια απο μικροι, αυτους καμπανακια δεν τους βαρεσαν στα 25-30? Την εκανα σε προηγουμενες σελιδες αυτην την ερωτηση αλλα θελω να ρωταω τους γονεις να βλεπω τι γινετε εκει εξω και να βλεπουν και οι νεοι που βρισκονται εδω. Τα παιδια σου πιστεύεις θα εχουνε καλη ζωη? Δεν ειμαστε στο 1995 που τα πραγματα ηταν ποιο ευκολα οικονομικα για παραδηγμα. Εγώ δεν έχω γνωρίσει κανένα τέτοιο ζευγάρι (δεν λέω ότι δεν υπάρχουν). Όσοι από αυτούς που ξέρω δεν κάνανε παιδιά δεν μπορούσαν να κάνουν.
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 8 minutes ago, PandilleroGR said: Δεν ειμαστε στο 1995 που τα πραγματα ηταν ποιο ευκολα οικονομικα για παραδηγμα. λολ Το 1995 ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ήταν στο 9,9%, απλά για reference. Για την ακρίβεια ήταν η χρονιά που υποχώρησε για πρώτη φορά κάτω από το 10% μετά την Χούντα. 1
FilipposMD Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2 λεπτά πριν, zio10 είπε Εγώ δεν έχω γνωρίσει κανένα τέτοιο ζευγάρι (δεν λέω ότι δεν υπάρχουν). Όσοι από αυτούς που ξέρω δεν κάνανε παιδιά δεν μπορούσαν να κάνουν. Εγώ ξέρω ανθρώπους που απλά δε θέλουν να κάνουν παιδιά γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν όλες αυτές τις θυσίες που χρειάζεται. Και δεν το λέω επικριτικά αυτό. Ο καθένας μπορεί να έχει τις προτεραιότητές του. Ένα από τα προβλήματα της κοινωνίας είναι ότι υπάρχουν γονείς που δεν ήταν έτοιμοι να κάνουν παιδιά κι έτσι έχουν προβλήματα και οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Σε προηγούμενους αιώνες, το να κάνεις παιδιά ήταν η πιο λογική επιλογή για πολλούς λόγους. Η οικογένεια χρειαζόταν τα επιπλέον εργατικά χέρια και δεν υπήρχε κοινωνικό κράτος να σε φροντίσει όταν γεράσεις. Επίσης, οι απαιτήσεις των παιδιών ήταν πολύ λιγότερες, μεγάλωναν λίγο-πολύ μόνα τους. Όλα αυτά έχουν αλλάξει πλέον κι έτσι δεν είναι παράλογο να θεωρεί κάποιος ότι "δεν τον συμφέρει" να κάνει παιδιά. Επίσης, είναι ένα τεράστιο ρίσκο. Ένα παιδί με σοβαρά προβλήματα μπορεί να σου αλλάξει δραματικά τη ζωή σου. Το πρόβλημα είναι ότι ο τρόπος που σκεφτόμαστε αλλάζει δραματικά στη διάρκεια της ζωής μας. Όσο κι αν νομίζουμε ότι έχουμε κατασταλλάξει, αλλιώς σκέφτεσαι στα 20, αλλιώς στα 30, αλλιώς στα 60. Οπότε μπορεί στα 30 να κάνεις συνειδητή επιλογή ότι δε θέλεις παιδιά, αλλά στα 60 να το έχεις μετανιώσει (ή και το ανάποδο). Δυστυχώς δεν μπορείς να το ξέρεις μέχρι όντως να γίνεις 60. 7
basilis_k6 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 5 λεπτά πριν, Malthador είπε λολ Το 1995 ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ήταν στο 9,9%, απλά για reference. Για την ακρίβεια ήταν η χρονιά που υποχώρησε για πρώτη φορά κάτω από το 10% μετά την Χούντα. η οικονομία μιας χωρας δεν ειναι μονο πληθωρισμός, αλλιως το 2005, μολις 10 χρονια μετα δεν θα ειμασταν στην καλυτερη περιοδο μας. 1
haris_216 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Αναρωτιέμαι εδώ και αρκετές σελίδες αν πρέπει να ρίξω στο θέμα "πιέσεις για παιδιά" και το σενάριο του safety στο "τι θα γίνει όταν γίνω ραμολί" Καθώς η ύπαρξη παιδιών δίνει την αίσθηση ότι κάποιος θα ασχοληθεί μαζί σου στα γηρατειά. Συνειδητά ή υποσυνείδητα. Άσχετα από ότι μπορεί να παραδέχεται κανείς, η φροντίδα από το παιδί είναι αναμενόμενη (έως απαιτητή). Τώρα θα γίνει από αγάπη; Από υποχρέωση (κράξιμο από τους γύρω); Από συμφέρον (αν δεν έχεις ήδη κάνει "γονική" τα υπάρχοντα); Σε κάθε περίπτωση δίνει μία (εσφαλμένη σε πολλές περιπτώσεις) αίσθηση ασφάλειας Σημ. Αν και ο Φίλιππος από πάνω ανάφερε το "κοινωνικό κράτος" ας μην κοροϊδευόμαστε. Η ατεκνία έχει ρίσκα, τουλάχιστον στην Ελλάδα, ως προς το κομμάτι αυτό. Εκτός αν "έχεις τον τρόπο σου" και το έχεις οργανώσει από πριν. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου από haris_216
Que sera sera Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου μεχρι να γερασουμε, θα εχουν ερθει τα ρομποτ
Προτεινόμενες αναρτήσεις