Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, mchatz είπε

Το νόημα που βγαίνει από αυτό το thread είναι πως, τελικά, υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ανώριμων και αιθεροβαμόνων που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα και αναλώνουν τον χρόνο τους σε άσκοπες θεωρητικολογίες, υποστηρίζοντας φανατικά σοφιστείες,  συζητώντας για DINK και ΞεDΙΝΚ, DONK και ξεDONK έτσι απλα για να περνά η ώρα... 

Θα τα δικαιολογούσα όλα αυτά στο πλαίσιο νεανικής αφέλειας ή αυθάδειας, αλλά από ώριμους -θεωρητικά- ανθρώπους ρε παιδιά??? Ήμαρτον!!!

Ρωτήστε και κανέναν που ξέρει και που έχει κολυμπήσει σε βαθιά νερά (κι αν τολμάτε, κάντε το κιόλας...). Ζήστε τη δική σας εμπειρία -επί του πεδίου όμως, έτσι? - και μετά, ελάτε να  συζητήσουμε για το πόσα απίδια βάζει ο σάκος.... 

Κι αν έχετε κολυμπήσει, απλά καταθέστε την εμπειρία σας εφόσον σας τη ζητάνε, αλλά μην επιχειρείτε να την περάσετε κι αυτή ως θέσφατο! Άλλο ο ένας κι άλλο ο άλλος!

P.S. (1)  Δεν είμαι ούτε 20 ούτε 30 ούτε 40, ούτε 50 για να σας προλάβω....

P.S. (2) Πραγματική ιστορία (για όσους θεωρητικολογούν) : Συνάντηση με σύμβουλο οικογένειας-παιδοψυχολόγο, ειδικό και καλά σε θέματα οικογενειακής ζωής,  σχετικά με θέματα ανατροφής και αντιμετώπισης παιδιών:

Στο πρώτο παιδί, αυτή υπήρξε απόλυτη σε μια Α άποψη και ένα σετ πρακτικών ανατροφής με στόχο τη σωστή εξέλιξη του παιδιού και δε σήκωνε κουβέντα!

Σε συνάντηση με την ίδια συμβούλο, δέκα χρόνια μετά, για το δεύτερο παιδί... Αντιδιαμετρική άποψη και εντελώς αντίθετες συμβουλές.... Στην ερώτηση 'Μα καλά, καλή μου ...τα αντίθετα μας έλεγες στο πρώτο...' η απάντηση ήταν.... 'Τότε δεν είχα εγώ παιδιά..." :) 

(τώρα, κάνετε τις δικές σας αναλογίες)

Έτσι είναι, στη θεωρία (σχεδόν) όλοι καλοί είμαστε και ξέρουμε τι θέλουν τα παιδιά και ποιο είναι το σωστό κτλ, αλλά άντε να τα κάνεις στην πράξη!

• Απαντ. 262
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Morosana είπε

Ποιοι είναι οι σωστοί λόγοι;  Οι δυτικοί και οι μοντέρνα πολιτισμένοι άνθρωποι έχουν σταματήσει  να κάνουν παιδιά για λόγους και κάνουν για το θέλω . Κάποτε έκαναν παιδιά για να έχουν χέρια στα χωράφια, για να έχει η περιουσία τους συνέχεια , για να μη χαθεί το όνομα, γιατί τους το επιτάσσει η θρησκεία ακόμα και για να μη χαθεί η ράτσα. 

Ωραίος.

Δε θα μπω στο κλισέ, δεν υπάρχουν σωστοι και λάθος λογοι γιατι λάθος ξέρω πολλούς (πχ πιεση απο οικογένεια, πίεση για να παραμείνεις σε μια σχέση, "για να έχεις κάποιον να σε φροντίζει" κτλ κτλ).

Εγω πχ το θεωρω αποτέλεσμα μιας αγάπης, μιας αποφασης για συμβίωση. Προφανως και με έσπρωξαν και βιολογικοι λόγοι σε αυτο. Δεν ειναι τυχαίο το οτι σε κάποιους χτυπάει καμπανάκι (και σε άλλους όχι).

Υπάρχουν βέβαια και οι αντιταναλιστές που θεωρουν τη ιδια τη γεννηση ως μια αρνητική πράξη.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Υπάρχουν βέβαια και οι αντιταναλιστές που θεωρουν τη ιδια τη γεννηση ως μια αρνητική πράξη.

Μπορουν να τη διορθωσουν αν θελουν 😬

Δημοσ.

Νόμος απαράβατος. Αν θέλεις να αποκτήσεις παιδί, δεν κοιτάς ποτέ το οικονομικό. Αλίμονο αν δεν μπορείς να μεγαλώσεις ένα παιδί, τότε γιατί δουλεύεις; Δεν ισχύει το ίδιο για το δεύτερο αλλά για το πρώτο μην το σκέφτεστε καθόλου. Απο οικονομικής απόψεως δε συμφέρει, δεν είναι όμως όλα λεφτά. Στην τελική μπορείς και χωρίς ταβέρνα, μπορείς και χωρίς ή λίγες εξόδους, αρκεί να το θέλεις....είναι θέμα επιλογών. Για το πρώτο μην το σκέφτεστε καθόλου όμως !!!

• Like 1
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Αν περίμεναν οι προηγούμενες γενιές να αποκτήσουν οικονομική άνεση για να κάνουν παιδιά ο πληθυσμός, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του πλανήτη, θα είχε αφανιστεί!

Ούτε και θα υπήρχε κανείς για να κάνει αυτή τη συζήτηση!

• Like 3
Δημοσ.

Δε ξέρω για τις υπόλοιπες χωρες του κόσμου (μονο Ελλάδα και σε 2 ακομα ευρωπαικές έχω ζησει), αλλά στην Ελλάδα του 2025, αν θέλεις να κάνεις παιδί, χρειάζεται να εισαι οικονομικά πιο άνετος.

Οχι για να το μεγαλώσεις, αλλά για να το μεγαλωσεις σωστά και να του προσφέρεις ισες ευκαιρίες για τη μελλοντικη του ζωή. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε σεις.

Μην αναλώνεστε στο τι έκαναν πριν 30-40-50-60-100 ή 1000 χρόνια. Όπως επίσης μην αναλώνεστε στο τι κάνουν π.χ. σε κάποιες πιο υποανάπτυκτες χώρες. Γιατί οι συνθήκες και τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά. Αν και μπορεί να μιλάμε για το ίδιο πράγμα, "παιδιά", στην πραγματικότητα δεν είναι το ίδιο. Κι όμως είναι σαν να συγκρίνετε πορτοκάλια με υπολογιστές. Δεν έχουν τίποτα κοινό.

Η κάθε εποχή και ακόμα και η κάθε κοινωνία χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης, διαφορετικής σύγκρισης, διαφορετικής ερμηνείας.

1. Είναι ΟΚ που έκαναν πριν 100 χρόνια 12 παιδιά.

2. Είναι ΟΚ που κάνουν 12 παιδιά σε διάφορες χώρες το 2025.

3. Είναι ΟΚ που δεν κάνουν ούτε μισό παιδί σε διάφορες χώρες.

4. Είναι ΟΚ που κάποιοι άλλοι προγραμματίζουν για να κάνουν 1 ή ακόμα και 2 παιδιά.

Όλα είναι ΟΚ**. Αρκεί να καταλαβαίνουμε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Κανένα από αυτά δεν έχει κάτι κοινό. Το μόνο που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι υπάρχει σαν κοινός παρανομαστής είναι η μόρφωση αλλά από εκεί και πέρα μάααααααλον τίποτα.

-----------------------------------

Ομολογώ πως από τρολλοθέμα που περίμενα ότι θα κλείδωνε στην 3η σελίδα, έχει κυλήσει ιδιαίτερα καλά. Μάλιστα αρκετές από τις σελίδες του θέματος είναι πάρα πολύ ώριμες. Έχω εντυπωσιαστεί με το επίπεδο στο οποίο έχει κρατηθεί.

Well done.

** Δεν εννοώ αν είναι σωστό ή αν συμφωνεί κάποιος. Με τον όρο ΟΚ εννοώ λαμβανόντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας, την κάθε εποχής, της κάθε περιόδου.

Επεξ/σία από Pansp32
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Δε ξέρω για τις υπόλοιπες χωρες του κόσμου (μονο Ελλάδα και σε 2 ακομα ευρωπαικές έχω ζησει), αλλά στην Ελλάδα του 2025, αν θέλεις να κάνεις παιδί, χρειάζεται να εισαι οικονομικά πιο άνετος.

Οχι για να το μεγαλώσεις, αλλά για να το μεγαλωσεις σωστά και να του προσφέρεις ισες ευκαιρίες για τη μελλοντικη του ζωή. 

δεν υπαρχουν ισες ευκαιρίες στη ζωη και δεν ξερεις καν πως θα ειναι ο κοσμος οταν θα εχει την ηλικια που θα εχει σημασια αυτη η σκεψη. οικονομικα ανετοι αυτη τη στιγμη στην ελλαδα που δεν ειναι και χωρα του 3ου κοσμου (ακομα τουλαχιστον) ειναι ο ενας στους τεσσερεις. αμα κανουν μονο αυτοι παιδια να το κλειδωσουμε το μαγαζι. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Pansp32 είπε

Ρε σεις.

Μην αναλώνεστε στο τι έκαναν πριν 30-40-50-60-100 ή 1000 χρόνια. Όπως επίσης μην αναλώνεστε στο τι κάνουν π.χ. σε κάποιες πιο υποανάπτυκτες χώρες. Γιατί οι συνθήκες και τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά. Αν και μπορεί να μιλάμε για το ίδιο πράγμα, "παιδιά", στην πραγματικότητα δεν είναι το ίδιο. Κι όμως είναι σαν να συγκρίνετε πορτοκάλια με υπολογιστές. Δεν έχουν τίποτα κοινό.

Η κάθε εποχή και ακόμα και η κάθε κοινωνία χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης, διαφορετικής σύγκρισης, διαφορετικής ερμηνείας.

1. Είναι ΟΚ που έκαναν πριν 100 χρόνια 12 παιδιά.

2. Είναι ΟΚ που κάνουν 12 παιδιά σε διάφορες χώρες το 2025.

3. Είναι ΟΚ που δεν κάνουν ούτε μισό παιδί σε διάφορες χώρες.

4. Είναι ΟΚ που κάποιοι άλλοι προγραμματίζουν για να κάνουν 1 ή ακόμα και 2 παιδιά.

Όλα είναι ΟΚ**. Αρκεί να καταλαβαίνουμε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Κανένα από αυτά δεν έχει κάτι κοινό. Το μόνο που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι υπάρχει σαν κοινός παρανομαστής είναι η μόρφωση αλλά από εκεί και πέρα μάααααααλον τίποτα.

-----------------------------------

Ομολογώ πως από τρολλοθέμα που περίμενα ότι θα κλείδωνε στην 3η σελίδα, έχει κυλήσει ιδιαίτερα καλά. Μάλιστα αρκετές από τις σελίδες του θέματος είναι πάρα πολύ ώριμες. Έχω εντυπωσιαστεί με το επίπεδο στο οποίο έχει κρατηθεί.

Well done.

** Δεν εννοώ αν είναι σωστό ή αν συμφωνεί κάποιος. Με τον όρο ΟΚ εννοώ λαμβανόντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας, την κάθε εποχής, της κάθε περιόδου.

Οταν σε οποιαδηποτε χωρα/ηπειρο/κουλτουρα κανουν περισσοτερα παιδια απο οσα ειναι ικανοι να συντηρησουν, αυτο δε θα παει καλα. Τα επιπλεον ατομα θα ειναι μονο προβλημα. Ειτε θα πεθανουν τα ιδια απο την πεινα, ειτε στην προσπαθεια τους για αυτοσυντηρηση θα δημιουργησουν προβλημα στο περιβαλλον τους, σε επιπεδο της ιδιας περιοχης ή χωρας, ή και σε αλλες χωρες.

Δημοσ.

Για 'μενα που έχω ένα παιδί (και βλέπω φίλους και γνωστούς που δεν έχουν παιδιά) το όποιο θέμα δεν είναι το οικονομικό, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πάντα βρίσκεται λύση. 

Αυτό που περισσότερο με ανησυχεί είναι πως όσοι μείνανε άτεκνοι μετά τα 40 δείχνουν πολύ δυστυχισμένοι... κυρίως οι γυναίκες, και όσο περισσότερο μεγαλώνουν, τόσο χειροτερεύουν (περισσότερες παραξενιές, κόμπλεξ...)

Επίσης έχω και παραδείγμα στον ευρύτερο κύκλο μου που σε "σχετικά μεγάλη ηλικία" (>45) υιοθέτησαν παιδί και ξαφνικά βρήκαν το χαμένο τους χαμόγελο. Προφανώς θελανε παιδί οι συγκεκριμένοι, αλλά δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν για λόγους υγείας.

Όλα είναι σχετικά με το "σε ποια φάση της ζωής σου είσαι". Είσαι αρκετά ώριμος να αποφασίσεις στα 30 σου τι θα θες να κάνεις όταν θα είσαι (πχ) 40. Γιατί αν πάρεις απόφαση να είσαι DINK σε μια ηλικία πάνω από τα 30, πιθανόν να χάσεις κάποια χρόνια ... κι αν αλλάξεις απόφαση στα 40 (κυρίως αφορά τις γυναίκες αυτό) πλέον να μην μπορείς να αποκτήσεις παιδί.

Πάντως το να κάνεις παιδί στα 30 και να μην το θέλεις στα 40 σου είναι ψιλοαπιθανο σενάριο....... Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά μάλλον αυτοί θα είναι ψυχικα άρρωστοι!

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, NT1G είπε

Ποιος από εσάς το έκανε;

Ρε σατανάδες. ΡΕ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ.

Ζω για την στιγμή που θα ανοίξει θέμα SINKs. Single Income No Kids

1 λεπτό πριν, lector είπε

Οταν σε οποιαδηποτε χωρα/ηπειρο/κουλτουρα κανουν περισσοτερα παιδια απο οσα ειναι ικανοι να συντηρησουν, αυτο δε θα παει καλα. Τα επιπλεον ατομα θα ειναι μονο προβλημα. Ειτε θα πεθανουν τα ιδια απο την πεινα, ειτε στην προσπαθεια τους για αυτοσυντηρηση θα δημιουργησουν προβλημα στο περιβαλλον τους, σε επιπεδο της ιδιας περιοχης ή χωρας, ή και σε αλλες χωρες.

Ναι δεν λέω ότι έχεις άδικο(ή δίκιο) αλλά δεν έγραψα αυτό.

Απλά σχολίασα το  "μαααααα οι παπούδες/προπαππούδες μας έκαναν 19 παιδιά και τα μεγάλωσαν // μαααααααα στην αφρική κάνουν 142 παιδιά και δεν σκέφτονται το οικονομικό // μαααααα το ένα μααα το άλλο"

Είναι τελείως άτοπο να μπαίνει στην συζήτηση. Ευχαρίστως να αναπτύξω επί του θέματος αλλά νομίζω ότι θα φύγουμε αρκετά off topic και είναι κρίμα. 

Ευτυχώς όπως έγραψα το θέμα έχει διατηρηθεί σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. Προφανώς έχει ξεφύγει από το αρχικό ποστ και την αρχική ερώτηση του TS αλλά λογικό είναι.

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, varg88 είπε

Για 'μενα που έχω ένα παιδί (και βλέπω φίλους και γνωστούς που δεν έχουν παιδιά) το όποιο θέμα δεν είναι το οικονομικό, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πάντα βρίσκεται λύση. 

Αυτό που περισσότερο με ανησυχεί είναι πως όσοι μείνανε άτεκνοι μετά τα 40 δείχνουν πολύ δυστυχισμένοι... κυρίως οι γυναίκες, και όσο περισσότερο μεγαλώνουν, τόσο χειροτερεύουν (περισσότερες παραξενιές, κόμπλεξ...)

Επίσης έχω και παραδείγμα στον ευρύτερο κύκλο μου που σε "σχετικά μεγάλη ηλικία" (>45) υιοθέτησαν παιδί και ξαφνικά βρήκαν το χαμένο τους χαμόγελο. Προφανώς θελανε παιδί οι συγκεκριμένοι, αλλά δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν για λόγους υγείας.

Όλα είναι σχετικά με το "σε ποια φάση της ζωής σου είσαι". Είσαι αρκετά ώριμος να αποφασίσεις στα 30 σου τι θα θες να κάνεις όταν θα είσαι (πχ) 40. Γιατί αν πάρεις απόφαση να είσαι DINK σε μια ηλικία πάνω από τα 30, πιθανόν να χάσεις κάποια χρόνια ... κι αν αλλάξεις απόφαση στα 40 (κυρίως αφορά τις γυναίκες αυτό) πλέον να μην μπορείς να αποκτήσεις παιδί.

Πάντως το να κάνεις παιδί στα 30 και να μην το θέλεις στα 40 σου είναι ψιλοαπιθανο σενάριο....... Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά μάλλον αυτοί θα είναι ψυχικα άρρωστοι!

Έχω αρχίσει να πιστεύω οτι αρκετοί που δεν θέλουν παιδιά επικαλούνται την ανέμελη ζωή αν και αυτό που πραγματικά σκέφτονται είναι το οικονομικό αλλά είναι ωραία δικαιολογία και στον εαυτό τους και στον περίγυρο για να φαίνονται κουλ. Λύσεις για να ξεπεραστεί το οικονομικό (δεύτερη δουλειά, ένα downgrade σε προσωπικά έξοδα, ακόμα και κάποια βοήθεια όπου είναι εφικτό)  βρίσκονται, λύσεις για το δεν γουστάρω δεν βρίσκονται ;)

Αυτό το πιστεύω γιατί όσους νεότερους έχω γνωρίσει και λένε ότι γουστάρουν να ζουν τη ζωή τους,  το lifestyle τους δεν συνάδει με αυτό που θέλουν να περνάνε προς τα έξω. 

• Like 1
Δημοσ.

Α) Στο θέμα του οικονομικού διαφωνώ με όσους αναφέρουν ότι δεν είναι λόγος. Και ότι άμα θέλουν τότε θα τα βγάλουν πέρα. Είναι λογική "πάμε και όπου βγει". Δεν θα βγει πουθενά λέω εγώ.

Και εννοείται πως λύση δεν είναι ούτε τα δανεικά ούτε να τσοντάρουν οι γονείς τους ούτε η 2η δουλειά. Καλά εντάξει για το 2η δουλειά ασχολίαστο. Άμα είναι να κάνουν παιδιά και τα παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς γονείς, ας το αφήσουμε καλύτερα.

Β) Όντως υπάρχει βιολογικό ρολόι. Και για τα 2 φύλα. Ασχέτως αν στην κοινή αντίληψη επικρατεί ότι μόνο οι γυναίκες έχουν θέμα από μία ηλικία και μετά.

Γ) Σίγουρα τα παιδιά αλλάζουν τα δεδομένα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ειδικά μικρά, φέρνουν ευτυχία. Απλά μην το πάμε στο άλλο άκρο. Ότι και αυτοί (που για Χ,Υ,Ζ λόγους) δεν έχουν παιδιά σημαίνει ότι είναι δυστυχισμένοι ή ότι έχουν "πρόβλημα" ή οτιδήποτε. Αυτό είναι κοινωνικός στιγματισμός.

Δ) Νομίζω πως υπάρχει φόβος για πολλά πράγματα. Είτε για να μην βγουν τα νέα ζευγάρια από την "άνεση" τους(comfort zone) είτε οικονομικός είτε ανασφάλειας. Διάβασα τις προάλλες αυτό το άρθρο. Μου πετάει που και που κάτι προτεινόμενα και χαζολογάω. Έχω ξαναδιαβάσει τον συγκεκριμένο αρθρογράφο και σε αυτά που λέει σε άλλα συμφωνώ και σε άλλα διαφωνώ. Στο συγκεκριμένο άρθρο σε γενικές γραμμές συμφωνώ και δυστυχώς λίγες φορές γίνεται κάποια αναφορά στο όλο θέμα. Η έλλειψη ελπίδας, η έλλειψη μέλλοντος, η έλλειψη οράματος, η δυσαρέσκεια κλπ ίσως είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες. Προφανώς συνδυάζεται με το οικονομικό αλλά για κάποιους ακόμα και με το κλιματικό, περιβαλλοντολογικό κλπ. Θεωρώ πως υπάρχει κόσμος που το σκέφτεται όλο αυτό. Είναι το "σε τι κόσμο θα φέρω τα παιδιά μου" αλλά σε πιο σοβαρό και επιστημονικό επίπεδο. Έχει βάση και κατ' εμέ είναι ένας βασικός λόγος ατεκνίας. Φυσικά μπορεί να κάνω και λάθος.😅

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Morosana είπε

Ποιοι είναι οι σωστοί λόγοι;  Οι δυτικοί και οι μοντέρνα πολιτισμένοι άνθρωποι έχουν σταματήσει  να κάνουν παιδιά για λόγους και κάνουν για το θέλω . 

αυτοι ειναι οι σωστοι λογοι

8 ώρες πριν, pontez2 είπε

αυτο ειναι η σωστη σκεψη,παντα αυτο σκεφτομουν

8 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

δεν υπαρχουν ισες ευκαιρίες στη ζωη και δεν ξερεις καν πως θα ειναι ο κοσμος οταν θα εχει την ηλικια που θα εχει σημασια αυτη η σκεψη. οικονομικα ανετοι αυτη τη στιγμη στην ελλαδα που δεν ειναι και χωρα του 3ου κοσμου (ακομα τουλαχιστον) ειναι ο ενας στους τεσσερεις. αμα κανουν μονο αυτοι παιδια να το κλειδωσουμε το μαγαζι. 

το εχουμε κλειδωσει ηδη.μεσα σε 10 χρονια εχει χαθει 1 μυριο,απο επισημα αποτελεσματα του κρατους αυτο.

7 ώρες πριν, Morosana είπε

Έχω αρχίσει να πιστεύω οτι αρκετοί που δεν θέλουν παιδιά επικαλούνται την ανέμελη ζωή αν και αυτό που πραγματικά σκέφτονται είναι το οικονομικό αλλά είναι ωραία δικαιολογία και στον εαυτό τους και στον περίγυρο για να φαίνονται κουλ. Λύσεις για να ξεπεραστεί το οικονομικό (δεύτερη δουλειά, ένα downgrade σε προσωπικά έξοδα, ακόμα και κάποια βοήθεια όπου είναι εφικτό)  βρίσκονται, λύσεις για το δεν γουστάρω δεν βρίσκονται ;)

Αυτό το πιστεύω γιατί όσους νεότερους έχω γνωρίσει και λένε ότι γουστάρουν να ζουν τη ζωή τους,  το lifestyle τους δεν συνάδει με αυτό που θέλουν να περνάνε προς τα έξω. 

μια ψευτια ειναι ολο αυτο αλλα πρεπει να το ζησουν.οταν μεγαλωσουν θα βαρεθουν και θα δουν ενα κενο στην ζωη τους.ο ανθρωπος ειναι γενημενος να τεκνοποιει και να κανει απογονους,μεσα απο αυτους ζει κατι καινουριο,ικανοποιει αλλες αναγκες που δεν εχει ανακαλυψει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...