Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

αυτα ειναι βλακειες. ενα παιδι εχει ελαχιστα εξοδα. αν δεν μπορεις αυριο να το σπουδασεις θα γινει τεχνιτης και θα ζησει μια χαρα. χρονο θελουν, οχι λεφτα. 

Αν δε θέλει λεφτά ένα παιδί γιατί μου έχουν φύγει από αρχές Σεπτέμβρη έως τώρα για γραφική ύλη και ρούχα παπούτσια κανένα 500€? Γιατί όταν έλειπαν χωριό τα παιδιά δύο μήνες ήθελα 150€ σούπερ με τη γυναίκα και μόλις γύρισαν επέστρεψα στα 500-600? Τα παιδιά θέλουν πρώτα λεφτά, για να μη πεινάνε και μετά όλα τα άλλα. 

• Like 6
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
10 ώρες πριν, PandilleroGR είπε

Αρα ενα ζευγαρι με 2 normal μισθους χωρις ενοικιο κανουν μια καλη ζωη στην Ελλαδα. Γιατι τοσα άτομα παραπονιούνται οτι δεν βγαίνουν?

Οι γονείς σου τί βίτσιο είχαν και αποφάσισαν να σε κάνουν; 

• Like 2
  • Haha 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

αυτα ειναι βλακειες. ενα παιδι εχει ελαχιστα εξοδα. αν δεν μπορεις αυριο να το σπουδασεις θα γινει τεχνιτης και θα ζησει μια χαρα. χρονο θελουν, οχι λεφτα. 

Ένα παιδί έχει ελάχιστα έξοδα; Αρχικά χρειάζεται μεγαλύτερο σπίτι. Day one χρειάζεται όλο τον εξοπλισμό. Χρειάζεται φροντίδα, αν δεν εχεις ασφάλεια υγείας τα 50αρικα σε παιδιάτρους φεύγουν βροχή. Μετα θα θέλει ρούχα, σχολικά, δραστηριότητες, για να μη μπούμε στην εφηβεία όπου έχει φροντιστήρια, ακόμα μεγαλύτερα έξοδα σε ρούχα, αν ειναι αγόρι είναι ένας τρίτος ενήλικας στο σπιτι σε φαγητό και χωρίς να πιάσουμε καν τις σπουδές.

Αν είναι να το μεγαλώσεις όπως στο χωριό το 60, ναι ίσως έχει λίγα έξοδα. Και τεχνιτης αμα θέλει να γίνει, να γίνει γιατί το επέλεξε, όχι γιατί οι γονείς του είχαν βίτσιο να κάνουν παιδί χωρίς να έχουν να του προσφέρουν ούτε τα βασικά. 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

... όχι γιατί οι γονείς του είχαν βίτσιο να κάνουν παιδί χωρίς να έχουν να του προσφέρουν ούτε τα βασικά. 

tbf,

το να θέλει κάποιος, άσχετα με την οικονομική του κατάσταση να κάνει παιδιά, κάθε άλλο παρά "βίτσιο" είναι. Είναι ίσως μαζί με την ανάγκη για τροφή η πιο φυσιολογική ανάγκη του ανθρώπου (βασικά κάθε είδους).

• Like 4
Δημοσ.
9 hours ago, basilis_k6 said:

εχει παιδακι φιλε μου?

13 hours ago, PandilleroGR said:

ένα DINK ζευγάρι

αλλη μια αμερικανια που εφτασε εδω

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, basilis_k6 said:

Νομίζω πως τα τελευταία στατιστικά βάζουν τα έξοδα στο πρώτο παιδί περίπου στα 233.000€ μέχρι την ενηλικίωση, δλδ περίπου 13.000€ κάθε χρόνο. 

Σχετικό άρθρο εδώ: Για να μεγαλώσεις ένα παιδί χρειάζεσαι ένα «χωριό» και 233.000 ευρώ

Φυσικά, τα έξοδα δεν σταματάνε στα 18 για τους γονείς, ειδικά αν το παιδί συνεχίσει σπουδές μετά σε άλλη πόλη. 

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Ναι.. αν αρρωστήσει ενα παιδί γιατρος + φαρμακείο παει το 50€.. Αν κανει κάποια εξωσχολικη δραστηριότητα θες εξτρα πχ παπούτσια ρούχα κτλ παει ενα ακόμα 50€ και παει λέγοντας η κλαιγοντας... εκτος αν το εχεις κλεισμενο μεσα στο σπιτι μονιμα να μην παθει κ να μην κανει τπτ.. Αλλλαααα αν δουλευοθν και οι 2 γονεις παλι καποιος πρεπει να το κραταει..και αν δεν υπαρχει παπους γιαγια πας σε ΚΔΑΠ, καποα κοπελα κτλ..οποτε παει κ εκει ενα ποσο. ΑΡΑ ΟΧΙ δεν θελει μονο χρονο. Καλα θα ηταν αλλα οχι

Δημοσ.

Τι dink και dank τσαμπουνάς.

However, αν βρεις έναν τρόπο να κάνεις elevate το career σου, θα μπορείς να έχεις το leverage να πας στον εργοδότη σου να ζητήσεις αύξηση. 

Keep in mind όμως, να μένεις constantly focus oriented. 

Άκου dink. 

• Haha 8
Δημοσ.

Εγώ με την γυναίκα μου δουλεύουμε και βγάζουμε μαζί 2500€ το μήνα,1000+1500 , με τέσσερα παιδιά, δικό μου σπίτι και 500€ το μήνα φροντιστήρια για τους δύο μεγάλους συν προπονήσεις και πάγια έξοδα,δεν θα έλεγα ότι πεινάμε αλλά στερούμαστε πολλά πράγματα όπως μία βόλτα με παιδιά ή και μόνη μας η να παραγγείλεις σουβλάκια στο σπίτι κτλ άντε να πας μια βόλτα σε κάνα πάρκο, τίποτα άλλο.

Για διακοπές αν δεν ήταν ο κοινωνικός τουρισμός δεν πρόκειται να πηγαίναμε ποτέ.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.
16 minutes ago, Dante80 said:

Νομίζω πως τα τελευταία στατιστικά βάζουν τα έξοδα στο πρώτο παιδί περίπου στα 233.000€ μέχρι την ενηλικίωση, δλδ περίπου 13.000€ κάθε χρόνο. 

Σχετικό άρθρο εδώ: Για να μεγαλώσεις ένα παιδί χρειάζεσαι ένα «χωριό» και 233.000 ευρώ

Φυσικά, τα έξοδα δεν σταματάνε στα 18 για τους γονείς, ειδικά αν το παιδί συνεχίσει σπουδές μετά σε άλλη πόλη. 

Το άρθρο είναι επιεικώς γελοίο, τα νούμερα που γράφει δεν ισχύουν. Σίγουρα ένα παιδί δεν έχει μέση ετήσια δαπάνη 13.000€, είναι πολύ μικρότερο το νούμερο. Ωστόσο είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μπαρούφα όταν σου λέει ότι ένα άτομο κάτω των 65 ετών έχει μέση μηνιαία δαπάνη 1.230€. Νούμερα εκτός πραγματικότητας.

• Like 5
Δημοσ.
8 minutes ago, Malthador said:

Το άρθρο είναι επιεικώς γελοίο, τα νούμερα που γράφει δεν ισχύουν. Σίγουρα ένα παιδί δεν έχει μέση ετήσια δαπάνη 13.000€, είναι πολύ μικρότερο το νούμερο. Ωστόσο είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μπαρούφα όταν σου λέει ότι ένα άτομο κάτω των 65 ετών έχει μέση μηνιαία δαπάνη 1.230€. Νούμερα εκτός πραγματικότητας.

Δεν έχω εικόνα προσωπικά καθότι άγαμος, αλλά και άλλα άρθρα που βρήκα όπως και ερωτήσεις σε AI κάτι τέτοια νούμερα δίνουν πάνω κάτω.

https://www.capital.gr/o-agis-beroutis-grafei/3917713/dimografiko-poso-kostizei-na-megaloseis-ena-paidi-simera/

https://www.cnn.gr/oikonomia/chrima/longform/390462/poso-kostizei-na-megaloseis-ena-paidi

https://www.kathimerini.gr/k/k-magazine/562923019/poso-kostizei-ena-paidi/

Τα δεδομένα στο άρθρο της Καθημερινής βασίζονται στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Δημοσ.
14 hours ago, PandilleroGR said:

Συζητούσα αυτό το φαινόμενο με την παρέα. Στην Ελλάδα πολλοί κλαίγονται ότι δεν βγαίνουν οικονομικά, άλλα μήπως είναι τα lifestyle choices τους που τους κάνουν να μην μένουν με τίποτα στο τέλος του μήνα?

Εγώ άπλα θα αναφέρω ένα παράδειγμα, ένα ζευγάρι που βγάζει ο καθένας 1000 εύρω το μήνα χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο. Πάλι στενά θα είναι? Δεν νομίζω.

Πιστεύω ότι ακόμα και στην Ελλάδα που είναι χαμηλοί οι μισθοί, ένα DINK ζευγάρι θα κάνει μια χαρά ζωή, με καινούργιο αυτοκίνητο, εξόδους και διακοπές. What do you think?

Πολλές γενικεύσεις, χωρίς να βάζεις στην εξίσωση την ηλικία η οποία ΣΥΝΗΘΩΣ έρχεται με διαφορές στο εισόδημα. Άλλο ένα ζευγάρι 20χρονων που αποκλείεται να τα βγάζουν πέρα άνετα και άλλο ένα 40άριδων που σίγουρα βγάζει 40-50% παραπάνω χρήματα αν όχι ακόμα περισσότερα απ'τους 20άριδες. 

Αν θέλει κάποιος να "κάψει" χρήμα, είναι έτσι στημένο το σύστημα και η κοινωνία, που μια χαρά καις ότι έχεις και δεν έχεις ακόμα και χωρίς παιδιά. 

Ίσα ίσα θα έλεγα ότι αν κάποιος έχει παιδιά, είναι και πιο προσεκτικός στο που καίει τα χρήματά του. 

15 minutes ago, Malthador said:

Παιδί είναι και ένα 5χρονο που ούτε πάνες του παίρνεις ούτε κρέμες τρώει και που θεωρώ ότι είναι η πιο οικονομική περίοδος της ζωής του. 

Παιδί και ένα 15χρονο που χρειάζεται να ξεσκιστείς στις εξωσχολικές δραστηριότητες τα ρούχα και τα gadget (video games και τα ρέστα) αλλά και τις ξένες γλώσσες για να μη μείνει πίσω σε σχέση με τα υπόλοιπα. 

Ακόμα και αν δεν έχω παιδιά, τα 13000 θεωρώ ότι είναι ένας ρεαλιστικός μέσος όρος μέχρι τα 18, ειδικά αν βάλεις στην εξίσωση τα τελευταία έτη από 16 μέχρι 18 που πραγματικά χάνεται η μπάλα απ'τα έξοδα που θα έχει μιας και θα έχουν ξεκινήσει και οι νυχτερινές έξοδοι και βόλτες γενικότερα και κατά την άποψη μου είναι η πιο ακριβή περίοδος της 0-18 ζωής του. 

1 hour ago, DrLo said:

tbf,

το να θέλει κάποιος, άσχετα με την οικονομική του κατάσταση να κάνει παιδιά, κάθε άλλο παρά "βίτσιο" είναι. Είναι ίσως μαζί με την ανάγκη για τροφή η πιο φυσιολογική ανάγκη του ανθρώπου (βασικά κάθε είδους).

Δε νομίζω ότι λέει κανείς ότι δεν είναι φυσιολογική εξέλιξη (για ανάγκη δεν είμαι τόσο σίγουρος), αλλά το θέμα είναι ότι αν δεν έχεις σάλιο η δυσκολία της πίστας αυξάνεται κατακόρυφα. 

Τώρα αν οι τους δουλεύουν πχ supermarket ή λάτζα (τίποτα κακό, αλλά το αναφέρω ως παραδείγματα χαμηλού εισοδήματος), έλα και πες μου εσύ ότι επειδή είναι φυσιολογική ανάγκη καλά έκαναν και έκαναν παιδί. Δε θα βάλω καν στην εξίσωση ότι για να μεγαλώσει μέχρι τα 13-14 θα πρέπει κάποιος να το κρατάει, άρα έξοδα αν δεν υπάρχει γιαγιά και παππούς σε κοντινή απόσταση. 

Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω το thread

Ρωταμε ουσιαστικα εαν πρεπει καποιος να κανει παιδί και αν κανει δεν θα βγαινει οικονομικά;

Μας ρωτας οτι εισαι ζευγαρι με μια κοπέλα και αποφασισατε να μην κανετε παιδι για να μπορειτε να ζειτε με τα λεφτα που βγάζετε;

Δημοσ.

Ξέρεις πως θα είναι άνετη η ζωή με παιδιά;

1) Ειδική εκπαίδευση πριν την γέννηση, αλλά και κατά την πορεία.
2) Διαφορετική φορολόγηση DINK, DONG και DANC. Καθόλου παιδιά, μέγιστη φορολόγηση. Όσο πιο πολλά παιδιά, τόσο μικρότερη φορολόγηση (έως και καθόλου).

Σίγουρα θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου θα είναι ανίκανοι ακόμα και για χρυσόψαρο, αλλά θα έχουν κάνει πολλά παιδιά για τα επιδόματα, αλλά δεν θα αφήσουμε το δάσος, για να κοιτάξουμε τα 2 χόρτα.

Επίσης, θα μπορούσαν να συνδεθούν το 1 με το 2, για να μην δίνονται αβέρτα, αλλά τι να λέμε τώρα στην Ελλάδα...

Btw, αντί επιδοτήσεων, είναι προτιμότερη η απευθείας παροχή χρημάτων, καθώς, ακόμα και αν δεν χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό που παρέχονται, έχουν καλύτερο αποτέλεσμα από τα επιδόματα/παροχές/επιδοτήσεις.
Are Cash Transfers a Suitable Alternative to Energy and Food Subsidies?

Spoiler

7. Conclusion In recent years the negative impacts of food and energy subsidies on governments’ budgets have become very noticeable, especially at times of high oil and food prices. Moreover, as these subsidies distort market prices, are often poorly targeted and frequently have a pro-rich bias, they are an inappropriate policy instrument for assisting the poor. A more efficient way to finance development goals is the conditional cash transfer programme. If implemented correctly, it helps to break the vicious cycle of poverty. Technical knowledge on the introduction of pro-poor public expenditure policies has increased substantially in recent years. Many countries could gain tremendous fiscal space by using their financial resources more effectively for poverty alleviation.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...