Conan2046 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, Black Demis είπε δεν ειναι εδω περα το θέλω η οχι...... ειναι μπορώ η οχι..... ειμαστε 2 άτομα βγάζουμε περιπου μαζι 2300 +/- πριν κανουμε το παιδί ειμασταν οκ και ταξίδι μια στα τοσο και καμία βόλτα και κάναν καφέ και το ψυγείο ειχε φαι, δεν ημασταν απλα αλλα δεν ειμασταν χαλια..... με το που κάναμε παιδί..... αυτοκίνητο εχει να κουνηθει μηνες (λεφται δεν περισσεύουν για βενζίνη..... μηχανη 1 φορα το μηνα για να μην τρελλαθω,,, ψυγείο μονημα άδειο μόνο φαγητό του παιδιού , καφε φαγητό κλπ δεν παιζουν ουτε στα ονειρα..... κλπ οκ, το αντιλαμβάνομαι, κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, είναι λίγο ρευστό όμως το τι σημαίνει δεν θέλω και δεν μπορώ, Δεν θέλω γιατί δεν είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω κάποια πράγματα λίγα, για άλλους, πολλά για κάποιους άλλους. Πράγματα που ξεκινούν από την ελευθερία να κάνω ότι θέλω, να πηγαίνω όποτε θέλω όπου θέλω ως το σημείο που περιγράφεις εσύ. Υπάρχουν πολλές ενδιάμεσες καταστάσεις, με καθεμία να είναι σεβαστή ως άποψη. Εγώ αναφέρθηκα σε όσους έχουν παιδί και αποφεύγουν να κάνουν άλλο ενώ μπορούν προφανώς, μπορεί να υπάρχουν και χίλιοι δυο λόγοι που προφανώς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.
Black Demis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2 minutes ago, Conan2046 said: οκ, το αντιλαμβάνομαι, κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, είναι λίγο ρευστό όμως το τι σημαίνει δεν θέλω και δεν μπορώ, Δεν θέλω γιατί δεν είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω κάποια πράγματα λίγα, για άλλους, πολλά για κάποιους άλλους. Πράγματα που ξεκινούν από την ελευθερία να κάνω ότι θέλω, να πηγαίνω όποτε θέλω όπου θέλω ως το σημείο που περιγράφεις εσύ. Υπάρχουν πολλές ενδιάμεσες καταστάσεις, με καθεμία να είναι σεβαστή ως άποψη. Εγώ αναφέρθηκα σε όσους έχουν παιδί και αποφεύγουν να κάνουν άλλο ενώ μπορούν προφανώς, μπορεί να υπάρχουν και χίλιοι δυο λόγοι που προφανώς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. πλειοψηφία πανω κατω εκει ειναι...... μονος/μονοι κατι γινεται αν ερθει παιδι πεινα....... σε μας πρακτικά ολα αντικαταστάθηκαν σπιτι δουλεια δουλεια σπιτι και προφανος πεινα καθος φαγητό μονο για παιδί φτανει κλπ + να μην αναφερω οτι άρχισαν να πεφτουν ψυχοφαρμακα σαν καραμελες 1 1
Moderators Malthador Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2 minutes ago, Black Demis said: πλειοψηφία πανω κατω εκει ειναι...... μονος/μονοι κατι γινεται αν ερθει παιδι πεινα....... σε μας πρακτικά ολα αντικαταστάθηκαν σπιτι δουλεια δουλεια σπιτι και προφανος πεινα καθος φαγητό μονο για παιδί φτανει κλπ + να μην αναφερω οτι άρχισαν να πεφτουν ψυχοφαρμακα σαν καραμελες Προφανώς και δεν είναι έτσι η πλειοψηφία. 5
Black Demis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 1 minute ago, Malthador said: Προφανώς και δεν είναι έτσι η πλειοψηφία. πανω κατω οσους ξερω μεχρι 40 ετων βγζουν 1200-1300 ευρω εκει γυρο..... και ειναι παραααα πολλοι , προφανος υπαρχουν ατομα με τραστεια εισοδηματα αλλα δεν ειναι η πλειοψιφια
eaglos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) @PandilleroGR Αν τα παιδιά είναι απλά μια παράμετρος σε ένα excelόφυλλο, άστο να πάει, πάρτε καμιά γάτα, κανένα κάκτο κλπ. Τα παιδιά είναι δημιουργία με σκοπό να γίνουν καλύτεροι πολίτες και να πάνε τον κόσμο μισό βήμα προς τη σωστή μεριά. Παράλληλα ειναι και η μεγαλύτερη τσαπού που θα φας στη ζωή σου καθώς έχουν τέτοια recommended specs που κάνουν το Cyberpunk 2077 να κλαίει. Απαιτούν να είσα καλά με το έταιρον ήμιση, να έχετε συμβατό τρόπο σκέψης, παρόμοιες αντιλήψεις κλπ. Μετά απαιτούν να βάλεις τη ζωή σου σε δεύτερη μοίρα και να αφοσιωθείς στο μικρό ανθρωπάκι για τα (κάμποσα) κρίσιμα χρόνια της ζωής τους. Αναγκάζεσαι να γινεις καλύτερος άνθρωπος, να αποκτήσεις νέα ενδιαφέροντα, να το τροφοδοτείς συνεχώς με παραστάσεις, να του προσφέρεις αφιλοκερδός αγάπη, να το φροντίζεις κλπ ώστε να μην καταλήξει ένα όρθιο ζώο. Όλο αυτό έχει τεράστιο κόστος σε χρόνο, δοκιμάζει τη σχέση με το άλλο σου μισό και γενικά τρως ξύλο ατελείωτο. Ναι, υπάρχει και ο οικονομικός παράγοντας ο οποίος λύνει κάποια προβλήματα αλλά δεν ειναι το Α και Ω. Στα πρακτικά, με 2000 (συνολικά) το μήνα σε ενοίκιο, με δανεικό αμάξι και να το μεγαλώνεις μόνο σου και όχι να το παρκάρεις για να στο ανατρέφουν οι 70άχρονοι γονείς, ή να λιώνει το κορμί του στα ολοήμερα και τα κέντρα εκπαίδευσης από τεσσάρων χρονών, θα έλεγα ότι δεν βγαίνει καθώς θεωρώ ότι ένας από τους δυο (λογικά η μαμά) θα αφήσει τη δουλειά για να αφοσιωθεί στη φροντίδα. Γενικά είναι δεδομένο ότι με το που αρχίσεις να σκέφτεσαι για παιδί, έχεις ξεκινήσει να ψάχνεις για νέα δουλειά με μεγαλύτερες απολαβές και περισσότερη ευελιξία. Τώρα για τα αμερικάνικα αρκτικόλεξα ξεχνούν να αναφέρουν ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο βιολογικό παράθυρο για να κάνεις παιδί. Αν το ξεπεράσεις, αρχίζουν τα προβλήματα και η ταλαιπωρία (κυρίως για τη γυναίκα) αν θυμηθείς ξαφνικά στα 50 σου να κάνεις παιδι. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου από eaglos 8
zio10 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Τα παιδιά θέλουν χρήμα, χρόνο και αντοχές. Το θέμα είναι ότι και τα 3 μαζί δύσκολο να τα πετύχεις! Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου από zio10 5
Rebelos2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου μοναχά, αλλά η κατάσταση πάει στο DIOD - Double Income One Dog, για τους φουκαράδες. Για τα ανώτερα οικονομικά στρώματα της μεσαίας τάξης, υπάρχει το DITD - Double Income Two Dogs. Όλα αυτά, παρατηρώντας απλώς τον κόσμο, δεν έχω να παραθέσω νούμερα και στατιστικές. 3 6
Black Demis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 1 hour ago, eaglos said: θα έλεγα ότι δεν βγαίνει καθώς θεωρώ ότι ένας από τους δυο (λογικά η μαμά) θα αφήσει τη δουλειά για να αφοσιωθεί στη φροντίδα. Γενικά είναι δεδομένο ότι με το που αρχίσεις να σκέφτεσαι για παιδί, έχεις ξεκινήσει να ψάχνεις για νέα δουλειά με μεγαλύτερες απολαβές και περισσότερη ευελιξία. Τώρα για τα αμερικάνικα αρκτικόλεξα ξεχνούν να αναφέρουν ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο βιολογικό παράθυρο για να κάνεις παιδί. Αν το ξεπεράσεις, αρχίζουν τα προβλήματα και η ταλαιπωρία (κυρίως για τη γυναίκα) αν θυμηθείς ξαφνικά στα 50 σου να κάνεις παιδι. αν σταματήσει ο ενας και πρεπει να δουλεύει μονο ο άλλος πρακτικά τοτε πρέπει να φύγει απο την ελλαδα καθώς 3 χιλιαρικα λιγοι παιρνουν εδω πέρα..... και αν παρουν θα κανουν 2 δουλεις 9 ωρες το λιγοτερο , και πιστεψε με με 4 ωρες υπνου κανεις δεν εζισε πολλα χρονια...... και τι θα καταφέρεις? να μεινει το παιδι χωρίς πατερα...... απο μενα οποιος θελει παιδι η παιδια και εχει καποιες σπουδες και γνωσεις πισω του σηκωνεται και παει στο εξωτερικο καθος εδω απλα ειναι ουτοπικο σεναριο κατι τεοιο 1
dsi44 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου δηλαδη μπαγλαντες,παλαιστινιοι,αφρικη ειναι εκατομμυριουχοι ολοι με τοσα παιδια. 1
StamTheMan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Στις 23/9/2025 στις 9:22 ΜΜ, PandilleroGR είπε ένα DINK ζευγάρι Μονο εμενα ενοχλει η εκφραση; 1 ώρα πριν, Rebelos2018 είπε Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου μοναχά, αλλά η κατάσταση πάει στο DIOD - Double Income One Dog, για τους φουκαράδες. Βαλε 2 σκυλια και καμια 10ρια γατια. 1
polaki Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 42 minutes ago, dsi44 said: δηλαδη μπαγλαντες,παλαιστινιοι,αφρικη ειναι εκατομμυριουχοι ολοι με τοσα παιδια. Με συγχωρείς αλλά στην Ελλάδα δεν θελουμε το παιδί μας να τρώει απτα σκουπίδια ούτε να περπατάει ξυπόλητο στα λύματα όπως είναι το νορμαλ εκεί. Ας κάνουν και 7 παιδιά αυτοί, ειδικά στην Αφρική μέσος όρος θνησιμότητας είναι τα 65 χρόνια, και ειδικά στην υποσαχάρια Αφρική τα 62!!! Στην Ευρώπη που ούτε κάνουμε μπάνιο στους βόθρους ούτε τρώμε απτο δρόμο είναι τα 85 έτη. Τί ακριβώς να συγκρίνουμε; Οι άνθρωποι είναι απλά άτυχοι που γεννιούνται εκεί. Αστους έξω απτην κουβέντα μας. 2 minutes ago, StamTheMan said: Μονο εμενα ενοχλει η εκφραση; Μια έκφραση είναι όπως το roflmao και το omg και 3 lol. Πάμε παρακάτω. 3
G.bar Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Μιας που το θέμα έχει επεκταθεί, ένα επίσης πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο στην Ελλάδα είναι ότι τα νέα ζευγάρια δεν είναι αυτά που μεγαλώνουν τα παιδιά, τα παιδιά τα μεγαλώνουν οι συνταξιούχοι γονείς τους που τα μέχρι να μπουν στην εφηβεία τουλάχιστον. Ζούμε σε μια αρκετά καλή περιοχή και το πάρκο δίπλα στο σπίτι μας είναι γεμάτο με γιαγιάδες και παππούδες που πηγαινοφέρνουν παιδιά όλη μέρα. Εχω γνωστούς που γυρνάνε σπίτι τους και δεν πηγαίνουν να πάρουν τα παιδιά από τους γονείς τους λέγοντας ότι κάθονται υπερωρία. Άλλοι περιμένουν κάθε σαββατοκύριακο να τα αφήσουν στους γονείς τους «για να χαρούν κι αυτοί» μπας και καταφέρουν να κοιμηθούν καμιά ώρα παραπάνω, και άλλοι κάθονται στη δουλειά μέχρι να νυχτώσει για να έχουν λίγη ησυχία. Οι περισσότεροι τεκνοποιούν πάνω σε μια «τρέλα» ή σε μια φάση «ένα παιδί συμπληρώνει την ευτυχία μας» ή ακόμα και μετά από κανενα χοντρό κέρατο για να αποδείξουν ότι «τώρα σοβαρευόμαστε», και μετά το φορτώνουν κάπου αλλού λες και οι γονείς περίμεναν να μεγαλώσουν εμάς για να ξαναμεγαλώσουν τα παιδιά μας αργότερα. Με το καλημέρα ένα παιδί χρειάζεται 500€ το μήνα για παιδικό σταθμό μόνο, εκτός αν φυσικά μπορεί τουλάχιστον ενας γονιός να είναι μαζί του όλη μέρα. Αν είναι να τα μεγαλώσουν οι παππούδες καλύτερα ρωτήστε αυτούς αν είναι έτοιμοι για να ξανακάνουν παιδί. 7
gorge18 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Στις 23/9/2025 στις 9:22 ΜΜ, PandilleroGR είπε ένα DINK ζευγάρι Συγνώμη άργησα.. 2
milos_ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 12 ώρες πριν, Black Demis είπε δεν ειναι εδω περα το θέλω η οχι...... ειναι μπορώ η οχι..... ειμαστε 2 άτομα βγάζουμε περιπου μαζι 2300 +/- πριν κανουμε το παιδί ειμασταν οκ και ταξίδι μια στα τοσο και καμία βόλτα και κάναν καφέ και το ψυγείο ειχε φαι, δεν ημασταν απλα αλλα δεν ειμασταν χαλια..... με το που κάναμε παιδί..... αυτοκίνητο εχει να κουνηθει μηνες (λεφται δεν περισσεύουν για βενζίνη..... μηχανη 1 φορα το μηνα για να μην τρελλαθω,,, ψυγείο μονημα άδειο μόνο φαγητό του παιδιού , καφε φαγητό κλπ δεν παιζουν ουτε στα ονειρα..... κλπ σε βρίσκω υπερβολικό με 2300€, χωρίς βενζίνες και να λες το ψυγείο είναι άδειο. μήπως το παιδί το στέλνεις στο αρσάκειο? 2 2
tutuyo Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου το μεγαλυτερο προβλημα δεν ειναι το οικονομικο για τα παιδια οπως προειπωθηκε, το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οι αντοχες 1 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις