nchatz Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Η Google επεκτείνει το Gemini στις τηλεοράσεις, ξεκινώντας από τη νέα σειρά QM9K της TCL που κυκλοφορεί από αυτή την εβδομάδα, προσφέροντας προηγμένες λειτουργίες αναζήτησης περιεχομένου. Όπως μαθαίνουμε, το Gemini θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες τηλεοράσεις και συσκευές αναπαραγωγής που χρησιμοποιούν το Google TV αργότερα μέσα στο έτος. Η ενσωμάτωση του Gemini στο Google TV έρχεται μετά την πρόσφατη κατάργηση της συνδρομητικής χρέωσης για το Gemini στο Chrome και την εισαγωγή νέων λειτουργιών στο δημοφιλή browser την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως αναφέρεται στο blog post της Google, το Gemini θα διατηρήσει όλες τις βασικές λειτουργίες που προσέφερε ο Google Assistant για χρόνια, όπως η αναπαραγωγή συγκεκριμένων εκπομπών κατόπιν φωνητικής εντολής. Ωστόσο, η νέα έκδοση θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν "ελεύθερες συζητήσεις" με τον βοηθό που τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να βρίσκουν εκπομπές βάσει συγκεκριμένων λεπτομερειών ή ασαφών περιγραφών, ή ακόμα και να ζητούν μια περίληψη αν έχουν χάσει μερικά επεισόδια από μια σειρά που παρακολουθούν. Μπορείτε να ζητήσετε από το Gemini στο Google TV κάτι περισσότερο από προτάσεις για τηλεοπτικές εκπομπές. Εικόνα: Google TV Η Google προτείνει στους χρήστες να ζητούν προτάσεις για τηλεοπτικές εκπομπές με προτροπές που περιλαμβάνουν τις προτιμήσεις όλων σε είδη ή να ζητούν προτάσεις βάσει των εκπομπών που είναι δημοφιλείς τη δεδομένη στιγμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Gemini στο Google TV δεν περιορίζεται στο να είναι απλώς ένα εργαλείο για την εύρεση περιεχομένου για παρακολούθηση. Μετά την ενεργοποίησή του με τη φράση "Hey Google" ή πατώντας το κουμπί του μικροφώνου στο τηλεχειριστήριο, οι χρήστες μπορούν να θέσουν ευρύτερες ερωτήσεις όπως "γιατί εκρήγνυνται τα ηφαίστεια" ή "ποιο επιδόρπιο μπορώ να φτιάξω σε λιγότερο από μία ώρα;". Το Gemini θα παρέχει απαντήσεις κειμένου που διαβάζονται δυνατά, μαζί με προτάσεις για σχετικά βίντεο στο YouTube. Εκτός από τις τηλεοράσεις της σειράς TCL QM9K στις οποίες κάνει ντεμπούτο από αυτή την εβδομάδα, η Google επιβεβαίωσε μελλοντική διαθεσιμότητα για τις ήδη διαθέσμες συσκευές Google TV Streamer 4K και Walmart Onn 4K Pro, καθώς και για αρκετά μοντέλα τηλεοράσεων Hisense και TCL που κυκλοφόρησαν τη φετινή χρονιά. Πάντως το Gemini δεν θα είναι ο μόνος βοηθός τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά. Στην έκθεση CES 2025, τόσο η Samsung όσο και η LG ανακοίνωσαν ότι θα ενσωματώσουν τον βοηθό τεχνητής νοημοσύνης Copilot της Microsoft στα νέα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεών τους που θα κυκλοφορήσουν φέτος. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
kinq1 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:46 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:46 πμ Λειτουργεί χωρίς η τηλεόραση να είναι συνδεμένη στο internet; 4
nick_corobos Δημοσ. Τετάρτη στις 04:32 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:32 πμ Απίστευτο αυτό με τις TCL. Πάνε να γίνουν οι πιο hot της αγοράς βλέπω. Μπράβο 2
LLLEFTERIS Δημοσ. Τετάρτη στις 07:43 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:43 πμ 3 ώρες πριν, nick_corobos είπε Απίστευτο αυτό με τις TCL. Πάνε να γίνουν οι πιο hot της αγοράς βλέπω. Μπράβο Ναι γιατι οι περισσοτεροι αγοραζουν τηλεοραση με γνωμονα αν φτιαχνει καφε και αν παει τον σκυλο βολτα και οχι αν εχει καλη εικονα. 3 1
Shadowjump Δημοσ. Τετάρτη στις 07:59 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:59 πμ 12 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Ναι γιατι οι περισσοτεροι αγοραζουν τηλεοραση με γνωμονα αν φτιαχνει καφε και αν παει τον σκυλο βολτα και οχι αν εχει καλη εικονα. Ναι... Όλοι ξέρουν από nits, contrast ratio και color gamut. 2 - 3 νούμερα διαβάζουν και μετά ότι gimmick υπαρχει. Οπότε ναι, πολύ πιθανό οι TCL να ανέβουν πολύ τωρα με αυτό, αν διαφημιστει πολύ.
Hellenicsun Δημοσ. Τετάρτη στις 08:28 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:28 πμ 3 ώρες πριν, nick_corobos είπε Απίστευτο αυτό με τις TCL. Πάνε να γίνουν οι πιο hot της αγοράς βλέπω. Μπράβο Η TCL παγκοσμίως, παίζει μεταξύ 2ης και 3ης θέσης. Στην Ελλάδα - λογικά - στη 3η, βαριά 4η θέση. Προσωπικά, χρησιμοποιώ την 55P715 από το 2021 (μοντέλο 2020) και δηλώνω - γενικά - ευχαριστημένος. Από εικόνα και ήχο, κανένα απολύτως παράπονο. Από υποστήριξη λογισμικού, έφτασε στο Android 11 και κάπου εκεί έπαψε η οποιαδήποτε αναβάθμιση (από Android 9). Επίσης, κατόπιν όλων των αναβαθμίσεων, έγινε "της υπομονής" λόγω hardware κι έτσι, χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το XBox. Αν πάθει κάτι και πρέπει να την αλλάξω, πάλι σε TCL θα πάω απλά σε πιο ακριβό μοντέλο ώστε να είναι και το hardware καλύτερο στα επόμενα χρόνια. 2 2
ice25 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:59 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:59 πμ οκ άλλα ποιος ο λόγος να το έχεις και στην τηλεόραση ?? 1
nfsmw_gr Δημοσ. Τετάρτη στις 09:45 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:45 πμ 2 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Ναι γιατι οι περισσοτεροι αγοραζουν τηλεοραση με γνωμονα αν φτιαχνει καφε και αν παει τον σκυλο βολτα και οχι αν εχει καλη εικονα. Δηλαδή θες να πεις πως οι TCL δεν έχουν καλή εικόνα γενικά και απλα κάνουν παπατζες? 2
Dennis077 Δημοσ. Τετάρτη στις 09:48 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:48 πμ Η TCL έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Οι τιμές των γνωστών και παραδοσιακών brands έχουν ξεφύγει ιδιαίτερα στη μεσαία κατηγορία χωρίς να προσφέρουν κάτι παραπάνω στα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν κάθε χρόνο. Το θέμα είναι πόσο καλό service και γενικά εξυπηρέτηση πελατών έχουν για την αντιμετώπιση προβλημάτων που θα προκύψουν. 2
LLLEFTERIS Δημοσ. Τετάρτη στις 11:40 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:40 πμ 1 ώρα πριν, nfsmw_gr είπε Δηλαδή θες να πεις πως οι TCL δεν έχουν καλή εικόνα γενικά και απλα κάνουν παπατζες? Δεν είναι oled έχει ο πεθερός μια 32 και μια 55 tcl και είναι ξεθωριασμένες. 3 ώρες πριν, Shadowjump είπε Ναι... Όλοι ξέρουν από nits, contrast ratio και color gamut. 2 - 3 νούμερα διαβάζουν και μετά ότι gimmick υπαρχει. Οπότε ναι, πολύ πιθανό οι TCL να ανέβουν πολύ τωρα με αυτό, αν διαφημιστει πολύ. Οι περισσότεροι πάμε στο μαγαζί όπως τα πεθερικά μου και λένε γεια σας θέλω μια τηλεόραση.
Tlykog Δημοσ. Τετάρτη στις 12:24 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:24 μμ (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Δεν είναι oled έχει ο πεθερός μια 32 και μια 55 tcl και είναι ξεθωριασμένες. Οι περισσότεροι πάμε στο μαγαζί όπως τα πεθερικά μου και λένε γεια σας θέλω μια τηλεόραση. Έχει όμως μοντέλα mini LED σε πολύ καλές τιμές. Κοιτώντας για τηλεόραση, διαπίστωσα ότι οι προτάσεις της είναι πάρα πολύ δελεαστικές. Στην Ελλάδα, αυτή είναι η φθηνότερη 55 ιντσών mini led: https://www.skroutz.gr/s/60260603/tcl-smart-tileorasi-55-4k-uhd-mini-led-c6ks-hdr-2025-55c6ks.html και την οικονομικότερη στα 120hz σε λογικές ίντσες: https://www.skroutz.gr/s/60992496/tcl-smart-tileorasi-65-4k-uhd-mini-led-c801-2025-65c801x1.html με mini led παλι. Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:31 μμ από Tlykog
unforgiven Δημοσ. Τετάρτη στις 12:31 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:31 μμ 47 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Δεν είναι oled έχει ο πεθερός μια 32 και μια 55 tcl και είναι ξεθωριασμένες. Οι περισσότεροι πάμε στο μαγαζί όπως τα πεθερικά μου και λένε γεια σας θέλω μια τηλεόραση. Οπότε, αν πάει ο πεθερός σου και ζητήσει μια 55 και του πουν τιμές από 300 έως 900 ευρώ (για TCL) ή μια 32 και του πουν από 110 μέχρι 220, ποια λες να αγοράσει;
LLLEFTERIS Δημοσ. Τετάρτη στις 12:37 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:37 μμ 12 λεπτά πριν, Tlykog είπε Έχει όμως μοντέλα mini LED σε πολύ καλές τιμές. Κοιτώντας για τηλεόραση, διαπίστωσα ότι οι προτάσεις της είναι πάρα πολύ δελεαστικές. Στην Ελλάδα, αυτή είναι η φθηνότερη 55 ιντσών mini led: https://www.skroutz.gr/s/60260603/tcl-smart-tileorasi-55-4k-uhd-mini-led-c6ks-hdr-2025-55c6ks.html και την οικονομικότερη στα 120hz σε λογικές ίντσες: https://www.skroutz.gr/s/60992496/tcl-smart-tileorasi-65-4k-uhd-mini-led-c801-2025-65c801x1.html με mini led παλι. Το ξέρω αλλά mini led θα αγοράσει το 5% οι υπόλοιποι ότι ποιο φθηνό υπάρχει. 6 λεπτά πριν, unforgiven είπε Οπότε, αν πάει ο πεθερός σου και ζητήσει μια 55 και του πουν τιμές από 300 έως 900 ευρώ (για TCL) ή μια 32 και του πουν από 110 μέχρι 220, ποια λες να αγοράσει; Την ποιο φθηνή. 1
Tlykog Δημοσ. Τετάρτη στις 12:42 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:42 μμ Μόλις τώρα, LLLEFTERIS είπε Το ξέρω αλλά mini led θα αγοράσει το 5% οι υπόλοιποι ότι ποιο φθηνό υπάρχει. Σωστό, απλά αυτό ισχύει για κάθε μάρκα. Είναι θέμα πελάτη. Όταν ένας ωλητής καταστήματος πρέπει να πιάσει κάποιους στόχους πωλήσεων και ο πελάτης μπαίνει μέσα λέγοντας "θέλω μια τηλεόραση" και δε ξέρει ούτε τα βασικά και προφανώς δεν έχει κάνει καθόλου έρευνα αγοράς πριν μπει, τότε είναι λογικό να του προωθήσει ότι θέλει. Δεν κρίνω μια εταιρεία από αυτό. Αυτό που βλέπω είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία κινείται πολύ έξυπνα και βγάζει πολύ ωραία panel σε πολύ καλές τιμές, έχοντας πλήρη γνώση της θέσης της στην αγορά και τιμολογώντας σωστά. Δεν έχω κανένα προϊόν της, αλλά έχω δει mini led panel της σε φίλο που αγόρασε πρόσφατα τηλεόραση. 'Πραγματικά αξιοπρεπέστατη εικόνα και την αγόρασε και σε χαμηλή τιμή.
unforgiven Δημοσ. Τετάρτη στις 01:04 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:04 μμ 23 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Την ποιο φθηνή. Επομένως δεν μπορεί να κρίνεις βλέποντας την πιο φτηνή. Έχω δύο TCL, η μία είναι υπέροχη και την πήρα 1.5Κ και την άλλη την πήρα 100ευρώ, και θέλω να την σπάσω. Δεν λέει κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα