nchatz Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Η Samsung ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί την Apple λανσάροντας το δικό της video codec επαγγελματικού επιπέδου, Advanced Professional Video (APV), με τη σειρά Galaxy S26 το επόμενο έτος. Η εταιρεία είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στον APV codec κατά το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της το 2023, χωρίς να τον ενσωματώνει ποτέ στα κορυφαία της smartphones. Σύμφωνα με διαρροές αρχείων firmware του One UI 8.5 που αναφέρθηκαν από τον @UniverseIce, η Samsung φαίνεται να προχωρά στην προσθήκη υποστήριξης APV στη σειρά Galaxy S26. Παρά το γεγονός ότι προσφέρει πολλές υψηλού επιπέδου λειτουργίες εγγραφής βίντεο, όπως υποστήριξη HDR10, τα smartphones της Samsung έχουν μείνει πίσω σε σύγκριση με τα iPhone λόγω της έλλειψης υποστήριξης ενός πραγματικού επαγγελματικού codec. Ο APV αποτελεί την απάντηση της Samsung στον κώδικα ProRes της Apple, προσφέροντας έως και 20% καλύτερη αποδοτικότητα χώρου. Υποστηρίζει εγγραφή βίντεο χωρίς απώλειες με πλήρεις δυνατότητες LOG και HDR. Επιπλέον, υποστηρίζει υποδειγματοληψία χρώματος 4:4:4, βάθος χρώματος 12-bit και άλλα χαρακτηριστικά. Ο codec φέρεται επίσης να υποστηρίζει δύο προφίλ εγγραφής: HQ και LQ. Το πρώτο καταλαμβάνει 1GB χώρου για κάθε λεπτό βίντεο που εγγράφεται σε ανάλυση Full HD, ενώ το LQ μειώνει τον απαιτούμενο χώρο στα 0,75GB. Ακόμη καλύτερα, όπως και στο iPhone, η Samsung θα επιτρέπει την αποθήκευση βίντεο APV απευθείας σε εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο (πχ SSD). Επί του παρόντος, τα καλύτερα Galaxy smartphones έχουν μέγιστη δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K HDR10. Ενώ αυτό είναι επαρκές για τους περισσότερους καταναλωτές, οι επαγγελματίες που χρειάζονται περισσότερη ευελιξία εξακολουθούν να προτιμούν το iPhone με την υποστήριξη εγγραφής ProRes. Η Google ενσωμάτωσε την υποστήριξη του APV codec στο Android 16, προετοιμάζοντας πιθανώς το έδαφος για να φέρει η Samsung τη λειτουργία στα μελλοντικά της τηλέφωνα. Αυτή δεν είναι η μόνη βελτίωση που σχετίζεται με το βίντεο που σχεδιάζει η Samsung για τη σειρά Galaxy S26. Τα νέα μοντέλα φαίνεται ότι θα διαθέτουν μια λειτουργία Horizon Lock παρόμοια με της GoPro, επιτρέποντας την εγγραφή εξαιρετικά σταθερών βίντεο παρά τις πολλές κινήσεις. Επίσης, θα είναι δυνατή η προσαρμογή των Motion Photos. Μια μικρή αλλά σημαντική βελτίωση θα είναι η δυνατότητα της εφαρμογής Samsung Camera να σαρώνει πολλές σελίδες διαδοχικά με το One UI 8.5 και τη σειρά Galaxy S26. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις φήμες, θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης εφαρμογής LUTs σε βίντεο LOG από την εφαρμογή Gallery. Αν και αυτό είναι ήδη εφικτό σε iPhone και σε κορυφαία android smartphones, απαιτεί τη χρήση προηγμένης εφαρμογής κάμερας τρίτης εταιρείας. Οι αναβαθμισμένες δυνατότητες εγγραφής βίντεο του Galaxy S26 Ultra αναμένεται να συνδυαστούν άρτια με το βελτιωμένο hardware της κάμερας, το οποίο φημολογείται ότι περιλαμβάνει έναν αισθητήρα 200MP με ευρύτερο διάφραγμα για μεγαλύτερη πρόσληψη φωτός. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Eloy Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) "...καλύτερη αποδοτικότητα χώρου." Δεν ντρέπομαι να το πω - αισθάνομαι αναλφάβητος... Πρώτη φορά ακούω αυτήν την φράση... Εννοεί μικρότερο μέγεθος αρχείου - όπως το λέγαμε στην εποχή μου ? Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από Eloy 1
KostasMulti Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Αυτό είναι καλό. Είμαι χρήστης Pro σειράς iPhone για την ευελιξία που μου προσφέρει με τα ProRes και Log χρώμα. Η προσθήκη εγγραφής Raw .mov αρχείο και σε Android μόνο θετικά τη βλέπω. Ίσως να υπάρξουν και πιο προσιτά τηλέφωνα έτσι ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΕΦΡΟ ΚΑΙ ΠΛΕΜΟΝΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ. 1 1
Natha Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Αυτό που πραγματικά χρειάζεται μια νέα σειρά Galaxy S σειρά είναι μαγνήτης τύπου magsafe όπως μπήκε φέτος στα πίξελ. Θα με έπειθε να πάω σε αναβάθμιση.
stivaks72 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Αν το κάνουν θα πάρει και ο Ορεινή Μέλισσα Samsung. 3
pavlossss Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 42 λεπτά πριν, KostasMulti είπε Αυτό είναι καλό. Είμαι χρήστης Pro σειράς iPhone για την ευελιξία που μου προσφέρει με τα ProRes και Log χρώμα. Η προσθήκη εγγραφής Raw .mov αρχείο και σε Android μόνο θετικά τη βλέπω. Ίσως να υπάρξουν και πιο προσιτά τηλέφωνα έτσι ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΕΦΡΟ ΚΑΙ ΠΛΕΜΟΝΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ. Ναι γιατί το S26 θα είναι στην ίδια κατηγορία με τα poco… 3 1
Athoz Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Ευπρόσδεκτος ο νέος codec. Υπάρχει το Motioncam για τα Android, πολλά χρόνια τώρα και υποστηρίζει παλαιά κινητά με εξαιρετικά αποτελέσματα σε raw video, πχ Oneplus 8 Pro. Υπάρχει και η υπόνοια πως το νέο μηλοκινητό που μόλις απόκτησε raw video, μάλλον δεν είναι pure raw και περιμένουμε τα αποτελέσματα από τις δοκιμές ("ProRes RAW vs RAW (Chroma Checker)" στο YT). Αυτή τη στιγμή το καλύτερο βίντεο που μπορεί να τραβηχτεί από κινητό είναι με Motioncam σε Xiaomi 14 Ultra με root και ενεργοποιημένο το DCG (Dual Conversion Gain).
floba Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Εγω νομιζα απο τις διαφημισεις που εκανε παλια και κοροιδευε την apple οτι δεν αντιγραφει ποτε αλλα κανει μονο ινοβεσιον.Α ναι ξεχασα. 1
Huruduru Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, floba είπε Εγω νομιζα απο τις διαφημισεις που εκανε παλια και κοροιδευε την apple οτι δεν αντιγραφει ποτε αλλα κανει μονο ινοβεσιον.Α ναι ξεχασα. Όπως τα παρακάτω; αφαίρεση αποσπώμενων μπαταριών αφαίρεση SD-Card αφαίρεση θύρας ακουστικών και πώληση αντάπτορα αφαίρεση του φορτιστή από το κουτί προσθήκη Notch στα Tablet ψεύτικη υπόσχεση ότι έχει FaceID με 3D Face Scanning ενώ ήταν 2D και άνοιγε με φωτογραφία και το αργό Iris Scanner και χρήση του εικονιδίου του FaceID για παραπλάνηση στην έκθεση Αλλαγή του σχεδιασμού των συσκευών τους για να φέρνουν πιο πολύ σε AirPods και Apple Watch Ultra Έτρεξαν να βγάλουν λεπτό Smartphone βασισμένο σε φήμες ότι η Apple θα κυκλοφορήσει λεπτό Smartphone Να σημειωθεί επίσης ότι μετά από κάθε μια από αυτές τις αλλαγές διέγραφαν τις διαφημίσεις που κορόιδευαν την Apple και πριν μου την πέσετε Samsung Fanboys, οι άλλες εταιρίες συμπεριλαμβανομένου της Apple μπορεί να αντιγράφουν τον ανταγωνισμό αλλά έχουν λίγη αξιοπρέπεια και δεν κάνουν τον κλόουν με ανόητες διαφημίσεις και στην συνέχεια τις σβήνουν και κάνουν αυτά που κοροϊδεύουν. Ο Ανταγωνισμός είναι πάντα καλός, αλλά τα καραγκιοζιλίκια όχι. Όταν αντιγράφεις κάτι, αντέγραψε κάτι καλό και όχι αυτά που κοροϊδεύεις. Επίσης όταν αντιγράφεις κάτι, κοίτα να το υλοποιήσεις σωστά. Το θέμα με το Log / Raw είναι ένα από τα θετικά, τέτοια Feature είναι καλό να υπάρχουν σε περισσότερες συσκευές, αφού τα χρειάζονται οι καταναλωτές. Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από Huruduru 5
JcD Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 13 minutes ago, Huruduru said: Όπως τα παρακάτω; αφαίρεση αποσπώμενων μπαταριών αφαίρεση SD-Card αφαίρεση θύρας ακουστικών και πώληση αντάπτορα αφαίρεση του φορτιστή από το κουτί προσθήκη Notch στα Tablet ψεύτικη υπόσχεση ότι έχει FaceID με 3D Face Scanning ενώ ήταν 2D και άνοιγε με φωτογραφία και το αργό Iris Scanner και χρήση του εικονιδίου του FaceID για παραπλάνηση στην έκθεση Αλλαγή του σχεδιασμού των συσκευών τους για να φέρνουν πιο πολύ σε AirPods και Apple Watch Ultra Έτρεξαν να βγάλουν λεπτό Smartphone βασισμένο σε φήμες ότι η Apple θα κυκλοφορήσει λεπτό Smartphone Να σημειωθεί επίσης ότι μετά από κάθε μια από αυτές τις αλλαγές διέγραφαν τις διαφημίσεις που κορόιδευαν την Apple και πριν μου την πέσετε Samsung Fanboys, οι άλλες εταιρίες συμπεριλαμβανομένου της Apple μπορεί να αντιγράφουν τον ανταγωνισμό αλλά έχουν λίγη αξιοπρέπεια και δεν κάνουν τον κλόουν με ανόητες διαφημίσεις και στην συνέχεια τις σβήνουν και κάνουν αυτά που κοροϊδεύουν. Ο Ανταγωνισμός είναι πάντα καλός, αλλά τα καραγκιοζιλίκια όχι. Όταν αντιγράφεις κάτι, αντέγραψε κάτι καλό και όχι αυτά που κοροϊδεύεις. Επίσης όταν αντιγράφεις κάτι, κοίτα να το υλοποιήσεις σωστά. Το θέμα με το Log / Raw είναι ένα από τα θετικά, τέτοια Feature είναι καλό να υπάρχουν σε περισσότερες συσκευές, αφού τα χρειάζονται οι καταναλωτές. Συμφωνοι σε όλα, συνολικά όμως τα s είναι καλύτερες συσκευές από τα μήλα πλέον, ειδικά στον τομέα του Ai η σαμυ παίζει μπάλα μόνη της αυτή τη στιγμή. 1
Huruduru Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, JcD είπε Συμφωνοι σε όλα, συνολικά όμως τα s είναι καλύτερες συσκευές από τα μήλα πλέον, ειδικά στον τομέα του Ai η σαμυ παίζει μπάλα μόνη της αυτή τη στιγμή. Αναλόγως τις ανάγκες, είναι από τα δυνατότερα Smartphone στην αγορά και ανταγωνίζονται τα iPhone σίγουρα. Από εκεί και πέρα είναι ανάλογα τις προτιμήσεις του πελάτη, εγώ προσωπικά δεν χρειάζομαι AI λειτουργίες. Επίσης προτιμώ το οικοσύστημα που μου προσφέρει η εταιρία. Τώρα αν κάποιος άλλος προτιμά Android και ανεπτυγμένες AI λειτουργίες (και της Samsung βασίζονται στο Gemini αν δεν κάνω λάθος) τότε τα Galaxy είναι μια πολύ καλή επιλογή, ειδικά με την προσθήκη των LOG/RAW Format. Ελπίζω η Samsung να μην κάνει το λάθος και ακολουθήσει την Apple και παρατήσει το τιτάνιο με το γυαλί και γυρίσει σε Full Body αλουμίνιο. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από Huruduru 2
stivaks72 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 34 λεπτά πριν, JcD είπε Συμφωνοι σε όλα, συνολικά όμως τα s είναι καλύτερες συσκευές από τα μήλα πλέον, ειδικά στον τομέα του Ai η σαμυ παίζει μπάλα μόνη της αυτή τη στιγμή. Επειδή δεν έχω S, τι παραπάνω κάνει από το (ούτως ή άλλως) ενσωματωμένο παντού Gemini σε συνδυασμό και με το Google photos.
fidepab982 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 2 ώρες πριν, KostasMulti είπε Αυτό είναι καλό. Είμαι χρήστης Pro σειράς iPhone για την ευελιξία που μου προσφέρει με τα ProRes και Log χρώμα. Ποιος τα βλέπει τα βίντεο σου? Μόνο για το ινσταγκραμ?
YngwieMalmsteen Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 18 λεπτά πριν, fidepab982 είπε Ποιος τα βλέπει τα βίντεο σου? Μόνο για το ινσταγκραμ? Μπορεί να είναι επαγγελματίας ο άνθρωπος και αυτή να είναι η δουλειά του. Επίσης, και μόνο για το instagram να το ήθελε, ποιο ακριβώς θα ήταν το πρόβλημα; Χρέωσε κανέναν μας; 3
fidepab982 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 17 λεπτά πριν, YngwieMalmsteen είπε Μπορεί να είναι επαγγελματίας ο άνθρωπος και αυτή να είναι η δουλειά του. Επίσης, και μόνο για το instagram να το ήθελε, ποιο ακριβώς θα ήταν το πρόβλημα; Χρέωσε κανέναν μας; Αν είναι μόνο για Instagram, δεν έχει νόημα το log καθώς τρώει σμίκρυνση και compression το βίντεο.... Οπότε άχρηστο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα