magictoboggan Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) Είχα παραγγείλει ηλεκτρονικά κάποια παντελόνια από ελληνικό κατάστημα τα οποία όταν τα παρέλαβα ήταν διαφορετικά στο χρώμα από εκείνα στις φωτογραφίες της ιστοσελίδας. Επικοινώνησα με το κατάστημα και μου είπα ότι αυτό είναι το χρώμα τους και ότι εν ολίγης είμαι παράλογος... Τους ζήτησα να κάνω επιστροφή των παντελονιών διότι το χρώμα είναι διαφορετικό από αυτό στις φωτογραφίες της ιστοσελίδας και ο τύπος μου λέει: "Στείλε τα μου πίσω και θα δούμε τι θα κάνουμε...", "Ναι αλλά έχω κόψει απόδειξη και θα πρέπει να χρεωθείς το ΦΠΑ αν δεν πάρεις κάτι άλλο...". Εκεί μου γύρισαν τα μυαλά και απλά τράβηξα την ταλαιπωρία να πάω μέχρι το κατάστημα που είναι αρκετά μακριά από το σπίτι μου για να τα επιστρέψω χωρίς να ακούσω άλλες μπαρούφες. Το ερώτημα είναι πως γίνεται κάποια καταστήματα να έχουν το θράσος να λένε τέτοιες μπούρδες, πως γίνεται να λειτουργούν ακόμη και πως θα έβγαζα άκρη αν έμενα σε άλλη πόλη... Σας έχει τύχει ποτέ κάτι παρόμοιο; Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από magictoboggan
friggs Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Εντός 14 ημερών έχεις δικαίωμα να τα επιστρέψεις, όπως και να χει. Για την απόδειξη πρέπει να κόψουν πιστωτικό στοιχείο λιανικής και το ΦΠΑ το παίρνουν πίσω. Απλά αν δεν είναι οργανωμένο μαγαζί ή δεν ξέρουν πολλά, μπορεί να τους φαίνεται διαδικασία να το κάνουν. Η απλά μπορεί να βαριούνται. Αλλά δεν είναι λόγοι αυτοί να σου πούνε δεν θα πάρεις το ΦΠΑ. Να σου έλεγαν ότι θα χρεωθείς τα μεταφορικά της επιστροφής, η και ότι δεν θα σου επιστρέψουν τα λεφτά των μεταφορικών οκ, αλλά τα υπόλοιπα είναι λάθος. 1
1comment Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Ρούχα-παπούτσια ποτέ δεν παραγγέλνω ηλεκτρονικά παρόλο που έχω δικό μου eshop σχετικό. Τα ρούχα, όταν είσαι περίεργος, πρέπει να τα δοκιμάζεις για να δεις πώς σου κάθονται κλπ. Όσοι παραγγέλνουν ηλεκτρονικά, προφανώς θα είναι "εύκολοι" πελάτες χωρίς απαιτήσεις ιδιαίτερες. Προσωπικά λίγες φορές έχω πάρει κάτι σε φυσικό κατάστημα και δεν χρειάστηκε να το αλλάξω είτε γιατί άλλαξα γνώμη, είτε γιατί είδα σπίτι ότι δεν μου κάθεται καλά. Οπότε το έχω αποδεχτεί και δεν παραγγέλνω τίποτα. Τώρα στο προκείμενο, σαφώς ο καταναλωτής έχει κάθε δικαίωμα να επιστρέψει προϊόντα που πήρε με αγορά εξ αποστάσεως (κάτι που δεν επιτρέπεται σε φυσικό κατάστημα, παρά μόνο αλλαγή). Το eshop λογικά θα αναφέρει στους όρους ότι ο πελάτης μπορεί εντός 14 ημερών να επιστρέψει ό,τι θέλει και να λάβει πίσω το ποσό αγοράς μείον των μεταφορικών πήγαινε-έλα. Τουλάχιστον αυτά διαβάζω στα περισσότερα eshop και νομίζω υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία. Αυτό με το φπα μου ακούγεται άκυρο γιατί οι αποδείξεις ακυρώνονται. 2
Nabuko Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Το θέμα με το ΦΠΑ που σου είπαν είναι εντελώς αυθαίρετο, παράνομο, καθαρά παραπλανητικό και δεν έχει καμία νομική βάση. Ο λόγος που λένε τέτοιες μπούρδες είναι ακριβώς για να σε αποθαρρύνουν και να μην κάνεις την επιστροφή. Δυστυχώς, κάποια καταστήματα βασίζονται στην έλλειψη γνώσης των καταναλωτών για να παραβιάζουν τα δικαιώματά τους. Πες του αν δεν μπορεί να κάνει δουλειές ιντερνετικά να το κλείσει το ηλεκτρονικό μαγαζάκι και να μείνει με το φυσικό του κατάστημα. Ούτε το κόστος των μεταφορικών μπορούσε να σου κρατήσει γιατί είναι δικό τους λάθος και όχι δικό σου. 3
magictoboggan Δημοσ. πριν από 3 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 3 ώρες 4 minutes ago, 1comment said: Το eshop λογικά θα αναφέρει στους όρους ότι ο πελάτης μπορεί εντός 14 ημερών να επιστρέψει ό,τι θέλει και να λάβει πίσω το ποσό αγοράς Και εγώ στα περισσότερα eshop έχω διαβάσει στην πολιτική επιστροφών 14 ημέρες διορία αλλά το συγκεκριμένο λέει 4 που δεν ξέρω κατά πόσο είναι νόμιμο.
1comment Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 λεπτό πριν, magictoboggan είπε Και εγώ στα περισσότερα eshop έχω διαβάσει στην πολιτική επιστροφών 14 ημέρες διορία αλλά το συγκεκριμένο λέει 4 που δεν ξέρω κατά πόσο είναι νόμιμο. Δεν ξέρω. Θα πατούσαν στο ότι αποδέχτηκες τους όρους χρήσης. Επίσης έχω δει πολλά eshop (μικρά) να γράφουν ότι δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων παρά μόνο σου δίνουν κουπόνι με το ποσό για επόμενη αγορά. Εφόσον αποδέχεσαι τους όρους, δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να το αντικρούσεις.
friggs Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δικαίωμα υπαναχώρησης λέγεται αυτό με τις 14 μέρες. Εάν είναι πάνω από 30€ ισχύει, εάν είναι λιγότερο τότε μπορούν να σου πούνε διάφορα. Αλλά σε καμία περίπτωση για το ΦΠΑ, αυτό από μόνο του είναι φαουλ
StamTheMan Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 18 λεπτά πριν, 1comment είπε Όσοι παραγγέλνουν ηλεκτρονικά, προφανώς θα είναι "εύκολοι" πελάτες χωρίς απαιτήσεις ιδιαίτερες. ΟΥΤΕ ΚΑΝ. 1
Neptu Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 5 λεπτά πριν, 1comment είπε Δεν ξέρω. Θα πατούσαν στο ότι αποδέχτηκες τους όρους χρήσης. Επίσης έχω δει πολλά eshop (μικρά) να γράφουν ότι δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων παρά μόνο σου δίνουν κουπόνι με το ποσό για επόμενη αγορά. Εφόσον αποδέχεσαι τους όρους, δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να το αντικρούσεις. Επίσης και το γνωστό κιτρινόμαυρο κατάστημα σου κόβει πιστωτικό και δε σου επιστρέφει χρήματα. Μου έχει τύχει 1-2 φορές αλλά δεν ασχολήθηκα διότι παραγγέλνω συχνά οπότε κάτι θα αγόραζα σε σύντομο διάστημα, όπως και έγινε. Αλλά αν ήταν κατάστημα που δεν είχα σκοπό να αγοράσω κάτι άλλο, θα έμενα με το πιστωτικό στο χέρι; Αυτή η ατάκα με το ΦΠΑ αν θυμάμαι καλά έπαιζε συχνά πριν αρκετά χρόνια. Επίσης έχω απορία @magictoboggan, το χρώμα ήταν απλά μια διαφορετική απόχρωση που ίσως θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από τον φωτισμό, την οθόνη...ή πχ το έδειχνε μαύρο και εσύ παρέλαβες κίτρινο; Διότι αν ήταν τόσο χτυπητό (δικό τους λάθος δηλαδή) και προσπαθούσαν να βγουνε από πάνω, πάει πολύ Γενικά πάντως μερικοί έχουν απίστευτο θράσος. Μου έχουν τύχει κι εμένα απίστευτα περιστατικά. Και απορώ πόσο γύφτοι είναι, οκ θα κερδίσεις λίγα € αλλά τον πελάτη τον έχασες, χώρια τη δυσφήμιση που θα σου κάνει. 1
magictoboggan Δημοσ. πριν από 2 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 2 ώρες 2 minutes ago, Neptu said: το χρώμα ήταν απλά μια διαφορετική απόχρωση που ίσως θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από τον φωτισμό, την οθόνη; Βάζω μια φωτογραφία από το χρώμα που είχε στην ιστοσελίδα και το χρώμα που παρέλαβα και θέλω να μου πεις εσύ αντικειμενικά. Ρώτησα και δύο φίλους μου και μου είπαν και οι δύο ότι το χρώμα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχουν στη σελίδα. 1
friggs Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Ο κιτρινόμαυρος όντως το default είναι ότι σου κόβει πιστωτικό. Αλλά αν τους πεις θέλω επιστροφή χρημάτων στην κάνουν κατευθείαν, τουλάχιστον εμένα δύο φορές το έκαναν με τη μία δεν το έπαιξαν δύσκολοι. Απλά στην αρχή λένε πιστωτικό για να μη χάσουν την πώληση και όποιος ψαρώσει. Δεν είναι παράνομο, κά αν κάνεις συχνά αγορές από το ίδιο κατάστημα δεν είναι πρόβλημα. Αλλά άμα θέλεις επιστροφή, τη δικαιούσαι. 1
Neptu Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 2 λεπτά πριν, magictoboggan είπε Βάζω μια φωτογραφία από το χρώμα που είχε στην ιστοσελίδα και το χρώμα που παρέλαβα και θέλω να μου πεις εσύ αντικειμενικά. Ρώτησα και δύο φίλους μου και μου είπαν και οι δύο ότι το χρώμα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχουν στη σελίδα. εντάξει σε δουλεύουν. Δε χρειάζεται να ρωτήσεις κανέναν. Πριν αρκετά χρόνια είχα παραγγείλει από το ebay έναν φορτιστή laptop. Ο πωλητής έκανε το λάθος και μου έστειλε την έκδοση για Αμερική/Αγγλία, δε θυμάμαι ακριβώς. Είχε διαφορετική υποδοχή οπότε μου ήταν άχρηστος. Και να δεις το θράσος του. Του στέλνω μήνυμα με καθαρές φωτογραφίες και η απάντηση του ήταν, όχι αυτός είναι ο Ευρωπαϊκός φορτιστής. Δηλαδή πήγαινε να με βγάλει τρελό. Προφανώς δε κάθεσαι να συζητήσεις με άτομα που σε δουλεύουν. Άνοιξα case και φυσικά δικαιώθηκα, 1
Skrobo Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Το χρώμα σίγουρα δεν εχει καμία σχέση. Αλλα είσαι σίγουρος οτι παρήγγειλες αυτο; Μου έχει τύχει να βάζω άλλο πράγμα στο καλάθι απο αυτο που κοιτάω, ειδικά οταν χρώμα / μέγεθος τα επιλέγεις απο drop down menu, που μπορεί να μην αλλάζει και την φώτο. 1
magictoboggan Δημοσ. πριν από 2 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 2 ώρες 2 minutes ago, Skrobo said: Αλλα είσαι σίγουρος οτι παρήγγειλες αυτο; Ναι, γιατί πήρα και τηλέφωνο για να ρωτήσω κάποιες πληροφορίες σχετικά με το νούμερο και φαίνεται και στην παραγγελία το συγκεκριμένο χρώμα. 1
lector Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 42 λεπτά πριν, magictoboggan είπε Βάζω μια φωτογραφία από το χρώμα που είχε στην ιστοσελίδα και το χρώμα που παρέλαβα και θέλω να μου πεις εσύ αντικειμενικά. Ρώτησα και δύο φίλους μου και μου είπαν και οι δύο ότι το χρώμα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχουν στη σελίδα. Ειμαι σιγουρος οτι και οι δυο φιλοι σου θα σε κοιταγανε ειτε σα να εισαι τερμα χαζος ειτε σα να τους κοροιδευεις. Ειναι εντελως αλλο χρωμα, ουτε καν διαφορετικη αποχρωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα