Nabuko Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 47 λεπτά πριν, magictoboggan είπε Βάζω μια φωτογραφία από το χρώμα που είχε στην ιστοσελίδα και το χρώμα που παρέλαβα και θέλω να μου πεις εσύ αντικειμενικά. Ρώτησα και δύο φίλους μου και μου είπαν και οι δύο ότι το χρώμα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχουν στη σελίδα. Απ' ότι βλέπω εκτός απ' το χρώμα ούτε το ύφασμα είναι το ίδιο
raul7 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 ώρα πριν, 1comment είπε Δεν ξέρω. Θα πατούσαν στο ότι αποδέχτηκες τους όρους χρήσης. Επίσης έχω δει πολλά eshop (μικρά) να γράφουν ότι δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων παρά μόνο σου δίνουν κουπόνι με το ποσό για επόμενη αγορά. Εφόσον αποδέχεσαι τους όρους, δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να το αντικρούσεις. Οι όροι του κάθε μαγαζιού δεν υπερισχύουν της νομοθεσίας. Το ότι μπορεί να γράφουν ότι τους αποδέχεσαι όταν κάνεις την παραγγελία και άρα δεν μπορείς να τους αντικρούσεις, πάλι δεν ισχύει καθώς το τι γράφει ο καθένας και το τι αποδέχεσαι εσύ, και πάλι δεν υπερισχύει της νομοθεσίας. Απλά το γράφουν για να αποθαρρύνουν αυτούς που δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, ή που θεωρούν ότι για να το γράφει κοτζάμ κατάστημα έτσι στην πολιτική του, τότε σίγουρα θα ισχύει κάπως. Αν στις αγορές εξ' αποστάσεως για το συγκεκριμένο είδος προβλέπεται υπαναχώρηση εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων, τότε αυτό ισχύει για όλους και ας γράφει ο καθένας ό,τι πολιτική επιστροφών θέλει. Αν δεν κάνει τα νόμιμα, καταγγελία σε συνήγορο καταναλωτή κλπ. Εν ολίγοις, ο καταναλωτής οφείλει να επιστρέψει το προϊόν με δικά του έξοδα (εκτός αν ο πωλήτής προσφέρει ο ίδιος δωρεάν μεταφορικά επιστροφής), και ο πωλητής οφείλει να επιστρέψει ολόκληρη την πληρωμή που έλαβε (μαζί με την χρέωση των μεταφορικών, αν υπήρχε). Εδώ η σχετική ενημέρωση: https://www.gov.gr/sdg/consumer-rights/consumer-rights-and-guarantees/general/right-of-cancellation 2
magictoboggan Δημοσ. πριν από 4 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, lector said: Ειμαι σιγουρος οτι και οι δυο φιλοι σου θα σε κοιταγανε ειτε σα να εισαι τερμα χαζος ειτε σα να τους κοροιδευεις. Ο τύπος που μου τα πούλησε ήταν απόλυτα σίγουρος ότι το χρώμα είναι ίδιο με αυτό στην ιστοσελίδα. Μέχρι και στο κατάστημα που πήγα ο τυπάς το έβαλε δίπλα στην οθόνη του υπολογιστή και μου έλεγε "να δες, ίδιο είναι!". Μερικές φορές σε κάνουν να πιστεύεις ότι είσαι τρελός οπότε ρώτησα δύο φίλους για να σιγουρευτώ ότι δεν τα έχω χάσει... ακόμη. 3 minutes ago, Nabuko said: Απ' ότι βλέπω εκτός απ' το χρώμα ούτε το ύφασμα είναι το ίδιο Το ύφασμα ήταν οκ Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από magictoboggan 3
zio10 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 ώρα πριν, Neptu είπε Επίσης και το γνωστό κιτρινόμαυρο κατάστημα σου κόβει πιστωτικό και δε σου επιστρέφει χρήματα. Μου έχει τύχει 1-2 φορές αλλά δεν ασχολήθηκα διότι παραγγέλνω συχνά οπότε κάτι θα αγόραζα σε σύντομο διάστημα, όπως και έγινε. Αλλά αν ήταν κατάστημα που δεν είχα σκοπό να αγοράσω κάτι άλλο, θα έμενα με το πιστωτικό στο χέρι; Αυτή η ατάκα με το ΦΠΑ αν θυμάμαι καλά έπαιζε συχνά πριν αρκετά χρόνια. Επίσης έχω απορία @magictoboggan, το χρώμα ήταν απλά μια διαφορετική απόχρωση που ίσως θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από τον φωτισμό, την οθόνη...ή πχ το έδειχνε μαύρο και εσύ παρέλαβες κίτρινο; Διότι αν ήταν τόσο χτυπητό (δικό τους λάθος δηλαδή) και προσπαθούσαν να βγουνε από πάνω, πάει πολύ Γενικά πάντως μερικοί έχουν απίστευτο θράσος. Μου έχουν τύχει κι εμένα απίστευτα περιστατικά. Και απορώ πόσο γύφτοι είναι, οκ θα κερδίσεις λίγα € αλλά τον πελάτη τον έχασες, χώρια τη δυσφήμιση που θα σου κάνει. Αν το ζητήσεις το κάνουν. Τελευταία επιστροφή μέσα στο καλοκαίρι, μου έδωσαν επιλογή για πιστωτικό ή επιστροφή χρημάτων.
pontez2 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Το δικαιωμα υπαναχωρησης υφισταται στο 100% εντος 14 ημερων οτι και να λένε στους όρους τους. Αυτο που σιγουρα ισχυει ειναι οτι πληρωνεις εσυ την επιστροφη. Αλλά εδω μιλάμε άλλο προιον. Αλλο δειχνουν και αλλο στελνουν. Εδω πολλές πληροφοριες για το τι μπορεις να κάνεις. https://www.ekpizo.gr/καταναλωτές/δικαιώματα/προϊόνταυπηρεσίες/δικαίωμα-υπαναχώρησης-για-αγορές-από-απόσταση
StamTheMan Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 3 ώρες πριν, Neptu είπε Επίσης και το γνωστό κιτρινόμαυρο κατάστημα σου κόβει πιστωτικό και δε σου επιστρέφει χρήματα. Αμα το ζητησεις στα επιστρεφουν. Σε μια μονο περιπτωση τα επεστρεψαν μονοι τους,οταν πηγα γραφικων εντος εγγυησης,επειδη δεν ειχαν κατι ιδιο η λιγο καλυτερο,τα επεστρεψαν. Μαλιστα επεστρεψαν λιγοτερα,γιατι η αξια της καρτας δεν ηταν η ιδια πλεον. Αλλα ημουν νεος και αμαθος τοτε,τωρα δε θα υπηρχε το καταστημα εαν μου το καναν.
haris_216 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Διάφορες επιχειρήσεις είτε σαν "πολιτική" τους είτε οι υπάλληλοι ατομικά, θα πουν διάφορες μπαρούφες ή δικές τους θεωρίες προκειμένου να αποφύγουν κάποια επιστροφή ή κάτι που θα βάλει σε κάποιο κόπο αυτούς ή τα λογιστήρια τους. Σίγουρα πολλοί θα τσιμπήσουν. Άλλοι πάλι όχι. Όπου πετύχει, πέτυχε. Εννοείται βέβαια πως δεν κρατάει με την καμία ΦΠΑ. Και ούτε βέβαια το χρεώνεται η επιχείρηση (αφού μπορεί να αρχίσει την κλάψα) αφού όλο το κόστος της απόδειξης θα "κλείσει" με το δελτίο επιστροφής. ΥΓ Για να πούμε του στραβού το δίκιο μια χασούρα την έχει η επιχείρηση στην περίπτωση που έχει εισπράξει μέσω πιστωτικής (λόγω κρατήσεων) ή από το κόστος των μεταφορικών
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα