Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Σε ερωτική σκηνή θα της λέει ο AI γκόμενος «θέλω να εξερευνήσω κάθε πιξελ σου»

"Θα σου αλλάξω τον κώδικα"

• Haha 1
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, logistoulis είπε

Μάλλον απλά θα χρειαστεί να γυρίσουν σοβαρές ταινίες κάτι που εδώ και χρόνια σε συμβαίνει.

Το AI δε θα βοηθήσει πουθενά και τώρα τα σενάρια είναι λες και τα έχει γράψει AI

16 ώρες πριν, ontariyo είπε

Δεν με χαλάει έτσι κι αλλιώς σιγά τις ταινίες που παράγουν πλέον ..

12 ώρες πριν, Grfoxz είπε

Το πόσες φορές δεν το ξέρει κανείς μας. 

Απλά φαντάσου ΑΙ ηθοποιούς στα χέρια ένας ταλαντούχου μη δικτυωμένου σκηνοθέτη/σεναριογράφου. Μια χαρά θα παράγουν το συναίσθημα. 

2 ώρες πριν, Chocobo είπε

Εγώ θα τις τιμήσω πάντως γιατί βαρέθηκα να βλέπω ατάλαντους ηθοποιούς βλέπε κατι Rock , Scarlet κλπ κλπ να παίρνουν 20-30 εκατομμύρια δολλάρια ανα ταινία και να είναι σαν αγγούρια. Επίσης ΒΑΡΕΘΗΚΑ να βλέπω τις ίδιες φάτσες σε κάθε ταινία. Αν δω άλλη μια φορά Ζεντάγια σε και Τομ Χόλαντ σε κάστ θα βγάλω τα μάτια μου.

Παιδιά βγαίνουν "σοβαρές" ταινίες, ενδεικτικά αυτή τη στιγμή παίζουν οι εξής 3, όλες έχουν κάτι να πουν και αξίζουν να τις δείτε στους κινηματογράφους. 

Προφανώς και βγαίνουν και ταινίες μη δικτυωμένων σκηνοθετών / σεναριογράφων και άγνωστων, αξιόλογων ηθοποιών. Θέατρα και κινηματογράφοι έχουν πλήθος ηθοποιών για να υποστηρίξουν νέες παραγωγές. Στα λεφτά είναι το θέμα. Γίνονται δεκάδες φεστιβάλ και υπάρχουν κριτικοί, πλατφόρμες (π.χ. https://letterboxd.com/) και κοινότητες που ασχολούνται με αυτά. Το θέμα είναι ποιοι θα πάνε να τις δουν και να τις αναδείξουν.

Το τι θα κάνει το Hollywood είναι άλλη ιστορία, όπως και άλλη ιστορία είναι ότι το Hollywood δεν ταυτίζεται με τον κινηματογράφο. Δεν νομίζω να την ονόμασαν τυχαία Norwood, είναι ένα ακόμα προϊόν της συγκεκριμένης βιομηχανίας που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ταινιών.

Επεξ/σία από butters
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/9/2025 στις 8:28 ΜΜ, Grfoxz είπε

Σκεψου και την άλλη πλευρά. 

Πόσα ηθοποιοί/ταλέντα/ονοματα/ντιβες εχουν γνώμη πάνω στο σενάριο και στην ερμηνεία και απλά επιβάλουν τη γνώμη τους; Πόσες αλλαγές έχουν γίνει σε σκηνες ταινίων λόγω διαθεσιμότητας των ηθοποιών και του κόστους του χρόνου γυρισμάτων. 

Ένας ηθοποιός ΑΙ δεν έχει τέτοια. Μπορεί να κάνει άπειρα reshoot χωρίς να πει κιχ και να αποτυπώσει ότι ακριβώς έχει ο σκηνοθέτης στο μυαλό του με αστείο κόστος. Πραγματικά θα βγουν ερμηνειαρες επειδή δεν θα πασχίζουν ντε και καλά να το πετύχουν σε ένα απόγευμα ενώ ενορχηστρώνουν 100 άτομα στό studio

Δεν ειναι ηθοποιος ομως, ειναι ενα software και τιποτα παραπανω. Δεν εχει ορεξη, διαθεσεις, αντιληψη και λογo εκφρασης. Το ΑΙ θα δινει παντα τελειο αποτελεσμα εκτος κι αν προγραμματιστει να συμπεριφερεται "λαθος" που και αυτο θα το κανει τελεια. Η τελειοτητα ειναι εχθρος της τεχνης και της καθε δημιουργικης εκφρασης. Οσο για το οτι ο καθενας θα φτιαχνει τη ταινια του, αληθεια ειναι αυτος οπως πχ ο καθενας σημερα φτιαχνει τη μουσικη του; Γιατι δεν το βλεπω να συμβαινει αυτο. Δε γυρισε ξαφνικα ο δικηγορος, δασκαλος, χτιστης σπιτι περασε λιγη ωρα με τα παιδια του και μετα λεει δε φτιαχνω μια ταινια ή ενα τραγουδι γιατι νιωθω δημιοργικος. 

Επεξ/σία από torgar
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Chocobo είπε

Συγνώμη που έβαλα 😀στο σχόλιο σου αλλά μου φαίνεται όντως πάρε πολύ αστείο το πόσο θετικά βλέπεις το όλο σενάριο. Χώρισα σε 3 ενότητες το σχόλιο σου και θα απαντήσω τη γνώμη μου ανάλογα. Οπότε πάμε

1. Οι καταναλωτές όντως θα ορίσουν κάτι αλλά υπερεκτιμάς κατά πολύ την διάθεση αυτών. Οι περισσότεροι (λογικά) αναφέρεις θα αποφασίσουν να μην στηρίξουν...Το λογικά απο που προκύπτει ?? Γιατί να έχω όρεξη να δω τον Deniro πχ να κάνει τον ίδιο ρόλο 40 χρόνια πχ και όχι ένα AI που θα μπορεί να κάνει πολλούς ?? Να θυμίσω μερικά πράγματα που το κοινό όπως νομίζεις ορίζει το πόσο αποδεκτό είναι ? Απο φορτιστές σε κινητά και καλώδια που δεν έχουν , συνδρομητικές που η πλειοψηφία λέει θα κόψει τώρα που πήγαν απο 7€ στα 13€ τυχαία νούμερα αλλά όλες έχουν νούμερα ρεκόρ , απο τα digital games που υποτίθεται πως θα ήταν φτηνότερα αλλά τώρα σκας 90€ για ένα κωδικό , μέχρι και το σουβλάκι αγαπητέ ΟΛΟΙ έλεγαν πως θα το κόψουν όταν μπήκε το 1€ delivery fee......Μερικά απλά καθημερινά παραδείγματα για να σου δείξω πως ο καταναλωτής δεν έχει συνείδηση. Τουλάχιστον η πλειοψηφία.

2.Τα στούντιο δεν θα χάνουν τίποτα. Όταν πληρώνεις μια ατάλαντη 20.000.000 μόνο και μόνο επειδή είναι ωραίο νινί πίστεψε με τα έξοδα του cast θα είναι τόσο λιγότερα που χέστηκαν αν στις αίθουσες μαζεύουν λιγότερο κόσμο(που δεν θα μαζεύουν λιγότερο απλά λέμε)  Στα 8 δισεκατομμύρια κόσμο θα υπάρξει μεγάλη μερίδα η οποία θα δει ότι και να κάνεις. Μπορεί να βγάλεις μια μαύρη Κλεοπάτρα και ο κόσμος να το δει...

3. Famous last words...

Εγώ θα τις τιμήσω πάντως γιατί βαρέθηκα να βλέπω ατάλαντους ηθοποιούς βλέπε κατι Rock , Scarlet κλπ κλπ να παίρνουν 20-30 εκατομμύρια δολλάρια ανα ταινία και να είναι σαν αγγούρια. Επίσης ΒΑΡΕΘΗΚΑ να βλέπω τις ίδιες φάτσες σε κάθε ταινία. Αν δω άλλη μια φορά Ζεντάγια σε και Τομ Χόλαντ σε κάστ θα βγάλω τα μάτια μου.

1000 φορές πρεζάκιας που έλεγε και ο Πανούσης...απο το να βλέπω αυτά τα άτομα.

Ευτυχώς και ήδη στα social υπάρχουν μερικά άτομα που παλεύουν για εξολοκλήρου ΑΙ μινι ταινίες οι οποίες απο τα αποδυτήρια φαίνονται καλύτερες απο αυτά που υπάρχουν εκεί έξω. 

Ηθοποιοι υπαρχουν χιλιαδες και χιλιαδες. Μαζι με την παλια γενια ηθοποιων που ειναι μεγαλα ονοματα, υπαρχουν και οι νεοτερες γενιες που οσοι απο αυτους ειναι αρκετα ταλαντουχοι και τυχεροι να πετυχουν τα καταλληλα συμβολαια και καλο σεναριο θα αφησουν και αυτοι το αποτυπωμα τους.
Καταλαβαινω που εχεις βαρεθει να βλεπεις Ζενταγια πχ, και γω μαζι σου σε αυτο. Τα τελευταια χρονια εχουν βγει αρκετες πατατες απο ταινιες, υπαρχουν ομως και πολυ ωραιες ταινιες.
Μη ξεχνας οτι το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το ιδιο το σεναριο. Οι ηθοποιοι δεν μπορουν να σωσουν την ταινια οσο και αν προσπαθησουν και οσο και ταλαντουχοι και αν ειναι. Αν οι σεναριογραφοι, σκηνοθετες κτλπ ειναι αχρηστοι, θα βγει και η ταινια απαισια.

Πιστευω οτι ο κοσμος θα συνεχισει να ζητα κανονικες ταινιες με πραγματικους ηθοποιους. Επειδη εχει να κανει με μορφη τεχνης, οπως και να το πιασουμε παντα το ανθρωπινο θα υπερτερει απεναντι στο ψευτικο με ενα απλο prompt.

Εννοειται οτι θα υπαρξει και μεριδα κοινου που θα τους αρεσουν οι ΑΙ ταινιες. Αλλα αμφιβαλλω εαν θα πληρωνουν να την δουν. Γιατι αλλωστε να πληρωσουν για κατι που ο καθενας μπορει να κανει με μια εντολη? Μπορει να βρεθουν μερικοι που θα πληρωσουν, αλλα δεν θα ειναι πλειοψηφια. Και σιγουρα τα στουντιο δεν προκειται να θησαυρισουν απο αυτους. 

Εγω παντως γελαω απιστευτα οταν βλεπω τον παππου Tom Cruise να κανει 2345098 ταινιες MI. Και ποσους αλλους μεγαλους ηλικιακα ηθοποιους που νομιζουν οτι ειναι 20χρονων νεα αγορακια να πηδανε απο κτιρια και προσγειωνονται ξερω γω χωρις να σπασουν καμια λεκανη και να τα βαζουν και με 5-10-20-30 goons κλωτσομπουνιδια γιατι νομιζουν οτι ειναι Bruce Lee on steroids. 😂🤣

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, corr8 είπε

Ηθοποιοι υπαρχουν χιλιαδες και χιλιαδες. Μαζι με την παλια γενια ηθοποιων που ειναι μεγαλα ονοματα, υπαρχουν και οι νεοτερες γενιες που οσοι απο αυτους ειναι αρκετα ταλαντουχοι και τυχεροι να πετυχουν τα καταλληλα συμβολαια και καλο σεναριο θα αφησουν και αυτοι το αποτυπωμα τους.
Καταλαβαινω που εχεις βαρεθει να βλεπεις Ζενταγια πχ, και γω μαζι σου σε αυτο. Τα τελευταια χρονια εχουν βγει αρκετες πατατες απο ταινιες, υπαρχουν ομως και πολυ ωραιες ταινιες.
Μη ξεχνας οτι το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το ιδιο το σεναριο. Οι ηθοποιοι δεν μπορουν να σωσουν την ταινια οσο και αν προσπαθησουν και οσο και ταλαντουχοι και αν ειναι. Αν οι σεναριογραφοι, σκηνοθετες κτλπ ειναι αχρηστοι, θα βγει και η ταινια απαισια.

Πιστευω οτι ο κοσμος θα συνεχισει να ζητα κανονικες ταινιες με πραγματικους ηθοποιους. Επειδη εχει να κανει με μορφη τεχνης, οπως και να το πιασουμε παντα το ανθρωπινο θα υπερτερει απεναντι στο ψευτικο με ενα απλο prompt.

Εννοειται οτι θα υπαρξει και μεριδα κοινου που θα τους αρεσουν οι ΑΙ ταινιες. Αλλα αμφιβαλλω εαν θα πληρωνουν να την δουν. Γιατι αλλωστε να πληρωσουν για κατι που ο καθενας μπορει να κανει με μια εντολη? Μπορει να βρεθουν μερικοι που θα πληρωσουν, αλλα δεν θα ειναι πλειοψηφια. Και σιγουρα τα στουντιο δεν προκειται να θησαυρισουν απο αυτους. 

Εγω παντως γελαω απιστευτα οταν βλεπω τον παππου Tom Cruise να κανει 2345098 ταινιες MI. Και ποσους αλλους μεγαλους ηλικιακα ηθοποιους που νομιζουν οτι ειναι 20χρονων νεα αγορακια να πηδανε απο κτιρια και προσγειωνονται ξερω γω χωρις να σπασουν καμια λεκανη και να τα βαζουν και με 5-10-20-30 goons κλωτσομπουνιδια γιατι νομιζουν οτι ειναι Bruce Lee on steroids. 😂🤣

Ο κόσμος οδεύει προς το fast food σε κάθε τομέα. Δεν έχει σημασία αν είναι μορφή τέχνης.Την οποία εγώ θεωρώ ολίγον ξεπεσμένη πλέον μιας και τα connections είναι σημαντικότερα απο το ταλέντο. Όπως και να έχει ο κόσμος δεν αναλύει τόσο τα πράγματα.

Επίσης δεν είναι τόσο απλό όσο το περιγράφεις ''ο καθένας μπορεί με μια εντολή να το κάνει'' Στα σόσιαλ υπάρχουν ήδη μερικοί που ξεχωρίζουν. Γιατί νομίζεις πως ξεχωρίζουν αν μπορεί ο καθένας να δώσει την εντολή ??? Πέραν του κόστους που έχουν οι υπηρεσίες ΑΙ που είναι τύπου 300€ ο μήνας για να έχεις τα εργαλεία που πρέπει, το prompts είναι ακραία. Δοκίμασε έστω ένα free trial για να πάρεις μια γεύση και πες μου πάλι αν μπορεί ο καθένας με μια εντολή ή δέκα ή 50 να το κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 ώρες πριν, Telumetar είπε

ε καλα μην τρελενομαστε, υπάρχει ήδη ανάμεσα μας!  Πλεον και οι υπάρχοντες ηθοποιοί θα μπορούν να 'κλονοποιούνται' ψηφιακά με εργαλεία ΑΙ. Δείτε για παράδειγμα ενα reference-to-video tool:

Γενικα, το από 'οσα βλέπεις να πιστευεις τα μισα' πρέπει να αναθεωρηθεί. 

Και εδώ είναι που θέλω να έρθω και να κάνω την βασική ερώτηση. Το παιδί έφτιαξε τα clip του χωρίς να προσλάβει AI ηθοποιό, AI σκηνοθέτη ή κάτι παρόμοιο. Γιατί απλώς ένας σκηνοθέτης ή μία παραγωγή στο μέλλον να μην φέρει ένα πιο καλοδουλεμένο prompt και απλώς να βγάλει την ταινία; Τι νόημα έχει ο AI ηθοποιός; 

27 λεπτά πριν, corr8 είπε

Και όμως ο Ράσελ Κρόου είναι ένα παράδειγμα στον μονομάχο που πραγματικά έσωσε την ταινία δίνοντας ιδέες για το σενάριο(πχ να του σκοτώσουν την οικογένεια), αυτοσχεδιάζοντας (πχ Strength and Honor ) κ.α. Φυσικά οι υπόλοιποι δεν ήταν αγγούρια. 

17 ώρες πριν, logistoulis είπε

Θα το δεχόμουν αυτό που λες αν το Χόλυγουντ δε πήγαινε κατά διαόλου 

Ποιος βλέπει ταινίες πλέον και ποιες;

Και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι προφανώς η ποιότητα. Δεν φταίνε ούτε τα streaming ούτε το κόστος 

Απλά δε βγαίνουν καλές ταινίες και η υπερβολική χρήση CGI σίγουρα δε βοήθησε σε αυτό αντίθετα ήταν μέρος του προβλήματος 

Νομίζω ότι η νοσταλγία σου με τον άρχοντα θυμίζει την γιαγιά μου με τον Κωνσταντάρα. Δεν είναι τα Dune ταινιάρες; Δεν είναι το The Dark Knight ταινιάρα; Το Rogue one a Star wars story δεν έχει την αίγλη των παλιών καλών Star wars; Interstellar; Μην ισοπεδώνουμε τα πάντα ότι το cinema σταμάτησε στο LOTR. 

1 ώρα πριν, torgar είπε

Δεν ειναι ηθοποιος ομως, ειναι ενα software και τιποτα παραπανω. Δεν εχει ορεξη, διαθεσεις, αντιληψη και λογω εκφρασης. Το ΑΙ θα δινει παντα τελειο αποτελεσμα εκτος κι αν προγραμματιστει να δινει συμπεριφερεται "λαθος" που και αυτο θα το κανει τελεια. Η τελειοτητα ειναι εχθρος της τεχνης και της καθε δημιουργικης εκφρασης. Οσο για το οτι ο καθενας θα φτιαχνει τη ταινια του, αληθεια ειναι αυτος οπως πχ ο καθενας σημερα φτιαχνει τη μουσικη του; Γιατι δεν το βλεπω να συμβαινει αυτο. Δε γυρισε ξαφνικα ο δικηγορος, δασκαλος, χτιστης σπιτι περασε λιγη ωρα με τα παιδια του και μετα λεει δε φτιαχνω μια ταινια ή ενα τραγουδι γιατι νιωθω δημιοργικος. 

Πολλοί κάνετε το λάθος και μπένεται στην λογική ότι η AI είναι μηχανή -> Δεν έχει συναισθήματα -> Άρα δεν μπορεί να τα προσομοιάσει. Μέγα λάθος μιας και υπάρχουν ήδη μοντέλα που μιλάνε ή τραγουδάνε σε σημείο που δεν μπορείς να αντιληφθείς αν είναι άνθρωπος από πίσω. Ωστόσο ένα πράγμα που κάνει καλά το AI είναι να αντιγράφει και να δημιουργεί μεγάλες βάσεις δεδομένων με αυτά που αντέγραψε και έτσι να επαναδημιουργεί με όλη την γνώση που έχει. Έχοντας γνώση για τα ανθρώπινα συναισθήματα, για το πως εκφράζονται αυτά στην ομιλία, στην κίνηση του σώματος κοκ γιατί να μην μπορεί να φτιάξει ένα κλιπ ή και μία ολόκληρη ταινία; Φαντάζομαι ότι το μοντέλο του παρόντος θέματος πάνω σε αυτό θα έχει εκπαιδευτεί. Και για του λόγου το αληθές δες παρακάτω. Όταν έχεις αυτό σήμερα, σε 10 μπορείς να φανταστείς που θα βρίσκεται; 

https://www.instagram.com/p/DPHLo6Rkdg0/

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είπα ότι σταμάτησε, είπα ότι άρχισε να πέφτει..

Μετά την πρώτη 10ετια του 2000 η διαφορά είναι σημαντική 

Θες να μου πεις ότι γέρασα και έγινα γεροπαράξενος; Ίσως αλλά τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους 

Ναι οκ τα dune πχ είναι ωραία αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό (και βασικά αν εξαιρέσεις τη φωτογραφία δεν είναι και κάτι να τρελαίνεσαι ,παρόλα αυτά θα συμφωνήσω είναι και γαμω τις ταινίες)

Βέβαια σε συζήτηση που ειχα πριν μερικά χρόνια για το ίδιο θέμα με νεότερο σε ηλικία συνάδελφο μου έλεγε ότι το avatar 2 είναι ταινιάρα, εγώ το παράτησα στα πρώτα 40'

Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πρόβλημα όσο μεγαλώνει κάποιος (πχ και στα games έχω ανάλογο πρόβλημα και πάλι καλά που παίζω ακόμα), αλλά δε νομίζω ότι φταίω μόνο εγώ και η νοσταλγία μου. Τα σινεμά στην τελική έχουν κόσμο;  Πάνε οι πιο νέοι;

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Και εδώ είναι που θέλω να έρθω και να κάνω την βασική ερώτηση. Το παιδί έφτιαξε τα clip του χωρίς να προσλάβει AI ηθοποιό, AI σκηνοθέτη ή κάτι παρόμοιο. Γιατί απλώς ένας σκηνοθέτης ή μία παραγωγή στο μέλλον να μην φέρει ένα πιο καλοδουλεμένο prompt και απλώς να βγάλει την ταινία; Τι νόημα έχει ο AI ηθοποιός; 

Και όμως ο Ράσελ Κρόου είναι ένα παράδειγμα στον μονομάχο που πραγματικά έσωσε την ταινία δίνοντας ιδέες για το σενάριο(πχ να του σκοτώσουν την οικογένεια), αυτοσχεδιάζοντας (πχ Strength and Honor ) κ.α. Φυσικά οι υπόλοιποι δεν ήταν αγγούρια. 

Νομίζω ότι η νοσταλγία σου με τον άρχοντα θυμίζει την γιαγιά μου με τον Κωνσταντάρα. Δεν είναι τα Dune ταινιάρες; Δεν είναι το The Dark Knight ταινιάρα; Το Rogue one a Star wars story δεν έχει την αίγλη των παλιών καλών Star wars; Interstellar; Μην ισοπεδώνουμε τα πάντα ότι το cinema σταμάτησε στο LOTR. 

Πολλοί κάνετε το λάθος και μπένεται στην λογική ότι η AI είναι μηχανή -> Δεν έχει συναισθήματα -> Άρα δεν μπορεί να τα προσομοιάσει. Μέγα λάθος μιας και υπάρχουν ήδη μοντέλα που μιλάνε ή τραγουδάνε σε σημείο που δεν μπορείς να αντιληφθείς αν είναι άνθρωπος από πίσω. Ωστόσο ένα πράγμα που κάνει καλά το AI είναι να αντιγράφει και να δημιουργεί μεγάλες βάσεις δεδομένων με αυτά που αντέγραψε και έτσι να επαναδημιουργεί με όλη την γνώση που έχει. Έχοντας γνώση για τα ανθρώπινα συναισθήματα, για το πως εκφράζονται αυτά στην ομιλία, στην κίνηση του σώματος κοκ γιατί να μην μπορεί να φτιάξει ένα κλιπ ή και μία ολόκληρη ταινία; Φαντάζομαι ότι το μοντέλο του παρόντος θέματος πάνω σε αυτό θα έχει εκπαιδευτεί. Και για του λόγου το αληθές δες παρακάτω. Όταν έχεις αυτό σήμερα, σε 10 μπορείς να φανταστείς που θα βρίσκεται; 

https://www.instagram.com/p/DPHLo6Rkdg0/

Και τι σημαινει αυτο δηλαδη; Το οτι παιρνεις ακρως τυπωποιημενο αποτελεσμα σε 1' δεν το κανει καλυτερο το κανει μονο γρηγοροτερο. Τωρα αν ο αλλος ακουει ΑΙ και τη βρισκει με το μουσικο αποτελεσμα προσωπικα μονο γελιο μου προκαλει μια και η τεχνη ειναι εκφραση και το ΑΙ δεν εχει αναγκη για κατι τετοιο. Δημιουργει κατι μεσα απο τεραστιες βασεις δεδομενων και συσχετισμους και βγαζει το αποτελεσμα που θεωρητικα ειναι αποδεκτο απο την πλειοψηφια. Αυτο ομως δεν το κανει ξανα καλο ή ιδιαιτερο. Το κανει απλα γρηγορο. Και για να γινω πιο συγκεκριμενος γιατι μαλλον ακουγομαι σαν καποιος που δε θελει να χασει τη δουλεια του στη τεχνη (δεν ισχυει). Η καθε μορφη υγειης εκφρασης πρωτα απο ολα ικανοποιει το δημιουργο και οχι το κοινο. Η τεχνη ομως στη πραγματικοτητα πηγαζει απο την αναγκη του καθε ατομου να ξεπερασει τα δικα του ορια τους περιορισμους και τις οποιες φοβιες του ενω πολλες φορες απλα ειναι τροποι εκφρασης χαρας και γενικα συναισθηματων και σκεψεων. Και ολα αυτα φυσικα κατω απο το πρισμα του πεπερασμενου χρονου που εχουμε ως οντα. Τι απο αυτα ισχυει για το ΑΙ; Αν ο Χ ή ο Ψ βρισκει το αποτελεσμα διασκεδαστικο και μετα συγκεντρωνεται στη καθημερινοτητα του οπως κανει πχ η πλειοψηφια που γνωριζει 2 ρεφραιν απο ενα καλλιτεχνη ή βλεπει ταινιες χωρις να τους ενδιαφερει ποιος παιζει, ποιος σκηνοθετει (πολλες φορες και χωρις να τους νοιαζει η υποθεση χαχα) τοτε ναι σαφεστατα το ΑΙ ειναι ιδανικο για αυτους. Για τους υπολοιπους ομως που νοιαζονται; Που η ζωη τους μπορει να καθοριζεται απο ενα τραγουδι, ενα στιχο ή μια σκηνη απο μια  σειρα ή ταινια ; Και ακομα μιλαω για τους "καταναλωτες" της τεχνης δεν εχω πιασει καν τους δημιουργους. Τι απο αυτα το ΑΙ μπορει να αντικαταστησει; Και αναφερω παλι το οτι η τεχνη δεν ειναι και δεν πρεπει να ειναι τελεια γιατι αυτο πολυ απλα δεν υπαρχει στην ανθρωπινη φυση

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Ο κόσμος οδεύει προς το fast food σε κάθε τομέα. Δεν έχει σημασία αν είναι μορφή τέχνης.Την οποία εγώ θεωρώ ολίγον ξεπεσμένη πλέον μιας και τα connections είναι σημαντικότερα απο το ταλέντο. Όπως και να έχει ο κόσμος δεν αναλύει τόσο τα πράγματα.

Επίσης δεν είναι τόσο απλό όσο το περιγράφεις ''ο καθένας μπορεί με μια εντολή να το κάνει'' Στα σόσιαλ υπάρχουν ήδη μερικοί που ξεχωρίζουν. Γιατί νομίζεις πως ξεχωρίζουν αν μπορεί ο καθένας να δώσει την εντολή ??? Πέραν του κόστους που έχουν οι υπηρεσίες ΑΙ που είναι τύπου 300€ ο μήνας για να έχεις τα εργαλεία που πρέπει, το prompts είναι ακραία. Δοκίμασε έστω ένα free trial για να πάρεις μια γεύση και πες μου πάλι αν μπορεί ο καθένας με μια εντολή ή δέκα ή 50 να το κάνει.

Χρησιμοποιω καποια. (Με συνδρομη και δωρεαν)
Οταν λεω οτι ο καθενας με μια εντολη να το κανει, τα διαφορα εργαλεια ΑΙ ειναι διαθεσιμα σε ολους! Ο καθενας αναλογα με το τι μπορει να διαθεσει για συνδρομες, αναλογα με τι γνωσεις εχει ηδη, να εχει καταλαβει τη νοοτροπια ωστε να μπορεσει να χρησιμοποιησει σωστα τα εργαλεια, να ξερει τι εικονα εχει στο μυαλο του για το αποτελεσμα που θελει να παρει, να μπορει να αντιμετωπισει τα οποια πιθανα λαθη και ουτω καθεξης, τοτε ναι εχουν ολοι θεωρητικα την δυνατοτητα να κανουν πραγματικα οτι θελουν.
Δεν λεω να παει στο ξεκαρφωτο ενας που δεν εχει πασα ιδεα για το οτιδηποτε και να παιξει με ενα tool. Δεν θα βγαλει ακρη ετσι. Και θα μπερδευτει και δεν θα ξερει πως να προχωρησει. Εννοειται να μαθει καποια πραματα πρωτα.

Το ταλεντο ειναι κατι ανθρωπινο. Δεν μπορει ενα νευρωνικο δικτυο να μιμηθει ταλεντο. Δεν μπορει να μιμηθει τις ιδιαιτεροτητες, χαρακτηριστικα, κινησεις, παραξενιες ακομη και off-script δρασεις-αντιδρασεις των ηθοποιων. Αυτα και πολλα αλλα δινουν μια μοναδικοτητα στην ταινια με πραγματικους ανθρωπους. Οσο ρεαλιστικο και καλοδουλεμενο να ειναι το ΑΙ σε ταινια, δεν θα ειναι ποτε αυθεντικο.
Δεν ειναι απαραιτητα κακο αυτο. Απλα το καθιστα διαφορετικο, μια ξεχωριστη κατηγορια απο μονο του οπως τα animation movies.

Οπως ενας πινακας ζωγραφικης εχει μοναδικοτητα, εχει αλλη αξια απεναντι πχ σε ΑΙ art. Το οποιο ΑΙ ειναι αποτελεσμα αντιγραφης αλλων εργων τεχνης.

33 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Δε το ξερα αυτο για τον Κροου, πολυ ωραιος στην πρωτοβουλια που πηρε για την ταινια! 
Ε κατι τετοια πραματα, ενας ΑΙ "ηθοποιος" δεν θα μπορει να τα κανει. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, logistoulis είπε

Δεν είπα ότι σταμάτησε, είπα ότι άρχισε να πέφτει..

Μετά την πρώτη 10ετια του 2000 η διαφορά είναι σημαντική 

Θες να μου πεις ότι γέρασα και έγινα γεροπαράξενος; Ίσως αλλά τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους 

Ναι οκ τα dune πχ είναι ωραία αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό (και βασικά αν εξαιρέσεις τη φωτογραφία δεν είναι και κάτι να τρελαίνεσαι ,παρόλα αυτά θα συμφωνήσω είναι και γαμω τις ταινίες)

Βέβαια σε συζήτηση που ειχα πριν μερικά χρόνια για το ίδιο θέμα με νεότερο σε ηλικία συνάδελφο μου έλεγε ότι το avatar 2 είναι ταινιάρα, εγώ το παράτησα στα πρώτα 40'

Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πρόβλημα όσο μεγαλώνει κάποιος (πχ και στα games έχω ανάλογο πρόβλημα και πάλι καλά που παίζω ακόμα), αλλά δε νομίζω ότι φταίω μόνο εγώ και η νοσταλγία μου. Τα σινεμά στην τελική έχουν κόσμο;  Πάνε οι πιο νέοι;

Υπαρχουν ταινιαρες την τελευταια 10ετια. Αν δεν τις εχετε ανακαλυψει περαστε απο το θεμα ταινιων στο insomnia που γραφουμε πολλοι που βλεπουμε οτι βγαινει να τις ανακαλυψετε. Επειδη βλεπω ταινιες απο το 1915 και μετα μπορω να πω οτι καθε εποχη εχει σαβουρες αλλα και αριστουργηματα. Απλα στις παλιες εποχες εχουμε ξεχωρισει τις καλυτερες ανα 10ετια και εχουμε σβησει απο το μυαλο μας τις αλλες κακες ταινιες. Σιγα σιγα θα κανουμε το ιδιο και για μετα 2010 εποχη οσο προχωραμε στο μελλον. Καθε 10ετια βγαζει αριστουργηματα διαχρονικα καθε 10ετια βγαζει σαβουρες. Απλα σε βαθος χρονου κραταμε τα αριστουργηματα και κανουμε αυτοματα την καθε 10ετια κορυφαια. 

• Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, torgar είπε

Και τι σημαινει αυτο δηλαδη; Το οτι παιρνεις ακρως τυπωποιημενο αποτελεσμα σε 1' δεν το κανει καλυτερο το κανει μονο γρηγοροτερο. Τωρα αν ο αλλος ακουει ΑΙ και τη βρισκει με το μουσικο αποτελεσμα προσωπικα μονο γελιο μου προκαλει μια και η τεχνη ειναι εκφραση και το ΑΙ δεν εχει αναγκη για κατι τετοιο. Δημιουργει κατι μεσα απο τεραστιες βασεις δεδομενων και συσχετισμους και βγαζει το αποτελεσμα που θεωρητικα ειναι αποδεκτο απο την πλειοψηφια. Αυτο ομως δεν το κανει ξανα καλο ή ιδιαιτερο. Το κανει απλα γρηγορο. Και για να γινω πιο συγκεκριμενος γιατι μαλλον ακουγομαι σαν καποιος που δε θελει να χασει τη δουλεια του στη τεχνη (δεν ισχυει). Η καθε μορφη υγειης εκφρασης πρωτα απο ολα ικανοποιει το δημιουργο και οχι το κοινο. Η τεχνη ομως στη πραγματικοτητα πηγαζει απο την αναγκη του καθε ατομου να ξεπερασει τα δικα του ορια τους περιορισμους και τις οποιες φοβιες του ενω πολλες φορες απλα ειναι τροποι εκφρασης χαρας και γενικα συναισθηματων και σκεψεων. Και ολα αυτα φυσικα κατω απο το πρισμα του πεπερασμενου χρονου που εχουμε ως οντα. Τι απο αυτα ισχυει για το ΑΙ; Αν ο Χ ή ο Ψ βρισκει το αποτελεσμα διασκεδαστικο και μετα συγκεντρωνεται στη καθημερινοτητα του οπως κανει πχ η πλειοψηφια που γνωριζει 2 ρεφραιν απο ενα καλλιτεχνη ή βλεπει ταινιες χωρις να τους ενδιαφερει ποιος παιζει, ποιος σκηνοθετει (πολλες φορες και χωρις να τους νοιαζει η υποθεση χαχα) τοτε ναι σαφεστατα το ΑΙ ειναι ιδανικο για αυτους. Για τους υπολοιπους ομως που νοιαζονται; Που η ζωη τους μπορει να καθοριζεται απο ενα τραγουδι, ενα στιχο ή μια σκηνη απο μια  σειρα ή ταινια ; Και ακομα μιλαω για τους "καταναλωτες" της τεχνης δεν εχω πιασει καν τους δημιουργους. Τι απο αυτα το ΑΙ μπορει να αντικαταστησει; Και αναφερω παλι το οτι η τεχνη δεν ειναι και δεν πρεπει να ειναι τελεια γιατι αυτο πολυ απλα δεν υπαρχει στην ανθρωπινη φυση

Φίλε μου, μπορείς να μου πεις (ή ακόμα περισσότερο να γράψεις) μια μελωδία ή ένα στίχο - αναφέρομαι στη μουσική αλλά και ο κινηματογράφος είναι παρόμοια κατάσταση -  που να μην έχει ομοιότητες με κάποιο που ξαναγραφτεί στο παρελθόν; Γιατί, αν το καλοσκεφτείς, μετά τη θεμελίωση της μαθηματικής άποψης περί μουσικής (ή αρμονίας), όλοι απλά έχουν γράψει κάτι σχετικό αλλά με άλλο όργανο, άλλη διαδοχή, άλλο συνδυασμό (δες την υπόθεση Ed Sheeran). Και όλα βασίζονται σε αυτό που είπες, τον πεπερασμένο χρόνο μας εδώ: δεν προλαβαίνει κάποιος να ξεπεράσει όσα ήδη έχουν επιτευχθεί. Γι' αυτό κι ένα εργαλείο που σε βοηθάει να τα ξεπεράσεις με ένα άλμα (όπως φυσικά εμπόδια τεχνικής ή υλοποίησης) σε βοηθάει να προχωρήσεις. Κι αν κάποιος έχει ποτέ συμμετάσχει σε μουσικό συγκρότημα, ας μας διαφωτίσει αν η πλειονότητα των προβλημάτων είχε να κάνει με την έμπνευση ή την υλοποίηση..  

6 ώρες πριν, corr8 είπε

Χρησιμοποιω καποια. (Με συνδρομη και δωρεαν)
Οταν λεω οτι ο καθενας με μια εντολη να το κανει, τα διαφορα εργαλεια ΑΙ ειναι διαθεσιμα σε ολους! Ο καθενας αναλογα με το τι μπορει να διαθεσει για συνδρομες, αναλογα με τι γνωσεις εχει ηδη, να εχει καταλαβει τη νοοτροπια ωστε να μπορεσει να χρησιμοποιησει σωστα τα εργαλεια, να ξερει τι εικονα εχει στο μυαλο του για το αποτελεσμα που θελει να παρει, να μπορει να αντιμετωπισει τα οποια πιθανα λαθη και ουτω καθεξης, τοτε ναι εχουν ολοι θεωρητικα την δυνατοτητα να κανουν πραγματικα οτι θελουν.
Δεν λεω να παει στο ξεκαρφωτο ενας που δεν εχει πασα ιδεα για το οτιδηποτε και να παιξει με ενα tool. Δεν θα βγαλει ακρη ετσι. Και θα μπερδευτει και δεν θα ξερει πως να προχωρησει. Εννοειται να μαθει καποια πραματα πρωτα.

Το ταλεντο ειναι κατι ανθρωπινο. Δεν μπορει ενα νευρωνικο δικτυο να μιμηθει ταλεντο. Δεν μπορει να μιμηθει τις ιδιαιτεροτητες, χαρακτηριστικα, κινησεις, παραξενιες ακομη και off-script δρασεις-αντιδρασεις των ηθοποιων. Αυτα και πολλα αλλα δινουν μια μοναδικοτητα στην ταινια με πραγματικους ανθρωπους. Οσο ρεαλιστικο και καλοδουλεμενο να ειναι το ΑΙ σε ταινια, δεν θα ειναι ποτε αυθεντικο.
Δεν ειναι απαραιτητα κακο αυτο. Απλα το καθιστα διαφορετικο, μια ξεχωριστη κατηγορια απο μονο του οπως τα animation movies.

Οπως ενας πινακας ζωγραφικης εχει μοναδικοτητα, εχει αλλη αξια απεναντι πχ σε ΑΙ art. Το οποιο ΑΙ ειναι αποτελεσμα αντιγραφης αλλων εργων τεχνης.

Το ότι η ΑΙ είναι ακόμα πολύ μακριά από το να θεωρηθεί άξια αντικαταστάτης της ανθρώπινης ικανότητας (και γι' αυτό και είναι ανούσια σε αυτή τη φάση ο καυγάς και η ανησυχία) δε σημαίνει ότι δε θα γίνει κάποτε. Κρίνοντας από το γεγονός ότι ο άνθρωπος αποτελεί και ο ίδιος μια από τις πιθανότητες του σύμπαντος (για όσους πιστεύουν στην εξέλιξη), το να εξελιχθεί και αυτό το δημιούργημα σε κάτι με μεγαλύτερες δυνατότητες είναι πρακτικά μονόδρομος. Όπως και η ανθρώπινη φύση, με την διαρκή εμμονή στην αποστροφή της για την εξέλιξη..

9 ώρες πριν, torgar είπε

Δε γυρισε ξαφνικα ο δικηγορος, δασκαλος, χτιστης σπιτι περασε λιγη ωρα με τα παιδια του και μετα λεει δε φτιαχνω μια ταινια ή ενα τραγουδι γιατι νιωθω δημιοργικος. 

Αυτό είναι ένα αξίωμα το οποίο δεν στέκει. Εάν θέλεις μπορώ να σε κατευθύνω προς σελίδες όπου τέτοιοι δημιουργικοί ερασιτέχνες παράγουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Ακόμα και στο ΥΤ υπάρχουν πολλοί ανεξάρτητοι δημιουργοί που αναρτούν το αποτέλεσμα της έμπνευσής τους σε συνδυασμό με ότι εργαλείο τους έχει βρεθεί εύκαιρο. Η χρήση των μηχανών δημιουργίας γραφικών (Unreal Engine κλπ) για δημιουργία περιεχομένου είναι μια τέτοια περίπτωση.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, torgar είπε

Άσε λίγο τα συναισθήματα και την ηθική στην άκρη για να μπορέσεις να δώσεις σημασία σε ότι γράφω. Είπες ότι δεν γίνεται η AI να βγάλει αληθοφανή αποτελέσματα και απλώς σου είπα ότι έχεις λάθος αντίληψη για το πως λειτουργεί το AI όταν ήδη βγάζει αληθοφανή αποτελέσματα σε βαθμό που δεν καταλαβαίνεις με την πρώτη ή και με την καμία ότι είναι AI. 

Το αν είναι σωστό η λάθος τώρα, το αν έχει νόημα να καταναλώνουμε τέχνη η οποία είναι φτιαγμένη από AI κτλ είναι ένας προβληματισμός που έχω και εγώ και πρακτικά τείνω στο ότι με το να ξέρεις ότι πίσω απ' το οπτικό αποτέλεσμα υπάρχει ένα prompt και όχι ένας άνθρωπος χαλάει την όλη φάση. 
Πιστεύω όμως ότι δυστυχώς θα επικρατήσει. Αν καταφέρουν οι εταιρείες παραγωγής να εκπαιδεύσουν μία ολόκληρη γενιά να βλέπει τέτοια έργα εμείς θα καταλήξουμε να είμαστε οι boomers που θα λέμε "Σαν τις παλιές ταινίες .... "

14 ώρες πριν, corr8 είπε

Δε το ξερα αυτο για τον Κροου, πολυ ωραιος στην πρωτοβουλια που πηρε για την ταινια! 
Ε κατι τετοια πραματα, ενας ΑΙ "ηθοποιος" δεν θα μπορει να τα κανει. 

Δες το video του tom and chill που σχολιάζει την ταινία. Έχει πολλά τέτοια ωραία facts που τα εξηγεί κατά την διάρκεια. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...