Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το χρονικο:

Παρασκευή έβαλα βενζίνη από διαφορετικό βενζινάδικο. Σάββατο παρατήρησα μια λίγο πιο έντονη μυρωδιά βενζίνης. Το πάρκαρα σε ανηφόρα αλλά όχι μεγάλη, και συνήθως εκεί το βάζω κιόλας. Δευτέρα πρωί πήγα να βάλω μπρος και έκανε τον θόρυβο εκκίνησης, και έσβηνε κατευθείαν. Αυτό έγινε 2 φορές, ώσπου ήρθε ο μηχανικός μου να το δει, το έβαλε μπρος και για κάνα 5λεπτο μου είπε να περιμένω. Εν τω μεταξύ το αυτοκίνητο στην αρχή έκανε έναν πιο αργό θόρυβο μηχανικά, σαν να μην μπορεί να τραβήξει καύσιμο? Πατούσα λίγο γκάζι και ψιλό έφτιαχνε ώσπου πάλι το έκανε. Στο μεταξύ πήγα δουλειά (2 χλμ) και πάλι ήταν να μην μπορεί να αποδώσει φουλ ακόμα. 

Το μεσημέρι που το είχα σε ευθεία, πήρε κανονικά μπρος. Σήμερα το πήγα για service έτσι και αλλιώς, και μου είπε τα λάδια ότι ήταν κόκκινα και ότι μπορεί να συμβεί από περίεργη βενζίνη.

Ισχυει κάτι τέτοιο? 

Και σήμερα είχα λίγη μυρωδιά βενζίνης στην καμπίνα, και μου είπε να πάω να βάλω για να ανακατευτεί και έβαλα 98αρα vpower (γμτ μια μέρα μετά την προσφορά). Κατά τ άλλα πέρα από το σκηνικό της Δευτέρας, δεν είχα ξανά θέμα. 

Αντλία έχει κάνα 3-4 χρόνια που άλλαξα, φίλτρο βενζίνης αλλαχτηκε στο προηγούμενο σέρβις, πριν 7κ χλμ. Seat cordoba 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

έβαλα 98αρα vpower (γμτ μια μέρα μετά την προσφορά)

Νομιζα οτι καθε μερα εχει προσφορα στην 98αρα...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lector είπε

Νομιζα οτι καθε μερα εχει προσφορα στην 98αρα...

μου εχει πει πωλητης του κοραλιου οτι η 98 ειναι 95 με προσθετα καθαριστικα.το ιδιο μου ειπε και της ελιν που παω.καποτε πριν μαθω την εβαζα πολυ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mike15 είπε

μου εχει πει πωλητης του κοραλιου οτι η 98 ειναι 95 με προσθετα καθαριστικα.το ιδιο μου ειπε και της ελιν που παω.καποτε πριν μαθω την εβαζα πολυ.

Δεν εχω βαλει ποτε πανω απο 95 απλη, δεν ξερω αν εχω κανει κατι λαθος, παντως προβλημα δεν εχω αντιμετωπισει. 

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Το χρονικο:

Παρασκευή έβαλα βενζίνη από διαφορετικό βενζινάδικο. Σάββατο παρατήρησα μια λίγο πιο έντονη μυρωδιά βενζίνης. Το πάρκαρα σε ανηφόρα αλλά όχι μεγάλη, και συνήθως εκεί το βάζω κιόλας. Δευτέρα πρωί πήγα να βάλω μπρος και έκανε τον θόρυβο εκκίνησης, και έσβηνε κατευθείαν. Αυτό έγινε 2 φορές, ώσπου ήρθε ο μηχανικός μου να το δει, το έβαλε μπρος και για κάνα 5λεπτο μου είπε να περιμένω. Εν τω μεταξύ το αυτοκίνητο στην αρχή έκανε έναν πιο αργό θόρυβο μηχανικά, σαν να μην μπορεί να τραβήξει καύσιμο? Πατούσα λίγο γκάζι και ψιλό έφτιαχνε ώσπου πάλι το έκανε. Στο μεταξύ πήγα δουλειά (2 χλμ) και πάλι ήταν να μην μπορεί να αποδώσει φουλ ακόμα. 

Το μεσημέρι που το είχα σε ευθεία, πήρε κανονικά μπρος. Σήμερα το πήγα για service έτσι και αλλιώς, και μου είπε τα λάδια ότι ήταν κόκκινα και ότι μπορεί να συμβεί από περίεργη βενζίνη.

Ισχυει κάτι τέτοιο? 

Και σήμερα είχα λίγη μυρωδιά βενζίνης στην καμπίνα, και μου είπε να πάω να βάλω για να ανακατευτεί και έβαλα 98αρα vpower (γμτ μια μέρα μετά την προσφορά). Κατά τ άλλα πέρα από το σκηνικό της Δευτέρας, δεν είχα ξανά θέμα. 

Αντλία έχει κάνα 3-4 χρόνια που άλλαξα, φίλτρο βενζίνης αλλαχτηκε στο προηγούμενο σέρβις, πριν 7κ χλμ. Seat cordoba 

δεν θελω να σε τρομαξω αλλα  σου εβαλαν νοθευμενο καυσιμο η΄καυσιμο για εκτος δρομου,που προοριζοταν για αλλη χρηση.

το κοκκινο χρωμα μπορει να ειναι και φυσιολογικο καθως πριν μαυρισουν τα λαδια απο ξανθα που ειναι στην αρχη γινονται κοκκινα.αλλα μπορει να ειναι και απο νοθευμενο καυσιμο.μην ξαναπας εκει.αν θες να καθαρισει βαλε 100αρα και κανε ενα ταξιδι για μιση ωρα σε υψηλες στροφες.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Το χρονικο:

Ισχυει κάτι τέτοιο? 

Εαν δεν ήταν από νοθευμένη βενζίνη 

Κάνε έλεγχο και στην πίεση αντλίας καυσίμου.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, lector είπε

Δεν εχω βαλει ποτε πανω απο 95 απλη, δεν ξερω αν εχω κανει κατι λαθος, παντως προβλημα δεν εχω αντιμετωπισει. 

καλα κανεις το αυτοκινητο σου δεν την απαιτει,ουτε θα την εκμεταλευτει ποτε.καλα εισαι,μονο βρες καλο και καθαρο βενζιναδικο.αν και κινητηρες σαν τους δικους σου απλους, δεν μασανε απο βενζινες.παλια με το ουνο ιδια βενζινη εβαζα με τωρα απο τους ιδιους,εκεινο ποτε δεν μπουκωσε,σημερα αμεσως αναβουν 10 λαμπακια,παντου αισθητηρες εχει.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Και σήμερα είχα λίγη μυρωδιά βενζίνης στην καμπίνα

Aυτό είναι θέμα όμως. Μπορεί να υπάρχει κάποια μικρή διαρροή στο σύστημα καυσίμου.

23 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

μου είπε τα λάδια ότι ήταν κόκκινα και ότι μπορεί να συμβεί από περίεργη βενζίνη.

Καμία σχέση. Μόνο αν πέρασε βενζίνη στα λάδια. 

Πρέπει να αλλάξεις λάδια και να ελέγξεις για διαρροές καυσίμου

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Καμία σχέση. Μόνο αν πέρασε βενζίνη στα λάδια. 

Πρέπει να αλλάξεις λάδια και να ελέγξεις για διαρροές καυσίμου

Αυτό μου είπε. Ότι πέρασε βενζίνη στα λάδια από ίσως όχι καλή καύση? Κάτι τέτοιο. Βασικά επειδή μένω δυτική Μακεδονία, με ρώτησε μήπως πάω δίπλα για βενζίνη.. Αλλαχτηκαν λάδια έτσι και αλλιώς λόγω σέρβις. Βασικά η μυρωδιά πιο πολύ μου ερχόταν από εξάτμιση κτλ, και απλά την μυριζα και στην καμπίνα μάλλον. Έχουν αλλαχτεί πρόσφατα και τα 2 σωληνάκια που περνάει η βενζίνη πάνω/πίσω από τη μηχανή 

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Βασικά η μυρωδιά πιο πολύ μου ερχόταν από εξάτμιση κτλ, και απλά την μυριζα και στην καμπίνα μάλλον

Η νοθευμένη βενζίνη δεν κάνει πλήρη καύση οπότε αφήνει μυρωδιά άκαυστης βενζίνης στην εξάτμιση. Πιθανώς γι' αυτό όταν ήσουν σε στάση ή με ανοιχτά παράθυρα να τράβαγες τη μυρωδιά στην καμπίνα.

Σε κάθε περίπτωση παρακολούθα το και αν σου ξανακάνει τα ίδια το πας να το τσεκάρεις. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...