Errik Δημοσ. χθες στις 09:50 πμ Δημοσ. χθες στις 09:50 πμ (επεξεργασμένο) Εγω θα πω το άλλο. Αν, χτυπα ξύλο, το τρακάρει μεσα στα τρια χρόνια και δεν έχει να το επιστρέψει, τι θα κάνει; Θα παει η τραπεζα και θα αρχίσει τους πλειστηριασμούς για τα 12Κ που θα υπολείπονται; Είναι ληστρικά αυτά τα προγράμματα χρηματοδόσης, δεν παιζουν με οικονομικά αλλά με την ψυχολογία σου για να βγάλουν λεφτά. Μετακυλίουν το σοκ του να πληρώσεις ένα μεγάλο ποσό όσο μακρυα τους συμφέρει ώστε να σου έχει φύγει η αρχική κ@υλα και να φαινεται ηλίθια και δύσκολη επιλογή το να πληρώσεις το ποσο, έτσι ώστε και να έχουν βγάλει ένα πολύ καλό κέρδος τα πρώτα 3 χρόνια και να έχουν μετά ένα αυτοκίνητο λουκούμι για πώληση ως φρέσκο μεταχειρισμένο. Μη τους κάνεις τη χάρη, μάζεψε 3-4 χιλιάρικα ακόμα με το καλό μετά που θα βρεις δουλειά και πάρε ένα μεταχειρισμένο καλό να κάνεις τη δουλειά σου αν το χρειάζεσαι τοσο πολύ το αμάξι. Επεξ/σία χθες στις 09:52 πμ από Errik 1
Black Demis Δημοσ. χθες στις 10:15 πμ Δημοσ. χθες στις 10:15 πμ 9 hours ago, kostas_anes said: Όπως και τα τέλη, η ασφάλιση, οι καταναλώσεις και τα σέρβις που θα σου πιάσουνε τον κώλο, με ετήσιο κόστος κάπου 3-4 φορές από ότι ένα πιο νορμάλ αμάξι. Βάλε και τεκμήριο κάνα 4χίλιαρο ενώ είναι άνεργος, δένει μιά χαρά το γλυκό. 😂 Μιλάμε για άνεργο 26χρονο, ότι βγαίνει από στρατό και του λες σοβαρά "κοίτα καμιά μερτσέντα λιωμένη με 250++k χιλιόμετρα (πιο κάτω δεν παίζουν σε αυτές τις τιμές), είναι άλλη φάση και πολύ καλή ευκαιρεία σε σχέση με τους κουβάδες που κοιτάς", αντί να πάρει ένα econobox να κάνει την δουλειά του και να μπορεί να μετακινείται, γιατί αντικειμεινικά αυτή είναι η ανάγκη. Ρε σκεφτείτε λίγο καλύτερα τι γράφετε... Ο TS θα κάνει υπομονή ένα χρόνο που θα δουλέψει όπως θέλει, θα βάλει άλλο ένα τριχίλιαρο στην άκρη και θα πάρει ένα ωραιότατο Corsακι του 17-18 ή αντίστοιχο που θα είναι μιά χαρά και 2 τρομάρες. Εναλλακτικά το παίρνει με το που βρει δουλειά με δάνειο από τους γονείς του, άμα υπάρχουνε και τους τα ξεπληρώνει μήνα με τον μήνα. Για γούστα και καύλες, σπορ, καινούργια και δεν ξέρω γω τι άλλο, ο TS έχει μιά ζωή μπροστά του να τα δουλέψει και να τα αποκτήσει όταν του το επιτρέψουν οι συνθήκες. Σε αυτές τις ηλικίες, το 90% που δεν έχει φράγκο, πρώτο αμαξάκι παίρνει κάτι για να τον πάει από το Α στο Β με μικρό κόστος. Όταν δουλέψει παίρνει ότι θέλει όπως θέλει ανάλογα τι του μένει στην άκρη από τον μισθό, τώρα τώρα με 4 χιλιάρικα που θέλει παίρνει ένα τπτ η αυτό που θα πάρει θα το πλυρωσει σε επισκευές άλλο τόσο 1
jimmy213 Δημοσ. χθες στις 10:34 πμ Δημοσ. χθες στις 10:34 πμ Κι έλεγα δεν θα έρθει πρόταση για Μερσεντές; Παρακαλώ κάποιος να φέρει στο τραπέζι και τα Στάρλετ. Άντε αργήσατε. 4
andreas-d Δημοσ. χθες στις 10:46 πμ Δημοσ. χθες στις 10:46 πμ Δύο λύσεις έχει ο φίλος: 1. Να σκεφτεί με το πάνω κεφάλι και όταν με το καλό απολυθεί να βρει μια δουλειά να κοιτάξει να απογαλακτιστη από την μαμά και να κοιτάξει το μέλλον του, εφόσον έχει μαζέψει κατι και εφόσον δει ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή τότε θα αποφασίσει εάν θα πάει σε καινούργιο ή μεταχειρισμένο. 2. Να σκεφτεί με το κάτω κεφάλι απερισκεπτα και να πάει να πάρει καινούργιο χωρίς δουλειά και να μένει με τους γονείς του μέχρι τα 40 που θα πληρώνει δώσεις.. 5
Panas50 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Γελάω με μόνο και την ιδέα, όντας φαντάρος, χωρίς δουλειά να πάρεις καινούργιο αυτοκίνητο για το οποίο εκτός από τη μηνιαία δόση των 130€ θα πρέπει να σκάσεις 14.000€ σε 4 χρόνια (άρα πέρα των άλλων εξόδων και αναγκών να αποταμιεύεις άλλα 300€ το μήνα, δηλαδή συνολικά να βάζεις στην άκρη για 4 χρόνια 400-500€ το μήνα). Αγαπητέ, είμαι αρκετά μεγαλύτερος από εσένα, βγάζω 2.500 € το μήνα και δεν διανοούμαι να δώσω 20-25.000 που θέλει ένα καινούργιο αυτοκίνητο, κυκλοφορώ με ένα 18 ετών (άψογα συντηρημένο βέβαια) και θλίβομαι πραγματικά όταν βλέπω νέους ανθρώπους να ξεκινάνε τη ζωή τους με τέτοια νοοτροπία. 10 1
Ukforthemoment Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Και να είσαι φαντάρος άρα μέσα κάμποσες μέρες κάθε εβδομάδα και να μην μπορείς να χαρείς το νέο σου αμάξι.Τουλάχιστον θα μπορείς να κοιτάζεις το κλειδί και τις δόσεις κάθε μήνα. 1
intruder99 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) Καταρχάς με συγχωρείτε που δεν μπόρεσα να γράψω νωρίτερα, λόγω έλλειψης χρόνου. Κακώς που δεν ανέφερα στην αρχή ποιο αυτοκίνητο θέλω να αποκτήσω. Δεν είναι το Fabia αυτό που θέλω, αλλά το Kamiq, με τον 1.0 TSI των 116 ίππων. Και ήδη διαθέτω το ποσό της προκαταβολής που είναι κοντά στα 6 χιλιάρικα. Επίσης, ο πατέρας μου έχει ένα Seat Cordoba του 2006 το οποίο εγώ το οδηγώ κυρίως (ο πατέρας μου το χρησιμοποιεί περιστασιακά) και σε περίπτωση που κάνω το βήμα για την αγορά αυτοκινήτου εκείνο θα πουληθεί για να χρηματοδοτήσει το καινούριο. 57 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Και να είσαι φαντάρος άρα μέσα κάμποσες μέρες κάθε εβδομάδα και να μην μπορείς να χαρείς το νέο σου αμάξι.Τουλάχιστον θα μπορείς να κοιτάζεις το κλειδί και τις δόσεις κάθε μήνα. Σε 40 μέρες απολύομαι οπότε δεν θα είναι πολλές οι μέρες που δεν θα μπορέσω να το χαρώ. Πριν από μήνες εννοείται πως δεν θα το σκεφτόμουν καν. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από intruder99
kalmik Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες To Cordoba του 2006 δεν θα πιάσει σοβαρά λεφτά. Αρα δεν αποτελεί χρηματοδοτική βάση. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι οι προλαλήσαντες αποτρέπουν τον φαντάρο φίλο από την κακή επιλογή να χρεωθεί πέρα από τις δυνατότητές του και τις πραγματικές του ανάγκες. Μετά από όλη αυτή την κουβέντα, νομίζω ότι οι καλές προθέσεις δεν αρκούν χρειάζεται ρεαλισμός ειδικά στην μάλλον πτωχευμένη Ελλάδα του 2025. Είκοσι χρόνια πριν οι τράπεζες έδιναν αυτοκινητοδάνεια χωρίς εξασφαλίσεις και μηδέν προκαταβολή. Αυτή η μαγική εικόνα ανήκει στο παρελθόν....
tzavardin Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 4/10/2025 στις 6:02 ΜΜ, intruder99 είπε Καλησπέρα στην ομάδα. Αυτή την στιγμή υπηρετώ την πατρίδα και προφανώς δεν εργάζομαι (ούτε έχω κάποια έτοιμη δουλειά για αμέσως μετά). Βρήκα μια προωθητική ενέργεια της Skoda με 0% επιτόκιο, balloon λέγετε αν κατάλαβα καλά, κατά την οποία πληρώνεις μια προκαταβολή 25%, άτοκες δόσεις για 3 χρόνια και μετά εξοφλείς το υπολειπόμενο ποσό. Βέβαια δεν έχω μιλήσει ακόμη με την αντιπροσωπία για επιβεβαίωση των παραπάνω πληροφοριών. Μου φάνηκε ενδιαφέρον διότι διαθέτω το απαραίτητο ποσό για την προκαταβολή. Ενώ, αν ήταν να αγοράσω ένα αυτοκίνητο εφάπαξ, έστω και μεταχειρισμένο, θα έπρεπε να εργαστώ πρώτα για κάποια χρόνια. Αλλά πλέον έχοντας φτάσει και τα 26 επιθυμώ να αποκτήσω το δικό μου αυτοκίνητο το συντομότερο δυνατό. Η ερώτηση μου είναι, επειδή αυτή η ενέργεια με το 0% επιτόκιο δεν θα κρατήσει για πολύ καιρό, μπορώ να γίνω κάτοχος του αυτοκινήτου προτού απολυθώ από τον στρατό; Άκουσες πολλά στο thread αυτό, τα περισσότερα σωστά. Η κατάσταση είναι πιο απλή. Ο δανεισμός λέγεται μόχλευση από τους πλουσίους γιατί λειτουργεί σαν λοστός. Σου δίνει ρευστότητα έτσι ώστε να αυξήσεις τα λεφτά που βγάζεις στην παραγωγή. Αλλά όπως μπορεί να πολλαπλασιάσει προς τα πάνω, έτσι μπορεί να πολλαπλασιάσει προς τα κάτω. Κοινώς: Αν το δάνειο το πάρεις για να ανοίξεις επιχείρηση ή γενικά για να βγάλεις λεφτά με μεγαλύτερο ρυθμό από το επιτόκιο του δανείου, τότε είναι όντως «εργαλείο». Αν από την άλλη το θέλεις, επειδή όπως λες "επιθυμείς" κάτι, τότε απλά καλύτερα να μην υπάρχει αυτός ο μοχλός για εσένα. Για αυτό και οι τράπεζες λόγικά όπως και πρέπει θα αρνηθούν να σου παρέχουν μόχλευση, γιατί θα σε εκτοξεύσει στο πάτωμα πιο γρήγορα από το κογιότ που κυνηγάει το μπιπ - μπιπ (ελπίζω για την gen z να δουλεύει αυτή η παρομοίωση). Αν δεν έχεις χρήματα να πάρεις κάτι, δεν το παίρνεις. Μόνη εξαίρεση το στεγαστικό ίσως, που με επιτόκιο 3, βαριά 4%, σου δίνει εξαρχής αυτό που θες να αγοράσεις σε φτηνότερη τιμή από 30 χρόνια μετά, και η αύξησή του είναι παρόμοια με τον πληθωρισμό. Και πάλι βέβαια, πρέπει να μπορείς να πληρώσεις ότι και να γίνει. Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο στα στεγαστικά. Και πάλι, σε μια κρίση που θα υπάρχει αποπληθωρισμός, γιατί δεν θα παίζει φράγκο, αν αυτή σε βρει άνεργο, μπορεί να μην έχεις να πληρώσεις τη δόση και να τα χάσεις όλα. Αν δεν είναι απαραίτητο για τη δουλειά σου (εννοώ πραγματικά απαραίτητο, να είσαι τοπογράφος, ελεύθερος επαγγελματίας κλπ), δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο. Αν είναι απαραίτητο για τη δουλειά σου, δε χρειάζεσαι καινούριο αυτοκίνητο, πάρε κάτι με leasing, ΟΤΑΝ και ΑΝ πιάσεις τέτοια δουλειά, αρκεί να μην σε βάζει μέσα κάθε μήνα, και πάρε αμάξι όταν αυτή η δουλειά σου παρέχει τα χρήματα να πάρεις. Ό,τι άλλο σου πούνε είναι καταστροφική οικονομική συμβουλή, κλασσικής ελληνικής οικογένειας με τρία - τέσσερα αμάξια, ενώ βαριά χρειάζεται ένα, ειδικά στα αστικά κέντρα. Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από tzavardin 4
Nabuko Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 14 λεπτά πριν, intruder99 είπε Δεν είναι το Fabia αυτό που θέλω, αλλά το Kamiq, με τον 1.0 TSI των 116 ίππων. Και ήδη διαθέτω το ποσό της προκαταβολής που είναι κοντά στα 6 χιλιάρικα. Δεν αλλάζει κάτι σε αυτά που γράφτηκαν εκτός του ότι είναι ακριβότερο. 16 λεπτά πριν, intruder99 είπε Επίσης, ο πατέρας μου έχει ένα Seat Cordoba του 2006 το οποίο εγώ το οδηγώ κυρίως (ο πατέρας μου το χρησιμοποιεί περιστασιακά) και σε περίπτωση που κάνω το βήμα για την αγορά αυτοκινήτου εκείνο θα πουληθεί για να χρηματοδοτήσει το καινούριο. Τελικά με ποιον τρόπο σκέφτεσαι να το πάρεις? Πόσο νομίζεις ότι θα πιάσει ένα κόρντομπα 20 ετών?
spectaculator Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Βρήκε άκρη με την χρηματοδότηση της αγοράς; Χρηματοδότηση από τράπεζα με μηδενικό εκκαθαριστικό δεν υφίσταται.
intruder99 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 19 ώρες 14 λεπτά πριν, tzavardin είπε Άκουσες πολλά στο thread αυτό, τα περισσότερα σωστά. Η κατάσταση είναι πιο απλή. Ο δανεισμός λέγεται μόχλευση από τους πλουσίους γιατί λειτουργεί σαν λοστός. Σου δίνει ρευστότητα έτσι ώστε να αυξήσεις τα λεφτά που βγάζεις στην παραγωγή. Αλλά όπως μπορεί να πολλαπλασιάσει προς τα πάνω, έτσι μπορεί να πολλαπλασιάσει προς τα κάτω. Κοινώς: Αν το δάνειο το πάρεις για να ανοίξεις επιχείρηση ή γενικά για να βγάλεις λεφτά με μεγαλύτερο ρυθμό από το επιτόκιο του δανείου, τότε είναι όντως «εργαλείο». Αν από την άλλη το θέλεις, επειδή όπως λες "επιθυμείς" κάτι, τότε απλά καλύτερα να μην υπάρχει αυτός ο μοχλός για εσένα. Για αυτό και οι τράπεζες λόγικά όπως και πρέπει θα αρνηθούν να σου παρέχουν μόχλευση, γιατί θα σε εκτοξεύσει στο πάτωμα πιο γρήγορα από το κογιότ που κυνηγάει το μπιπ - μπιπ (ελπίζω για την gen z να δουλεύει αυτή η παρομοίωση). Αν δεν έχεις χρήματα να πάρεις κάτι, δεν το παίρνεις. Μόνη εξαίρεση το στεγαστικό ίσως, που με επιτόκιο 3, βαριά 4%, σου δίνει εξαρχής αυτό που θες να αγοράσεις σε φτηνότερη τιμή από 30 χρόνια μετά, και η αύξησή του είναι παρόμοια με τον πληθωρισμό. Και πάλι βέβαια, πρέπει να μπορείς να πληρώσεις ότι και να γίνει. Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο στα στεγαστικά. Και πάλι, σε μια κρίση που θα υπάρχει αποπληθωρισμός, γιατί δεν θα παίζει φράγκο, αν αυτή σε βρει άνεργο, μπορεί να μην έχεις να πληρώσεις τη δόση και να τα χάσεις όλα. Αν δεν είναι απαραίτητο για τη δουλειά σου (εννοώ πραγματικά απαραίτητο, να είσαι τοπογράφος, ελεύθερος επαγγελματίας κλπ), δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο. Αν είναι απαραίτητο για τη δουλειά σου, δε χρειάζεσαι καινούριο αυτοκίνητο, πάρε κάτι με leasing, ΟΤΑΝ και ΑΝ πιάσεις τέτοια δουλειά, αρκεί να μην σε βάζει μέσα κάθε μήνα, και πάρε αμάξι όταν αυτή η δουλειά σου παρέχει τα χρήματα να πάρεις. Ό,τι άλλο σου πούνε είναι καταστροφική οικονομική συμβουλή, κλασσικής ελληνικής οικογένειας με τρία - τέσσερα αμάξια, ενώ βαριά χρειάζεται ένα, ειδικά στα αστικά κέντρα. Καταλαβαίνω τη λογική πίσω από αυτά που γράφονται. Και το οικογενειακό αυτοκίνητο που έχουμε τώρα, αν και σχεδόν 20 ετών, προφανώς με πηγαίνει από ένα σημείο σε ένα άλλο. Με αυτή την λογική βέβαια και το κινητό των 500€ που πήρα πέρυσι δεν μου χρειαζόταν, όμως κάθε μέρα απολαμβάνω να το χρησιμοποιώ. Γενικά στην ζωή μου ποτέ δεν έχω κάνει πράγματα μόνο και μόνο επειδή τα χρειαζόμουν, αλλά επειδή μου προσέφεραν ικανοποίηση. 13 λεπτά πριν, Nabuko είπε Τελικά με ποιον τρόπο σκέφτεσαι να το πάρεις? Πόσο νομίζεις ότι θα πιάσει ένα κόρντομπα 20 ετών? Προφανώς και δεν θα πιάσει πολλά το γνωρίζω. Άντε 3 χιλιάρικα στην καλύτερη. Απλά το ανέφερα επειδή κάπως θα μειώσει το συνολικό πόσο του καινούριου αυτοκινήτου.
Errik Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Πραγματικά με ενδιαφέρει πως θα πάει αυτό, βήμα βήμα! Keep Us Posted!
Nabuko Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, intruder99 είπε Προφανώς και δεν θα πιάσει πολλά το γνωρίζω. Άντε 3 χιλιάρικα στην καλύτερη. Απλά το ανέφερα επειδή κάπως θα μειώσει το συνολικό πόσο του καινούριου αυτοκινήτου. Κοίτα να δεις. Τέτοιες προσφορές η σκόντα βγάζει συνέχεια. Για μένα πάντως η προσφορά αυτή δεν θεωρείται προσφορά οπότε δε χάνεις και κανένα κελεπούρι. Απολύσου πρώτα απ τον στρατό, βρες δουλειά και μέχρι να κάνεις φορολογική δήλωση, αποταμίευε και άλλα χρήματα. Τότε μαζί με αυτά που έχεις ήδη μαζεμένα συν ότι πιάσει το κόρντομπα τα δίνεις όλα για μια γερή προκαταβολή και βάζεις ένα δανειάκι τα υπόλοιπα. Ούτε δόσεις μπαλόνια ούτε τίποτα. Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από Nabuko 2
tzavardin Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, intruder99 είπε Καταλαβαίνω τη λογική πίσω από αυτά που γράφονται. Και το οικογενειακό αυτοκίνητο που έχουμε τώρα, αν και σχεδόν 20 ετών, προφανώς με πηγαίνει από ένα σημείο σε ένα άλλο. Με αυτή την λογική βέβαια και το κινητό των 500€ που πήρα πέρυσι δεν μου χρειαζόταν, όμως κάθε μέρα απολαμβάνω να το χρησιμοποιώ. Γενικά στην ζωή μου ποτέ δεν έχω κάνει πράγματα μόνο και μόνο επειδή τα χρειαζόμουν, αλλά επειδή μου προσέφεραν ικανοποίηση. Κι εγώ 2 χιλιάρικα pc, τηλεόραση 75άρα και ηχοσύστημα για ικανοποίηση τα πήρα. Δεν μιλάμε για διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα στο να ζεις σαν μοναχός στο Θιβέτ, και να ζεις σαν άνθρωπος. Μιλάμε για μόχλευση. Άλλο το πόσα χαλάω για το ευ ζην, και άλλο το να ζω με δανεικά. Γιατί το δεύτερο, αν είναι από γονείς και φίλους άτοκα μπορεί να σε πάει και κάπου. Αν είναι από τράπεζα με 18-20% επιτόκιο, θα σε πάει πολύ πολύ πίσω. Μαθηματικά αποδεδειγμένο. Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από tzavardin
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα