eyw Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 3 minutes ago, PrettyNose said: " είναι ενήλικη/ενήλικος/ενήλικο " Μου ήρθε να ξεράσω μπαρδόν, φίλε δεν ήξερα τι είναι, τώρα το βρήκα https://en.wikipedia.org/wiki/Vivian_Wilson Και δεν ξέρω πως θέλει να αποκαλείται. Και δεν θέλω να παρεξηγηθεί κανένας/κανένα, ίσως να κάνω λάθος, οι πιο γνώστες μας φωτίσουν για να διορθώσω.
panther_512 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) 35 minutes ago, ff7lucas said: τους εχεις δλδ για μ@λ@κες τους γονιους που δεν μπορουν να δουν αν το παιδι τους εχει θεματακι; και για ποια απελευθερωση μιλας; αν πχ κοπαναει ασπιρινες οταν φυγει απο το σπιτι θα παιρνει ηρωινες και ολα καλα; εννοειται οτι πολλα παιδια δεν θελουν σχεση με τους γονεις τους πιεστικη αλλα αν τα αφησεις ελευθερα τι θα γινουν; θα κανουν αυτα που σχολιαζουμε εδω και θα γεμισει η ελλαδα με νεραιδες και θα ειμαστε ολοι καλυτερα; θα πας μετα εσυ να τα μαζευεις απο τα ναρκωτικα της απογνωσης και απο τα νοσοκομεια με τους μωλωπες; και μην πεις για προοδευτικες χωρες γιατι γινεται παντου αυτο. εχεις παιδια η ετσι τα λες αυτα; με απλες συζητησεις λυνεται το προβλημα. δεν χρειαζεται τρανς ανιμε απο τα πεντε τους χρονια και αντε να εξηγεις τα ανεξηγητα μετα... 1 hour ago, panther_512 said: Η αποδοχή της διαφορετικότητας, αρχίζει να διδάσκεται στα σχολεία από την Τρίτη και Τετάρτη Δημοτικού. Έτσι για να ξέρεις. Αλλά θα σου δώσω απάντηση από το Grok, δημιούργημα του Έλον: Ερώτηση: Κάποιοι ισχυρίζονται ότι σε πλατφόρμες streaming ταινιών και σειρών, γίνεται προπαγάνδα υπέρ των ΛΟΑΤΚ+, το οποίο ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τα παιδιά.Ισχύει αυτό? Ώς γονέας μικρού παιδιού, πρέπει να ανησυχώ αν το παιδί μου βλέπει κινούμενα σχέδια και σειρές, όπου στοχευμένα έχουν εισαχθεί άτομα τρανς ή ομοφυλόφυλα? Απάντηση: Ως γονέας, είναι φυσικό να ανησυχείς για το περιεχόμενο που βλέπει το παιδί σου, ειδικά σε πλατφόρμες streaming όπως Netflix, Disney+ ή άλλες, όπου η συμπερίληψη ΛΟΑΤΚ+ (LGBTQ+) χαρακτήρων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Ισχύει ο Ισχυρισμός για "Προπαγάνδα" υπέρ των ΛΟΑΤΚ+; Ο όρος "προπαγάνδα" χρησιμοποιείται συχνά από συντηρητικές ομάδες για να περιγράψει την αυξανόμενη συμπερίληψη ΛΟΑΤΚ+ χαρακτήρων σε παιδικά προγράμματα, θεωρώντας την ως "στοχευμένη" προσπάθεια επιρροής. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός είναι υποκειμενικός και βασίζεται περισσότερο σε πολιτισμικές πεποιθήσεις παρά σε στοιχεία. Επίδραση στα Παιδιά: Επιστημονική Τεκμηρίωση. Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι η έκθεση σε ΛΟΑΤΚ+ χαρακτήρες σε κινούμενα σχέδια ή σειρές μπορεί να "μετατρέψει" ένα παιδί σε ομοφυλόφιλο ή transgender. Η σεξουαλική προσανατολισμός και φυλετική ταυτότητα είναι σταθερές και διαμορφώνονται νωρίς, βασισμένες σε βιολογικούς και αναπτυξιακούς παράγοντες, όχι σε media. Θετικές Επιδράσεις: Μελέτες δείχνουν ότι η αναπαράσταση βελτιώνει την ψυχική υγεία ΛΟΑΤΚ+ νέων, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και μειώνοντας αυτοκτονικές τάσεις μέσω κοινωνικής σύνδεσης και αποδοχής. Σε παιδιά, βοηθά στην ανάπτυξη θετικών στάσεων απέναντι στη διαφορετικότητα, χωρίς να αλλάζει την ταυτότητά τους. Μια πρόσφατη μελέτη (2025) επιβεβαιώνει τη σταθερότητα της φυλετικής ταυτότητας και σεξουαλικού προσανατολισμού στους νέους, ανεξάρτητα από media. Πρέπει να Ανησυχείς ως Γονέας; Όχι, δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι το παιδί σου θα "επηρεαστεί" αρνητικά ή θα αλλάξει ταυτότητα από την παρακολούθηση τέτοιων προγραμμάτων – τα επιστημονικά δεδομένα το αποκλείουν. Αντίθετα, μπορεί να βοηθήσει το παιδί σου να γίνει πιο ανοιχτόμυαλο και ενσυναισθητικό. Ωστόσο, ως γονέας, μπορείς να: Παρακολουθείς το περιεχόμενο μαζί του και να συζητάς θέματα διαφορετικότητας, προσαρμοσμένα στην ηλικία (π.χ. "Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και αυτό είναι καλό"). Χρησιμοποιείς γονεϊκούς ελέγχους σε πλατφόρμες για να φιλτράρεις βάσει ηλικίας. Εστιάζεις σε ποιοτικά προγράμματα που προάγουν θετικά μηνύματα, ανεξάρτητα από χαρακτήρες. 49 minutes ago, panther_512 said: Φίλε μου, το συγκεκριμένο θέμα δεν ήταν μιά συζήτηση της ώρας όπως κάνουμε εδώ. Όταν το παιδί μου πήγαινε νηπιαγωγείο πρίν 3 χρόνια, έγινε τεράστιο σούσουρο για το μάθημα σεξουαλικής αγωγής (Αγωγή υγείας) που ξεκινάει από την 1η δημοτικού. Έπεσε τεράστια παραπληροφόρηση και fake news για το περιεχόμενο και ότι σπρώχνει τα παιδιά σε ΛΟΑΤΚ+ καταστάσεις. Κάναμε με την μητέρα του παιδιού μου έρευνα για τον αναλυτικό οδηγό, τί πραγματικά διδάσκεται, ενώ συμβουλευτήκαμε τόσο τον παιδίατρό μας, όσο και παιδοψυχολόγο. Οπότε, ναί, σε αντίθεση με σένα, ξέρουμε πάρα πολύ καλά τί λέμε. Ο λόγος που διαφωνείς είναι ότι καταβάλλεσαι από προσωπικές πεποιθήσεις, οι οποίες δεν έχουν επιστημονική βάση. Αναλυτικό Πρόγραμμα Γ' Δημοτικού - Αγωγή Υγείας Όση έρευνα και να κάνεις, οι επιστημονικές μελέτες θα λένε την αλήθεια, η οποία σου παρουσιάστηκε περιληπτικά μέσα από τα deep research των ΑΙ πλατφόρμων, συμπεριλαμβανομένης της ΑΙ του Μάσκ. Έχω απαντήσει ήδη για αυτά που θίγεις. Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από panther_512 1 1
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 18 λεπτά πριν, mixalis_1977 είπε Συμφωνω απόλυτα . ομως βλεπεις οτι υπαρχουν κινουμενα σχεδια που απευθύνονται σε μικρα παιδια και θιγουν τετοια θεματα... Οκ. Αυτά τα παιδικά, μπορεί να τα δει πρώτα ο γονέας κι αν εγκρίνει η δεν θεωρεί κάτι περίεργο που θα επηρεάσει το παιδί, να τα δει και το παιδί μετά. Εγώ ανήκω σε μια γενιά που από τα 7-8 καθόμουν στην τηλεόραση χωρίς επίβλεψη και έβλεπα ότι ήθελα, άμα κάτι δεν θα άρεσε στους γονείς άλλαζα το κανάλι να μην το δουν. Δεν πάθαμε τίποτα από αυτά.
SeaLion Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 λεπτό πριν, manolis940 είπε Ασχολήσου με το παιδί και βλέπε μαζί του τηλεόραση! Μην περιμένεις απ' τους άλλους να το μεγαλώσουν. Κάτσε γιατί εμένα μου είπανε πως μπορώ να το μεγαλώσω καλά δίνοντάς του το τάμπλετ όποτε κλαψουρίζει! 10 λεπτά πριν, kavouras είπε το netflix το έχει ξεφτιλίσει με το να προβάλλει σε όλες τις παιδικές σειρές σεξουαλικού τύπου θέματα Αμάσητη κατεβαίνει η παραπληροφόρηση του Μασκ όπως βλέπουμε... 2 1
mixalis_1977 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 3 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Οκ. Αυτά τα παιδικά, μπορεί να τα δει πρώτα ο γονέας κι αν εγκρίνει η δεν θεωρεί κάτι περίεργο που θα επηρεάσει το παιδί, να τα δει και το παιδί μετά. Εγώ ανήκω σε μια γενιά που από τα 7-8 καθόμουν στην τηλεόραση χωρίς επίβλεψη και έβλεπα ότι ήθελα, άμα κάτι δεν θα άρεσε στους γονείς άλλαζα το κανάλι να μην το δουν. Δεν πάθαμε τίποτα από αυτά. και εγω στην ιδια γενιά ειμαι ... και συμφωνω 1
darkmatinee Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Εν τω μεταξύ, οι ινσελ ακόλουθοι του ακροδεξιού κοκάκια, στέλνουν απειλητικά μέιλ στο δημιουργό της σειράς. Προφανώς επειδή τους ενδιαφέρουν τα παιδιά...
Mythoplastis1981 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Ρε μαλακάς ο μασκ, αλλα και αυτό το νετ φλιξ ρε παιδιά. Έλεος δλδ. Σειρά με σούπερ ήρωες ( the legends) 8 άτομα ομάδα οι 12 γκει... Sexual education στην αρχή ωραία, σειρά. 3 κύκλος ζευγάρι ( κοριτσάκι που την είχε δει αγοράκι σε σχέση με κοριτσάκι που την είχε δει αγοράκι, και οκ, 3 σκηνές σεξ να μας δείξει πως το κοριτσάκι πηδαγε το.. Αγοράκι... Είχα βγάλει το παστίτσιο που είχα φάει πρόπερσι... Είπαμε δλδ γαμω το κέρατο μου, το βλέπουν και παιδιά. Εκεί είπα ' αντε γαμησου νετ φλιξ " την καλησπέρα μου. 1
AtiX Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Για όσους δεν μπορούν να σταματήσουν να βλέπουν παιδικά στο Netflix και ξερνάνε, υπάρχουν ωραιότατα σκευάσματα για αυτά τα συμπτώματα… Να ξέρετε μόνο ότι δρουν επί της ενόχλησης και δεν θεραπεύουν το αίτιο… 2
SeaLion Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 8 λεπτά πριν, Mythoplastis1981 είπε Ρε μαλακάς ο μασκ, αλλα και αυτό το νετ φλιξ ρε παιδιά. Έλεος δλδ. Σειρά με σούπερ ήρωες ( the legends) 8 άτομα ομάδα οι 12 γκει... Sexual education στην αρχή ωραία, σειρά. 3 κύκλος ζευγάρι ( κοριτσάκι που την είχε δει αγοράκι σε σχέση με κοριτσάκι που την είχε δει αγοράκι, και οκ, 3 σκηνές σεξ να μας δείξει πως το κοριτσάκι πηδαγε το.. Αγοράκι... Είχα βγάλει το παστίτσιο που είχα φάει πρόπερσι... Είπαμε δλδ γαμω το κέρατο μου, το βλέπουν και παιδιά. Εκεί είπα ' αντε γαμησου νετ φλιξ " την καλησπέρα μου. Καλησπέρα σας, δεν είναι σειρές για παιδιά αυτές, αλλά καλή η προσπάθειά σας. Ευχαριστούμε.
Mythoplastis1981 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Μόλις τώρα, SeaLion είπε Καλησπέρα σας, δεν είναι σειρές για παιδιά αυτές, αλλά καλή η προσπάθειά σας. Ευχαριστούμε. Σειρά κωμικού περιεχομένου με υπέρ ήρωες? Η η ταινία με δήθεν εφήβους δεν είναι? Αν λέμε παιδιά μόνο τα 6 χρόνα οκ πάσο.
dinos101 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Ο Elon έχει δίκιο στην ανάρτησή του. Δεν έχει να κάνει με τα τρανς άτομα και τα δικαιώματά τους, αλλά με τα δικαιώματα των γονέων και των τηλεθεατών. Το Netflix πήρε μια πολύ ακραία πολιτική θέση. Αποφάσισε ότι έχει το δικαίωμα να κατηχήσει τα παιδιά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των γονέων. Πολλοί γονείς — η πλειοψηφία, για την ακρίβεια — δεν θέλουν ένα κανάλι με κινούμενα σχέδια να αναλαμβάνει τη σεξουαλική και πολιτική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, πόσο μάλλον όταν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες της οικογένειας. Το Netflix έχει δικαίωμα να παράγει ό,τι θέλει και υπάρχει κοινό για αυτά. Ο Elon, όμως, προειδοποίησε σωστά τους γονείς: «Ξέρετε ότι το Netflix προωθεί στα μικρά παιδιά αυτά τα προγράμματα;» Όσοι διαφωνούν, καλά θα κάνουν να αποχωρήσουν· δεν έχουν καμία υποχρέωση να πληρώνουν για πράγματα που θεωρούν ζημιογόνα, κατά την άποψή τους. Thumbs up, Elon.👍 3 1 1
Lucifer Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 λεπτό πριν, dinos101 είπε Το Netflix πήρε μια πολύ ακραία πολιτική θέση. Αποφάσισε ότι έχει το δικαίωμα να κατηχήσει τα παιδιά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των γονέων. Πολλοί γονείς — η πλειοψηφία, για την ακρίβεια — δεν θέλουν ένα κανάλι με κινούμενα σχέδια να αναλαμβάνει τη σεξουαλική και πολιτική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, πόσο μάλλον όταν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες της οικογένειας. Οι ίδιοι γονείς δεν έχουν θέμα με πυροβολισμούς, δολοφονίες, συμμορίες, ξύλο, γιατί αυτά είναι μέσα στη ζωή, μέρος της πραγματικότητας και δεν εκλαμβάνονται ως νουθεσία "τράβα σκότωσε, βίασε, κάψε". Αν όμως δούμε δυο μουσάτους να φιλιούνται καταρρέουν οι αξίες της οικογένειας γιατί μας επιβάλλουν να φιλάμε μουσάτους. Τόσο στιβαρές είναι οι αξίες της οικογένειας των θλιβερών ανθρώπων που μεγάλωσαν θλιβερούς ανθρώπους. 3 6 1
marios02 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 6 ώρες πριν, primesoft είπε Sorry αλλά σε αυτό είμαι μαζί του. Εάν βλέπετε Anime που έχει το Netflix που πολλά από αυτά τα βλέπουν παιδιά, πιέζουν με το ζόρι φιλοσοφίες. Κυριολεκτικά υπάρχει anime στο Netflix που ένας αρσενικός νάνος με μούσια στο πάτωμα, φιλιέται με έναν αρσενικό human γιατί.... έτσι. μάλλον ήταν πάρα πολύ σημαντική σκηνή για να μπορέσει να συνεχίσει το επεισόδιο ορθά την ιστορία του πριν πάνε στην μάχη να πολεμήσουν εκείνη την ώρα. να σημειώσω εδώ ότι σε όλη την σειρά δεν φιλήθηκε ποτέ κανείς άλλος Οι παιδόφιλοι έχουν σαν στόχο τα παιδιά, για αυτό έχουν φαγωθεί στα παιδικά να βάζουν τις ανωμαλίες τους. Είναι παιδεραστές, τι να κάνουμε, ο χώρος αυτός βρίθει από παιδεραστές, στα σχολεία των ΗΠΑ έχουν γεμίσει τρανς να κάνουν "επιμορφώσεις" στα παιδιά και ενα σωρό από αυτους εχουν ηδη επιβαρυμένο ιστορικό παιδοφιλίας. Οι τύποι είναι άρρωστοι, θέλουν να υιοθετούν παιδιά για να τα κακοποιούν και θέλουν μονίμως να ασχολούνται με αυτά για να βγάζουν τις αρρωστες ορέξεις τους. 1
Mythoplastis1981 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 4 ώρες πριν, panther_512 είπε Φίλε μου, ο σεξουαλικός αυτοπροσδιορισμός δεν κολλιέται. Στην εφηβεία το παιδί εξερευνά την σεξουαλικότητά του και αν το κάνουμε να νιώσει ασφάλεια για το πώς νιώθει, θα βρει τον δρόμο του προς την προσωπική του ευτυχία. Όταν θα περπατάς με το νήπιο στο δρόμο και δεί δυό αγόρια ή κορίτσια να αγκαλιάζονται, να κρατιούνται χέρι χέρι, ή να φιλιούνται, τί θα κάνεις? Θα του κλείσεις τα μάτια? Πώς θα δικαιολογήσεις αυτό που βλέπει? Ώς κάτι αφύσικο και ανώμαλο? Αφού θα το δεί στον πραγματικό κόσμο μπροστά του, ποιό το πρόβλημα αν το δεί στο κινούμενο σχέδιο? Αυτό που ζητάμε, και ίσως είναι η σωτηρία μας για έναν καλύτερο κόσμο αύριο, είναι να μάθουμε στα παιδιά να δέχονται ανάμεσά τους το διαφορετικό και να μην το απομονώνουν. Ναι αλλά στον δρόμο θα, δει το δει μια φορά? Δύο? Στο 5% είναι πάνω κάτω, το να κάνεις το 5% την νέα νόρμα είναι τουλάχιστον φασιστικό. Α και λάθος είναι. Και φασιστικα λάθος. Και αριστερό να το πεις ( ξεπερασμένες έννοιες) πάλι φασιστικό είναι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα