ScorpioX777 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 57 λεπτά πριν, Lucifer είπε Οι ίδιοι γονείς δεν έχουν θέμα με πυροβολισμούς, δολοφονίες, συμμορίες, ξύλο, γιατί αυτά είναι μέσα στη ζωή, μέρος της πραγματικότητας και δεν εκλαμβάνονται ως νουθεσία "τράβα σκότωσε, βίασε, κάψε". Αν όμως δούμε δυο μουσάτους να φιλιούνται καταρρέουν οι αξίες της οικογένειας γιατί μας επιβάλλουν να φιλάμε μουσάτους. Τόσο στιβαρές είναι οι αξίες της οικογένειας των θλιβερών ανθρώπων που μεγάλωσαν θλιβερούς ανθρώπους. Πιστευω οτι καταλαβαινεις οτι ολα αυτα που γραφεις για το σκοτωσε βιασε καψε ειναι υπερβολες και δεν συμβαινει... Το να μαθεις τα παιδια σου να γυμναζονται και να τα μυησεις στις πολεμικες τεχνες ειναι υγεια και το πρωτο που τους μαθαινεις ειναι να το χρησιμοποιουν μονο για αμυνα οτιδηποτε αλλο ειναι λαθος... Οσο για τους μουσατους μπορουν καλλιστα να φιλιουνται στο σπιτι τους, δεν θα καταρρευσει καμια αξια αλλα οπως και να εχει δεν ειναι φυσιολογικο και ειναι και εμετικο... 2 1
The_Judas Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Γραφικός ο Μασκ, είναι πλέον ψυχικά ασθενής... αλλά οι woke υπερβολές και οι υπερβολικά forced παιδαγωγικές ταινιες οδηγησαν τον κόσμο στο άλλο άκρο, τον Τράμπ. Θέλουμε να δούμε ποιοτικές ταινίες και σειρές οχι εκδίκηση στον "λευκό αποικοιοκράτη δολοφόνο" κλπ. Πόσο μάλλον οταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά όπου δεν πρεπει να εμπλέκονται με μονομερή αμερικανόφερτη πολιτική προπαγάνδα-ατζέντα. 2 3
Mythoplastis1981 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 7 λεπτά πριν, magictoboggan είπε Ο Έλον είναι ένας νάρκισσος καπιταλιστής που το μόνο που κοιτάει είναι η τσέπη του και η δημοσιότητα. Ούτε "woke" είναι ούτε "φασίστας". Απλά προσπαθεί να τους triggerάρει όλους για να ασχολούνται μαζί του. Κάνουν λες και υπάρχει πλέον αριστερά και δεξιά. Έννοιες που αρκετές δεκαετίες πίσω είχαν κάποια αξία. Πλέον είναι εργαλεία. Αν θέλουν να περάσουν κάτι, το βαφτηζουν αριστερά, Και δεν ανοίγει μύτη. Σκοτώνονται μεταξ τους, Και τύποι σαν τον μασκ κονομανε 3
Alex Adams Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 7 hours ago, Therempant said: Το προβλημα κυριως αρχιζει στο οτι δεν βλεπεις πλεον το προβλημα να τα βλεπουν τα παιδια σου.. Και ρωταω και εγω το ιδιο....που ακριβως ειναι το προβλημα να το βλεπουν τα παιδια μας? Μαλλον εσυ εισαι το προβλημα....τα παιδια σιγουρα δεν θα εχουν κανενα. Απλα εσυ θες να τα μαθεις να εχουν. 1 2
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 32 λεπτά πριν, magictoboggan είπε Γιατί έχει βιώσει την κατάσταση το να κάνει το παιδί του αλλαγή φύλου που σημαίνει ότι μπορεί να τοποθετηθεί στο παρόν θέμα με βάση την εμπειρία του και όχι τις θεωρίες του καθενός. Ο Μασκ έχει χαρακτηρίσει το παιδί του ως ιό της woke κουλτούρας. Νομίζει ότι φταίνε οι σειρές για αυτό. Η επιστήμη αλλα λέει. Άτομο που λέει αυτά τα πράγματα για το παιδί του, δεν παίζει να τον λάβω στα σοβαρά σε κανένα θέμα για αυτά τα ζητήματα. 3
Alex Adams Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 7 hours ago, panther_512 said: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Από την παιδική ηλικία πρέπει να περνάει η αποδοχή της διαφορετικότητας. Και αυτό δεν γίνεται μόνο με 2-3 πράγματα που θα πούνε στο σχολείο. Ακριβως!
SeaLion Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 3 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε Οσο για τους μουσατους μπορουν καλλιστα να φιλιουνται στο σπιτι τους, δεν θα καταρρευσει καμια αξια αλλα οπως και να εχει δεν ειναι φυσιολογικο και ειναι και εμετικο... Δεν θα σου κάνουν την χάρη όμως. Καλή χώνεψη. 2 1
Alex Adams Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 7 hours ago, kwstasarva said: Αλλά κάπου ώπα! Άλλο οι trans άλλο οι gay Αληθεια?
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 33 λεπτά πριν, Mythoplastis1981 είπε Δικά ΜΟΥ παιδιά. ΔΙΚΌ μου θέμα. Εγώ ορίζω πως θα μεγάλωσω τα παιδιά μου. Μπορώ.. Η δημοκρατικά μου το απαγορεύουν; Να τα μεγαλώσεις όπως θέλεις, αρκεί το μεγάλωμα αυτό να μην αποτελεσει αιτία για την πρόκληση άλλων προβλημάτων και συμπεριφορών σε άλλους ανθρώπους από τα παιδιά σου καθ' όλη την διάρκεια της ζωής τους. 2
Alex Adams Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 6 hours ago, cpc464 said: Εμένα με απασχολεί ποιο πολύ γιατί πρέπει να παίρνουμε σοβαρά την άποψη ενος ανθρώπου σαν τον Μάσκ, έχει κάνει δεκάδες παιδιά μέσω IVF χωρίς όμως να έχουν τα παιδιά νοιώσει πραγματικά πατρική παρουσία, είναι μαστουρωμένος συνεχώς με κεταμίνη και άλλα φάρμακα,και έχει δεκάδες ελλατώματα. Αν αφαιρέσεις το γεγονός ότι έχει χρήματα είναι σαν να αποδέχεσαι συμβουλές απο ψυχάκια ναρκομανή. Νομιζω οτι καλυτερο εχω δει γραμμενο σε αυτο το ποστ!
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 9 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε Οσο για τους μουσατους μπορουν καλλιστα να φιλιουνται στο σπιτι τους, δεν θα καταρρευσει καμια αξια αλλα οπως και να εχει δεν ειναι φυσιολογικο και ειναι και εμετικο... Και εκείνοι θεωρούν εμετικό το να φιλιούνται δύο ετεροφυλοφιλοι. Αλλα δεν είπαν τίποτα ούτε κάνουν θέμα μην φάνε και κραξιμο μετά. 1
Alex Adams Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 3 hours ago, panther_512 said: Η αποδοχή της διαφορετικότητας, αρχίζει να διδάσκεται στα σχολεία από την Τρίτη και Τετάρτη Δημοτικού. Έτσι για να ξέρεις. Αλλά θα σου δώσω απάντηση από το Grok, δημιούργημα του Έλον: Ερώτηση: Κάποιοι ισχυρίζονται ότι σε πλατφόρμες streaming ταινιών και σειρών, γίνεται προπαγάνδα υπέρ των ΛΟΑΤΚ+, το οποίο ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τα παιδιά.Ισχύει αυτό? Ώς γονέας μικρού παιδιού, πρέπει να ανησυχώ αν το παιδί μου βλέπει κινούμενα σχέδια και σειρές, όπου στοχευμένα έχουν εισαχθεί άτομα τρανς ή ομοφυλόφυλα? Απάντηση: Ως γονέας, είναι φυσικό να ανησυχείς για το περιεχόμενο που βλέπει το παιδί σου, ειδικά σε πλατφόρμες streaming όπως Netflix, Disney+ ή άλλες, όπου η συμπερίληψη ΛΟΑΤΚ+ (LGBTQ+) χαρακτήρων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Ισχύει ο Ισχυρισμός για "Προπαγάνδα" υπέρ των ΛΟΑΤΚ+; Ο όρος "προπαγάνδα" χρησιμοποιείται συχνά από συντηρητικές ομάδες για να περιγράψει την αυξανόμενη συμπερίληψη ΛΟΑΤΚ+ χαρακτήρων σε παιδικά προγράμματα, θεωρώντας την ως "στοχευμένη" προσπάθεια επιρροής. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός είναι υποκειμενικός και βασίζεται περισσότερο σε πολιτισμικές πεποιθήσεις παρά σε στοιχεία. Επίδραση στα Παιδιά: Επιστημονική Τεκμηρίωση. Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι η έκθεση σε ΛΟΑΤΚ+ χαρακτήρες σε κινούμενα σχέδια ή σειρές μπορεί να "μετατρέψει" ένα παιδί σε ομοφυλόφιλο ή transgender. Η σεξουαλική προσανατολισμός και φυλετική ταυτότητα είναι σταθερές και διαμορφώνονται νωρίς, βασισμένες σε βιολογικούς και αναπτυξιακούς παράγοντες, όχι σε media. Θετικές Επιδράσεις: Μελέτες δείχνουν ότι η αναπαράσταση βελτιώνει την ψυχική υγεία ΛΟΑΤΚ+ νέων, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και μειώνοντας αυτοκτονικές τάσεις μέσω κοινωνικής σύνδεσης και αποδοχής. Σε παιδιά, βοηθά στην ανάπτυξη θετικών στάσεων απέναντι στη διαφορετικότητα, χωρίς να αλλάζει την ταυτότητά τους. Μια πρόσφατη μελέτη (2025) επιβεβαιώνει τη σταθερότητα της φυλετικής ταυτότητας και σεξουαλικού προσανατολισμού στους νέους, ανεξάρτητα από media. Πρέπει να Ανησυχείς ως Γονέας; Όχι, δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι το παιδί σου θα "επηρεαστεί" αρνητικά ή θα αλλάξει ταυτότητα από την παρακολούθηση τέτοιων προγραμμάτων – τα επιστημονικά δεδομένα το αποκλείουν. Αντίθετα, μπορεί να βοηθήσει το παιδί σου να γίνει πιο ανοιχτόμυαλο και ενσυναισθητικό. Ωστόσο, ως γονέας, μπορείς να: Παρακολουθείς το περιεχόμενο μαζί του και να συζητάς θέματα διαφορετικότητας, προσαρμοσμένα στην ηλικία (π.χ. "Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και αυτό είναι καλό"). Χρησιμοποιείς γονεϊκούς ελέγχους σε πλατφόρμες για να φιλτράρεις βάσει ηλικίας. Εστιάζεις σε ποιοτικά προγράμματα που προάγουν θετικά μηνύματα, ανεξάρτητα από χαρακτήρες. Τελειος! Ευχαριστω τα ειπες ολα! 1
Mythoplastis1981 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 λεπτό πριν, mariosnik_ είπε Να τα μεγαλώσεις όπως θέλεις, αρκεί το μεγάλωμα αυτό να μην αποτελεσει αιτία για την πρόκληση άλλων προβλημάτων και συμπεριφορών σε άλλους ανθρώπους από τα παιδιά σου καθ' όλη την διάρκεια της ζωής τους. Που το είπα/υπονόησα κάτι τέτοιο? Είπα απλά σαν γονιός έχω το πρώτο λόγο πως Θα μεγάλωσω τα παιδιά μου, να γίνουν σωστοί άνθρωποι πρώτα. Και σωστοί πολίτες. Σαν την εκκλησία κάνετε ρε παιδια.. Που αν κάποιος δεν είναι χριστιανός, άρα είναι παλιανθρωπος. Έλεος δλδ που βγάζουμε ότι συμπέρασμα θέλουμε αυθαίρετα, χωρίς καν να γνωρίζουμε τον άλλον. Δεν θέλω τα παιδιά μου να βλέπουν τέτοιο υλικό? Δεν θέλω. Δικό μου θέμα. Ο άλλος θέλει; δικό του θέμα όχι δικό μου Όμορφα και ωραία.
Super Moderators billdanos Δημοσ. πριν από 7 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 7 ώρες 18 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε Οσο για τους μουσατους μπορουν καλλιστα να φιλιουνται στο σπιτι τους, δεν θα καταρρευσει καμια αξια αλλα οπως και να εχει δεν ειναι φυσιολογικο και ειναι και εμετικο... Ναι αλλά αν πιάσεις τον γιο σου να βλέπει μια λεσβιακή τσόντα, θα φουσκώσεις από υπερηφάνεια ενώ αν δεις την κόρη να παρακολουθεί κάτι τέτοιο, θα ψάχνουμε για εφημερεύον μοναστήρι… 😛 1 5
KostasKri Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 4 hours ago, panther_512 said: Νομίζω θα βοηθηθείς καλύτερα εσύ αν κάνεις deep research στο κατά πόσο ο σεξουαλικός αυτοπροσδιορισμός κολλιέται. Μήν συγκρίνεις τα ποσοστά του πρίν με το μετά για να βγάλεις έτσι άκρη, διότι δεν βγαίνει. Πρίν ο κόσμος φοβόταν να εκφράσει πώς νιώθει. Τώρα λιγότερο. Αναφορικά με βιβλιογραφία και μελέτες, έκανα deep research για το ακόλουθο θέμα: Επιστημονική Τεκμηρίωση για την Επίδραση της Απεικόνισης ΛΟΑΤΚ+ Χαρακτήρων σε Παιδικά Κινούμενα Σχέδια και Σειρές στη Σεξουαλική και Φυλετική Ταυτότητα των Παιδιών Μύθοι και Παρερμηνείες Η δημόσια συζήτηση συχνά τροφοδοτείται από παρανοήσεις, π.χ. ότι «τα γκέι ζευγάρια κάνουν γκέι παιδιά» ή ότι η "έκθεση θα οδηγήσει τα παιδιά να αλλάξουν φύλο". Αυτές οι απόψεις έχουν επανειλημμένα αποδομηθεί από την ψυχολογική επιστήμη Ειδικά οι πρακτικές μεταστροφής (προσευχές, «θεραπείες») έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα βλαβερές για τα παιδιά και καμία έγκυρη επιστημονική ή θεσμική οργάνωση δεν τις αναγνωρίζει ως αποτελεσματικές – αντιθέτως καλούν σε απαγόρευσή τους για ανηλίκους, λόγω σοβαρών κινδύνων για την ψυχική υγεία Ψυχική Υγεία και Εκπαίδευση: Επιστημονικοί Φορείς και Μετα-Αναλύσεις Ευρείες μετα-αναλύσεις και συστηματικές ανασκοπήσεις τονίζουν πως τα παιδιά που μεγαλώνουν σε οικογένειες ΛΟΑΤΚ+ ή/και εκτίθενται σε ΛΟΑΤΚ+ πρότυπα στα μέσα δεν διαφέρουν ως προς τον ψυχοσυναισθηματικό δείκτη υγείας, τη σεξουαλικότητα ή το φύλο από τα υπόλοιπα παιδιά17. Κεντρικά συμπεράσματα: Κανένας επιστημονικός φορέας δεν αναγνωρίζει αιτιακή σχέση μεταξύ έκθεσης σε ΛΟΑΤΚ+ περιεχόμενο και «μεταστροφής» σεξουαλικού προσανατολισμού / ταυτότητας φύλου. Παιδιά με ΛΟΑΤΚ+ γονείς (ή συχνή έκθεση σε ΛΟΑΤΚ+ εκπροσώπηση) συχνά εμφανίζουν αυξημένη ανεκτικότητα, καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες και επάρκεια στην αυτοαποδοχή. Επίκαιρα Συμπεράσματα – Τι διδάσκει η τρέχουσα επιστημονική γνώση Δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση ότι η παρουσία, η απεικόνιση ή η έκθεση σε ΛΟΑΤΚ+ χαρακτήρες στα παιδικά κινούμενα σχέδια, σειρές ή μέσα προκαλεί αλλαγή του φύλου ή μεταστροφή σε άλλον σεξουαλικό προσανατολισμό. Οι βλαβερές επιδράσεις προέρχονται συστηματικά από τη στιγματοποίηση, τον εκφοβισμό, την απουσία ουσιαστικής πληροφόρησης και την έλλειψη υποστηρικτικού περιβάλλοντος – όχι από την ύπαρξη συμπεριληπτικών προτύπων στα μέσα. Η συμπεριληπτική, ακριβής και θετική ορατότητα των ΛΟΑΤΚ+ ατόμων στα παιδικά μέσα μπορεί να ενισχύσει την ψυχική ανθεκτικότητα, να βελτιώσει τους δείκτες κοινωνικής ένταξης, να μειώσει το bullying και να προάγει ένα σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον ίσων ευκαιριών. Το οικογενειακό και σχολικό πλαίσιο έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στις αναπτυξιακές διεργασίες ταυτότητας. Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία, η αίσθηση ασφάλειας και η αποδοχή αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή ψυχική ανάπτυξη Τελικό Συμπέρασμα Με βάση τη διεθνή και ελληνική τεκμηρίωση, η εκπροσώπηση ΛΟΑΤΚ+ χαρακτήρων σε παιδικά κινούμενα σχέδια και σειρές δεν αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στη διαμόρφωση της σεξουαλικής ή φυλετικής ταυτότητας των παιδιών. Η ταυτότητα αυτή αποτελεί σύνθετο αποτέλεσμα ατομικών, βιολογικών, κοινωνικών και πολιτισμικών διεργασιών, όπου η ορθή και θετική ορατότητα δρα προστατευτικά ως προς την ευημερία, και όχι ως παράγοντας «μετατροπής». Τα επιστημονικά δεδομένα και οι θέσεις των διεθνών οργανισμών απορρίπτουν την άποψη ότι η έκθεση σε ΛΟΑΤΚ+ πρότυπα μπορεί να προκαλέσει αλλαγή φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Η ουσιαστική πρόκληση είναι η αντιμετώπιση των διακρίσεων, του στιγματισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού, όχι η ύπαρξη συμπεριληπτικών προτύπων στα μέσα. Νομίζω τα παραπάνω απαντούν σε όλες τις ανησυχίες σου, και ελπίζω να λειτουργήσουν διαφωτιστικά. Ναι και αν γράψεις να σου πει αν υπάρχουν έρευνες να λένε κατά πόσο είναι ΚΑΙ κοινωνικό, θα σου πει ότι υπάρχουν. Το ΑΙ πρέπει να το πιάνεις από πολλές πλευρές για να σου δώσει σφαιρική εικόνα. Και στην τελική, το trans community, με 50% suicide rates, δεν το λες και ιδιαίτερα υγιές παρόλη την διαφορετικότητα που προβάλετε και όλον αυτόν τον χαμό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Ούτε οι σκλάβοι δεν είχαν 50% suicide rates. Τι καθόμαστε και συζητάμε; Αντί να βοηθάμε τα άτομα αυτά ουσιαστικά, το μόνο που κάνουμε είναι να τους αφήνουμε στο παραμύθι τους και να τους το επιβεβαιώνουμε κιόλας. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις