Paragontas-x Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Υπάρχει μιλάμε πάντα για παλιούς υπολογιστές.
freegr Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Εδώ που τα λέμε χθες πήγα να κάνω το τελευταίο update στα 11 και τα windows τα έφτυσαν αφού ούτε το restore point δεν δούλεψε. Τώρα πάλι από την αρχή. Κρασαρε ο driver των γραφικών στο φορητό και τα έκανε μαντάρα 1
Cre3p Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) Υπολογιστής video editing: Μεταφέρθηκε σε 11 πριν κάνα χρόνο από 7 με κάποιο θετικό να είναι οτι πλέον δεν ανησυχώ για το πόσο νέα προγράμματα ή drivers θα τρέχουν αλλά η ταχύτητα της δουλειάς μου έχει μειωθεί από ατέλειες που ακόμα δεν βλέπω προκοπή να φτιαχτούν και εγώ άρχισα να σκέφτομαι την επιστροφή μου στα 7 εδώ και μερικές εβδομάδες. 1) Δεξί click στο quick launch του explorer κρασάρει όλον τον explorer και μαζί και όλα τα ανοιχτά προγράμματα (video editing) που δεν θυμήθηκα να σώσω αλλαγές. Παλιά έκλεινε ο explorer και έκανε restart και όχι ΚΑΙ όλα τα ανοιχτά προγράμματα και φυσικά ούτε κατά διάνοια δεν συνέβαινε σε δεξί click στο quicklaunch! 2) Το copy paste απλά σταματάει να λειτουργεί ή locally ή remotely ακόμα και μετά τα registry fix του συγκεκριμμένου προβλήματος και επανέρχεται με restart αυτού του PC ή του client PC που συνδέομαι. 3) Το πρόσφατο θέμα με τους NVMe αν και δεν επηρρέασε εμενα (intel+intel optane SSDs) αφήνει όλες τις AMD+Asrock μητρικές πριν το τελευγαίο generation εκτός windows 11 αφού νέο AgeSA δεν μπορούν να βρουν καθώς ούτε η Asrock ούτε καμμία άλλη εταιρία βγάζει BIOS updates για πριν 2 generation μητρικές. Η φιλοσοφία "follow the money" λέει οτι μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό! Φίλος μου video editor με Asrock + 1950x Threadripper έχασε τον Samsung 970EvoPlus 2TB του. Η ζημιά φαίνεται να είναι μόνιμη εκτός αν επενέλθει με ένα full wipe που δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμα. Μην εκπλήσσεσαι Microsoft γιατί ο κόσμος γυρνάει στην αξιοπιστία των 7 αν δεν παίζουν παιχνιδάκια! Με κάθε windows update ρισκάρουμε την δουλειά μας εξού και απενεργοποιημένο για πάντα! Ούτε λεφτά έχουμε για να τα πετάμε σε καμένους σκληρούς ούτε χρόνο να χάνουμε το workstation μας γιατί έτσι αποφασίσατε! Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από Cre3p 2 1 1
Odyss3us Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 36 minutes ago, Cre3p said: Υπολογιστής video editing: Μεταφέρθηκε σε 11 πριν κάνα χρόνο από 7 με κάποιο θετικό να είναι οτι πλέον δεν ανησυχώ για το πόσο νέα προγράμματα ή drivers θα τρέχουν αλλά η ταχύτητα της δουλειάς μου έχει μειωθεί από ατέλειες που ακόμα δεν βλέπω προκοπή να φτιαχτούν και εγώ άρχισα να σκέφτομαι την επιστροφή μου στα 7 εδώ και μερικές εβδομάδες. 1) Δεξί click στο quick launch του explorer κρασάρει όλον τον explorer και μαζί και όλα τα ανοιχτά προγράμματα (video editing) που δεν θυμήθηκα να σώσω αλλαγές. Παλιά έκλεινε ο explorer και έκανε restart και όχι ΚΑΙ όλα τα ανοιχτά προγράμματα και φυσικά ούτε κατά διάνοια δεν συνέβαινε σε δεξί click στο quicklaunch! 2) Το copy paste απλά σταματάει να λειτουργεί ή locally ή remotely ακόμα και μετά τα registry fix του συγκεκριμμένου προβλήματος και επανέρχεται με restart αυτού του PC ή του client PC που συνδέομαι. 3) Το πρόσφατο θέμα με τους NVMe αν και δεν επηρρέασε εμενα (intel+intel optane SSDs) αφήνει όλες τις AMD+Asrock μητρικές πριν το τελευγαίο generation εκτός windows 11 αφού νέο AgeSA δεν μπορούν να βρουν καθώς ούτε η Asrock ούτε καμμία άλλη εταιρία βγάζει BIOS updates για πριν 2 generation μητρικές. Η φιλοσοφία "follow the money" λέει οτι μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό! Φίλος μου video editor με Asrock + 1950x Threadripper έχασε τον Samsung 970EvoPlus 2TB του. Η ζημιά φαίνεται να είναι μόνιμη εκτός αν επενέλθει με ένα full wipe που δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμα. Μην εκπλήσσεσαι Microsoft γιατί ο κόσμος γυρνάει στην αξιοπιστία των 7 αν δεν παίζουν παιχνιδάκια! Με κάθε windows update ρισκάρουμε την δουλειά μας εξού και απενεργοποιημένο για πάντα! Ούτε λεφτά έχουμε για να τα πετάμε σε καμένους σκληρούς ούτε χρόνο να χάνουμε το workstation μας γιατί έτσι αποφασίσατε! υπολογιστης "video editing" που αναβαθμιστηκε απο Win7? δλδ υπαρχει μηχανημα 10-15 ετων που να κανει σοβαρο video editing.. που ως γνωστον ο χρονος ειναι χρημα.. και κατα τα αλλα το random restart σε πειραξε.. τι υπολογιστης ειναι αυτος και τι σοι video editing κανεις εκει περα και μαλιστα οπως λες μεσω client ? Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από Odyss3us 1
kinitos Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 27 minutes ago, Odyss3us said: υπολογιστης "video editing" που αναβαθμιστηκε απο Win7? δλδ υπαρχει μηχανημα 10-15 ετων που να κανει σοβαρο video editing.. που ως γνωστον ο χρονος ειναι χρημα.. και κατα τα αλλα το random restart σε πειραξε.. τι υπολογιστης ειναι αυτος και τι σοι video editing κανεις εκει περα και μαλιστα οπως λες μεσω client ? Δεν μπορει να εχει νέο υπολογιστή με win 7?
Odyss3us Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, kinitos said: Δεν μπορει να εχει νέο υπολογιστή με win 7? οχι φιλε μου δεν βγαζει νοημα κατι τετοιο ειδικα αν κρινω απο το φιλο του που επισης λεει πως κανει video editing με εναν 1950x Threadripper πανω σε Asrock μητρικη... ο επεξεργαστης που εχω στο laptop/tablet μου ειναι 2 φορες γρηγοροτερος απο τον συγκεκριμενο Threadripper , που θελω να καταληξω, δε γινεται το καθε χρεπι που εχουμε επι μια 10ετια να το βαφτιζουμε μηχανημα "video editing" Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από Odyss3us
Ardov Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 19 λεπτά πριν, Odyss3us είπε υπολογιστης "video editing" που αναβαθμιστηκε απο Win7? δλδ υπαρχει μηχανημα 10-15 ετων που να κανει σοβαρο video editing.. που ως γνωστον ο χρονος ειναι χρημα.. και κατα τα αλλα το random restart σε πειραξε.. τι υπολογιστης ειναι αυτος και τι σοι video editing κανεις εκει περα και μαλιστα οπως λες μεσω client ? Υπάρχουν και μηχανήματα ακόμη παλαιότερα που κάνουν σοβαρότατο audio editing, DAW με κονσόλες, interfaces, mixers και hardware πολύ σοβαρό και αξιόλογο που λειτουργούν με υποστήριξη από τις εταιρίες τους μέχρι ΚΑΙ τα Win 10, με πλήρως λειτουργικούς drivers χωρίς προβλήματα. Αν ο άνθρωπος έχει μητρική X99 για παράδειγμα με έναν πανίσχυρο XEON 18-πυρηνο και τον βολεύει άψογα έχοντας στήσει το workflow του στα Windows 7 που του βγάζει τη δουλειά του κανονικότατα, ποιός ο λόγος να το παροπλίσει? Υπάρχουν επίσης μηχανήματα βιομηχανικής χρήσης ή μηχανήματα εξεζητημένα, για παράδειγμα ιατρικά μηχανήματα, CNC routers, ειδικά κοπτικά, laser, ειδικά scanners και πολλά πολλά άλλα που κοστίζουν κυριολεκτικά μια περιουσία (δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ) και με drivers που δουλεύουν μέχρι Win 7-10 και τέλος! Με τη λογική της Microsoft σου λέει, πέταξε ΚΑΙ τους υπολογιστές ΚΑΙ τον εξοπλισμό σου, λύση που είναι ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΗ σε πολλές περιπτώσεις. Από την μια είναι απόλυτα κατανοητό ότι για χάρη της προόδου της τεχνολογίας, απαρχαιωμένο hardware και κώδικας πρέπει να αφαιρεθούν από το support μελλοντικών εκδόσεων λειτουργικού συστήματος. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, αυτή που περιέγραψα στην πιο πάνω παράγραφο. Επίσης, γίνεται μια αναβάθμιση και μια σειρά συσκευών μετατρέπονται σε πρες παπιέ ή στοπ για την πόρτα να μην κλείνει με τον αέρα. Συσκευές που δούλευαν μέχρι χθές, ξαφνικά παύουν μέσα σε μια νύχτα να λειτουργούν μετά από ένα update ή ενα major version update και τρέχουμε όλοι να μυρίσουμε τα νύχια μας τι μπορεί να έχει πάει στραβά. Πόσα NAS για παράδειγμα, ορισμένα 5 ετίας, εκεί που λειτουργούσαν με κανονικές ταχύτητες, μετά από update Win 11 24H2, σέρνονται στην κυριολεξία, επειδή τα Win επέλεξαν να έχουν default (για λόγους ασφαλείας) το SMB Signing διαλύοντας μέσα σε δευτερόλεπτα οργανισμούς και εταιρίες που βασίζονται σε τέτοιες λύσεις. Άλλο παράδειγμα, ειδικός εξοπλισμός ηχητικής μελέτης για ηχορρύπανση και συνοδευτικό software simulation που κοστίζουν συνολικά 15.000€, έπαψαν να λειτουργούν στα Windows 11. Η εταιρία, φυσικά και διαθέτει το νέο μοντέλο καθώς και το νέο software στην προνομιακή τιμή αναβάθμισης των 11.000€. Σε εκτυπωτικό κέντρο, συγκεκριμένα κοπτικά και scanners της Graphtec που κοστίζουν συνολικά 50.000€ (εξοπλισμός 17ετίας που λειτουργεί ΑΨΟΓΑ και παράγει έργο) δεν λειτουργούν σε Windows 11 25H2. Να τολμήσω να τους πώ, ότι για λόγους τεχνολογικής εξέλιξης και για να έχουν το νέο λειτουργικό για μόστρα, να είναι μπροστά στις εξελίξεις, ότι πρέπει να στείλουν για παλιοσίδερα τον εξοπλισμό και να ρίξουν άλλα 50 χιλιάρικα για καινούριο? Προσωπικά, γουστάρω να έχω setup για να βλέπω στερεοσκοπικές 3D ταινίες γιατί έτσι θέλω (Nvidia 3DTV Play δωρεάν επίσημα στους drivers 418), παράλληλα έχω παλιότερο DAC firewire με drivers μέχρι και Win 10 για να ακούω hi res πολυκάναλες ηχογραφήσεις στο ηχοσύστημά μου. Πώς θα πάω στα Win 11? Έστω ότι δέχομαι να μην βλέπω 3D ταινίες, αν θέλω να ακούω τη μουσική μου, θα χρειαστώ ΝΕΟ DAC που κοστίζει 1500€ για να κάνει αυτά που έκανε το προηγούμενο. Θα μου πείτε, και τι σας νοιάζει εσάς και θα έχετε και δίκιο. Απλά προσπαθώ να παραθέσω ορισμένα σενάρια-παραδείγματα που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στους τελικούς χρήστες. Για έναν Gamer, το setup του μπορεί ανα πάσα ώρα και στιγμή να αναβαθμιστεί πανεύκολα χωρίς δυσκολίες και ασυμβατότητες. Ρίχνει 2.000€ και έχει Gaming Setup όποτε το επιθυμεί απροβλημάτιστα! Για έναν coder, streamer το ίδιο. Για έναν απλό χρήστη που βλέπει ταινίες, Netflix, social κλπ. και με ένα refurbish με Win 11 των 150€, θα είναι επίσης μια χαρά για μια 5ετία τουλάχιστον. Προσπαθήστε να κατανοήσετε ορισμένοι ότι τα PC/Laptop ΔΕΝ είναι μόνο για σερφάρισμα, social, coding, gaming, streaming και πώς υπάρχουν ΑΡΚΕΤΟΙ άνθρωποι που εκτελούν ειδικές εργασίες παράγοντας άλλου είδους έργο, ειδικά ορισμένοι επαγγελματίες που έχουν δαπανήσει ποσά που δεν διανοείστε για εξειδικευμένο εξοπλισμό και software. Καλή η πρόοδος της τεχνολογίας, αλλά όταν κάτι λειτουργεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και παράγει έργο όπως ακριβώς σχεδιάστηκε και υπηρετεί τον σκοπό του, ποιός ο λόγος να το παύσεις και να το παροπλίσεις οδηγώντας σε σοβαρά προβλήματα, επιπλέον έξοδα (μήπως αυτό επιθυμούν οι εταιρίες τελικά?) και εν τέλει τραγικό e-waste που καταστρέφει τους πόρους του πλανήτη και τον ρυπαίνει επιπλέον? Μήπως η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει γίνει αυτοσκοπός και χάνεται η ουσία του πραγματικού σκοπού που η τεχνολογία υπηρετεί? Τροφή για σκέψη.... 1
Odyss3us Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, Ardov said: Αν ο άνθρωπος έχει μητρική X99 για παράδειγμα με έναν πανίσχυρο XEON 18-πυρηνο και τον βολεύει άψογα έχοντας στήσει το workflow του στα Windows 7 που του βγάζει τη δουλειά του κανονικότατα, ποιός ο λόγος να το παροπλίσει? Ο ανθρωπος για να πηγε απο τα Win7 σε 11 εχει μηχανημα 15ετιας και ειναι ξεκαθαρα χομπιστας φυσικα υπαρχουν και οι χομπιστες που κανουν και video editing και 3D Rendering και τρεχουν LLMs κλπ. αλλα δε μπορεις να κλαιγεσαι για το λειτουργικο οταν εχεις hardware 15 ετιας που εχει προ πολλου χασει υποστηριξη απο καθε vendor ενω το ξεζουμιζεις καθε μερα.. δεν υπαρχει επαγγελματιας Video editor με μηχανημα ή και μηχανηματα ανω 5ετιας και μαντεψε, οι επαγγελματιες εχουν latest hardware και το πιο προσφατο λειτουργικο για να τρεχουν ολοι οι drivers και ολα τα προγραμματα στο βελτιστο... γιατι ο χρονος στο editing/encoding ειναι χρημα, και σιγουρα οχι επειδη το καθε χρεπι κρασαρει και κανει απο μονο του restart, και γιατι απλουστατα δεν θα κατσει κανενας developer λειτουργικου ή προγραμματος να πατσαρει επεξεργαστες και hardware 10ετιας και βαλε.. το διαβασες αυτο; Quote καθώς ούτε η Asrock ούτε καμμία άλλη εταιρία βγάζει BIOS updates για πριν 2 generation μητρικές. 😄 ο τυπος κανει video editing σε μητρικη που δεν την υποστηριζει πλεον ουτε η εταιρεια που την εφτιαξε! ξερεις εσυ κανεναν σοβαρο επαγγελματια που να δουλευει σε τετοια μηχανηματα; τζαμπα τον κοπο σου λοιπον που καθησες κι εγραψες ενα ολοκληρο κατεβατο για να αναφερεις εξαιρεσεις και υποπεριπτωσεις.. Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από Odyss3us
Cre3p Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Odyss3us είπε υπολογιστης "video editing" που αναβαθμιστηκε απο Win7? δλδ υπαρχει μηχανημα 10-15 ετων που να κανει σοβαρο video editing.. που ως γνωστον ο χρονος ειναι χρημα.. και κατα τα αλλα το random restart σε πειραξε.. τι υπολογιστης ειναι αυτος και τι σοι video editing κανεις εκει περα και μαλιστα οπως λες μεσω client ? Έκανε από το 2016 editing με 6950x (10/20) και αναβαθμίστηκε σε 10980xe (18/36) το 2024 με 1080ti τότε και 3080 κάποια στιγμή ενδιάμεσα με αγορασμένο το adobe suite και όχι μηνιαίες ενοικιάσεις. Ram DDR4 3600@ 14.14.14.34 /32GB Το video editing που κάνει δεν είναι του επιπέδου των influencer που βλέπεις στην youtube. Eκατοντάδες ή καμμιά φορά χιλιάδες αρχεία (με τα titles στην καταμέτρηση) που δημιουργούν ντοκυμανταίρ πολλών ωρών, μέχρι και 3 part των 2 ωρών έκαστο. Η αξιοπιστία του μηχανήματος είναι σε πολλές γραμμές παραγωγής ισάξια αν όχι ανώτερη από τις ικανότητες. Αλλά όχι οτι μου έλειψαν ποτέ οι ικανότητες του hardware. Τα windows 7 είναι πολύ πιο αξιόπιστος φίλος σε σταθερότητα σε project 5 και 6 μηνών αλλά ο λόγος που είχα παραμείνει σε αυτά είναι οτι εγώ διαβάζω τα συμφωνητικά και καμμιά φορά αρνούμαι να τα αποδεχτώ (win10-11) μιας που δεν τρώω χρόνο σε gaming που είναι ο μόνος πραγματικός λόγος που κάποιος πρέπει να αναβαθμίσει σε 10-11! 1 ώρα πριν, Odyss3us είπε οχι φιλε μου δεν βγαζει νοημα κατι τετοιο ειδικα αν κρινω απο το φιλο του που επισης λεει πως κανει video editing με εναν 1950x Threadripper πανω σε Asrock μητρικη... ο επεξεργαστης που εχω στο laptop/tablet μου ειναι 2 φορες γρηγοροτερος απο τον συγκεκριμενο Threadripper , που θελω να καταληξω, δε γινεται το καθε χρεπι που εχουμε επι μια 10ετια να το βαφτιζουμε μηχανημα "video editing" 1 ώρα πριν, Odyss3us είπε Ο ανθρωπος για να πηγε απο τα Win7 σε 11 εχει μηχανημα 15ετιας και ειναι ξεκαθαρα χομπιστας φυσικα υπαρχουν και οι χομπιστες που κανουν και video editing και 3D Rendering και τρεχουν LLMs κλπ. αλλα δε μπορεις να κλαιγεσαι για το λειτουργικο οταν εχεις hardware 15 ετιας που εχει προ πολλου χασει υποστηριξη απο καθε vendor ενω το ξεζουμιζεις καθε μερα.. δεν υπαρχει επαγγελματιας Video editor με μηχανημα ή και μηχανηματα ανω 5ετιας και μαντεψε, οι επαγγελματιες εχουν latest hardware και το πιο προσφατο λειτουργικο για να τρεχουν ολοι οι drivers και ολα τα προγραμματα στο βελτιστο... γιατι ο χρονος στο editing/encoding ειναι χρημα, και σιγουρα οχι επειδη το καθε χρεπι κρασαρει και κανει απο μονο του restart, και γιατι απλουστατα δεν θα κατσει κανενας developer λειτουργικου ή προγραμματος να πατσαρει επεξεργαστες και hardware 10ετιας και βαλε.. το διαβασες αυτο; ο τυπος κανει video editing σε μητρικη που δεν την υποστηριζει πλεον ουτε η εταιρεια που την εφτιαξε! ξερεις εσυ κανεναν σοβαρο επαγγελματια που να δουλευει σε τετοια μηχανηματα; τζαμπα τον κοπο σου λοιπον που καθησες κι εγραψες ενα ολοκληρο κατεβατο για να αναφερεις εξαιρεσεις και υποπεριπτωσεις.. Παίρνεις κάοια πράγματα δεδομένα χωρίς να ρωτάς και επιτίθεσαι χωρίς να γνωρίζεις. Εμάς δεν μας πλερώνει το Hardware κανένας φιλαράκο.. Και αν το 2023 συνέφερε μεροκαματιάρη+ενοικιαστή+οικογενειάρχη να αγοράσει 16πύρηνο στα 100+250 ευρώ γιατί είχαν βγει 3-4 νέα generations σαν καραμέλες, εμείς που δουλεύουμε για αυτά που αγοράζουμε δεν θα δώσουμε 1500-3000 ευρώ μόνο για επεξεργαστή για να θεωρούμαστε "last gen" για να φέρουμε project εις πέρας. Λυπάμαι που εσένα και του λαπτοπ σου με το οποίο κάνεις editing σου φαίνονται λίγα τα 32 threads! 👍 H Microsoft έχει βρει τρόπους να πετάει στον κάδο απολύτως λειτουργικούς υπολογιστές ανθρώπων που αρνούνται να αγοράζουν το καινούργιο όποτε οι εταιρίες θέλουν να το κάνουμε. Προφανώς αυτό εξαιρεί και δεν ενοχλεί εκείνους που τρέχουν να τους τα ακουμπήσουν χωρίς να τους απαιτηθεί! Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από Cre3p
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα