Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ezpap είπε

Τελικά δεν είμαι ο μόνος που στο παλιό μου pc επέστρεψα στα 7άρια προ 3μήνου!!!!

Θέλεις να παραθέσεις τους λόγους που το έκανες αυτό και σε τι σε εξυπηρετεί αυτή η κίνηση?

Απο ενδιαφέρον ρωτάω καθώς κι εγώ επέστρεψα στα Win 7 στον υπολογιστή του σαλονιού διότι με τα Win 10/11 είχα σοβαρό DPC latency και είχα διακοπές και αλλοιώσεις στον ήχο όταν λειτουργούσα με το audio interface/ dac μου και ναι είναι σημαντικός λόγος για εμένα. Μαζί με την καλύτερη υποστήριξη για stereoscopic 3D.

• Like 2
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
7 hours ago, Ardov said:

μήπως αυτό επιθυμούν οι εταιρίες τελικά?)

Ναι έτσι πιστεύω και εγω και πολύς κόσμος. 

Και στην απλή μορφή του πισι για σερφαρισμα άρχισαν τα ιδια κόλπα. 

Λεει ο chrome πλέον δεν τρέχω διαφορα γιατί ειναι παλια βερσιόν πας να αναβαθμίσεις λεει το λειτουργικό (το άθλιο 8αρι που έχω στην εργασία μου)

Δεν υποστηρίζει τιποτα .

Το ίδιο και με τα gaming παίζεις ενα παιχνιδι πχ cod με μηχανή γραφικών ιδια 15 χρονια και οκ σογπυρα προσθέτεις πράματα αλλα καθε χρόνο πέφτει η επίδοση του νέου παιχνιδιού αρκετά 

Ο σκοπός ειναι βάζω τις εταιρείες software να με βοηθήσουν να πουλήσω hardware αφού μια χαρα παρέα τα τρώνε 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, Cre3p said:

Έκανε από το 2016 editing με 6950x (10/20) και αναβαθμίστηκε σε 10980xe (18/36) το 2024 με 1080ti τότε και 3080 κάποια στιγμή ενδιάμεσα με αγορασμένο το adobe suite και όχι μηνιαίες ενοικιάσεις.

Ram DDR4 3600@ 14.14.14.34 /32GB

Το video editing που κάνει δεν είναι του επιπέδου των influencer που βλέπεις στην youtube.

Eκατοντάδες ή καμμιά φορά χιλιάδες αρχεία (με τα titles στην καταμέτρηση) που δημιουργούν ντοκυμανταίρ πολλών ωρών, μέχρι και 3 part των 2 ωρών έκαστο.

Η αξιοπιστία του μηχανήματος είναι σε πολλές γραμμές παραγωγής ισάξια αν όχι ανώτερη από τις ικανότητες. Αλλά όχι οτι μου έλειψαν ποτέ οι ικανότητες του hardware.

Τα windows 7 είναι πολύ πιο αξιόπιστος φίλος σε σταθερότητα σε project 5 και 6 μηνών αλλά ο λόγος που είχα παραμείνει σε αυτά είναι οτι εγώ διαβάζω τα συμφωνητικά και καμμιά φορά αρνούμαι να τα αποδεχτώ (win10-11) μιας που δεν τρώω χρόνο σε gaming που είναι ο μόνος πραγματικός λόγος που κάποιος πρέπει να αναβαθμίσει σε 10-11!

Εμάς δεν μας πλερώνει το Hardware κανένας φιλαράκο..

Και αν το 2023 συνέφερε μεροκαματιάρη+ενοικιαστή+οικογενειάρχη να αγοράσει 16πύρηνο στα 100+250 ευρώ γιατί είχαν βγει 3-4 νέα generations σαν καραμέλες, εμείς που δουλεύουμε για αυτά που αγοράζουμε δεν θα δώσουμε 1500-3000 ευρώ μόνο για επεξεργαστή για να θεωρούμαστε "last gen" για να φέρουμε project εις πέρας.

Λυπάμαι που εσένα και του λαπτοπ σου με το οποίο κάνεις editing σου φαίνονται λίγα τα 32 threads!  👍

καταρχην ποιος σου ειπε οτι θεωρω τους influencers επαγγελματιες για να τους αναφερεις in the first place? 
εχεις παει ποτε σε γραφειο ενος επαγγελματια video editor? 

αμα με τη δουλεια που κανεις σε ενα μηνα δε βγαζεις ουτε τα λεφτα του hardware τοτε εισαι χομπιστας, που εξυπηρετεις καποιον γνωστο σου στον ελευθερο χρονο σου.. και με δικες σου πατεντες (Windows 7) χωρις καν να ξερεις πως λειτουργει η αγορα και πως στηνεται ενα επαγγελματικο και αξιοπιστο μηχανημα 

Υγ. περιμενω να ακουσω και τα περι client pc που λειτουργεις

1 hour ago, Ardov said:

"Τζάμπα τον κόπο μου που κάθισα κι έγραψα ενα ολόκληρο κατεβατό"......

"και μαντεψε, οι επαγγελματιες εχουν latest  hardware και το πιο προσφατο λειτουργικο για να τρεχουν ολοι οι drivers και ολα τα προγραμματα στο βελτιστο"

Από την υπογραφή σου και μόνο φαίνεται ότι είσαι φανατικός gamer και προφανώς τα χώνεις (τα λεφτά) χωρίς λύπηση. Και θα το ξανακάνεις σε 2-3 χρόνια γιατί το γουστάρεις και μπράβο σου. Τώρα προσπάθησε να βγείς από το mentality του gamer και δες την κατάσταση λίγο πιο ολοκληρωμένα.

Σε παρακαλώ κάτσε να ξαναδιαβάσεις όσα γράφω και προσπάθησε να αντιληφθείς ότι δεν καθόμαστε όλοι να παίζουμε παιχνίδια στα PC μας. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ έστω λίγο να αντιληφθείς. Δεν είναι ο σκοπός της συζήτησης να επιτεθούμε ο ένας στον άλλον. Με τον τρόπο σου έμμεσα προσβάλεις τον άνθρωπο αυτόν λέγοντας ότι δεν είναι επαγγελματίας επειδή εργάζεται σε παλαιότερης γενιάς hardware/software που μπορεί εκείνον να τον υπερκαλύπτει!

καμια σχεση, η καρτα γραφικων της υπογραφης μου ειναι 3 χρονων και θα την εχω για αλλα τοσα,  ενω εχω να ανοιξω υπολογιστη για παιχνιδι πανω απο 3μηνο και οταν παιζω ειναι περιστασιακα,

αν θες να ξερεις αυτοι που αλλαζουν συχνοτερα υπολογιστη κι απο gamers ειναι οσοι κανουν επαγγελματικο video editing και 3D rendering

υπαρχουν και τυποι που κανουν δουλειες στον ελευθερο χρονο τους για να εξυπηρετουν συγγενεις και φιλους με πατεντες και μπραβο τους αλλα  δε μπορεις να τους παρεις στα σοβαρα,

οπως πχ ο πιο πανω που λεει οτι δουλευει σε μηχανημα με Windows 7 γιατι ετσι! δε του αρεσουν αυτα που γραφουν τα licences! 😄😄😄

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Haha 1
Δημοσ.

Τρίτη φορά μετανιώνω που έβαλα 11 σε μηχάνημα μου και έλεγα αντί για 10 να το γυρίζω σε 7. Κοιτάζοντας για ασυμβατότητες βλέπω πως δεν υπάρχουν drivers για GTX1060, AMD chipset, δεν υποστηρίζονται >office 2021, Photoshop 2024, Davinci Resolve Studio 20, Steam και το "Legacy Update" δεν λύνει αυτές τις ελλείψεις. Έχει κάποιος 7ρια και έχει βρει λύσεις για να έχει ένα μηχάνημα χωρίς συμβιβασμούς; Διαφορετικά πας 10ρια με CrisTitus debloater.

• Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

καταρχην ποιος σου ειπε οτι θεωρω τους influencers επαγγελματιες για να τους αναφερεις in the first place? 
εχεις παει ποτε σε γραφειο ενος επαγγελματια video editor? 

αμα με τη δουλεια που κανεις σε ενα μηνα δε βγαζεις ουτε τα λεφτα του hardware τοτε εισαι χομπιστας, που εξυπηρετεις καποιον γνωστο σου στον ελευθερο χρονο σου.. και με δικες σου πατεντες (Windows 7) χωρις καν να ξερεις πως λειτουργει η αγορα και πως στηνεται ενα επαγγελματικο και αξιοπιστο μηχανημα 

Υγ. περιμενω να ακουσω και τα περι client pc που λειτουργεις

καμια σχεση, η καρτα γραφικων της υπογραφης μου ειναι 3 χρονων και θα την εχω για αλλα τοσα,  ενω εχω να ανοιξω υπολογιστη για παιχνιδι πανω απο 3μηνο και οταν παιζω ειναι περιστασιακα,

αν θες να ξερεις αυτοι που αλλαζουν συχνοτερα υπολογιστη κι απο gamers ειναι οσοι κανουν επαγγελματικο video editing και 3D rendering

υπαρχουν και τυποι που κανουν δουλειες στον ελευθερο χρονο τους για να εξυπηρετουν συγγενεις και φιλους με πατεντες και μπραβο τους αλλα  δε μπορεις να τους παρεις στα σοβαρα,

οπως πχ ο πιο πανω που λεει οτι δουλευει σε μηχανημα με Windows 7 γιατι ετσι! δε του αρεσουν αυτα που γραφουν τα licences! 😄😄😄

Δεν έχεις ιδέα τι είναι και τι χρειάζεται το video editing έτσι;

• Like 3
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, AnotherMonday said:

Δεν έχεις ιδέα τι είναι και τι χρειάζεται το video editing έτσι;

διαφωτισε μας φιλος να βαλω Windows 98 ή 3.1? τι προτεινεις;

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

διαφωτισε μας φιλος να βαλω Windows 98 ή 3.1? τι προτεινεις;

Γω προσωπικά θα σου πρότεινα ένα καλό σέρβερ linux με πολύ γρήγορους δίσκους και καλή network card. Αλλά ας μείνουμε στα ερασιτεχνικά, νομίζω εκεί είμαστε πιο κοντά. Καλό hardware λοιπόν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι όμως έχει δειχθεί ότι υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές hardware/software που μόνο με πατέντα μπορείς πλέον να τα δουλέψεις. Μια οποιαδήποτε αναβάθμιση σε latest Win 11 θα συμπαρασύρει και τον συνοδευτικό εξοπλισμό / software που μπορεί να κυμαίνεται από μερικές χιλιάδες έως και δυσθεώρητα ποσά..... που δεν διαθέτουν όλοι.

Γιατί κάτι που λειτουργεί ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ και ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ και αυτός ήταν ο σκοπός του στην τελική, να το πετάξω και να το αντικαταστήσω επειδή μέσα σε μια νύχτα μετά από ένα update έχασε οριστικά την υποστήριξή του? 

Έγραψες ότι ο φίλος @Cre3p δεν είναι επαγγελματίας αλλά χομπίστας, βάσει του πόσα λεφτά εκτιμάς πώς βγάζει και του πόσα λεφτά ρίχνει σε hardware/software. Ούτε καν δηλαδή ζήτησες να δείς τη δουλειά του, την ποιότητά της, παρ'όλα αυτά κατέληξες στο συμπέρασμα ότι δεν είναι επαγγελματίας αλλά χομπίστας. Τα συμπεράσματα δικά σου και των αναγνωστών......... 

Και πώς οι επαγγελματίες που γνωρίζουν πώς λειτουργεί η αγορά και πως στηνεται ενα επαγγελματικο και αξιοπιστο μηχανημα και που προφανώς βγάζουν λεφτά ως επαγγελματίες μπορούν να υποστηρίζουν την αντικατάσταση του εξοπλισμού που σχετίζεται με την επιχειρηματική τους δραστηριότητα όποτε αυτό απαιτηθεί ώστε να συμβαδίζουν με τις αναβαθμίσεις που επιθυμεί η Microsoft να επιβάλει (όχι ακριβώς επιβάλει, αλλά με τον τρόπο της δεν σου αφήνει πολλές επιλογές πέρα από τις "πατέντες").

Σενάριο 1 (χομπίστα):

Χρήστης έχει ρίξει πολύ ωραίο ζεστό χρήμα πρό 15ετίας για ποιοτικότατο πολυκάναλο audio interface / dac (24/192) που λειτουργεί ΘΑΥΜΑΣΙΑ στα Windows 7. Επιτελεί στο ακέραιο τον σκοπό για τον οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε. Στα Win 10 λειτουργεί ακόμη με πατέντα όμως και με μικρά προβλήματα με τεράστιο DPC latency. Στα Win 11 δεν δουλεύει καθόλου....

Τι του προτείνεις να κάνει?

Σενάριο 2 (επαγγελματία):

Επιχείρηση έχει δαπανήσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε εξοπλισμό CNC router, κοπτικών και ειδικών scanner μεγάλων διαστάσεων προ 17 ετών. Ο εξοπλισμός είναι συντηρημένος και παράγει έργο απροβλημάτιστα όλα αυτά τα χρόνια ωστόσο δεν υποστηρίζεται καθόλου στα Win 11 και το proprietary software πολύ απλά δεν λειτουργεί.

Τι της προτείνεις να κάνει?

Σενάριο 3 (επαγγελματία):

Επιχείρηση διαθέτει εξοπλισμό ηχητικών μετρήσεων για μελέτες ηχορρύπανσης. Εξοπλισμός state-of-the-art 15 ετίας με λογισμικό που υποστηρίζει αυστηρά μόνο WinXP-Win7. Κόστισε κοντά στα 15.000€. Δεν δουλεύει φυσικά με Win 11.

Επεξ/σία από Ardov
Δημοσ.
11 ώρες πριν, amigagr είπε

Oτιδήποτε εκτός Linux!

Για παλια συστηματα αλλα και για καινούργια ακομα και gaming, ΜΟΝΟ Linux.

Ειναι ενημερωμενα παντα, η ασφαλεια τους ειναι Over The Top, και για τεμπελιές εχουν και τις εκδοσεις Linux Mint Cinnamon και δεν γραφεις ουτε μια γραμμη κωδικα, ολα plug and play.

Δεν καταλαβαινω τον λογο που αναφερουν το 2025 τα windows 7, που ναι ειναι φανταστικα αλλα οποιος εχει συνδεμενο PC στο ιντερνετ ειναι αυτο που λεμε (Χωνί), π.χ ειναι οταν σπας το καρτερ του αυτοκινήτου και τα λαδια εξαφανίζονται, ακριβως το ιδιο πραγμα , μηδέν ασφάλεια, και τωρα με τα εργαλεια Α.Ι ΠακιστανοΙνδοΤαιβανεζοι, στελνουν εργαλεια και εντοπιζουν τρυπες ανα κρατος, οπου εχεις κανει συναλλαγη με χρηματοοικονομικα συστηματα, τελείωσες.

• Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ardov είπε

"Τζάμπα τον κόπο μου που κάθισα κι έγραψα ενα ολόκληρο κατεβατό"......

"και μαντεψε, οι επαγγελματιες εχουν latest  hardware και το πιο προσφατο λειτουργικο για να τρεχουν ολοι οι drivers και ολα τα προγραμματα στο βελτιστο"

Από την υπογραφή σου και μόνο φαίνεται ότι είσαι φανατικός gamer και προφανώς τα χώνεις (τα λεφτά) χωρίς λύπηση. Και θα το ξανακάνεις σε 2-3 χρόνια γιατί το γουστάρεις και μπράβο σου. Τώρα προσπάθησε να βγείς από το mentality του gamer και δες την κατάσταση λίγο πιο ολοκληρωμένα.

Σε παρακαλώ κάτσε να ξαναδιαβάσεις όσα γράφω και προσπάθησε να αντιληφθείς ότι δεν καθόμαστε όλοι να παίζουμε παιχνίδια στα PC μας. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ έστω λίγο να αντιληφθείς. Δεν είναι ο σκοπός της συζήτησης να επιτεθούμε ο ένας στον άλλον. Με τον τρόπο σου έμμεσα προσβάλεις τον άνθρωπο αυτόν λέγοντας ότι δεν είναι επαγγελματίας επειδή εργάζεται σε παλαιότερης γενιάς hardware/software που μπορεί εκείνον να τον υπερκαλύπτει!

ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!!!!!!! Να μερικά άλλα σημαντικά παραδείγματα.

Μα μέχρι πρίν λίγα χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των ATMs ήταν με WinXP

Και αυτό που προτείνω δεν είναι να πάψει η εξέλιξη του λειτουργικού, ούτε η υποστήριξη legacy συσκευών και software να γίνεται τροχοπέδη για την εξέλιξή του. Ωστόσο θα μπορούσε να διαθέτει ελάχιστους πόρους η Microsoft για να συντηρήσει έστω τα Win 10 για τουλάχιστον μια 5-8ετία με ΔΩΡΕΑΝ security updates! Αλλά όπως όλα σε αυτή τη ζωή πλέον γίνονται σχεδόν επιβεβλημένα (με ένα όμορφο "περιτύλιγμα" ώστε να μην είναι εμφανές αυτό) με γνώμονα ξεκάθαρα το κέρδος και όχι του κάθε ανθρώπου-πελάτη φυσικά.

Το ότι μένουν στάσιμες κάποιες εταιρίες δεν είναι δικαιολογία. Η τεχνολογία στον χώρο της πληροφορικής (IT) εξελίσσεται, καθώς και τα ανάλογα προγράμματα. Το ότι οι κατασκευαστές Software δεν έκαναν καν τον κόπο να ενημερώσουν το Software τους, είναι λάθος δικό τους. Δεν μπορείς να μου φέρνεις για λογικό παράδειγμα τα ATM που διαχειρίζονται τραπεζικά δεδομένα και λεφτά το ότι έτρεχαν ακόμα με XP που είναι σουρωτήρι. Ένας σωστός προγραμματιστής / "Engineer" θα πρέπει να βαδίζει με την εξέλιξη της τεχνολογίας και όχι να μένει στάσιμος. Εσύ ως καταναλωτής ίσως να μην το βλέπεις έτσι αλλά ίσως να κοιτούσαν μερικοί παραπέρα από την Microsoft που τόσα χρόνια βασίζονται σε αυτή ενώ έχει τόσα ελαττώματα; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, Ardov said:

Ναι όμως έχει δειχθεί ότι υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές hardware/software που μόνο με πατέντα μπορείς πλέον να τα δουλέψεις. Μια οποιαδήποτε αναβάθμιση σε latest Win 11 θα συμπαρασύρει και τον συνοδευτικό εξοπλισμό / software που μπορεί να κυμαίνεται από μερικές χιλιάδες έως και δυσθεώρητα ποσά..... που δεν διαθέτουν όλοι.

Γιατί κάτι που λειτουργεί ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ και ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ και αυτός ήταν ο σκοπός του στην τελική, να το πετάξω και να το αντικαταστήσω επειδή μέσα σε μια νύχτα μετά από ένα update έχασε οριστικά την υποστήριξή του? 

Έγραψες ότι ο φίλος @Cre3p δεν είναι επαγγελματίας αλλά χομπίστας, βάσει του πόσα λεφτά εκτιμάς πώς βγάζει και του πόσα λεφτά ρίχνει σε hardware/software. Ούτε καν δηλαδή ζήτησες να δείς τη δουλειά του, την ποιότητά της, παρ'όλα αυτά κατέληξες στο συμπέρασμα ότι δεν είναι επαγγελματίας αλλά χομπίστας. Τα συμπεράσματα δικά σου και των αναγνωστών......... 

Και πώς οι επαγγελματίες που γνωρίζουν πώς λειτουργεί η αγορά και πως στηνεται ενα επαγγελματικο και αξιοπιστο μηχανημα και που προφανώς βγάζουν λεφτά ως επαγγελματίες μπορούν να υποστηρίζουν την αντικατάσταση του εξοπλισμού που σχετίζεται με την επιχειρηματική τους δραστηριότητα όποτε αυτό απαιτηθεί ώστε να συμβαδίζουν με τις αναβαθμίσεις που επιθυμεί η Microsoft να επιβάλει (όχι ακριβώς επιβάλει, αλλά με τον τρόπο της δεν σου αφήνει πολλές επιλογές πέρα από τις "πατέντες").

Σενάριο 1 (χομπίστα):

Χρήστης έχει ρίξει πολύ ωραίο ζεστό χρήμα πρό 15ετίας για ποιοτικότατο πολυκάναλο audio interface / dac (24/192) που λειτουργεί ΘΑΥΜΑΣΙΑ στα Windows 7. Επιτελεί στο ακέραιο τον σκοπό για τον οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε. Στα Win 10 λειτουργεί ακόμη με πατέντα όμως και με μικρά προβλήματα με τεράστιο DPC latency. Στα Win 11 δεν δουλεύει καθόλου....

Τι του προτείνεις να κάνει?

Σενάριο 2 (επαγγελματία):

Επιχείρηση έχει δαπανήσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε εξοπλισμό CNC router, κοπτικών και ειδικών scanner μεγάλων διαστάσεων προ 17 ετών. Ο εξοπλισμός είναι συντηρημένος και παράγει έργο απροβλημάτιστα όλα αυτά τα χρόνια ωστόσο δεν υποστηρίζεται καθόλου στα Win 11 και το proprietary software πολύ απλά δεν λειτουργεί.

Σενάριο 3 (επαγγελματία):

Επιχείρηση διαθέτει εξοπλισμό ηχητικών μετρήσεων για μελέτες ηχορρύπανσης. Εξοπλισμός state-of-the-art 15 ετίας με λογισμικό που υποστηρίζει αυστηρά μόνο WinXP-Win7. Κόστισε κοντά στα 15.000€. Δεν δουλεύει φυσικά με Win 11.

εξακολουθεις να παραθετεις εξαιρεσεις, οι επαγγελματιες ριχνουν ζεστο χρημα και παρακολουθουν τις εξελιξεις της αγορας τοσο σε hardware οσο και software τα οποια εξελισσονται συνεχως, 
τωρα αν μια εταιρεια εχει αγορασει ενα πανακριβο κοπτικο ή ενα cnc προ 15ετιας και ολη η γραμμη παραγωγης εξαρταται απο αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο, δεν εχουν καμια σχεση με το θεμα και απορω που εξακολουθεις να επιμενεις

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Huruduru είπε

Το ότι μένουν στάσιμες κάποιες εταιρίες δεν είναι δικαιολογία. Η τεχνολογία στον χώρο της πληροφορικής (IT) εξελίσσεται, καθώς και τα ανάλογα προγράμματα. Το ότι οι κατασκευαστές Software δεν έκαναν καν τον κόπο να ενημερώσουν το Software τους, είναι λάθος δικό τους. Δεν μπορείς να μου φέρνεις για λογικό παράδειγμα τα ATM που διαχειρίζονται τραπεζικά δεδομένα και λεφτά το ότι έτρεχαν ακόμα με XP που είναι σουρωτήρι. Ένας σωστός προγραμματιστής / "Engineer" θα πρέπει να βαδίζει με την εξέλιξη της τεχνολογίας και όχι να μένει στάσιμος. Εσύ ως καταναλωτής ίσως να μην το βλέπεις έτσι αλλά ίσως να κοιτούσαν μερικοί παραπέρα από την Microsoft που τόσα χρόνια βασίζονται σε αυτή ενώ έχει τόσα ελαττώματα; 

Μαζί κι εγώ όσον αφορά τα ATM και την ασφάλεια τους.

Στασιμότητα δεν το λές όμως αφού με αυτά έγιναν τετράκις τρισεκατομμύρια συναλλαγές και οι αντίστοιχοι κολοσσοί (NCR, DIEBOLD και οι πελάτες τους) τα λειτουργούσαν τόσα χρόνια σε όλο τον κόσμο. Πληρώναν αδρά την Microsoft για να τους παρέχει υποστήριξη με αναβαθμίσεις ασφαλείας μέχρι το 2019 και πολλά ακόμη παραμένουν σε λειτουργία σε άλλες χώρες!

Δεν αναιρεί το γεγονός ότι έπρεπε να αναβαθμιστούν! Και που πήγαν, στα WIndows 7!!!! Στη χώρα μας ακόμη λειτουργούν τέτοια ATMs με extended security updates support!!!  Αδιανότητο αλλά πραγματικότητα.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ardov είπε

Μαζί κι εγώ όσον αφορά τα ATM και την ασφάλεια τους.

Στασιμότητα δεν το λές όμως αφού με αυτά έγιναν τετράκις τρισεκατομμύρια συναλλαγές και οι αντίστοιχοι κολοσσοί (NCR, DIEBOLD και οι πελάτες τους) τα λειτουργούσαν τόσα χρόνια σε όλο τον κόσμο. Πληρώναν αδρά την Microsoft για να τους παρέχει υποστήριξη με αναβαθμίσεις ασφαλείας μέχρι το 2019 και πολλά ακόμη παραμένουν σε λειτουργία σε άλλες χώρες!

Δεν αναιρεί το γεγονός ότι έπρεπε να αναβαθμιστούν! Και που πήγαν, στα WIndows 7!!!! Στη χώρα μας ακόμη λειτουργούν τέτοια ATMs με extended security updates support!!!  Αδιανότητο αλλά πραγματικότητα.

Επαναλαμβάνω, δεν τους υποχρέωνε κανείς όλα αυτά τα χρόνια να κρέμονται από τα τέτοια της Microsoft. Θα μπορούσαν να κάνουν την μετάβαση των προϊόντων τους στην πάροδο του χρόνου σε Linux, για να είναι πιο ευέλικτη η ανάπτυξη του λογισμικού και όχι κλειδωμένη πίσω από την Closed Source Microsoft. Αλλά όπως είπα και παραπάνω.. η βολικότητα, αυτό ξέρω, δεν μαθαίνω κάτι άλλο και ιδού τα αποτελέσματα. Fun Fact οι περισσότερες οικιακές συσκευές τρέχουν με Java εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το Android είναι Linux λειτουργικό, το MacOS και iOS Unix. Οι Server στους οποίους γίνονται Hosting οι γνωστές τεράστιες πλατφόρμες, τρέχουν Linux. Τα API των εταιριών Google, Meta κλπ είναι γραμμένα με Java/kotlin και Python. 

• Super Moderators
Δημοσ.
30 minutes ago, Ardov said:

Να τα κρατάει offline.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τότε που κυκλοφορούσαν τα 7 έχω να ασχοληθώ με Windows. Πρόσφατα που προσπάθησα να κάνω μια εργασία με τα 11άρια μου φάνηκε κόλαση η λειτουργικότητα. Ειλικρινά τι διάολο προσπαθούν να αποδείξουν, οτι το να κάνεις μια ενέργεια απλή θέλεις 5-8 κλικ παραπάνω και το θεωρούν πρόοδο? Κρίμα γιατί κατά την άποψή μου μέχρι και τα 7άρια τα Windows ήταν πιο απλά και εύχρηστα ενώ τώρα πιο δύσκολα στη χρήση....αλλά τον λόγο δεν μπορώ να καταλάβω!

Επεξ/σία από gregory22
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...