Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 minutes ago, Huruduru said:

Για ρώτα και κρατικές υπηρεσίες, αεροδρόμια, τράπεζες και λοιπές εταιρίες πέρσι τι τράβηξαν με το Crowdstrike. Δεν κάνουν όλοι την ίδια χρήση :) 

Που δεν ήταν πρόβλημα των Windows αλλά της crowdstrike, πρόβλημα που δεν έχει η Apple αφού είναι ανύπαρκτη σε εταιρικά περιβάλλοντα και μιλάμε για κανονικά, όχι της πλάκας με κάτι designers και devs που παίρνουν iMac των 2 χιλιάδων

• Like 14
  • Thanks 4
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Huruduru said:

Για ρώτα και κρατικές υπηρεσίες, αεροδρόμια, τράπεζες και λοιπές εταιρίες πέρσι τι τράβηξαν με το Crowdstrike. Δεν κάνουν όλοι την ίδια χρήση :) 

Το τράβηξαν εξαιτίας του προβληματικού update του Crowdstrike όμως.

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Huruduru είπε

spacer.png

Κανένας από αυτούς δεν χρησιμοποιεί Apple για ευνόητους λόγους. Ούτε θα χρησιμοποιήσει ποτέ ερασιτεχνικά λογισμικά και hardware

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Zynto είπε

Ούτε θα χρησιμοποιήσει ποτέ ερασιτεχνικά λογισμικά και hardware

Πολύ ενδιαφέρον η επιλογή στις λέξεις σου. Τα MacOS είναι linux unix-based λογισμικό. Απλά το λέω προς ενημέρωση σου.

Επεξ/σία από rifraf
  • Haha 3
Δημοσ.
4 minutes ago, Hacker?pcs said:

Που δεν ήταν πρόβλημα των Windows αλλά της crowdstrike, πρόβλημα που δεν έχει η Apple αφού είναι ανύπαρκτη σε εταιρικά περιβάλλοντα και μιλάμε για κανονικά, όχι της πλάκας με κάτι designers και devs που παίρνουν iMac των 2 χιλιάδων

Σωστά γιατί οι designers και οι devs είναι τριτοτέταρτοι που όντως χρειάζονται Macs των 2 και 3 και 4 χιλιάδων ενώ αν είσαι υπάλληλος γραφείου και δουλεύεις ένα excel ένα word άντε και λίγο outlook είσαι σε "κανονικό" περιβάλλον.

Και το λέω δουλεύοντας σε εταιρία με 150 υπαλλήλους+ και ανάθεμα πόσα προβλήματα με blue screens κυρίως από drivers αντιμετωπίζουμε κάθε βδομάδα.

• Like 2
  • Thanks 3
  • Confused 1
Δημοσ.
1 minute ago, KostasKri said:

Σωστά γιατί οι designers και οι devs είναι τριτοτέταρτοι που όντως χρειάζονται Macs των 2 και 3 και 4 χιλιάδων ενώ αν είσαι υπάλληλος γραφείου και δουλεύεις ένα excel ένα word άντε και λίγο outlook είσαι σε "κανονικό" περιβάλλον.

Και το λέω δουλεύοντας σε εταιρία με 150 υπαλλήλους+ και ανάθεμα πόσα προβλήματα με blue screens κυρίως από drivers αντιμετωπίζουμε κάθε βδομάδα.

Κανονικό = μαζικά δίκτυα με δεκάδες/εκατοντάδες/χιλιάδες υπολογιστές που πρέπει να διαχειρίζονται κεντρικά και μπαίνει στο παιχνίδι Windows Domains, AD, Azure κτλ, πράγματα που δεν υπάρχουν στην Apple και εξ ου είναι σχεδόν αποκλειστικά Windows. Και ναι, τα απειροελάχιστα τερματικά που δεν θα είναι Windows για κανένα Final Cut ή Adobe δεν είναι αυτό που εννοούμε όταν λέμε "εταιρικό περιβάλλον" και αφορούσαν αυτούς που την έπαθαν με την Crowdstrike

Και το IT της εταιρείας σου είναι ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ αν εν έτει 2025 με Windows 10/11 βλέπουν bluescreen

• Like 6
Δημοσ.

Εγω παντως με φρεσκια εγκατασταση win11 πριν 6 μηνες εχω ηδη δει μεχρι τωρα 3-4 φορες μπλε οθόνη! Αμα πεσει η τιμε του mac min 512 στο black friday μαλλον θα παίξει αλλαγή!

• Like 1
Δημοσ.
29 minutes ago, KostasKri said:

Αντίθετα πάλι σε εμάς σε εταιρία 1000+ χρηστών δεν είχαμε ποτέ θέμα με BSOD σε windows pc (εξαιρώντας hardware προβλήματα).

Και εννοείται όλο το IT είμαστε με Windows PCs όπως και το 90% των VMs μας. Τα υπόλοιπα είναι σε linux.

Μόνο το marketing έχει Mac(ποιός άλλος), αλλά ευτυχώς είναι λίγα τα άτομα γιατί κλαίγονται συχνά πυκνά για τις Adobe εφαρμογές τους που κολλάνε και δεν μπορούν να "σχεδιάσουν την νέα σουπερ ντουπερ αφίσα που χωρίς αυτή θα πεθάνει η εταιρία".

Τουλάχιστον σαν IT, πιό σπ@σ@ρχι... από τα MAC δεν υπάρχουν.

Το βιντεάκι του θέμα τραγικό, θα ήθελε η apple να έχει τους πελάτες της MS.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Πόσα χρόνια έχω να δω τέτοια άραγε...

Από το 2015 εγώ που άφησα τα 7.

Εκείνο το καλοκαίρι είχα ανακαλύψει μια έκδοση που λεγόταν
Windows 10 Enterprise LTSB και είπα να την δοκιμάσω γιατί μου άρεσε το concept
πως είναι απαλλαγμένο από bloatware και προορίζεται σε τομείς που δεν "σηκώνουν" λάθη.

Από ΑΤΜ που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια, μηχανήματα υποστήριξης ζωής στα νοσοκομεία, 
ρομπότ αυτοκινητοβιομηχανιών μέχρι και συστήματα πλοήγησης σε υποβρύχια.

Διαβάζοντας τα αυτά και επειδή αυτά που κάνω εγώ είναι εξίσου σημαντικά —όπως το να μη κολλήσει το Spotify ενώ ψήνω καφέ στις 3 το πρωί
ή να μην πάει χαμένο το checkpoint στο Dark Souls— τα έβαλα🤣

Από τότε δεν υπάρχει άλλη έκδοση Windows για μένα από LTSB/LTSC. 

• Like 1
Δημοσ.
46 minutes ago, rifraf said:

Πολύ ενδιαφέρον η επιλογή στις λέξεις σου. Τα MacOS είναι linux-based λογισμικό. Απλά το λέω προς ενημέρωση σου.

bsd based οχι linux. μην μπλεκεις τις π...ες με τις βουρτσες!

• Like 5
Δημοσ.
41 minutes ago, Hacker?pcs said:

Κανονικό = μαζικά δίκτυα με δεκάδες/εκατοντάδες/χιλιάδες υπολογιστές που πρέπει να διαχειρίζονται κεντρικά και μπαίνει στο παιχνίδι Windows Domains, AD, Azure κτλ, πράγματα που δεν υπάρχουν στην Apple και εξ ου είναι σχεδόν αποκλειστικά Windows. Και ναι, τα απειροελάχιστα τερματικά που δεν θα είναι Windows για κανένα Final Cut ή Adobe δεν είναι αυτό που εννοούμε όταν λέμε "εταιρικό περιβάλλον" και αφορούσαν αυτούς που την έπαθαν με την Crowdstrike

Και το IT της εταιρείας σου είναι ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ αν εν έτει 2025 με Windows 10/11 βλέπουν bluescreen

Εγώ είμαι ο ΙΤ της εταιρίας και μάλλον δεν έχεις δει ποτέ τι γίνεται με driver updates ή με docking stations για laptop που αποσυνδέονται μόνα τους σε ανύποπτους χρόνους μετά από windows update.

11 minutes ago, nemesiskp said:

Αντίθετα πάλι σε εμάς σε εταιρία 1000+ χρηστών δεν είχαμε ποτέ θέμα με BSOD σε windows pc (εξαιρώντας hardware προβλήματα).

Και εννοείται όλο το IT είμαστε με Windows PCs όπως και το 90% των VMs μας. Τα υπόλοιπα είναι σε linux.

Μόνο το marketing έχει Mac(ποιός άλλος), αλλά ευτυχώς είναι λίγα τα άτομα γιατί κλαίγονται συχνά πυκνά για τις Adobe εφαρμογές τους που κολλάνε και δεν μπορούν να "σχεδιάσουν την νέα σουπερ ντουπερ αφίσα που χωρίς αυτή θα πεθάνει η εταιρία".

Τουλάχιστον σαν IT, πιό σπ@σ@ρχι... από τα MAC δεν υπάρχουν.

Το βιντεάκι του θέμα τραγικό, θα ήθελε η apple να έχει τους πελάτες της MS.

Γι αυτό είπα κυρίως για driver προβλήματα. Ή 2-3 φορές μου έχει τύχει να τα δημιουργεί ο outlook και να μην στρώνει με τίποτα παραμόνο format.

• Like 1
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Hacker?pcs said:

Αυτός που το σκέφτηκε στην Apple είναι 60+ σίγουρα και δεν έχει καμία επαφή με Windows, αστειότητες από την Apple και αχρειάστες κιόλας αν σκεφτεί κανείς την επιτυχία των Apple Silicon τα τελευταία χρόνια στα laptops

Τελευταία φορά που είχα, ήταν όταν έτρεχα ακόμα Windows 11 σε laptop του 2021 και μετά από προβληματικό update (στο stable channel), το PC άρχισε να κρασάρει αμέσως μετά το boot, αν ήταν μόνο με μπαταρία. Το πρόβλημα λύθηκε μόνο με roll back του συγκεκριμένου update.

Που δεν ήταν πρόβλημα των Windows αλλά της crowdstrike

Δεν είναι τόσο απλό και εκεί ακριβώς πατάει η διαφήμιση. Ήταν πρόβλημα της αρχιτεκτονικής του λειτουργικού που έχει αφήσει το kernel μπάτε-σκύλοι αλέστε, με αποτέλεσμα το bug της Crowdstrike να κρασάρει όλο το σύστημα.

1 hour ago, rifraf said:

Τα MacOS είναι linux-based λογισμικό

Unix-based, αλλά το γενικό νόημα ισχύει, η αρχιτεκτονική έφταιγε.

Κανονικό = μαζικά δίκτυα με δεκάδες/εκατοντάδες/χιλιάδες υπολογιστές που πρέπει να διαχειρίζονται κεντρικά και μπαίνει στο παιχνίδι Windows Domains, AD, Azure κτλ

Το βασικό πρόβλημα στο συμβάν της Crowdstrike ήταν με τα clients και endpoints που κράσαραν (και έτρεχαν Windows). Το backbone δεν κράσαρε. Μάντεψε γιατί. Επειδή δεν έτρεχε Windows...

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
53 minutes ago, KostasKri said:

Αν μιλάμε για autocad 100% κανένας δεν χρειάζεται mac ,παίρνουν mac γιατι θέλουν να πάρουν όχι γιατι το χρειάζονται

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, Thresh said:

Πόσα χρόνια έχω να δω τέτοια άραγε...

Είχα να δω και εγώ χρόνια είναι η αλήθεια. 
Μου πέταξε ένα όταν δοκίμαζα κάτι timings στις μνήμες αλλά από τότε δεν έχω ξανά δει :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...