Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον πριν δυο μερες ειδα ενα σπιτι και προχωρισαμε οτι θα το νοικιασω. Η μεσιτρια μου ειπε να παω την επομενη μερα να παρω κλειδια και να κανω το συμβολαιο. Πηγα, και το μονο που υπεγραψα ειναι η αποδειξη για την αμοιβη, της εδωσα 350 ευρω και δν εκανε και τιποτα τρελο. Οποτε αυτη την στιγμη εχω πληρωσει την μεσιτρια και χωρις να εχει ενοικιαστει το σπιτι. Μπορω να παρω την μεσιτικη αμοιβη πισω αν εν τελη δεν νοικιασω το σπτι?
Επισης οταν εδωσα την αμοιβη δεν ηξερα οτι δεν θα κανω συμβολαιο αργοτερα. Διαφωτιστε με ειμαι φοιτητρια και αφραγκη🙏

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lucine_raven είπε

λοιπον πριν δυο μερες ειδα ενα σπιτι και προχωρισαμε οτι θα το νοικιασω. Η μεσιτρια μου ειπε να παω την επομενη μερα να παρω κλειδια και να κανω το συμβολαιο. Πηγα, και το μονο που υπεγραψα ειναι η αποδειξη για την αμοιβη, της εδωσα 350 ευρω και δν εκανε και τιποτα τρελο. Οποτε αυτη την στιγμη εχω πληρωσει την μεσιτρια και χωρις να εχει ενοικιαστει το σπιτι. Μπορω να παρω την μεσιτικη αμοιβη πισω αν εν τελη δεν νοικιασω το σπτι?
Επισης οταν εδωσα την αμοιβη δεν ηξερα οτι δεν θα κανω συμβολαιο αργοτερα. Διαφωτιστε με ειμαι φοιτητρια και αφραγκη🙏

Αλλαξες δλδ γνώμη και δεν το θες το σπίτι;

Γενικά δεν πάω τους μεσίτες αλλά εδώ δεν ξέρω τι παραπάνω περίμενες να κάνει....Ειδικά απο την στιγμή που είσαι στενά οικονομικά θα έπρεπε να είσαι πιο μαζεμένη και κατασταλαγμενη πριν πληρώνεις μεσίτες κλπ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αλλαξες δλδ γνώμη και δεν το θες το σπίτι;

Γενικά δεν πάω τους μεσίτες αλλά εδώ δεν ξέρω τι παραπάνω περίμενες να κάνει....Ειδικά απο την στιγμή που είσαι στενά οικονομικά θα έπρεπε να είσαι πιο μαζεμένη και κατασταλαγμενη πριν πληρώνεις μεσίτες κλπ. 

Οχι δεν αλλαξα γνωμη αλλα αν κατι γινει και δεν νοικιασω τελικα δεν μπορω να παρω πισω την αμοιβη?
Επισης ναι συμφωνω σε αυτο που λες αλλα πιστεβα οτι θα κανω συμβολαιο την ιδια μερα γιατι αυτο μου ειπαν. Τωρα χωρις  συμβολαιο το σπιτι ουσιαστικα δεν το εχω νοικιασει ακομα οποτε ο ιδιοκητης μπορει εν τελη να το νοικιασει σε καποιον αλλον. Επισης εγω εχω γυρισει την πολη μου δεν ειμαι εκει

Επεξ/σία από lucine_raven
Δημοσ.

θα προχωρήσει η ενοικίαση λογικά, δεν ζήτησαν τα στοιχεία σου; Θα σου έρθει ειδοποίηση στο taxis. 

Γενικά, αν δεν προχωρήσει από δική τους υπαιτιότητα μπορείς να τα ζητήσεις πίσω. Αν εσύ δεν το θέλεις δεν νομίζω ότι μπορεί κάτι να γίνει, μόνο αν θέλει. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, zio10 είπε

θα προχωρήσει η ενοικίαση λογικά, δεν ζήτησαν τα στοιχεία σου; Θα σου έρθει ειδοποίηση στο taxis. 

Γενικά, αν δεν προχωρήσει από δική τους υπαιτιότητα μπορείς να τα ζητήσεις πίσω. Αν εσύ δεν το θέλεις δεν νομίζω ότι μπορεί κάτι να γίνει, μόνο αν θέλει. 

Τα στοιχεια μου τα εχει ο αδελφοσ του ιδιοκτητη, ο ιδιοκτητης ειναι και αυτος εκτος πολης. Επισης ο αδελφος που εχει τα στοιχεια μου φενεται πολυ στα χαμενα παιζει να εχει χασει ιδη οτι του εδωσα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Μα τι να απαντήσει ο οποιοσδήποτε;

Πήγες να υπογράψεις συμβόλαιο, συμβόλαιο δεν υπέγραψες, αντίθετα πλήρωσες αμοιβή. Δεν ρώτησες επιτόπου το μεσιτικό γραφείο γιατί δεν υπογράφεις;

Για την επιστροφή της αμοιβής, εξαρτάται αν έχεις υπογράψει συμφωνητικό και τι προβλέπει αυτό.

Στον αέρα, ό,τι και να πούμε... Πέρασε πάλι από το μεσιτικό γραφείο, δεν έχω να προτείνω κάτι άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το οτι εδωσες την αμοιβη, νομιζω σημαινει οτι εκλεισες το σπιτι. Δεν το θελεις ή δεν εισαι σιγουρη?Τοτε νομιζω κακως εδωσες.

Οταν ειχα δει 3-4 σπιτια πριν αγορασω τελικα,(διαφορετικοι μεσιτες) αντι να νοικιασω, δε μου ζητησε κανεις αμοιβη, γιατι δεν ειχα συμφωνησει οτι θα προχωρησω σε κατι.

Επεξ/σία από rallistas
Δημοσ.
5 ώρες πριν, zio10 είπε

Αν εσύ δεν το θέλεις δεν νομίζω ότι μπορεί κάτι να γίνει, μόνο αν θέλει. 

Φυσικα και μπορει να γινει. Ο μεσιτης πληρωνεται με την πραξη. Οχι με την συσταση.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Φυσικα και μπορει να γινει. Ο μεσιτης πληρωνεται με την πραξη. Οχι με την συσταση.

Το έγραψα με το σκεπτικό ότι θα κάνουν αυτό που συμφωνήθηκε. Γενικά όμως δεν έχω καταλάβει αν θέλει το σπίτι. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, lucine_raven είπε

αλλα αν κατι γινει και δεν νοικιασω τελικα δεν μπορω να παρω πισω την αμοιβη?

Ναι μπορείς. Σύμφωνα με τον νόμο, η μεσιτική αμοιβή καταβάλλεται μόνο μετά την υπογραφή του μισθωτηρίου.

Άρθρο 703 του ΑΚ

Αυτό που πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο είναι αν ο μεσίτης είναι νόμιμος ή παράνομος και το ενδεχόμενο να χάσεις τα χρήματα που έδωσες αν συντρέχει η δεύτερη περίπτωση

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Nabuko είπε

Ναι μπορείς. Σύμφωνα με τον νόμο, η μεσιτική αμοιβή καταβάλλεται μόνο μετά την υπογραφή του μισθωτηρίου.

Άρθρο 703 του ΑΚ

Αυτό που πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο είναι αν ο μεσίτης είναι νόμιμος ή παράνομος και το ενδεχόμενο να χάσεις τα χρήματα που έδωσες αν συντρέχει η δεύτερη περίπτωση

ενταξει σε ευχαριστω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...