Crash24 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:47 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:47 μμ Το Xiaomi 15T Pro ανήκει σε μία πολύ ιδιαίτερη υποκατηγορία smartphones. Αν και ξεκάθαρα high-end – καθώς έρχεται στα €899 στην έκδοση με χωρητικότητα 512 GB που κυκλοφορεί στη χώρα μας – χαρακτηρίζεται και ως «flagship killer», μία συσκευή δηλαδή που κοιτά στα μάτια τις ναυαρχίδες χωρίς όμως να προσφέρεται σε εξίσου υψηλή τιμή. Όπως και πέρυσι λοιπόν (με το 14Τ Pro), έτσι και φέτος η Xiaomi φιλοδοξεί με το 15T Pro να κλείσει το μάτι σε εκείνους που έχουν ένα σεβαστό budget για αγορά νέου κινητού, ωστόσο δίνουν σπουδαία έμφαση στη σχέση τιμής/απόδοσης στοχεύοντας πάνω απ’ όλα σε μία έξυπνη αγορά. Πόσο έξυπνη είναι όμως εκείνη του Xiaomi 15T Pro; Εμφάνιση – Σχεδιασμός Η Xiaomi δεν είχε λόγο να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές όσον αφορά στο look της συσκευής. Οι διαστάσεις της έχουν αυξηθεί (162,7 x 77,9 x 8 χιλ. από 160,4 x 75,1 x 8,4 χιλ. πέρυσι), κάτι αναμενόμενο λόγω της μεγαλύτερης οθόνης (6,83 από 6,67 ίντσες). Το βάρος πάντως έχει μείνει σταθερό στα 210 γραμμάρια, με το σώμα και το πλαίσιο να είναι από κράμα αλουμινίου τύπου 6M13 – τουτέστιν ενισχυμένο. Το Xiaomi 15T Pro έρχεται σε τρία χρώματα κι αν το μαύρο και το γκρι είναι λίγο-πολύ συμβατικά, το λεγόμενο mocha gold (ένα μεταλλικό μπρονζέ σαν να λέμε) είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Στα θετικά της συσκευής πως το χρώμα καλύπτει σώμα και πλαίσιο. Στην πρόσοψη κυριαρχεί η οθόνη ενώ στην πλάτη το bump των καμερών έχει ακόμα πιο στρογγυλεμένες γωνίες. Στην κάτω δεξιά γωνία, επίσης στην πλάτη, υπάρχει ένα κείμενο νομικής φύσης που αν και απαραίτητο – μάλλον – καταλαμβάνει περισσότερο χώρο κι από το λογότυπο της Xiaomi! Τα καλά νέα είναι πως η επιφάνεια της συσκευής έχει ματ υφή με αποτέλεσμα να μην πέφτει θύμα των δαχτυλιών. Τη δε οθόνη προστατεύει Gorilla Glass 7i που αν και δεν είναι το ισχυρότερο προϊόν της Corning, εντούτοις κάνει μια χαρά δουλειά. Το Xiaomi 15T Pro διαθέτει προστασία από νερό και γρατζουνιές βάσει πιστοποίησης IP68. Όπως προαναφέραμε, η οθόνη του Xiaomi 15T Pro έχει ανέβει στις 6,83 ίντσες. Πρόκειται για μία υπέροχη AMOLED με ανάλυση 1280 x 2772 pixels (λόγος διαστάσεων 19,5:9), ρυθμό ανανέωσης 144 Hz, ρυθμό δειγματοληψίας 480 Hz, μέγιστη φωτεινότητα 3200 nits, HDR10+ και Dolby Vision. Ως προς τον ρυθμό ανανέωσης, η συσκευή θα κάνει η ίδια την κατάλληλη επιλογή ανάλογα με τη χρήση: 30 Hz σε λειτουργία always on, 60 Hz όταν απλά είναι ενεργή χωρίς να κάνετε κάτι, 120 Hz στα μενού κλπ. Η δε μέγιστη φωτεινότητα έχει μειωθεί από τα 4000 nits του Xiaomi 14T Pro αλλά και πάλι αρκεί για να διασφαλίσει πως θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε άνετα τη συσκευή ακόμα και κάτω από τις ακτίνες του ηλίου. Διαβάστε ολόκληρο το review
gagarin Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Κάτοχος iPhone πολλά χρόνια τώρα, έχω να πω μόνο ότι Xiaomi και Huawei χτυπάνε στα ίσια σε καινοτομίες και ποιότητα φωτογραφίας Samsung - Apple.
keysmith Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) πολύ καλό κινητό με κάμερες σειράς xaiomi 17 σε τιμή ανάλογη βεβαια (skroutz καλύτερα και βεβαια θα πέσει σε μερικούς μήνες και άλλο). Αλλά αυτό το 6.8'' τείνει να γίνει "στανταρ" (είναι μεγέθους samsung s25 ultra) και προσωπικά το βρίσκω μεγάλο. Δυστυχώς τα μικρά είναι 6.3 (δλδ οχι μικρά απλά μικρότερα) και όλα είναι πανάκριβα. Ομως έχει καμεράρες και σίγουρα θα είναι σημείο αναφοράς (ειδικά η Χ5 οπτικό δλδ και μεχρι Χ10 καλό αποτέλεσμα θα δίνει). Υ.Γ. οι τσέπες μεγαλώνουν και αυτές να χωράνε τα διαρκώς μεγαλύτερα κινητά; Η απάντηση ειναι ΝΑΙ. Τα σημερινά παντελόνια έχουν μεγαλύτερες τσέπες από τα πριν 10-20 χρόνια. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από keysmith
zafiriws_99 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 28 λεπτά πριν, gagarin είπε Κάτοχος iPhone πολλά χρόνια τώρα, έχω να πω μόνο ότι Xiaomi και Huawei χτυπάνε στα ίσια σε καινοτομίες και ποιότητα φωτογραφίας Samsung - Apple. ποια Apple βρε...3 χρονια πισω ειναι απο τον ανταγωνισμο σε καμερες 2 1 1
BILL5 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Ο κοσμος εχει τρελαθει καθε μηνα και αλο κινητο ειναι και άσε όπου και να βγεις έξω σε λεωφορείο είτε στο μετρό σε μία καφετέρια από ένα tablet και να κινητό στα χέρια είναι δεν μιλάνε μεταξύ τους και μιλάνε μέσω του κινητού και ας είναι απέναντι στο ίδιο τραπέζι άσε που έχουν και κάτι μεγάλα ακουστικά λες και είναι σαν ραδιοφωνικό σταθμό να εδώ ξέρω σούπερ μάρκετ μου λεγε μία εργαζόμενη ότι κοίταξε να δεις ότι πια δεν χρειάζεται ούτε καν να έρχονται στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσουν και τα κάνουν από το κινητό και τους τα πάμε σπίτι έχει ερθει και ένα σούπερ μάρκετ χωρίς να έχει εργαζόμενους της amazon στην ελλάδα γκουγκλάρετε και θα το δείτε 1 1
Huruduru Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 ώρα πριν, zafiriws_99 είπε ποια Apple βρε...3 χρονια πισω ειναι απο τον ανταγωνισμο σε καμερες Καλά κατούρα και λίγο. Άμα θες καλή φωτογραφική δεν παίρνεις Smartphone. Όλες οι φωτογραφίες είναι πειραγμένες αυτόματα με machine learning. Γνωστό και ως AI πλέον. Ακόμα και στα iPhone. Άμα θες πραγματική raw δίχως επεξεργασία, αγοράζεις κάμερα. Αν δεν με πιστεύεις, ψάξε την Halide Mark II εφαρμογή σε iOS και δες την διαφορά του Process zero της Halide με την ProRAW που τραβάει η εφαρμογή «κάμερα» του iPhone. (Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα) Δυστυχώς ο σένσορας των 48Mpixel δεν είναι ανοιχτός για Zero Process πάνω από 12 Mpixel. Να συνοψίσουμε. Δεν έγιναν ξαφνικά οι μικροί φακοί των smartphone ουαου και βλέπουμε τις φωτογραφίες που βλέπουμε. Απλά βελτίωσαν τα τσιπ και το software (post processing ML) και βγάζουν τα αποτελέσματα που βλέπεις. 1 1
prokomeni Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 29 minutes ago, Huruduru said: Καλά κατούρα και λίγο. Άμα θες καλή φωτογραφική δεν παίρνεις Smartphone. Όλες οι φωτογραφίες είναι πειραγμένες αυτόματα με machine learning. Γνωστό και ως AI πλέον. Ακόμα και στα iPhone. Άμα θες πραγματική raw δίχως επεξεργασία, αγοράζεις κάμερα. Αν δεν με πιστεύεις, ψάξε την Halide Mark II εφαρμογή σε iOS και δες την διαφορά του Process zero της Halide με την ProRAW που τραβάει η εφαρμογή «κάμερα» του iPhone. (Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα) Δυστυχώς ο σένσορας των 48Mpixel δεν είναι ανοιχτός για Zero Process πάνω από 12 Mpixel. Να συνοψίσουμε. Δεν έγιναν ξαφνικά οι μικροί φακοί των smartphone ουαου και βλέπουμε τις φωτογραφίες που βλέπουμε. Απλά βελτίωσαν τα τσιπ και το software (post processing ML) και βγάζουν τα αποτελέσματα που βλέπεις. Συγκρινει κινητα μεταξυ τους οχι κινητα με καμερες. Παντως εγω που ημουν παλια χομπιστας και εχω 2 3 καμερες παιρνω μονο το κινητο μου στα ταξιδια. Θεωρω οτι το κατι παραπανω που δινει η καμερα δεν αξιζει το βαρος και το κουβαλημα 5 1
jim1912 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 48 λεπτά πριν, prokomeni είπε Συγκρινει κινητα μεταξυ τους οχι κινητα με καμερες. Παντως εγω που ημουν παλια χομπιστας και εχω 2 3 καμερες παιρνω μονο το κινητο μου στα ταξιδια. Θεωρω οτι το κατι παραπανω που δινει η καμερα δεν αξιζει το βαρος και το κουβαλημα Άλλωστε λένε πως η καλύτερη φωτογραφική είναι αυτή που έχεις πάντα μαζί σου!Παντως δεν αξίζει να κυνηγάς τις κάμερες,αγοράζοντας κάθε χρόνο νέο κινητό!Παιρνεις μια κάμερα και τελείωσες.Επειτα παίρνεις όποιο κινητό θες.Εχει mirorless πχ της Fuji που είναι εύκολες στο κουβάλημα και είσαι καλυμμένος για χρόνια.Ξεφυγαμε όμως από το θέμα του νήματος.Ωραιο κινητό,ευκαιρία να φύγω από το μήλο!
Hellenicsun Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 48 λεπτά πριν, prokomeni είπε Συγκρινει κινητα μεταξυ τους οχι κινητα με καμερες. Παντως εγω που ημουν παλια χομπιστας και εχω 2 3 καμερες παιρνω μονο το κινητο μου στα ταξιδια. Θεωρω οτι το κατι παραπανω που δινει η καμερα δεν αξιζει το βαρος και το κουβαλημα ..κι εγώ. Παρότι επαγγελματίας στον χώρο και με αρκετό εξοπλισμό, σε ένα ταξίδι θα προτιμήσω το κινητό (φωτογραφικό, όχι κάποιο mid-range). Σήμερα, μια καλή φωτογραφική με μέγεθος που να βολεύει σε ένα ταξίδι, κοστίζει περίπου όσο ένα κινητό με φωτογραφικές δυνατότητες. Χωρίς - στη δεύτερη επιλογή - να απαιτείται κάρτα μνήμης, χωρίς να χρειάζομαι έξτρα μπαταρίες, χωρίς να αλλάζω φακούς, χωρίς να πάρω backup αφού επιστρέψω στη βάση, χωρίς να πρέπει να τις περάσω από Lightroom (τραβάω μόνο .raw). Όπως, δεν υπάρχουν και οι ίδιες απαιτήσεις όπως σε μια επαγγελματική δουλειά. Υπάρχει διαφορά στη ποιότητα; Τεράστια υπέρ της φωτογραφικής. Με ενοχλεί αυτή η διαφορά τόσο ώστε να κουβαλάω σώμα, φακούς, μπαταρίες κλπ; Σε καμία περίπτωση. Σαν να λέμε ότι, προτιμώ να πηγαίνω με τη Ferrari 360 κι όχι τη Veyron 16.4 Grand Sport. Μια χαρά γρήγορα θα πάω και στη πρώτη περίπτωση, κι ας είναι πιο κάτω σε όλα από τη δεύτερη. Μην αναφερθώ δε, στη τζάμπα φθορά εξοπλισμού που πρωτίστως υπάρχει για δημιουργία εισοδήματος. Αντίθετα, χαίρομαι που βλέπω σιγά σιγά να κάνουν την εμφάνιση τους στα κινητά, τηλεφακοί με άνω των 100mm (οπτική) απόσταση και ωραία - πιο κλειστά - διαφράγματα (γιατί τα πολύ ανοιχτά, υπονομεύουν τη ποιότητα που προσπαθεί να διορθώσει λογισμικό και επεξεργαστής ανεπιτυχώς). 2 1
panther_512 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 hour ago, prokomeni said: Συγκρινει κινητα μεταξυ τους οχι κινητα με καμερες. Παντως εγω που ημουν παλια χομπιστας και εχω 2 3 καμερες παιρνω μονο το κινητο μου στα ταξιδια. Θεωρω οτι το κατι παραπανω που δινει η καμερα δεν αξιζει το βαρος και το κουβαλημα Είπες την πιο σωστή κουβέντα.
KOSTASEUOSMOS Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 1000 ευρω για Mediatek μονο πιωμενος ισως το αγοραζα 1
ZahosDoganos Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) Ανάλογα το ταξίδι και τι θες να τραβήξεις κιόλας.. Όταν είσαι σε πόλη, ναι τραβάς σναπαοτ και είναι μια χαρά το κινητό. Πρόσφατα όμως πήγα στη Κένυα που προφανώς στο σαφάρι εννοείται θες κάμερα , αλλά ακόμα και στις πόλεις και στα χωριά δεν θα μπορούσα να τραβήξω αυτά που τράβηξα με κινητό. Ήταν απαραίτητο το AF tracking και τα 11fps για τη γρήγορη κίνηση της ζωής στη πόλη. Το ίδιο και σε χωριά φωτογραφίζοντας παιδιά να παίζουν. Επίσης χωρίς μεγάλο αισθητήρα και φακούς γρήγορους πάλι δεν θα μπορούσα να βγάλω το βράδυ τις φωτό που έβγαλα. Και πλέον με apsc κάμερες και φακούς όπως sigma 17-40 1.8 , sigma 16-300 κλπ είσαι μια χαρά χωρίς να κουβαλάς πολλά. το πίξελ 9 που έχω ναι πολύ ωραίες φωτό όντως , αλλά δεν μπορώ να βρω τον εαυτό μου σε ένα τέτοιο ταξίδι να το χρησιμοποιώ έναντι της κάμερας. Και στη Ισλανδία που είναι το επόμενο πάλι δεν βλέπω σενάριο όπου θα αντικαταστήσει τη κάμερα. Οταν κάποιος στηθεί και το πίξελ θα τραβήξει οκ πορτραίτο, αλλά στην κίνηση της πόλης, στο παιχνίδι πάνω κλπ απλά δεν μπορεί. Βάλε και την εργονομία... παει Σε ένα ΠΣΚ στο Λονδίνο πχ η στη Βαρκελώνη ναι εκεί θα ήταν μια χαρά. Επεξ/σία πριν από 44 λεπτά από ZahosDoganos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα