Πέτρος Δημοσ. Τρίτη στις 05:28 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:28 μμ 17 ώρες πριν, SabotazNic είπε Μα, το r&d εχει ξεκινησει ηδη εδω και χρονια. Ουτε και τα ps5/xsx ειναι επιπεδου rtx3070 πχ, μιας και βγηκαν ολα την ιδια περιοδο Δεν διαφωνώ σε αυτό. Αναφέρομαι αποκλειστικά στο τί θα δώσουν τελικά και στο τί θα έχουν να αντιμετωπίσουν όταν κυκλοφορήσει η χ (αφού αφορά και τους άλλους αυτό, προφανώς) κονσόλα στα παιχνίδια που θα πρέπει να τρέξει τότε. Από τη στιγμή που σχεδόν όλοι τους έκοψαν σχεδόν τις αποκλειστικότητες και (θα) ανταγωνίζονται ακριβώς στο ίδιο περιβάλλον τελικά (4Κ τηλεόραση, γιατί ελάχιστοι θα βάλουν την κονσόλα στο 22-27 monitor), με δεδομένο ότι σχεδόν τα πάντα θα είναι σε μια unreal, τί περιμένουμε να καταφέρουν? Δεν τα καταφέρνουν οι (πολύ) πιο ισχυρές από μια 9070Χτ σήμερα, με τις σημερινές απαιτήσεις. 7 ώρες πριν, Volga είπε Η κάρτα που αναφέρεις όμως (9070xt) μόνη της κάνει 700+ τώρα. Η επόμενη της σε 2 χρόνια λοιπόν θα κοστίζει τουλάχιστον 700+ και εκείνη. Πιστεύεις ότι γίνεται να φτιάξει κάποιος ένα mass market προϊόν όπου μόνο η κάρτα γραφικών κοστίζει 700+? Και που θα πάει ως τελική τιμή αν μπουν χειριστήρια δίσκοι motherboard RnD κλπ; 1500? Γίνεται να βγει ένα τέτοιο μηχάνημα και να περιμένει να πουλήσει στα άτομα που κατά κόρον παίζουν ένα FIFA ή ένα Cod? Η κάρτα κάνει τόσο (λιγότερο, αλλά δεν είναι αυτό το point έτσι κι αλλιώς) γιατί βγάζει κέρδος για να "ζήσει" όλη η αλυσίδα. Οι κονσόλες, χρόνια τώρα, δεν ζουν τις μαμάδες τους από τις πωλήσεις τους, αλλά από παιγνίδια και (αν τυχόν υπάρχουν) συνοδευτικά/αξεσουάρ. Επιπλέον, οι κονσόλες πωλούνται σε συγκεκριμένη (υποτίθεται) τιμή την οποία ορίζουν οι μαμάδες, ενώ οι gpu (και το λοιπό h/w του υπολογιστή) έχει κατάσταση εντελώς "ελεύθερης αγοράς". Η 9070ΧΤ πρέπει να κοστίζει λιγότερα από 200€ σαν hw, ειδικά "γυμνή" (χωρίς συστήματα ψύξης και λοιπά μπιχλιμπίδια), μην πω λιγότερο από 150€, σαν παραγωγή. Οι συμφωνιες της SONY και των άλλων με τους κατασκευαστές για το hw που βάζουν είναι σε εντελώς διαφορετική βάση από το τί βρίσκουμε εμείς όταν αγοράζουμε τα (υποτίθεται) αντίστοιχα.
Moderators Malthador Δημοσ. Τρίτη στις 06:39 μμ Moderators Δημοσ. Τρίτη στις 06:39 μμ 3 hours ago, anakin3 said: Αγαπητέ, μία απο τα ίδια. Η μόνη ελπίδα που (ίσως) έχω είναι οτι έφτιαξα ενα μικρό χώρο retro-playroom στο σπίτι και αρχίζω να κόβω αντιδράσεις απο τους πιτσιρικάδες. Έχουν λιώσει γενικά στο Fortnite και Rocket League. Μια μερα λοιπόν έβαλα OG Master System με cartridge Shinobi σε μικρή CRT. Μου λέει ο μικρός (14 σήμερα) "Τί είναι αυτό?". Του λέω είναι ενα παιχνίδι σε μορφή Cartridge αλλά εμείς μικροί το λέγαμε "Κασέτα". Του λέω βάλτο μέσα στο Sega και πάτα το ON. Αποτέλεσμα? Είδα με τα μάτια μου πως αυτή η μαγεία των 8-16Bit απλά αναζωπυρώθηκε. Τα παιδιά κυριολεκτικά ΚΟΛΛΗΣΑΝ με το πόσο ωραία δομημένο ειναι το παιχνίδι (τους το έβαλα μετά και σε arcade μορφή στο mame) και η φάση που κατέληξε? Σε αναπαράσταση 80s-90s. Έρχονται οι φίλοι τους σπίτι να παίξουν Shinobi, Street Fighter 2, Final Fight, Streets of Rage και ακούς τα πιτσιρίκια να διασκεδάζουν πραγματικά! Τί φωνές, τί χαμός αλλά με πραγματική αλλιλεπίδραση, όχι μέσα απο ενα μικρόφωνο. Χωρίς να μακρυγορώ, θέλω να καταλήξω πως το πνεύμα των videogames έχει αλλοιωθεί κατά πολύ. Τα παιχνίδια δημιουργήθηκαν για να διασκεδάσεις, να σκεφτείς, να χαλαρώσεις, να περάσεις καλά με τα φιλαράκια σου, να μεταφερθείς σε έναν άλλο κόσμο έστω για λίγο και να σου μείνει μια όμορφη ανάμνηση που όποτε θές μπορείς να επισκεφτείς ξανά... όχι να φωνάζεις, να αγχώνεσαι γιατί αυτός που πήρε το καλύτερο skin σε σκότωσε σε μια αρένα online χωρίς πραγματικά πρόσωπα. Δεν λέω, υπάρχουν ακόμα τέτοια παιχνίδια, αλλά φθίνει το πόσο συχνά έρχονται στα συστήματά μας. Ίσως και εμείς ώς γονείς θα ήταν φρόνιμο να κάνουμε introduce τα παιδιά μας σε έναν άλλο κόσμο videogames απο μια πιό απλή και αγνή εποχή χωρίς lootboxes, online χάος, microtransactions κτλ? Δεν ξέρω αν είναι εφικτό, αλλά προσωπικά κάνω ότι μπορώ απο την μεριά μου να δείξω στην επόμενη γενιά πως ακόμα μπορούν να υπάρχουν όνειρα. Καλά κάνεις, κι εγώ το ίδιο προσπαθώ για να τα ξεκολλήσω από τις freemium βλακείες. Πήρα ένα mini-PC στον γιο μου και του έκανα share την βιβλιοθήκη μου στο Steam για να αρχίσει να παίζει σιγά σιγά κανέναν σοβαρό τίτλο που θα του προτείνω. Στην ηλικία του -και λίγο μεγαλύτερος- εγώ έκανα κόπο για να λύσω γρίφους στα adventure games της εποχής και προσπαθούσα με πολύ κόπο και αφοσίωση να τερματίσω όποιο RPG έπεφτε στα χέρια μου. Έμαθα αγγλικά και έγινα καλύτερος στην έκθεση ιδεών μέσα από το BG Trilogy, το PS:T και τα υπόλοιπα games της Black Isle. Δυστυχώς όμως, ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Όσο και να προσπαθήσουμε μεμονωμένα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι επί της ουσίας για το ευρύ κοινό. Είναι θέμα επιλογής των ατόμων που διοικούν την εταιρεία, έχουν κάνει πολύ εύκολο το δίλημμα για τον κάθε γονιό που δεν είναι ο ίδιος gamer: Η μία επιλογή είναι να πάρει στον γιο του κονσόλα που θα κοστίζει -στην καλύτερη περίπτωση- 800 ευρώ και να σκάει 80άρια για το κάθε ΑΑΑ game που θα κυκλοφορεί. Η άλλη επιλογή είναι να του κατεβάσει δέκα τζάμπα shovelwares στο κινητό, να του δώσει κι ένα εικοσάρικο να τα κάνει skins και να λήξει το θέμα για να μην του τα κάνει ζέπελιν. Δεν υπάρχει καν δίλημμα βασικά, έχουν στήσει έτσι την βιομηχανία που η νομοτελειακή κατάρρευσή της είναι θέμα μερικών ετών. 3 hours ago, kundi said: τόσα πολλά game δεν έχουν ξαναβγεί μαζεμένα , ναι ναι δεν υπαρχουν games , , cronos,Death Stranding 2: On The Beach ,Ghost of Yotei , Little Nightmares III ,battlefield 6, ερχονται και αλλα , καποτε παιζαμε με δυο γραμμες και μια μπαλα ωρες μερες μηνες χρονια , δεν εχετε μαθει να εκτιματε τιποτα , αυτο ειναι το προβλημα Κάτσε να μελετήσεις τι είχε κυκλοφορήσει σε PS1/PS2/PS3/PS4 όταν έκλειναν τον πέμπτο χρόνο ζωής τους, σύγκρινέ τα με το τι έχουν βγάλει μέχρι σήμερα στο PS5 και έλα ξανά αύριο με τον κηδεμόνα σου. Ενδεικτικά και μόνο, χωρίς να μετράμε καν τα remasters, η Naughty Dog στο PS3 είχε βγάλει 4 games, ενώ στο PS4 είχε βγάλει 3 games. Στο PS5 δεν έχει βγάλει κανένα game και ούτε πρόκειται, από την στιγμή που το PS6 πάει για το 2027, παρέα θα πάει και το Intergalactic. 5
Volga Δημοσ. χθες στις 07:59 πμ Δημοσ. χθες στις 07:59 πμ (επεξεργασμένο) Στις 13/10/2025 στις 9:58 ΜΜ, logistoulis είπε Όσο για την Ms λυπάμαι, από την άλλη χαίρομαι που το μοντέλο "Netflix" στα παιχνίδια φάνηκε ότι δεν είναι δυνατό να πετύχει και ευτυχώς δηλαδή γιατί η ποιότητα θα έπεφτε κι άλλο. Το αυξημένο κόστος ήρθε τελικά.. Πάντως να σου πω την αληθεια λόγω gamepass δοκίμασα και έπαιξα τίτλους που θα δίσταζα να αγοράσω αλλιώς, και τελικά ήταν όχι απλά διαμάντια αλλα με "γέμισαν". 12 Minutes Forgotten City Firewatch The artfull escape Είναι παιχνίδια που θα τα θυμάμαι για πάντα. Αντίθετα πολλές άλλες so called AAA κυκλοφορίες απλώς πέρασα την ώρα μου. Επεξ/σία χθες στις 08:11 πμ από Volga 1
motor4 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες εγώ θα ήθελα να έχω πάλι το ps1 & να παίζω με της ώρες Pro 1, & metal gear solid 😅
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα