Προς το περιεχόμενο

Canon Lide 35


DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αρχικά, μιας και είναι το νέο μου post μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο forum θα πρέπει να πω μπράβο για τη δημιουργία αυτής της κατηγορίας και ελπίζω να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του και να μην καταντήσει απλά άλλος ένας τόπος συζήτησης για hardware. Θα πρέπει επίσης να δωθεί η πρέπουσα προσοχή στο ποιές παρουσιάσεις είναι από πραγματικούς χρήστες κι όχι από "καλοθελητές", "διαφημιστές" συγκεκριμένου hardware. Σιγά σιγά πιστεύω πως θα αρχίσουμε να γράφουμε όλο και πιο αναλυτικά reviews.

 

Αρχίζω λοιπόν με μερικές σύντομες εντυπώσεις από το scanner που αγόρασα πρόσφατα, ένα Canon Lide 35.

 

Το συγκεκριμένο scanner το αγόρασα από e-shop στις 23/11/04 έναντι Ευρώ 72,45 + 18% ΦΠΑ.

 

Ενδαιφερόμουν για ένα απλό scanner χωρίς πολλά πολλά με κύριο χαρακτηριστικό την ταχύτητα. Επειδή είναι το πρώτο scanner που είχα ποτέ (στη παλιά μου δουλειά χρησιμοποιούσα έναν Epson 1220U) δε μπορώ να πω ότι είχα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου οπότε στο θέμα τις ταχύτητας μάλλον εμπιστεύθηκα τον πωλητή.

 

Επιγραμματικά λοιπόν μοπρώ να διακρίνω κάποια στοιχεία που μου αρέσουν στο μηχάνημα συτό και κάποια που με εκνευρίζουν.

 

Στα θετικά έχουμε :

 

1. Πρόκειται για ένα πολύ κομψό μηχάνημα σε σκούρο γκρι χρώμα, ιδιαίτερα λεπτό που δε "γεμίζει" πολύ το γραφείο μου. Φυσικά το εμβαδόν του είναι το ίδιο με όλα τα άλλα δε σου χτυπάει στο άτι ως κάτι πολύ ογκώδες. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται και ένα εξάρτημα που επιτρέπει στο scanner να στέκεται όρθιο αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ για δύο κυρίως λόγους.

α. Δε το βρίσκω ιδιαίτερα βολικό

β. Αν τοποθετηθεί όρθιο, λόγω της στήριξής του κατά τον χειρισμό του

δεν φαίνεται και πολύ σταθερό.

 

2. Δε χρειάζεται ξεχωριστή τροφοδοσία ρεύματος, αφού αρκεί αυτή μέσω της USB. Αυτό από μόνο του δε μπορώ να πώ ότι παίζει σημαντικό ρόλο (τι 20 καλώδια τι 21) αλλά ΕΦΟΣΟΝ ΔΕ σημιουργεί κάποιο άλλο πρόβλημα (δε είμαι σίγουρος πως είναι έτσι) τότε μόνο καλό μπορεί να είναι. Για να πω την αλήθεια δεν είναι το ένα παραπάνω καλώδιο που θα με ενοχλούσε αλλά ένα ακόμα τροφοδοτικό.

 

 

Στα αρνητικά

 

1. Δε μπορώ να πω ότι είναι ιδιαίτερα αργό ή γρήγορο (δεν έχω και μεγάλη εμπειρία σε αυτά) αλλά έιναι κάτι που τουλάχιστον εμένα με ενοχλεί. Αφού γίνει η σάρωση ο χρόνος που διαρκεί η επιστροφή του δρομέα μου φαίνεται υπερβολικός. Βέβαια η σάρωση έχει ολοκληρωθεί και όλα μπορούν να συνεχιστούν αλλά κάποιες φορές που έπρεπε να σκανάρω πόλλες Α4 σελίδες πολύ γρήγορα (batch mode) ενώ είχα βάλει την επόμενη σελίδα μέσα έπρεπε να περιμένω να επιστρέψει ο δρομέας. Δεν έχω πρόχειρους χρόνους αλλά επιφυλλάσομαι να χρονομετρήσω αρκετές σαρώσεις και να τους δημοσιεύσω στη συνέχεια.

 

2. Δε ξέρω αν φταίει ότι το είχα δουλέψει πρώτο αλλά το προγραμματάκι με το οποίο χρησιμοποιούσα τον EPSON μου είχα φάνει αρκετά καλύτερο. Αν και δε νομίζω να είχε περισσότερες λειτουργίες το είχα βολευτεί καλύτερα (ιδιαίτερα το batch mode του).

 

 

Δε νομίζω ότι είμαι ο καλύτερος στο να δώσω βαθμό στο μηχάνημα αυτό (δεν έχω χρησιμοποιήσει πολλά scanner ώστε να έχω μέτρο σύγκρισης) για αυτό θα αρκεστώ να πω ότι είναι ένα καλό και βολικό scanner που αν δεν είχε το "προβληματάκι" της επιστροφής του σαρωτή θα ήμουν, εγώ τουλάχιστον, πολύ ικανοποιημένος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...